Brat Kern st. je nový predseda SZ, aký je Váš názor?

Ankety na rôzne cirkevné otázky.

Čo si myslíte o novom predsedovi SZ – bratovi Kernovi st.?

Môžete označiť 1 možnosť

Zobraziť výsledky

Jano

Re: Brat Kern st. je nový predseda SZ, aký je Váš názor?

Neprečítaný príspevok od používateľa Jano »

Ja si myslím, že môže byť zaujímavá táto voľba. Čas ukáže bratia :) . Dúfam len, že to bude transparentnejšie.

Rajon
Dátum registrácie: 12 Jan 2015, 22:33
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Rajon »

cogito napísal:
Rajon napísal:
cogito napísal:
Rajon napísal:
cogito napísal:A prečo by nešiel pred dôchodkom do Bratislavy? :) To je predsa terno!
Trochu blbá úvaha, podľa mňa.
A prečo blbá?
no, prisudzuješ pohnútky, problém je to asi vždy, ale v tomto prípade si obzvlášť myslím, že neoprávnene
Kde si to zobral? Ja len vravím, že mňa by to takto napadlo, kebyže som ním. O:-)
No, to je už iná reč. :-)

cogito
Dátum registrácie: 12 Mar 2015, 10:13
Zbor: Anonymov
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa cogito »

cogito napísal:
Rajon napísal:
cogito napísal:
Rajon napísal:
cogito napísal:A prečo by nešiel pred dôchodkom do Bratislavy? :) To je predsa terno!
Trochu blbá úvaha, podľa mňa.
A prečo blbá?
no, prisudzuješ pohnútky, problém je to asi vždy, ale v tomto prípade si obzvlášť myslím, že neoprávnene
Kde si to zobral? Ja len vravím, že mňa by to takto napadlo, kebyže som ním. O:-)
No, to je už iná reč. :-)[/quote]
Taká reč to bola od začiatku. ::scratch::

inka
Dátum registrácie: 12 Jan 2015, 17:55
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa inka »

Trochu sa obávam teologického nasmerovania br. Kerna. Je trochu nebezpečné. Počula som, keď vysvetloval, že sa musíme zdravo stravovať, aby sme zvládli všetko, čo nás pred 2. príchodom Pána Ježiša čaká. Tak toto biblické nie je.

Rajon
Kontaktovať používateľa:

inka napísal:Trochu sa obávam teologického nasmerovania br. Kerna. Je trochu nebezpečné. Počula som, keď vysvetloval, že sa musíme zdravo stravovať, aby sme zvládli všetko, čo nás pred 2. príchodom Pána Ježiša čaká. Tak toto biblické nie je.
Myslím, že takéto obavy sú zbytočné. Je pravda, že hovorené slovo môže vyznieť rôzne a tak sa mohlo aj zdať, že vraví niečo, ako píšeš. Ale, čo sa týka jeho žitia, myslenia, nasmerovania a pod., je to ten posledný, ktorý by bol nejaký zákonník, veril spasenie zo skutkov a pod., aj oblasť zdravia si myslím, že podáva obzvlášť vyvážene a v kontexte ospravedlnenia z milosti.
Ale niekedy môžu vyznieť slová inak, ako ich človek myslí... (čiže ti rozumiem, ako vznikli tie obavy).

Jano

Neprečítaný príspevok od používateľa Jano »

Tajomník: Márfoldy
Hospodár: Bielik

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Jano napísal:Tajomník: Márfoldy
Hospodár: Bielik
fiha!!!!!
SB je tam zase??? ::dash::

člen2000

Neprečítaný príspevok od používateľa člen2000 »

Zmena už bola nevyhnutná, nie je o čom. A toto je zaujímavá zostava, to by si asi nik predtým netipol. Pozoruhodné je, že sa Bohuš na to dal, a že plénum to významnou väčšinou prijalo (keď predtým odmietlo iných dvoch silných kandidátov). Tak uvidíme, držím im palce.

cogito
Dátum registrácie: 12 Mar 2015, 10:13
Zbor: Anonymov
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa cogito »

Rajon napísal:
inka napísal:Trochu sa obávam teologického nasmerovania br. Kerna. Je trochu nebezpečné. Počula som, keď vysvetloval, že sa musíme zdravo stravovať, aby sme zvládli všetko, čo nás pred 2. príchodom Pána Ježiša čaká. Tak toto biblické nie je.
Myslím, že takéto obavy sú zbytočné. Je pravda, že hovorené slovo môže vyznieť rôzne a tak sa mohlo aj zdať, že vraví niečo, ako píšeš. Ale, čo sa týka jeho žitia, myslenia, nasmerovania a pod., je to ten posledný, ktorý by bol nejaký zákonník, veril spasenie zo skutkov a pod., aj oblasť zdravia si myslím, že podáva obzvlášť vyvážene a v kontexte ospravedlnenia z milosti.
Ale niekedy môžu vyznieť slová inak, ako ich človek myslí... (čiže ti rozumiem, ako vznikli tie obavy).
Ďakujeme, Rajon! Človek sa už dopredu obáva nevyváženosti, ale je pravda, že Bohuš nebude farizej. Verím, že sa budeme uberať správnym smerom a že nové vedenie bude pracovať transparentne a bude mať primerané očakávania od kazateľov. Priznám sa, že ma táto otázka trápi. Vysvetlím. Každý deň som v práci 9 hodín. Vo voľnom čase sa snažím porobiť to najnutnejšie doma, neodcudziť sa najbližším, priložiť ruku k dielu vo zbore. Skrátka, využívať čas. Na konci mesiaca zoberiem zo svojej výplaty 10 % a dám to cirkvi. Prosím, nevypisujte mi tu také tie veci ako ty len daj a zvyšok nechaj na Pána. Nebrať to takto, tak desiatky už dávno nedávam. Trápi ma, keď vidím kazateľov, ako majú celé dni čas chodiť na trh s manželkou, venovať sa deťom, rozmýšľať nad rôznymi projektmi, ktoré sa takmer nikdy nerealizujú, a keď príde na ich zbor, tak nestíhajú, sú unavení a podobne. Kazatelia by si mali uvedomiť, že žijú z desiatkových peňazí a čestne odpracovať pre zbor, čo odpracovať majú. Majú slúžiť, a neočakávať, že členovia budú slúžiť im. Alebo im príde spravodlivé, že niekto doslova drie na peniaze, ktoré oni dostanú často za nič?! Nie všetci kazatelia sú takíto, ale je ich dosť a je smutné, že sa Boha neboja. ::cry:: Prinajlepšom si neuvedomujú, čo robia.

Rajon
Kontaktovať používateľa:

cogito napísal:
Rajon napísal:
Ďakujeme, Rajon! Človek sa už dopredu obáva nevyváženosti, ale je pravda, že Bohuš nebude farizej. Verím, že sa budeme uberať správnym smerom a že nové vedenie bude pracovať transparentne a bude mať primerané očakávania od kazateľov. Priznám sa, že ma táto otázka trápi. Vysvetlím. Každý deň som v práci 9 hodín. Vo voľnom čase sa snažím porobiť to najnutnejšie doma, neodcudziť sa najbližším, priložiť ruku k dielu vo zbore. Skrátka, využívať čas. Na konci mesiaca zoberiem zo svojej výplaty 10 % a dám to cirkvi. Prosím, nevypisujte mi tu také tie veci ako ty len daj a zvyšok nechaj na Pána. Nebrať to takto, tak desiatky už dávno nedávam. Trápi ma, keď vidím kazateľov, ako majú celé dni čas chodiť na trh s manželkou, venovať sa deťom, rozmýšľať nad rôznymi projektmi, ktoré sa takmer nikdy nerealizujú, a keď príde na ich zbor, tak nestíhajú, sú unavení a podobne. Kazatelia by si mali uvedomiť, že žijú z desiatkových peňazí a čestne odpracovať pre zbor, čo odpracovať majú. Majú slúžiť, a neočakávať, že členovia budú slúžiť im. Alebo im príde spravodlivé, že niekto doslova drie na peniaze, ktoré oni dostanú často za nič?! Nie všetci kazatelia sú takíto, ale je ich dosť a je smutné, že sa Boha neboja. ::cry:: Prinajlepšom si neuvedomujú, čo robia.
Rozumiem ti, ale určite je to aj na dlhšiu diskusiu - predsa len mám skúsenosti s kazateľmi, že skôr svoje deti aj zanedbávajú a pracujú dosť. Ale asi je to aj ako hovoríš.
Tiež trochu mám niekedy otázky nad tým, čo znamená venovať sa a slúžiť zboru. Môže to byť aj pozitívne aj negatívne.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní