Srozumitelná církev

Založte diskusiu o kázni, ktorú ste si vypočuli. (Bolo by dobre, ak by názov obsahoval meno kazateľa a názov kázne, príp. dátum a miesto, kde bola prednesená. Dôležité je, aby bol v príspevku uvedený aj odkaz, kde sa dá kázeň vypočuť - archív na zborových stránkach, youtube, vimeo, ...)
Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Srozumitelná církev

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Církev, která se prezentuje jako srozumitelná. Agnostici, ateisté nejsou přítěží a "narušiteli" klidu, ale jsou vítáni.

Někteří jezdí na shromáždění až ze Šumavy.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... ec-kralove

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Re: Srozumitelná církev

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Lída Rohalová napísal: 18 Apr 2018, 10:51 Církev, která se prezentuje jako srozumitelná. Agnostici, ateisté nejsou přítěží a "narušiteli" klidu, ale jsou vítáni.

Někteří jezdí na shromáždění až ze Šumavy.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... ec-kralove
Takze tam chodis pre tie prazvlastne vieroucne novinky o zenach ?

Kazatel Element: . Proto také autor/ka biblického dopisu Židům napsal/a (13:8): Ježíš Kristus je tentýž včera, dnes i na věky. Ježíš je stále stejný: proto je jeho radikálně inklusivní, nenásilná a přitom náročná povaha z evangelií stejná i dnes – stále následujeme Ježíše, který nás fascinuje svým vyučováním a chováním v evangeliích.

http://lukastargosz.blogspot.co.at/2018 ... l.html?m=1

Takze list Zidom asi napisala zena.
Len tak dalej )))

Klasickym bludom apostolskych cirkvi je vyssie popisana predstava, ze nasleduju Jezisa a jeho spravanie. Pritom Jezis bol Zid - svatil sobotu, jedol kosher, navstevoval synagogu a zachovaval Toru "do bodky". Moze byt nieco vacsi protimluv ?

Nemyslite si, že som prišiel zrušiť Zákon alebo Prorokov; neprišiel som ich zrušiť, ale naplniť.
Veru, hovorím vám: Kým sa nepominie nebo a zem, nepominie sa ani jediné písmeno, ani jediná čiarka zo Zákona, kým sa všetko nesplní. Kto by teda zrušil jediné z týchto prikázaní, čo aj najmenšie, a tak by učil ľudí, bude v Nebeskom kráľovstve najmenší. Ale kto ich zachová a tak bude aj učiť, ten bude v nebeskom kráľovstve veľký.

Lída Rohalová
Kontaktovať používateľa:

Samozřejmě jsou srdečně zváni i antiteisté.

log
Kontaktovať používateľa:

Lída Rohalová napísal: 18 Apr 2018, 17:04 Samozřejmě jsou srdečně zváni i antiteisté.
Nepochybujem, ze vitany je kazdy, kto nepozna Pismo. Pretoze kazdemu, kto Pismo pozna, by sa vlasy na hlave jezili pri pocuvani tych nauk.

Hoci nemozno kazatelovi Targoszovi upriet velku schopnost kreativne pracovat s textom. (http://lukastargosz.blogspot.co.at/2018 ... .html?m=1e ) kde napriklad poprepajanim troch styroch knih vytvoril napriklad teoriu, ze Jezis je "zahradnikom noveho sveta" to jest ze pomaly ale iste uz vylepsuje nas fyzicky svet na nieco lepsie:

Ježíš tedy symbolicky učinil sedm zázraků pro sedm dní stvoření. První den nového týdne ale máme zázrak číslo osm. Je to proto, že Ježíš začal něco úplně nového, co později jeho následovníci nazvou novým stvořením. To, co se stalo na kříži, byla revoluce nového stvoření – Ježíšovo vzkříšení bylo jeho prvním ovocem. Ježíš se stal prvním zahradníkem nového stvoření. Tam, kde Adam jako zahradník prvního stvoření selhal, a uvedl do světa hřích a smrt, Ježíš je novým Adamem stvoření, který zruinovanou zahradu plně obnoví. Pavel to popsal v 1. Korintským 15:45+49: První člověk, Adam, se stal živou duší, ale ten poslední Adam se stal obživujícím duchem. (…) Jako jsme nesli obraz toho, kdo byl z prachu země, tak poneseme i obraz toho nebeského
....
Proto jsme my nové stvoření. Proto staré pominulo a Bůh dělá nové věci. Já vím, vypadá to, že stále žijeme na starém pokřiveném světě - a přesto v tomto pokřiveném světě - přímo uprostřed pokřiveného světa - započal Bůh něco nového, a raší v něm nový svět. Prolamuje se skrze tento starý svět jako malá rostlinka dokáže prolomit tuhý asfalt. Ježíš tento nový svět nazýval svým královstvím.Je to dimenze jeho vlády na tomto světě - a jeho vláda už dnes umožňuje krásu fyzického světa a jeho obnovu. Je zřejmé, že plná obnova stvoření nastane při dokonaném spasení, které nastane při jeho návratu (o tom si povíme více za týden), ale už dnes se modlíme za to, aby jeho království a jeho vůle byla na zemi jako je v nebi. Proto se také na tomto novém světě podílíme - nečekáme úprk nebo vysvobození ze světa. Místo toho pracujeme na osvobození světa ze zmaru a úpadku. Proto tolik záleží na tom, co všechno děláme dnes - v každé oblasti života.

Mame tu teda ojedinelu teoriu o tom, ze Jezis je zahradnikom noveho fyzickeho sveta, ktory uz pomaly vznika a ze krestan by mu mal byt v tejto zahradnickej cinnosti napomocny. Zasluzna myslienka. No pochadza naozaj z Pisma alebo je iba plodom manipulacie s textom ?
Citovane su uryvky z 1 Kor 15 a 2 Kor 5.

1 Kor pritom ale zjavne naopak nehovori nic o fyzickom svete, ale naopak hovori, ze pozemsky svet musi kompletne zahynut aby az pri druhom prichode bol nahradeny nebeskym. Novy svet nemoze byt zalezitostou tela a krvi. Pavol neoznacuje Jezisa za Adama preto, ako si to mysli Targosz, ze druhykrat vznikne (alebo dokonca uz vznika) novy fyzicky raj. Pavol uci, ze ziaden druhy raj nebude; Jezis je akoby novym Adamom pretoze je prvym clovekom s duchovnym telom. Bozie kralovstvo, ktore pride az na konci vekov, bude cisto duchovne, nie materialne.
35 Ale niekto povie: „Ako vstanú mŕtvi? V akom tele prídu?“ 36 Hlupák! Čo ty seješ, neožije, ak prv neodumrie. 37 A čo seješ, neseješ budúce telo, ale holé zrno, či už pšeničné alebo nejaké iné. 38 No Boh mu dáva telo, aké chce, a každému semenu jeho vlastné telo. 39 Nie každé telo je to isté telo, ale iné je ľudské, iné zvieracie telo, iné vtáčie telo a iné rybie. 40 A sú telá nebeské a telá pozemské, ale iná je sláva nebeských a iná pozemských. 41 Iný je jas slnka, iný jas mesiaca a iný jas hviezd; veď hviezda sa od hviezdy líši jasom. 42 Tak je to aj so zmŕtvychvstaním: seje sa porušiteľné, vstáva neporušiteľné; 43 seje sa potupené, vstáva slávne; seje sa slabé, vstáva mocné; 44 seje sa telo živočíšne, vstáva telo duchovné. Ak jestvuje živočíšne telo, jestvuje aj duchovné. 45 Tak je aj napísané: „Prvý človek, Adam, sa stal živou bytosťou;“ posledný Adam oživujúcim Duchom. 46 Ale nie je prv duchovné, lež živočíšne, až potom duchovné. 47 Prvý človek zo zeme je pozemský, druhý človek je z neba. 48 Aký je ten pozemský, takí sú aj ostatní pozemskí; a aký je nebeský, takí sú aj ostatní nebeskí. 49 A ako sme nosili obraz pozemského, tak budeme nosiť aj obraz nebeského. 50 Hovorím však, bratia, že telo a krv nemôžu byť dedičmi Božieho kráľovstva, ani porušiteľnosť nebude dedičom neporušiteľnosti.

Ani 2 Kor 5 nehovori nic o vznikajucom novom fyzickom svete, ale zdoraznuje barieru ktora stoji medzi nasou telesnou existenciou a duchovnou existenciou Pana:
Sme teda vždy plní dôvery, i keď vieme, že kým sme doma v tele, sme vzdialení od Pána. 7 Žijeme totiž z viery, nie z toho, čo vidíme. 8 Sme však plní dôvery a chceme radšej odísť z tela a bývať u Pána.

Lída Rohalová
Kontaktovať používateľa:

Zaujalo mě, že do této církve chodí i ateisté a různí hledající. To není v církvích běžně k vidění, půjdu se tam podívat.

log
Kontaktovať používateľa:

Lída Rohalová napísal: 19 Apr 2018, 07:06 Trolling
Pre niekoho je to trolling, pre nas je to Slovo Pana. Kralovstvo Bozie nie je z tohto sveta a kralovstvo Bozie ani nebude na tomto svete. Hmota, krv a telo nemaju podiel na duchovnom kralovstve, ktore zase nema podiel na hmote. Svet v ktorom sa nachadzame je drsny, kruty, plny virusov, bakterii, parazitov, predatorov a smrti. Jezis nie je a nikdy nebude zahradnikom na tomto svete. Ocakavame novy svet, bez hmoty a energie, s telom nebeskym, to jest duchovnym.

Lída Rohalová
Kontaktovať používateľa:

Lída Rohalová napísal:Trolling
log napísal:Pre niekoho je to trolling, pre nas je to Slovo Pana. Kralovstvo Bozie nie je z tohto sveta a kralovstvo Bozie ani nebude na tomto svete. Hmota, krv a telo nemaju podiel na duchovnom kralovstve, ktore zase nema podiel na hmote. Svet v ktorom sa nachadzame je drsny, kruty, plny virusov, bakterii, parazitov, predatorov a smrti. Jezis nie je a nikdy nebude zahradnikom na tomto svete. Ocakavame novy svet, bez hmoty a energie, s telom nebeskym, to jest duchovnym.

Zdroj: ine-f8/co-vyresilo-forum-a-co-s-tym-ve- ... html#p7060
log napísal:A: Kedze som uz asi 15 rokov ateista (ex-adventista), tak ma sem priviedla len ludska zvedavost, nuda a chut diskutovat s ludmi, ktori sa vyznaju v biblii a adventisme/krestanstve a maju co povedat (stale hodnotim pozitivne, ze percento ucastnikov, ktori nemaju co povedat a len tu zanasaju balast je prekvapivo velmi velmi nizke na porovnanie s inymi diskusiami) a potom ma sem priviedla asi aj moja zavislost na "trollingu"...

Lída Rohalová
Kontaktovať používateľa:

Ze zvědavosti jsem včera navštívila srozumitelnou církev Element v Hradci Králové.
Chtěla jsem vědět, co na té církvi přitahuje pozornost nevěřících do takové míry, že jí věnují svůj čas.
Po rozhovorech s lidmi si myslím následující:

1) Církev se schází v kině. Lidé nemají tak velký vnitřní problém překročit práh "kostela" nebo "modlitebny". Kino je prostředí všeobecně známé a ateisty přijímané.
2) Lidé působí přirozeně, přátelsky a nepoužívají náboženský slovník. Pro nevěřící je vše podáno srozumitenou formou.
3) Poselství slova je nenásilné a řeší vědomé nebo skryté otázky lidí. Nejedná se o vnucování jediného správného světonázoru, jedná se o sdílení poznání Boha.
4) Styl hudby je současný a dynamický.

Těch věcí je samozřejmě více, vypichuji v mých očích pouze jedny z těch významných.

Předpokládám, že na tomto fóru nebude ten největší zájem o církve tohoto typu. Moje předpoklady se však několikrát ukázaly jako mylné, proto si dovoluji navzdory mým předpokladům církev Element s čistým svědomím doporučit k návštěvě. Možná se tato církev může stát někomu duchovním domovem.

Na návštěvě jsem tam nebyla jediná. Seznámila jsem se ještě s jinou paní, shodou okolností navštěvuje stejnou církev jako já, pouze v jiném městě. A tak jsme zjistily, že máme společné známé :).

Prostředí církve je otevřené různě hledajícím lidem. Nedávno proběhlo 7 křtů, lidé našli smysl svého života v Bohu. Chválím za to Pána a přeji této církvi, aby se Boží moc nadále projevovala v životě jejích členů.

Kdo rád diskutuje na biblická témata, v tomto společenství bude mít dostatek příležitostí. Stejně tak hlavní pastor církve má svůj blog, kde se dá pod článkem diskutovat. Osobně to považuji za velkou odvahu a současně otevřenost okolí.

Mám už 2 zájemce o návštěvu tohoto společenství. Tak jako mně jeden tip na tomto fóru změnil život, tak může tento tip (nebo jakýkoli jiný od kohokoliv jiného) změnit život někomu jinému.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Lída Rohalová napísal: 30 Apr 2018, 15:53 Ze zvědavosti jsem včera navštívila srozumitelnou církev Element v Hradci Králové.
Chtěla jsem vědět, co na té církvi přitahuje pozornost nevěřících do takové míry, že jí věnují svůj čas.
Po rozhovorech s lidmi si myslím následující:

1) Církev se schází v kině. Lidé nemají tak velký vnitřní problém překročit práh "kostela" nebo "modlitebny". Kino je prostředí všeobecně známé a ateisty přijímané.
2) Lidé působí přirozeně, přátelsky a nepoužívají náboženský slovník. Pro nevěřící je vše podáno srozumitenou formou.
3) Poselství slova je nenásilné a řeší vědomé nebo skryté otázky lidí. Nejedná se o vnucování jediného správného světonázoru, jedná se o sdílení poznání Boha.
4) Styl hudby je současný a dynamický.

Těch věcí je samozřejmě více, vypichuji v mých očích pouze jedny z těch významných.

Předpokládám, že na tomto fóru nebude ten největší zájem o církve tohoto typu. Moje předpoklady se však několikrát ukázaly jako mylné, proto si dovoluji navzdory mým předpokladům církev Element s čistým svědomím doporučit k návštěvě. Možná se tato církev může stát někomu duchovním domovem.

Na návštěvě jsem tam nebyla jediná. Seznámila jsem se ještě s jinou paní, shodou okolností navštěvuje stejnou církev jako já, pouze v jiném městě. A tak jsme zjistily, že máme společné známé :).

Prostředí církve je otevřené různě hledajícím lidem. Nedávno proběhlo 7 křtů, lidé našli smysl svého života v Bohu. Chválím za to Pána a přeji této církvi, aby se Boží moc nadále projevovala v životě jejích členů.

Kdo rád diskutuje na biblická témata, v tomto společenství bude mít dostatek příležitostí. Stejně tak hlavní pastor církve má svůj blog, kde se dá pod článkem diskutovat. Osobně to považuji za velkou odvahu a současně otevřenost okolí.

Mám už 2 zájemce o návštěvu tohoto společenství. Tak jako mně jeden tip na tomto fóru změnil život, tak může tento tip (nebo jakýkoli jiný od kohokoliv jiného) změnit život někomu jinému.
Děkuji nechci, církev, která není ani schopna pochopit a dodržovat ten základ, který nám dal Bůh což je Desatero přikázání včetně soboty, je k ničemu. Bůh nedal sobotu jen židům, ale všem. O takovou církev jistě nemá Bůh zájem a ani andělé(kromě těch padlých). Bůh je Bohem pořádku a je Zakonodárce a v Jeho Zákoně je projeven Jeho charakter. Je to jen jedna z dalších církví, které tvoří Babylon - a jsou spojeni ve skutečnosti se satanem. Klasické míchání pravdy se lží.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných