Hodnota času.

Založte diskusiu o kázni, ktorú ste si vypočuli. (Bolo by dobre, ak by názov obsahoval meno kazateľa a názov kázne, príp. dátum a miesto, kde bola prednesená. Dôležité je, aby bol v príspevku uvedený aj odkaz, kde sa dá kázeň vypočuť - archív na zborových stránkach, youtube, vimeo, ...)

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Re: Hodnota času.

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Zvrchovaný Boh - jeho Slovo má byť pre nás všetkým v tomto čase milosti. Potom budeme mať čas zvestovať nový život v Kristu aj svojím blízkym a všetkým naokolo. Kto má Krista v srdci, má večný život .

Boh stvoril čas a daroval človeku čas milosti v ktorom žijeme, aby vykúpený v Kristu z nekonečnej vďačnosti a lásky už naveky oslavoval jedine Boha.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Viktorrealita napísal: 03 Feb 2020, 13:32 Zvrchovaný Boh - jeho Slovo má byť pre nás všetkým v tomto čase milosti. Potom budeme mať čas zvestovať nový život v Kristu aj svojím blízkym a všetkým naokolo. Kto má Krista v srdci, má večný život .

Boh stvoril čas a daroval človeku čas milosti v ktorom žijeme, aby vykúpený v Kristu z nekonečnej vďačnosti a lásky už naveky oslavoval jedine Boha.
Viktor, nic ve zlém, jeví se, že jsi video nepochopil. Tvé komentáře mají časté opakování některých slov. Jedno z nich je svrchovanost.
Tvé myšlenky jsou pro mladé lidi málo oslovitelné. Pro současnou generaci je třeba oslovovat přijatelně a srozumitelně formou příběhu a několika myšlenek k tomu. Samotné video má v sobě už tu oslovitelnost. Tvůj komentář to odvádí jinam. Je přespříliš svatý.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Hosť napísal: 04 Feb 2020, 07:31
Hlása bezbožné evanjelium prosperity. Je to manipulátor! Využíva túžbu ľudí po bohatstve, úspechu, prosperite, aby ich chytil do tejto pasce sebaklamu.

Hovorí síce fakt, že si nič do hrobu nevezmeme, no súčasne pod využitím času nabádal, aby si človek užil na plno života, ako sa len dá - v úspechu, bohatstve, aby zbožčil ego človeka a to na dosiahnutie tohto cieľa. Je nejakým zástancom New Code NLP. Je to nejaká podprahová technika pre manipuláciu s vedomím. Bezbožná forma sebaklamu – pozitívneho myslenia, ktorá sa už votrela všade.

Nie je to nič nové. Títo ľudia sa riadia starým bezbožným heslom: Kor 15:32 ... Jedzme a pime, lebo zajtra zomrieme. Alebo teraz zmodernizovaným heslom: “uži si života ako sa len dá, lebo iba raz žiješ.“ Bezbožnosť z tohto spôsobu myslenia len tak srší!

No a on používa túto bezbožnú techniku, ako dosiahnuť tento cieľ a využiť tento čas naplno, lebo vraj, iba raz človek žije. Úplne týmto popiera Boha, popiera nádej na večný život v Kristu Ježišovi, ktorý vystríhal pred túžbou po bohatstve, po bohu mamonu. Nemôžeme predsa slúžiť dvom pánom!

Predsa vykúpený v Kristu nemá mať nádej len na tento život, ale má nádej na večný život, lebo vie, že vstane z mŕtvych pri druhom príchode Krista. Z tohto pohľadu ma nekonečnú radosť a pokoj v Duchu Svätom a to aj napriek tomu, že je chudobný, aj keď telesne trpí, je chorý atd. Telo síce trpí, ale duch sa raduje v Kristu Ježišovi, lebo táto radosť a pokoj nič nezničí a pramení z viery v pravdu Slova zvrchovaného Boha.

Títo manipulátori sľubujú človeku dočasnú radosť z materiálneho bohaststva, úspechu a properity, no nikdy nemôžu dať taký pokoj a radosť, ako nám dáva Boh v Kristu Ježišovi. Kde bude ich nádej, pokoj a radosť z bohatstva a prosperity, ak to v čo sa nadejali zhorí?

Láska Božia v jeho milosti predkladá srdcu človeka dobrotu a nádheru Boha, Jeho nehynúcu lásku a všetko zahrňujúcu opateru. Boh zjavuje v srdci vykúpeného túto dobrotu Boha a bohatstvo jeho milostí. Ak to srdce vidí, tak telesné radosti, pôžitky, výhody, úspech, sláva a bohatstvo sveta strácajú svojú svojú príťažlivosť a javia sa v pravom svetle — ako dočasné a márne, na rozdiel od večných hodnôt, majúcich svoj pôvod v Bohu.
Vykúpený si už uvedomuje, že bol jedine milosťou vytrhnutý a spasený z tohto zvodu sveta, aby bol účastný nepredstaviteľne slávnej večnosti s Bohom. Znovuzrodené srdce už túži po veciach, ktoré sú hore a nie tie, ktoré sú na Zemi. Takto sa identifikuje, že už nie je z tohto sveta. Je to Boh a dokonalé dielo milosti Božej, ktoré znovuzrodí srdce človeka , aby vytvorilo a udržiavalo vo vykúpenom takýto postoj.

Hovorí o čase, aký je dôležitý. OK. Hovorí, že to, čo sme dostali darom je náš čas. No nepovie , od koho je ten dar a teda, že je darom od Boha. A práve tým mal začať a práve to je podstatné!!! Ak toto nepovie, tak všetká tá reč je o ničom a je klamlivou manipuláciou skrývajúcou sa za pekné slová.

Hovorí, že len náš čas má skutočnú hodnotu. Lenže ten čas o ktorom hovoríme, že je náš, je čas milosti, ktorý sme dostali darom od Boha, aby nám Boh daroval večný život v Kristu Ježišovi. Teda skrze vieru v Krista je človeku darovaný už nekonečný čas – večnosť s Bohom. Ak srdce človeka tento darovaný čas strávi bez Boha – túžbou po zábave, po pôžitkárstve, po úspechu pri naháňaní peňazí, telesnými zážitkami, tak ten čas milosti daný Bohom je premárnený a prichádza beznádej, depresie, flustrácia. – človek sa zmieta v smrteľnej duchovnej agónii.

Keď hovorím o čase, aký je dôležitý a nepoviem, kto nám daroval tento čas a komu sa ma dať sláva za každú sekundu tohto času, aby sme v tomto neustálom vedomí žili novým životom na Božiu slávu, tak nie len že nepoviem nič, ale opovrhnem tým, ktorý to všetko a teda aj tento čas milosti nám daroval – Bohom.

Máme žiť vo vedomí, že ten čas milosti je darom od Boha a práve toto zdieľať medzi blížnymi a všetkými naokolo a svojím novým životom im svedčiť o Božej milosti a moci. Máme zvestovať ľuďom nie len tento život, aby žili hodne darovanému času milosti od Boha bez túžby po mamone, ale aj zvestovať to, že máme zasľúbený večný život v Kristu Ježišovi. Ako sa dá vymeniť Bohom zasĺúbený večný život v Kristu Ježišovi , za túžbu po dočasných veciach tohoto sveta?

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

A práve pred túžbou po bohatstve Ježiš veľmi dôrazne vystríha:

Veriaci a najmä vodcovia nemajú byť milovníci peňazí (Židom 13:5). „Koreň všetkého zlého je milovanie peňazí (1. Timoteovi 6:10). Ježiš nás napomína: „Dajte si pozor a varujte sa akéhokoľvek lakomstva, lebo život človeka nezáleží v rozhojňovaní jeho majetku.“ (Lukáš 12:15). A úplný opak tomu, čo učí evanjelium prosperity je nasledovné Ježišove slovo: „Nezhromažďujte si poklady na zemi, kde (ich) moľ a hrdza ničí a kde sa zlodeji vlamujú a kradnú. Ale zhromažďujte si poklady v nebi, kde (ich) ani moľ ani hrdza neničí a kde sa zlodeji nevlamujú a nekradnú.“ (Matúš 6:19). „Nemôžete slúžiť Bohu aj mamone (peniazom).“ (Matúš 6:24). Lebo ľahšie je veľblúdovi prejsť cez ihelnú dierku ako bohatému vojsť do kráľovstva Božieho. Luk 18:25

Mat6 31Nestarajte sa tedy a nehovorte: Čo budeme jesť? alebo: Čo budeme piť? alebo: Čím sa zaodejeme? 32Lebo to všetko hľadajú pohania, a veď váš nebeský Otec vie, že to všetko potrebujete. 33Ale hľadajte najprv kráľovstvo Božie a jeho spravedlivosť, a to všetko vám bude pridané.

Tu sa nehovorí, aby sme nepracovali, ani nejedli, nepili, ale o tom, čo má byť v srdci vykúpeného na prom mieste, aby to Slovo Božieho zasľúbenia , ktoré sme prijali vierou a v ktorom máme v srdci radosť a pokoj v Duchu Svätom, nebolo zadúšané starosťami o tento život – túžbou po mamone a naháňaním peňazí. Predsa vierou v Slovo Božieho zasľúbenia vstupujeme srdcom do kráľovstva radosti a pokoja v Duchu Svätom – Božieho kráľovstva. Otec v nebesiach, predsa vie, čo naozaj potrebujeme a nie to, čo si myslíme, že čo všetko potrebujeme.

Preto Ježiš hovorí: Luk 18:25 Lebo ľahšie je veľblúdovi prejsť cez ihelnú dierku ako bohatému vojsť do kráľovstva Božieho.

Bohatý má srdce neustále znepokojené túžbou po hromadení a uchovaní bohatstva a týmto stráca pokoj a radosť vo svojom srdci. No a kráľovstvo Božie je kráľovstvom spravodlivosti, radosti a pokoja v Duchu Svätom. Preto je tak ťažké bohatému srdcom vojsť do kráĺovstva pokoja a radosti - Božieho kráĺovstva.
Naposledy upravil/-a Viktorrealita v 04 Feb 2020, 15:07, upravené celkom 2 krát.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Viktor tvé komentáře jsou úplně o něčem jiném. Je zřejmé, že jsi vůbec nepochopil, jak je důležité, věnovat čas svým blízkým, než svůj čas věnovat honbě za slávou, bohatstvím, atp. Ty žiješ v sebeklamu, že všude a ve všem musí zaznívat výraz Bůh. To je další termín, kterým plýtváš, v domnění, že to je to pravé. "...... Ne každý kdo říká Pane, Pane..."
Video posloucháš povrchně a kritizuješ něco co jsi sám nestvořil pro širokou veřejnost.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Hosť napísal: 04 Feb 2020, 13:15 Viktor tvé komentáře jsou úplně o něčem jiném. Je zřejmé, že jsi vůbec nepochopil, jak je důležité, věnovat čas svým blízkým, než svůj čas věnovat honbě za slávou, bohatstvím, atp. Ty žiješ v sebeklamu, že všude a ve všem musí zaznívat výraz Bůh. To je další termín, kterým plýtváš, v domnění, že to je to pravé. "...... Ne každý kdo říká Pane, Pane..."
Video posloucháš povrchně a kritizuješ něco co jsi sám nestvořil pro širokou veřejnost.
Prešiel som si tohto človeka a viem o čom píšem. Tiež si to mal urobiť predtým, ako si dal hore uvedený odkaz. Potom máš podiel na šírení tohoto bezbožného učenia.

Pripadáš mi ako log, ktorý vždy tvrdí, ako mu len nerozumiem a pritom absolútne nerozumie tomu o čom píšem ja. Ja sa snažím vždy ísť do hĺbky a vyhýbam sa písať povrchne.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Viktorrealita napísal: 04 Feb 2020, 14:09 Pripadáš mi ako log, ktorý vždy tvrdí, ako mu len nerozumiem a pritom absolútne nerozumie tomu o čom píšem ja.
Prepáč, ale ja som sa nesťažoval, že mi vo všeobecnosti nerozumieš. Viem, že na také čosi nemáš kapacitu. Ja som sa sťažoval, že nerozumieš otázkam, ktorým rozumejú aj trojroční škôlkári. Deti, kto videl koníka? Ja ja ja. Viktorko, kto videl Boha ? Eeeeeeeeeeeeeeee., bla bla bla.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 04 Feb 2020, 14:34
Viktorrealita napísal: 04 Feb 2020, 14:09 Pripadáš mi ako log, ktorý vždy tvrdí, ako mu len nerozumiem a pritom absolútne nerozumie tomu o čom píšem ja.
Prepáč, ale ja som sa nesťažoval, že mi vo všeobecnosti nerozumieš. Viem, že na také čosi nemáš kapacitu. Ja som sa sťažoval, že nerozumieš otázkam, ktorým rozumejú aj trojroční škôlkári. Deti, kto videl koníka? Ja ja ja. Viktorko, kto videl Boha ? Eeeeeeeeeeeeeeee., bla bla bla.
Odpovedal som ti Písmom, ako sa dá vidieť a ako sa nedá vidiet Boha. No ty očakávaš niečo iné, že.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Viktorrealita napísal: 04 Feb 2020, 14:54
log napísal: 04 Feb 2020, 14:34
Odpovedal som ti Písmom, ako sa dá vidieť a ako sa nedá vidiet Boha. No ty očakávaš niečo iné, že.
Neodpovedal si ani Písmom ani Nepísmom. Nepochopil si totiž ani otázku. Žiaľ.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní