Uzdravení adventismu

Založte diskusiu o kázni, ktorú ste si vypočuli. (Bolo by dobre, ak by názov obsahoval meno kazateľa a názov kázne, príp. dátum a miesto, kde bola prednesená. Dôležité je, aby bol v príspevku uvedený aj odkaz, kde sa dá kázeň vypočuť - archív na zborových stránkach, youtube, vimeo, ...)
ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Uzdravení adventismu

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

První článek ze tří, které si můžete přečíst i bez znalosti angličtiny v nějakém překladači. I takto "otrocky" přeloženo může poskytnout obraz k zamyšlení.

https://spectrummagazine.org/article/20 ... rtal-wound

meta

Re: Uzdravení adventismu

Neprečítaný príspevok od používateľa meta »

Prečítal som si a som v rozpakoch lebo odpoveď nepoznám. Keby cirkev čestne uznala skryté a zjavné chyby bolo by to pekné ale nesmie to spraviť pretože ak by sa rozhodla pre transparentnost spustí to lavínu dalších požiadaviek. Podáš prst..... Keby som mal odvahu dám ten článok na nástenku.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Článek napsal adventista s patřičným teologickým vzděláním. Je to uvedeno pod textem.
Na of. církevní nástěnku, jakéhokoliv druhu můžeš dávat jen schválené dokumenty, které potvrzují naši of. věrouku.
Proto je to publikováno na nezávislých stránkách. Cenzurované stránky to nepustí.

Poraď se s někým komu tam u vás důvěřuješ.

Je to vjetí na nesmyslný kruhový objezd.
Můžeš vjet, ale nemůžeš naukově vyjet.

"Jen jezdit stále dokola,
až se ti z toho hlava zamotá."

Viz příklad vynalézavosti silničních nesmyslů na přiloženém odkazu.

http://gigavideo.cz/kruhovy-objezd-ve-strakonicich/

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Další článek od stejného pisatele k zamyšlení.

https://spectrummagazine.org/article/20 ... rmeneutics

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Třetí článek zabývající se počáteční nepřesností prorockých výkladů z 19 století.

https://spectrummagazine.org/views/2018 ... -adventism

meta

Neprečítaný príspevok od používateľa meta »

ambassador napísal: Poraď se s někým komu tam u vás důvěřuješ
Až tak dôverne nedôverujem v zbore nikomu aby som mohol taketo veci rozoberať. Pri bežných organizačných veciach v zbore ťaháme za jeden povraz, ale v zbore sú dominantné 2 velké rodiny historicky previazané a tam si ani NEPRDNEŠ.

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Neviem skade sa berie takáto túžba u adventistov vedieť presne časy a doby.

V Písme je jasne napísané, že Ježiš príde ako zlodej v noci.1 Tes5 1Ale o časoch a o dobách nepotrebujete, bratia, aby sa vám písalo. 2Lebo sami dôkladne viete, že deň Pánov prijde tak ako zlodej v noci.

Všetci budú zaskočení príchodom Pána, no niektorí budú v neustálom očakávaní pripravení a niektorí nepripravení na jeho príchod. Nepotrebujeme vedieť presné časy konca, pretože to vedie k trpezlivosti a bdelosti v neustálom očakávaní. Vieme, že je blízko a teda bdejme. Chcieť vedieť presný čas je veľmi nebezpečné, lebo ak by sme vedeli presný čas konca, tak sa stráca trpezlivosť a bdelosť. Ak by to Boh chcel, aby sme poznali presný čas konca, tak by nám to aj jasne zjavil v Písme.
Mat 24:36 Ale o tom dni a o tej hodine nevie nikto, ani nebeskí anjeli ani Syn, iba sám môj Otec.

Ak je tam, že o tom dni a o tej hodine nevie nikto, tak ktorý rok sa už má vedieť, alebo ako? Tak teda ani v ktorom roku to nikomu nie je známe, jedine Otcu na nebesiach.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Viktorrealita napísal: 31 Okt 2018, 16:21 Neviem skade sa berie takáto túžba u adventistov vedieť presne časy a doby.

V Písme je jasne napísané, že Ježiš príde ako zlodej v noci.
Skusim Ti pomoct sa zorientovat. Adventisti sa uz 174 rokov nepokusaju vypocitat prichod Jezisa. Takze ziadna taka tuzba neexistuje, dostal si skratka zle informacie.

Rozpravame tu o niecom uplne inom.

Neviem, ci si niekedy pocul o knihe Daniel, v nej sam Boh zanechal sifrovanu spravu pre ludi zijucich “v poslednej dobe“'. Mnohi citatelia Daniela, sa pokusaju tuto spravu, neuspesne, rozlustit. Ak teda sam Boh dal sifru ludom poslednej doby, preco Ta trapi, ze sa ju adventisti snazia rozlustit ? Ved to je Bozi zamer. Nikto netvrdi, ze sifra ma nutne nieco spolocne s prichodom Jezisa. O ziadnom Jezisovi v Danielovi (ani v ziadnom inom proroctve) neexistuje ani najmensia priama zmienka, meno Jezis sa prvy krat objavuje az v evanjeliach.

Tu jeden prehovoril k mužovi oblečenému do ľanového rúcha, ktorý bol nad vodami rieky: Kedy nastane koniec týchto podivuhodných udalostí? Nato som počul muža oblečeného do ľanového rúcha, ktorý bol nad vodami rieky. Pozdvihol svoju pravicu i ľavicu k nebu a prisahal na večne Živého: Bude to trvať čas, dva časy a pol času, kým dôjde ku koncu moc znesvätiteľa a týmto sa všetko zavŕši. Vypočul som si to, ale nerozumel som. Spýtal som sa teda: Pán môj, aký bude záver týchto vecí? Odpovedal: Daniel, choď, pretože slová sú držané v tajnosti a zapečatené do posledných čias.

Ako vidime, Daniel sam absolutne nerozumel videniu, ktore dostal.

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

O ziadnom Jezisovi v Danielovi (ani v ziadnom inom proroctve) neexistuje ani najmensia priama zmienka, meno Jezis sa prvy krat objavuje az v evanjeliach
.
Immanuel je tiež meno a vieme o koho sa jedná, že sa to hovorí priamo o Ježišovi.

Iz 7:14 Preto vám dá sám Pán znamenie: Hľa, panna počne a porodí syna a nazve jeho meno Immanuel.

Iz 9:6 Lebo dieťa sa nám narodilo, syn nám je daný, a kniežatstvo bude na jeho pleci, a nazovú jeho meno: Predivný, Radca, Silný Bôh, Udatný Hrdina, Otec Večnosti, Knieža Pokoja

Iz 53 1Kto uveril našej zvesti? A komu bolo zjavené rameno Hospodinovo? 2Lebo vyrástol pred ním ako nežný prútok a jako koreň z vypráhlej zeme; nemal podoby ani krásy; videli sme ho, ale nebolo na ňom vidieť toho, pre čo by sme ho boli bývali žiadostiví. 3Opovrhnutý bol a opustený od ľudí, muž bolestí, a oboznámený s nemocou, a jako ten, pred ktorým skrývajú tvár, opovrhnutý, a preto sme si ho nevážili, 4kým on vzal na seba naše nemoci a niesol naše bolesti, a my sme sa domnievali o ňom, že je ranený a zbitý od Boha a strápený. 5A on bol smrteľne ranený pre naše prestúpenia, zdrtený pre naše neprávosti; kázeň nášho pokoja bola vzložená na neho, a jeho sinavicou sme uzdravení. 6My všetci sme zblúdili jako ovce; každý z nás sme sa obrátili na svoju vlastnú cestu, a Hospodin uvalil na neho neprávosť všetkých nás. 7Mučili ho, a on ponižujúc sa znášal dobrovoľne a neotvoril svojich úst; vedený bol ako baránok na zabitie a zanemel ako ovca, ktorá zanemie pred tými, ktorí ju strihajú, a neotvoril svojich úst. 8Vzatý bol z väzby a zo súdu. A čo do jeho pokolenia, ktože ho vyrozpráva? Pretože bol vyťatý zo zeme živých, pre prestúpenie môjho ľudu bola mu zadaná rana. 9A dali mu s bezbožnými jeho hrob i s bohatým, keď zomrel ukrutnou smrťou, preto, že nespáchal nijakej neprávosti, ani ľsti nebolo nikdy v jeho ústach. 10Ale Hospodinovi sa ľúbilo ho tak zdrtiť a strápiť nemocou, aby, ak jeho duša položí obeť za hriech, videl svoje semeno, bol dlhoveký, a to, čo sa ľúbi Hospodinovi, zdarilo sa v jeho ruke. 11Z námahy svojej duše uvidí výsledok, nasýti sa. Svojou známosťou ospravedlní spravedlivý môj služobník mnohých a ich neprávosti on ponesie. 12Preto mu dám podiel medzi veľkými, a s mocnými deliť bude korisť, pretože vylial svoju dušu na smrť a počítaný bol s priestupníkmi, kým on niesol hriech mnohých a primlúval sa za priestupníkov
Naposledy upravil/-a Viktorrealita v 01 Nov 2018, 10:17, upravené celkom 2 krát.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní