K jádru trojice 1 díl-4 díl
K jádru trojice 1 díl-4 díl
Podstatné myšlenky proč neexistuje žádná trojice, určeno všem zoufalcům věřícím ještě v bludnou nebiblickou trojici, ikdyž nemusím se vším 100% co je tam řečeno souhlasit:
K jádru trojice 1 díl:
https://www.youtube.com/watch?v=deOKqn-Nuqw&t=16s
K jádru trojice 2 díl:
https://www.youtube.com/watch?v=wvE3nlg14Fw&t=18s
K jádru trojice 3 díl:
https://www.youtube.com/watch?v=D0jcAvIIBJc
K jádru trojice 4 díl:
https://www.youtube.com/watch?v=vKJAVWF-Op8
K jádru trojice 1 díl:
https://www.youtube.com/watch?v=deOKqn-Nuqw&t=16s
K jádru trojice 2 díl:
https://www.youtube.com/watch?v=wvE3nlg14Fw&t=18s
K jádru trojice 3 díl:
https://www.youtube.com/watch?v=D0jcAvIIBJc
K jádru trojice 4 díl:
https://www.youtube.com/watch?v=vKJAVWF-Op8
Re: K jádru trojice 1 díl-4 díl
Hlásím se k těm "zoufalcům, kteří ještě věří v bludnou nebiblickou trojici". Nepotřebuji přesvědčovat pořady z hlásné trouby, stačí mi Písmo a biblická tradice rané církve. (Kupodivu to byla Ellen Whiteová, která svými pozdními spisy nasměrovala alespoň část adventistů k víře v jednotu a rovnost Otce, Syna i Ducha. Proto také někteří ultras pozdější spisy "ducha prorockého"odmítají).
A propos: Připadá mi zvláštní dokazovat pomýlení druhých argumenty, kterým sám nevěřím...
A propos: Připadá mi zvláštní dokazovat pomýlení druhých argumenty, kterým sám nevěřím...
...Nepotřebuji přesvědčovat pořady z hlásné trouby, stačí mi Písmo a biblická tradice rané církve.Milan napísal: ↑30 Máj 2019, 20:04 Hlásím se k těm "zoufalcům, kteří ještě věří v bludnou nebiblickou trojici". Nepotřebuji přesvědčovat pořady z hlásné trouby, stačí mi Písmo a biblická tradice rané církve. (Kupodivu to byla Ellen Whiteová, která svými pozdními spisy nasměrovala alespoň část adventistů k víře v jednotu a rovnost Otce, Syna i Ducha. Proto také někteří ultras pozdější spisy "ducha prorockého"odmítají).
Tak proč se jí neřídíš? Vždyť, jak máme zdokumentováno z historie apoštolové ani první křesťané v žádnou trojici ani trojjediného Boha nevěřili, stejně jako i v pozdější době tomu nevěřila ani EGW a varovala Kelloga či Canrighta před bludnými učeními vč. učení o trojici, kterému nevěřil snad ani jeden zakladatel CASD, což ti potvrdí i dnes na Generální konferenci v USA, protože naprostá většina byli SEMIARIANÉ, co to znamená si vygoogli v angličtině.
...A propos: Připadá mi zvláštní dokazovat pomýlení druhých argumenty, kterým sám nevěřím...
Nerozumím, čemu nevěřím? Maximálně nevěřím na preexistenci Krista, jinak souhlasím se vším.
Pokud máš něco proti tomu co bratr na videích říká nebiblicky a špatně, tak to napiš a neschovávej se za tradici.
,,určeno všem zoufalcům věřícím ještě v bludnou nebiblickou trojici"

I kdyby snad pro mne mělo cenu se zabývat teologií trojice a jejími dopady, tak by to ale nemělo cenu s tebou Mikime. Sorry jako.
Zdá se že zoufale věřím v biblickou ,,trojici", takže nemusím řešit víru v tu nebiblickou, nebo bludnou

Sorry jakoTomáš Plechatýý napísal: ↑31 Máj 2019, 09:29,,určeno všem zoufalcům věřícím ještě v bludnou nebiblickou trojici"![]()
![]()
![]()
I kdyby snad pro mne mělo cenu se zabývat teologií trojice a jejími dopady, tak by to ale nemělo cenu s tebou Mikime. Sorry jako.
Zdá se že zoufale věřím v biblickou ,,trojici", takže nemusím řešit víru v tu nebiblickou, nebo bludnou![]()
![]()
![]()

To jednou Bůh měl rád lidi a chtěl s nimi žít zadobře a věčně.
Spousta lidí, co tomu věřila tak se ale místo radování, jak je to fajn, že jsou zadobře z Bohem, začala dohadovat, Jakou má Bůh barvu pleti, očí, kolik má podob, nebo osob, jestli nosí ponožky, a jaké jsou jeho politické preference a podobně.
A začali ostatním vysvětlovat co všechno určitě Bůh rád nemá a jaké názory nemá. A kdokoliv to vidí jinak, tak s ním Bůh zadobře určitě nebude.
Tak se dodnes někteří nevěří, a z těch co věří, tak někteří se radují a někteří se dohadují.
Spousta lidí, co tomu věřila tak se ale místo radování, jak je to fajn, že jsou zadobře z Bohem, začala dohadovat, Jakou má Bůh barvu pleti, očí, kolik má podob, nebo osob, jestli nosí ponožky, a jaké jsou jeho politické preference a podobně.
A začali ostatním vysvětlovat co všechno určitě Bůh rád nemá a jaké názory nemá. A kdokoliv to vidí jinak, tak s ním Bůh zadobře určitě nebude.
Tak se dodnes někteří nevěří, a z těch co věří, tak někteří se radují a někteří se dohadují.
Na téma jediného Boha jsou v Písmu spousty veršů i od Pána Ježíše Krista a přijde mi mnohem poctivější potvrzovat vírou tyto texty než si vymýšlet a upřednostňovat blud - římskokatolickou trojici o které v Písmu není vůbec nic.Tomáš Plechatýý napísal: ↑31 Máj 2019, 11:26 To jednou Bůh měl rád lidi a chtěl s nimi žít zadobře a věčně.
Zkoumáte Písma a myslíte si, že v nich máte věčný život; a Písma svědčí o mně.
Ale vy nechcete přijít ke mně, abyste měli život.
Nečekám slávu od lidí.
Ale o vás jsem se přesvědčil, že v sobě nemáte lásku k Bohu.
Přišel jsem ve jménu svého Otce, a nepřijímáte mne. Kdyby přišel někdo ve svém vlastním jménu, toho přijmete.
Jak byste mohli uvěřit, když oslavujete sebe navzájem, ale slávu od samého Boha nehledáte!
Ale vy nechcete přijít ke mně, abyste měli život.
Nečekám slávu od lidí.
Ale o vás jsem se přesvědčil, že v sobě nemáte lásku k Bohu.
Přišel jsem ve jménu svého Otce, a nepřijímáte mne. Kdyby přišel někdo ve svém vlastním jménu, toho přijmete.
Jak byste mohli uvěřit, když oslavujete sebe navzájem, ale slávu od samého Boha nehledáte!
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
- Kontaktovať používateľa:
Mikim
Ako to, že o tom v Biblii nie je zmienka. Je to aj priamo aj nepriamo.
1ján5 7Pretože traja sú, ktorí svedčia na nebi: Otec, Slovo a Svätý Duch. A tí traja sú jedno.
Absolútna jednota Otca, Syna a Ducha Svätého je jedným a tým istým Bohom.
No a kto je to Slovo, čo sa stali telom?
1Ján 14A on, to Slovo sa stalo telom a stánilo medzi nami, a hľadeli sme na jeho slávu, na slávu jako jednorodeného od Otca a bol plný milosti a pravdy.
No a čím je to Slovo, čo sa stalo telom - Kristom?
Ján1 1Na počiatku bolo Slovo a to Slovo bolo u Boha a to Slovo bol Bôh.
Takže to Slovo, čo sa stalo telom - Ježišom Kristom je Boh.
Nič iné z toho nevychádza mikim a tvoja horlivosť je márna.
1ján5 7Pretože traja sú, ktorí svedčia na nebi: Otec, Slovo a Svätý Duch. A tí traja sú jedno.
1Ján 14A on, to Slovo sa stalo telom a stánilo medzi nami, a hľadeli sme na jeho slávu, na slávu jako jednorodeného od Otca a bol plný milosti a pravdy.
...1ján5 7Pretože traja sú, ktorí svedčia na nebi: Otec, Slovo a Svätý Duch. A tí traja sú jedno.Viktorrealita napísal: ↑31 Máj 2019, 17:48 Mikim
To není součásti Bible v řeckých textech ani v jednom, to si přidali opisovači do latinského textu sami v 9 století a od té doby to od nich téměř všichni při překladech papouškují:
https://cs.wikipedia.org/wiki/První_list_Janův
Velké spory se odehrály okolo tzv. Comma Joanneum, původně asi okrajové poznámky (glosy), kterou v 9. století některé latinské rukopisy vložily do textu verše 5,8 a odtud přešla i do novověkých překladů. Původní text „Tři jsou, kteří vydávají svědectví – Duch, voda a krev – a ti tři jsou zajedno“ byl rozšířen na „Nebo tři jsou, kteříž svědectví vydávají na nebi: Otec, Slovo a Duch Svatý, a ti tři jedno jsou. A tři jsou, kteříž svědectví vydávají na zemi: Duch a voda a krev, a ti tři jedno jsou“ (Bible kralická). Jakožto výslovný doklad víry v Boží Trojici hrála tato vsuvka roli i v teologických debatách 16. století.
Verše 1. Jan 5/7,8 - vsuvka do Písma nebo původní text?
https://www.facebook.com/notes/preco-ve ... 4495463050
...No a kto je to Slovo, čo sa stali telom?
Za prvé nikoliv Slovo s velkým s ale s malým s, tudíž jen slovo, které bylo u Boha. Tímto slovem opět s malým s byl vše samotným Bohem a nikým jiným stvořeno, ale to jsem tu již vysvětloval. To samotné slovo se stalo tělem, nikoliv bylo tělem kdykoliv dříve a to je zásadní rozdíl. Prostě Bůh řekl a stalo se, jinými slovy Bůh Otec použil své slovo a jím skrze svého ducha Svatého počal v Marii Syna Ježíše.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní