mikim napísal:Kde je napsán, že EGW tvrdila, že otroctví v Americe nebude nikdy zrušené?
Nuž Mikinko, vyťahuješ tu stovky citátov EGW, tak si to láskave nalistuj sám!
mikim napísal:Kde je napsáno, že tím myslela černé otroky?
Tu uvažuješ správne. Používala výraz „farební ľudia“. Lebo jej predpojatosť nebola iba proti černochom, ale aj proti Indiánom.
Určite poznáš vrchol jej genetického vyčínania, keď tvrdila, že pred potopou boli kríženci človeka a zvieraťa - a toto Boh potreboval zahladiť. To už bolo moc pre celú vtedajšiu Ameriku. A keď to poriadne zašumelo, speaker EGW - Uriah Smith - uverejnil podrobnejšie jej postoj, že tým myslela len Hotentótov, krováckych černochov a divokých Indiánov.
No a lídri CASD sa dodnes dohadujú, čo tým vlastne myslela, lebo veď pre kríženie nepoužila výraz „onô“ ale použila výraz amalgamation. Ibaže tí lídri CASD dodnes nevysvetlili, ako bežný adventista rozozná čistokrvného černocha od hotentótskeho kríženca so zvieraťom a už vôbec nedávajú návod, ako rozoznať kríženca čistokrvného černocha s hotentótskym polozvieraťom...
A tu sme pri podstate, prečo ja odmietam EGW v celej čiare.
Ja verím Božiemu slovu, že BOH STVORIL ČLOVEKA {Gn 1:27}
EGW predsa Bibliu mala. Takže poznala aj uvedený verš.
Čiže otázka k nej mala znieť, či považuje černocha za človeka!
Keď jej kresťania zdôraznili, že černoch je tiež človek, prehodila výhybku.
Ale nikdy nedokázala povedať: PREPÁČTE - ŽE SOM O TOM TÁRALA...
mikim napísal:Tady si přečti co napsala EGW o barevných lidech:...
Mikinko, skús si to prečítať najprv ty - chronologicky. Určite potom pochopíš (aj keď nebudeš ochotný to priznať), že písala o černochoch niečo iné v roku 1864 a niečo celkom iné v roku 1907, keď sa už dozvedela, čo písať nemá a čo by písať na tú tému mala.
mikim napísal:Kde je napsáno, že ji to řekl Duch svatý nebo andělé, že to tak bude?
Tak v tomto sa naprosto zhodneme.
Dokonca aj sama EGW používala na označenie svojich "videní" neosobné vety typu : „Bolo mi oznámené.“ alebo : “Bolo mi povedané...“