Dlouhověkost....
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
- Kontaktovať používateľa:
Re: Dlouhověkost....
Paradoxom je že medzi adventistami poznám velmi málo ludí ktorý niečo cieľavedomo pestujú. Aj tí čo bývajú na dedine tak len kosia trávnik a polievajú kvety. Potom nezabudneme chváliť Boha že máme požehnanie a dostatok finančných prostriedkov aby sme si dopriali kvalitné potraviny.
Cez tyzden praca, v patek sa pripravujes, v sobotu sobotujes a v nedelu sa z toho vsetkeho spametavas, tak kedy?
-
Jsem příznivcem praktických lektorů zdravého životního stylu, lepší je používat výraz "zdravějšího".
Jsem opatrnější k lektorům, kteří neumí a také nepěstují nějakou vlastní plodinu, třeba jen na nějakém
kousíčku půdy (např. na balkoně). Už jen ten příznivý vliv aktivní účasti na sázení, péči o výpěstky .....
Jsem si vědom, že návrat k "zahradničení" je obtížný a hlavně se musí počítat i se škůdci a nepřízni počasí.
To všechno může mít dobrý vliv na duchovní život a chápání evangelijních podobenství.
Jsem opatrnější k lektorům, kteří neumí a také nepěstují nějakou vlastní plodinu, třeba jen na nějakém
kousíčku půdy (např. na balkoně). Už jen ten příznivý vliv aktivní účasti na sázení, péči o výpěstky .....
Jsem si vědom, že návrat k "zahradničení" je obtížný a hlavně se musí počítat i se škůdci a nepřízni počasí.
To všechno může mít dobrý vliv na duchovní život a chápání evangelijních podobenství.
Ja ich volám syntetický adventisti. Teoria z EGW našlapaná, v praktickom živote kaufland. Neni su schopní ani pažitku dopestovať.
Ja som si začal život užívať až v roku 2010 kedy som odišiel z CASD. Teraz v piatok vyjdem na záhradu a do skleníka a som tam do nedele včera a užívam si zdravých plodín. Mám super susedov z ktorými si rozumiem, raj na zemi. Niektorý priatelia zo zboru občas prídu, navštívia ma a cítim u nich už iný postoj ako pred rokmi.Hosť napísal: ↑22 Júl 2019, 19:55Cez tyzden praca, v patek sa pripravujes, v sobotu sobotujes a v nedelu sa z toho vsetkeho spametavas, tak kedy?
Toto sa u casd nestáva ale je to tiché uznanie.priatelia zo zboru občas prídu, navštívia ma a cítim u nich už iný postoj ako pred rokmi
-
Rastislav napísal: ↑27 Júl 2019, 06:40 Ja som si začal život užívať až v roku 2010 kedy som odišiel z CASD. Teraz v piatok vyjdem na záhradu a do skleníka a som tam do nedele včera a užívam si zdravých plodín. Mám super susedov z ktorými si rozumiem, raj na zemi. Niektorý priatelia zo zboru občas prídu, navštívia ma a cítim u nich už iný postoj ako pred rokmi.
Ten tvůj komentář se mě docela libí.
Snad si mohu dovolit dotaz: Jak velký máš skleník a jak se ti dařilo řešit letošní nadměrné teplo?
Dovolím si drobnou poznámku, snad bude pochopena bez negace.
Já jsem neodešel od adventistů a také jsem si začal užívat, ale až v době, kdy se mi v hlavě "rozsvítilo".
Dovolil bych si i "peprnější" poznámku k tomu ráji, nemusela by však být pochopena s nadhledem.
Také mám něco kde se cítím jako v ráji. Jen se mě ho někdy snaží někteří znepříjemnit svou nerozumností a jsou to někteří adventisté i neadventisté.
Ano, to je zajímavé, rady EW jasně říkají něco o krizi, potřebě nezávislosti a umět si vypěstovat vlastní obživu. Když jsem to kdysi připomenul ve sboru na setkání, kazatel se mi skoro vysmál, ostatní mlčeli. Kaufland je přeci tak blízko.Paradoxom je že medzi adventistami poznám velmi málo ludí ktorý niečo cieľavedomo pestujú.
I když mám k některým bodům učení výhrady, ta závislost na kupování mne znervózňuje, neznám nikoho z církve, kdo by žil nezávisle. Zdá se, že amišové jsou na tom lépe, žijí nezávislý život. Podobné "amiše" máme i v Čechách a dokonce dodržují sobotu, ovšem nejsou to asd. Nebudou nakonec oni "Božím lidem" doby konce?
"Podobné "amiše" máme i v Čechách a dokonce dodržují sobotu"
Hovor viac, kto, kde?
Hovor viac, kto, kde?
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní