Všichni jednou zemřeme

Založte diskusiu o kázni, ktorú ste si vypočuli. (Bolo by dobre, ak by názov obsahoval meno kazateľa a názov kázne, príp. dátum a miesto, kde bola prednesená. Dôležité je, aby bol v príspevku uvedený aj odkaz, kde sa dá kázeň vypočuť - archív na zborových stránkach, youtube, vimeo, ...)
mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Všichni jednou zemřeme

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Dnes u nás ve sboru od těžkotonážní "katatelky" L. Klodové zaznělo vícekrát, že všichni jednou zemřeme.
Namísto společné písně nakonec pobožnosti nám pustila písničku Jednu malou chvíli od L.Bílé s Bendigem, mimochodem hezká písnička :)

https://youtu.be/uMXWHYK_jQk

Ani jednou nezmínila to, že by se někdo mohl snad i dožít a uvidět 2 příchod Ježíše Krista. Ještě, že alespoň zmínila, že bude jednou vzkříšení

No já osobně bych s takovou nadváhou za kazatelnu nešel.
Sestra učitelka a příležitostná kazatelka se asi řídí tímto veršem :) :
CSP Český studijní překlad (2009)
Iz 22:13: "A hle! Veselí a radost, zabíjení skotu a porážení ovcí, požírání masa a pití vína: Jezme a pijme, neboť zítra zemřeme."

Sasko Jasko

Re: Všichni jednou zemřeme

Neprečítaný príspevok od používateľa Sasko Jasko »

mikim napísal: 08 Júl 2023, 14:28
Iz 22:13: "A hle! Veselí a radost, zabíjení skotu a porážení ovcí, požírání masa a pití vína: Jezme a pijme, neboť zítra zemřeme."
Tento verš je aj mne sympaticky

Sasko Jasko

U nás v zbore panovalo a panuje vo všeobecnosti presvedčenie o poslednej generácií. Ľudia sú presvedčení o Tom, že koniec sveta je tak blízko, že pravdepodobnosť smrti je menšia ako pravdepodobnosť príchodu.

John 3:16
Dátum registrácie: 28 Dec 2015, 18:54
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa John 3:16 »

Sasko Jasko napísal: 08 Júl 2023, 16:13 U nás v zbore panovalo a panuje vo všeobecnosti presvedčenie o poslednej generácií. Ľudia sú presvedčení o Tom, že koniec sveta je tak blízko, že pravdepodobnosť smrti je menšia ako pravdepodobnosť príchodu.
A záleží na tom, či bude "koniec sveta" o 10 alebo o 100 rokov? Či to nejako ovplyvní môj život? "Preto bdejte, lebo neviete ani dňa, ani hodiny."

Sasko Jasko

John 3:16 napísal: 08 Júl 2023, 16:50
Sasko Jasko napísal: 08 Júl 2023, 16:13 U nás v zbore panovalo a panuje vo všeobecnosti presvedčenie o poslednej generácií. Ľudia sú presvedčení o Tom, že koniec sveta je tak blízko, že pravdepodobnosť smrti je menšia ako pravdepodobnosť príchodu.
A záleží na tom, či bude "koniec sveta" o 10 alebo o 100 rokov? Či to nejako ovplyvní môj život? "Preto bdejte, lebo neviete ani dňa, ani hodiny."
Ak by som to bol vedel s istotou, tak by to môj život ovplyvnilo. Ináč by som si naplánoval niektoré veci. Ak by však aj samotný Boh rozmýšľal ako Ty - že na tom nezáleží - potom by ten koniec svet nemusel urobiť nikdy.

Kontaktovať používateľa:

Možno nastane zánik súčasnej civilizácie, tak ako ju poznáme. Preto žijem v prítomnosti, neriešim proroctvá a nenaplnené sľuby.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Před asi 10 roky jsem měl živý sen kdy jsem byl někde v protiatomovém bunkru kdy se čekalo na vypuštění jaderných bomb a najednou světlo jak prase tak jsem si řekl a je to tu už to někde bouchlo a ne hned nato se objevil velmi hlasitý zpěv andělů vuděl jsem jen jejich záblesk, takže to musel být 2 příchod a pak jsem se hned probudil v noci totálně zpocený a totálně v haj..u, srdce mi bušilo jako kdyby mlelo z posledního :), večer předtím jsem šel normálně spát.
Takže pokud je to pravda tak 2 přìchod nastane před "3sv" válkou s očekávaným použitím jaderných bomb. Kdy? Doufejme, že brzo, protože v tomto zk. světě se už stejně přestává dát žít normálně a myslet si, že se svět vrátí do starých kolejí jako např. před 5-20 léty kdy se žilo o něco lépe je utopie. Spíše bude jen hůř a hůř.
Už jen to, že bude jako za dnů Noe a pak přijde náhle konec tak má smysl se proroctvími zabývat a být na 2PJK připraven.

hust

Neprečítaný príspevok od používateľa hust »

Naše mysl je jako počítač do kterého se ukládá všechno možné i nemožné v průběhu našeho života. To ovlivňuje náš spánkový čas. Sny se skládají z toho co je uloženo v naši šedé kůře. Některé sny si pamatujeme jiné nikoliv. Skladba snu je odvislá od toho co prožíváme, co jsme viděli, slyšeli, čemu věříme, co nás trápí nebo naopak způsobuje radost. Do snu se někdy promítne takový zvláštní mix z naši myšlenkové, obrazové, věroučné, atp. databáze. Vzhledem k tomu, že v moderní době jsme se topíme v informacích ve všech formách, tak se není co divit projekční struktuře našich snů. Ovlivňuje nás i to, jakou váhu dáváme snům.

Sasko Jasko

hust napísal: 10 Júl 2023, 05:00 Sny se skládají z toho co je uloženo v naši šedé kůře.
To platí o všetkých snoch ? Alebo sú aj sny s posolstvom dane Bohom zhora ?

Kontaktovať používateľa:

Sasko Jasko napísal: 10 Júl 2023, 08:28
hust napísal: 10 Júl 2023, 05:00 Sny se skládají z toho co je uloženo v naši šedé kůře.
To platí o všetkých snoch ? Alebo sú aj sny s posolstvom dane Bohom zhora ?
Ak veríš Biblii, tak sú aj sny od Boha. Ale v dnešnej dobe neodporúčam mať takéto sny alebo vízie, mohol by si skončiť v starostlivosti odborníkov.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní