Přiblížilo se království nebeské
Jan Křtitel začal svou službu voláním: „Čiňte pokání, přiblížilo se království nebeské.“ (Mat 3,2; Mk 1,4; Luk 3,3).
To bylo dávno, oddychněte si, vás se to netýká. Tehdy Jan Křtitel oznamoval příchod a službu Syna Božího, Mesiáše, Ježíše Krista. Pokání měli činit věřící lidé.
Tehdy jako dnes, se výzva týkala dvou skupin lidí. Jedni se zamýšleli nad svým životem a zkoumali, zda přece jen nějakou přípravu nezapomněli. Jiní se se cítili tak pravověrní, že se nějakými sektářskými výzvami nepotřebovali zabývat.
Představa přípravy spojená s dostatkem oleje a olej jako známka Ducha svatého se v důsledku výkladu podobenství o deseti pannách neustále vrací. Vykladače nenapadne, že nedostatek Ducha svatého tj. oleje nelze nahradit kupováním v noci. Olej byl jen známkou pečlivosti přípravy. Když nemoudré panny se zpožděním pouhých pět minut s lampami doplněných olejem přišly k zavřeným dveřím, namísto otevření se dočkaly odmítnutí: NEZNÁM VÁS. Každý upřímný věřící člověk hned pozná, že pečlivost přípravy spočívala v trvalém spojení horkou linkou k Bohu a Pánu Ježíši. (Linka je propojená, co říkáme Bohu, slyší Pán Ježíš – Jan 14,13;).
Možná se někdo bude ptát a to musím být stále na příjmu? A kdy mám pracovat, myslet na něco jiného? (Ef 6,18; 1 Tes 5,16; Fil 4,6-8). Kdykoliv, ať jsme kdekoliv máme možnost v duchu prosit, děkovat, chválit a žádat nebeského Otce v Ježíšově jménu. Hovoříme s někým, začínáme nějakou práci, podařilo se nám něco úspěšně dokončit. Nezabere nám to mnoho času.
Stejně jako za dob Jana Křtitele je volání k pokání a obrácení stejně aktuální. Týká se to sice jen neobrácených. Opravdu? My obrácení už nemáme žádné hříchy, každý z nás už může s ap. Pavlem říci: Živ už nejsem já, živ je ve mne Kristus. (Gal 2,20) Přitom je velmi jednoduché říci: Milý Otče, ve jménu Pána Ježíše odejmi ode mne tu či onu nectnost a tak dlouho dokud to ve vás nezmizí. Následování Ježíše už nemůže být jednodušší.
V současné době prožíváme jakoby poměrný klid. Šarvátky, demonstrace, nepokoje jsou od nás daleko, černochů jako v Americe tolik nemáme, uprchlíků zatím také ne a svět podle očekávání každého podle jeho stáří bude trvat ještě hodně dlouho. Epidemie nás zatím ještě nesklátily i když nevíme, co bude možná zítra. Pro ty, kterým je dnes dvacet přijde nějaký konec možná za 50 let. Pro někoho komu je dnes 70 nebo 80 může konec světa přijít za pár let. Komu je víc, pro toho konec světa může nastat i zítra. Nikdo nevíme, kdy nás náš Pán odvolá a tak musíme být připraveni. Ani ti dvacetiletí dnes nemají jistotu, že se dočkají důchodu. Dnes, uslyšíte-li jeho hlas, nezatvrzujte svá srdce.
S přibývajícími znaky „neudržitelného úpadku civilizace“ (voda, vzduch, moře, příroda, zamoření chemií a radioaktivitou , kvalita potravin, přelidnění, vynikající zbraně schopné zničit celou Zemi během půl hodiny) se budou množit i různá proroctví, apokalypsy, jasnovidecké vize. Písmo nám v tomto směru dává spolehlivé zprávy o vývoji a průběhu závěru dějin. Nevěřte hned každému chýru.
Bůh má řízení světa ve svých rukou, přes všechna zákulisní jednání loutkovodičů politiků a světodějných událostí.
Boží láska zvítězí a na to se můžeme spolehnout. Přeji vám všem, aby volání Jana Křtitele v aktuální podobě zaznělo pro každého z nás a každého, kdo chce slyšet. Velmi si přeji, abychom se setkali v Božím království, kde nás uvítá náš Pán, král a bratr Ježíš.
Dobrý den, pokud jste dostali mail omylem nebo si nepřejete dostávat podobné maily, napište mi do odpovědi jen NE. Prosím o vaši laskavost a pošlete mi mailové adresy lidí, kteří podobné maily uvítají nebo kterým mohou pomocí na jejich cestě životem. Uvítám i vaše odpovědi, které by mohli přispět k rozšíření témat nebo obsahovat námitky proti obsahu nebo způsobu vyjádření. Uvítám i vaši odpověď, pokud se domníváte, že se mýlím, uveďte věcné důvody vašeho nesouhlasu. Děkuji. Přeji vám krásné a radostné dny.
Kurt Müller
Přiblížilo se království nebeské
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní