Zjevení pro dnešek - přednášky D. Batchelor
https://www.youtube.com/channel/UCEZ5Tv ... LDA/videos
https://www.zjeveniprodnesek.cz
Každý čtvrtek (až do 2. 9.) nové video s přednáškami, 2/3 přednáška a 1/3 nakonec otázky a odpovědi na cokoliv...
Stojí za to poslechnout.
A třeba i zde pak rozebrat.
https://www.youtube.com/channel/UCEZ5Tv ... LDA/videos
https://www.zjeveniprodnesek.cz
Každý čtvrtek (až do 2. 9.) nové video s přednáškami, 2/3 přednáška a 1/3 nakonec otázky a odpovědi na cokoliv...
Stojí za to poslechnout.
A třeba i zde pak rozebrat.
Re: Zjevení pro dnešek - přednášky D. Batchelor
Rozebrání je zbytečné, je to zastánce tradičních výkladů z 19.století, lze dopředu očekávat, co bude říkat.
Neregistrovaný napísal: ↑27 Máj 2021, 22:12 Rozebrání je zbytečné, je to zastánce tradičních výkladů z 19.století, lze dopředu očekávat, co bude říkat.
Nic není zbytečné rozebrat, zbytečné jsou Tvé kecy o ničem to 100%.
Mikime, zbytečně se rozčiluješ a prudíš. Napsal jsem je, že v případě tohoto kazatele lze očekávat tradiční adventistický výklad se šelmami, proroctvími atd.Nic není zbytečné rozebrat, zbytečné jsou Tvé kecy o ničem to 100%.
Amazing facts je program konzervativních asd, Batchelor je dobře znám.
Každý má samozřejmě svobodu výběru, nech ji i ostatním-nabízej, ale nediv se, že ne každý (třeba já) tomu fandí. Tvá reakce svědčí o duchu, který Tě ovládá.
Pokud nechceš nic rozebírat a stačí ti druhé zejména "konzervativce" jen pomlouvat, tak raději nepiš nic, kecy o ničem nikoho nezajímají. Má reakce, ať je jakákoliv svědčí o duchu Božím, který ve mně pulzuje svou pravdou a který mi otevírá oči a uvádí mě do veškeré pravdy a pomáhá mi tuto boží pravdu bránit.Neregistrovaný napísal: ↑28 Máj 2021, 15:17Mikime, zbytečně se rozčiluješ a prudíš. Napsal jsem je, že v případě tohoto kazatele lze očekávat tradiční adventistický výklad se šelmami, proroctvími atd.Nic není zbytečné rozebrat, zbytečné jsou Tvé kecy o ničem to 100%.
Amazing facts je program konzervativních asd, Batchelor je dobře znám.
Každý má samozřejmě svobodu výběru, nech ji i ostatním-nabízej, ale nediv se, že ne každý (třeba já) tomu fandí. Tvá reakce svědčí o duchu, který Tě ovládá.
Tradiční adventistický výklad se šelmami, proroctvími je jediný správný a žádný jiný. Samozřejmě kromě nebiblické římskokatolické trojice, které je D. Batchelor také zastáncem a kterou asd přijali od katolíků.
Takže pokud s něčím nesouhlasíš napiš konkrétně v jaké přednášce, v jakém čase a s čím. Jinak je každý Tvůj komentář naprosto zbytečný výkřik do tmy.
Konzervativce nepomlouvám, respektuji jejich názory a postoje, na rozdíl o Tebe, který nerespektuješ názory jiných. Pokud je tradiční výklad jediný správný a Batchelor jeho zastáncem a Ty neuznáváš trojici, pak jsi se dostal vlastně mimo tradiční výklady a postoje CASD.Pokud nechceš nic rozebírat a stačí ti druhé zejména "konzervativce" jen pomlouvat, tak raději nepiš nic, kecy o ničem nikoho nezajímají. Má reakce, ať je jakákoliv svědčí o duchu Božím, který ve mně pulzuje svou pravdou a který mi otevírá oči a uvádí mě do veškeré pravdy a pomáhá mi tuto boží pravdu bránit.
Tradiční adventistický výklad se šelmami, proroctvími je jediný správný a žádný jiný. Samozřejmě kromě nebiblické římskokatolické trojice, které je D. Batchelor také zastáncem a kterou asd přijali od katolíků.
Takže pokud s něčím nesouhlasíš napiš konkrétně v jaké přednášce, v jakém čase a s čím. Jinak je každý Tvůj komentář naprosto zbytečný výkřik do tmy.
Nedobrý duch se v Tobě projevuje dlouho, ať už neláskou při diskuzích zde a vulgaritě tady i na dalších webech. Děláš tak Boží pravdě (píše se s velkým B) medvědí službu.
Mikime, podíval jsem se na odkaz "zjeveniprodnesek", který jsi dal. Našel jsem tam některé věci:
Spíše by mělo být uvedeno 1Pe 2:22 : On ‚hříchu neučinil a v jeho ústech nebyla nalezena lest‘.
Ani tento text ale není ke komentáři úplně vhodný.
•
Vypracovanou lekci považuji za amatérsky udělanou, jsou tam nedotažené věci, myslím, že i teologicky nesprávně podané.
O popravě babylonských úředníků se v bibli nepíše a zřejmě ani nic v historických záznamech.Poté, co Darius, král Médů a Peršanů, dobyl Babylon, popravil všechny babylónské vládní úředníky, kromě jednoho. Tím šťastným mužem byl Daniel, služebník pravého Boha.
Odkaz na biblický text chybí, není jasné co se tím myslí.Proroctví nám říká, že v posledních dnech bude Boží lid muset učinit podobné rozhodnutí ohledně toho, kterého krále a jaké zákony bude poslouchat.
Myslím, že komentář v poznámce a odkaz na biblický text není úplně vhodný.POZNÁMKA: Ďábel nenávidí zákon, protože nás upozorňuje, že potřebujeme Spasitele z hříchu. Římanům 4:15 říká: „Zákon přináší hněv, vždyť kde není Zákon, není přestupek.“
Biblický text zní: K tomu jste přece byli povoláni; vždyť i Kristus trpěl za vás a zanechal vám tak příklad, abyste šli v jeho šlépějích.POZNÁMKA: Ježíš skutečně dodržoval deset přikázání jako příklad pro nás (1. Petrův 2:21).
Spíše by mělo být uvedeno 1Pe 2:22 : On ‚hříchu neučinil a v jeho ústech nebyla nalezena lest‘.
Ani tento text ale není ke komentáři úplně vhodný.
Osobně nesouhlasím s pojmy "trest" a ani "odměna" , formulace je nešťastná.6. Jaký je trest za život v hříchu? Římanům 6:23 Odměnou hříchu je totiž ____________.
Nesouhlas, starou smlouvu (není to vhodný pojem) přece inicioval a uzavřel Bůh! To vlastně znamená, že je v komentáři obviněn Pán Bůh, že ji chybně udělal... lepší je text v Žid 8:13 Když Bůh mluví o nové smlouvě, říká tím, že první je zastaralá. Co je zastaralé a vetché, blíží se zániku.POZNÁMKA: Tyto dvě smlouvy byly dohodami mezi Bohem a Jeho lidem. Stará smlouva selhala, protože byla založena na chybných lidských slibech a skutcích.
V bibli se o dvojnásobné poslušnosti nic nepíše a ani o touze po následování více, než ostatní. Zavání to legalismem.POZNÁMKA: Ti, kterým Ježíš odpustil, protože porušili jeho zákon, jsou dvojnásob poslušni, aby dodržovali Jeho zákon. A když cítí Jeho požehnané odpuštění, touží po šťastném následování Ježíše více než ostatní.
Není zde jasné, co se změnou hříšníka na svatého myslí, ale v pozadí je zřejmě myšlenka bezhříšnosti svatých už na zemi.POZNÁMKA: Satan je rozzuřený a nenávidí Boží církev v době konce, která se řídí Ježíšovými příkazy a učí lidi, že existuje Božská moc, která změní hříšníka na svatého.
•
Daniel byl hříšník, všichni zhřešili, jak píše Písmo.Daniel i Ježíš byli nevinní
Vypracovanou lekci považuji za amatérsky udělanou, jsou tam nedotažené věci, myslím, že i teologicky nesprávně podané.
...na rozdíl o Tebe, který názory jiných.Neregistrovaný napísal: ↑28 Máj 2021, 18:46Konzervativce nepomlouvám, respektuji jejich názory a postoje, na rozdíl o Tebe, který nerespektuješ názory jiných. Pokud je tradiční výklad jediný správný a Batchelor jeho zastáncem a Ty neuznáváš trojici, pak jsi se dostal vlastně mimo tradiční výklady a postoje CASD.Pokud nechceš nic rozebírat a stačí ti druhé zejména "konzervativce" jen pomlouvat, tak raději nepiš nic, kecy o ničem nikoho nezajímají. Má reakce, ať je jakákoliv svědčí o duchu Božím, který ve mně pulzuje svou pravdou a který mi otevírá oči a uvádí mě do veškeré pravdy a pomáhá mi tuto boží pravdu bránit.
Nedobrý duch se v Tobě projevuje dlouho, ať už neláskou při diskuzích zde a vulgaritě tady i na dalších webech. Děláš tak Boží pravdě (píše se s velkým B) medvědí službu.
Nerespektuji jen ty názory, které jsou zcela nebiblické a úplně mimo.
Batchelor má ve všem až na trojici pravdu a tu respektuji, trojici samozřejmě ne a tudíž jsem mimo římskokatolický výklad, který CASD v roce 1931 přijala.
A jinak 99% mým komentářů je bezproblémových a slušných a občas mě někdo naštve a píšu ostřeji a pořád je ve mne duch Boží stejně jako byl v Ježíšovi, který když se naštval tak nadával ostatním, shazoval jim věci ze stolu a stoly převracel-tedy typické jednání cholerika, který v sobě měl ducha Božího skrze kterého Bůh Otec byl s ním. Takže ani sám Ježíš nebyl vždy laskavý a slušný ke všem.
Si spočítejte jak často Ježíš varoval v evangeliích proti neposlušnosti zákonu u věřících hříšníků a jak často varoval proti farizeům a zákoníkům za jejich přehnané chování a nelidské dodržování.
Kolikrát říkal Běda neposlušným a kolikrát říkal běda pokrytcům, co tvrdili, že vše dodržují.
A pak se podívejte jak často se v CASD varuje před neposlušností zákonu (pro věřící hříšníky) a jak často se v CASD varuje proti zákonictví (a i pokryteckému nelidskému lpění na dodržování konkrétních nařízení),
Zjistíte v k čemu je to společenství nakloněno více.
Kolikrát říkal Běda neposlušným a kolikrát říkal běda pokrytcům, co tvrdili, že vše dodržují.
A pak se podívejte jak často se v CASD varuje před neposlušností zákonu (pro věřící hříšníky) a jak často se v CASD varuje proti zákonictví (a i pokryteckému nelidskému lpění na dodržování konkrétních nařízení),
Zjistíte v k čemu je to společenství nakloněno více.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní