Blíži sa konferencia, bude sa voliť nový predseda Slovenského združenia

Ankety na rôzne cirkevné otázky.

Kto by sa podľa teba mal stať novým predsedom Slovenského združenia po konferencii 2015?

Hlasovanie ukončené 23 Mar 2015, 00:59

Badinský Karol
30
16%
Bielik Stanislav
2
1%
Kolesár František
10
5%
Kučera Jozef
4
2%
Márföldi Daniel
32
17%
Ondrušek Samuel
24
13%
Pavlík Mikuláš
15
8%
Popovič Oliver
15
8%
Riečan Marek
5
3%
Turóci Juraj
8
4%
Uhrín Milan
6
3%
Varga Ferdinand
34
18%

Celkom hlasov: 185

člen2000

Re: Blíži sa konferencia, bude sa voliť nový predseda Slovenského združenia

Neprečítaný príspevok od používateľa člen2000 »

Máš pravdu ngma,
ale potom by jedna z hlavných požiadaviek pri voľbe delegáta mala byť jeho všeobecná znalosť prostredia. To ale určite tak podávané nie je, často tam vyšlú niekoho, kto proste má v tom termíne čas a nemá žiadnu výhovorku :D (skúsenosť z nášho zboru).
Alebo určitou formou kompenzácie tohto nedostatku u delegátov by mohla byť nejaká súhrnná (objektivizovaná) informácia o kazateľoch, aby si delegát s predstihom doplnil obraz ... Ale na tom tiež asi nik nemá záujem.

človek
Dátum registrácie: 05 Mar 2015, 11:18
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa človek »

ngma napísal:
Layman napísal:Nerozumiem princípu, že každý vo vedení musí byť kazateľ. Napríklad pre pozíciu hospodára by bolo omnoho prospešnejšie, ak by bol na tom mieste nejaký fundovaný laik, s primeraným vzdelaním. Aj ak by mal byť platený napr. na polovičný úväzok (neverím, že tá funkcia vyžaduje celého človeka na 8 hodín denne). Takto je tam človek, ktorý má teologické vzdelanie, ale o ekonomike vie asi len toľko ako každý priemerný človek, teda málo. To nedáva predpoklady pre kvalitné vykonávanie tejto zodpovednej funkcie. Keď je kazateľom, nech robí na zbore, veď preto študoval. A financie zverme niekomu, kto sa vyzná. Mám pocit, že kazatelia si toto miesto držia pre seba len preto, aby mali veci pod kontrolu a nik nevidel ich prípadné chechtle-mechtle.

Princíp nie je že každý musí byť vysvätený kazateľ. Týka sa to len predsedu združenia pokiaľ sa pamätám....
Vážení, predseda a tajomník musia byť vysvätení kazatelia, ale pokladník nie. Niektoré susedné únie či združenia okolo nás majú za pokladníčky ženy alebo skúsených ekonómov. Podmienka je iba byť členom cirkvi.

prorok

Neprečítaný príspevok od používateľa prorok »

Jediný reálny predseda je v momentálnej situácii brat Samuel Ondrušek. Väčšina kazateľov odmieta doterajšie vedenie a chce nové. Všetkých ostatných môžete zo zoznamu vymazať. Môžete mi nadávať, nesúhlasiť so mnou... 22. marca sa uvidí, kto má najlepšie zmapovanú situáciu medzi kazateľmi a aj delegátmi, ktorí z jednotlivých zborov idú. Takže brat Samuel, prijmi moju gratuláciu dopredu!!!

Panana

Neprečítaný príspevok od používateľa Panana »

Dufajme, ze nebudes falosny prorok! ::jew:: Aj ja sa uz tesim na to, ze sa vratia stare dobre casy, ked sa Samino dostane spat na zdruzenie.

ngma
Dátum registrácie: 03 Mar 2015, 19:09
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ngma »

Nazdar prorok,
dovolím si odhadnúť že máš do 31rokov, pravdepodobnejšie že do 27r., no a keby si mal do 23 tak ma to neprekvapí...
Posledné voľby - tak sa to zdalo tiež takmer jasné, a motyka vystrelila...

pozri si ako to vidí považan a, aby z proroctva nebola v cirkvi Ukrajina...
Ale rešpektujem Tvoju voľbu, to že ju podsúvaš ako jediné riešenie je podľa mňa scestné.
to čo by ma zaujímalo je čo si myslíš že má či musí robiť a zvládnuť osoba na služobnosti predsedu združenia???
Možno aby ma tvoja voľba inšpirovala...

Pietro

Neprečítaný príspevok od používateľa Pietro »

Ja by som navrhol, aby vo vedení SZ boli len dve osoby na plný úväzok: predseda a kumulovaná funkcia tajomník/hospodár. Súčasní tajomník a hospodár určite nie sú vyťažení ani na polovicu (ak práve nezatepľujú :) ), veď okrem nich tam ešte sú platené sekretárky a účtovníčky. Ušetril by sa jeden kazateľ, ktorý môže ísť na zbor, a vlastne by to nič nestálo. Na takomto modeli fungovalo nejaký čas české združenie (oveľa väčšie ako slovenské) a nebol s tým problém.

blavak

Neprečítaný príspevok od používateľa blavak »

Som presvedčený o tom, že zmena je potrebná! Dosť bolo tandemu KB a SB!! Nech žije SO!!! ::good::

stihl

Neprečítaný príspevok od používateľa stihl »

Nech žijú všetci, čo to budú robiť poriadne! ::good::

ngma
Dátum registrácie: 03 Mar 2015, 19:09
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ngma »

Nech žije 1. máj s diktarúrou proletariátu

clen 666

Neprečítaný príspevok od používateľa clen 666 »

Pochopte to už konečne všetci! Brat Ferdinand Varga je jediný, kto túto cirkev posunie tam, kde už dávno mala byť!!! Vidíte niekoho, kto sa mu vyrovná? Ja nie! Voľte ho prosím, hlasujte za neho!

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní