Víra pak znamená......

Táto sekcia je určená pre vaše vlastné práce. Možno občas dáte na papier zaujímavú úvahu založenú na vašom vlastnom štúdiu Biblie a radi by ste sa nimi podelili ... Tu je ten priestor.
Neregistrovaný

Re: Víra pak znamená......

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Neregistrovaný napísal: 08 Aug 2023, 11:48 Ja Boha nenávidím, ak teda som schopný pripustiť jeho existenciu.
Boha môžeš milovať alebo nenávidieť.
Ja som si už vybral. Nepripúšťam jeho existenciu.
https://www.sekularne-nebo.sk/bozia-ne-spravodlivost/

Neregistrovaný

Ro ert

Neprečítaný príspevok od používateľa Ro ert »

Chcete takého Boha? Ja nie.

Chápem to správne že pripúštaš existenciu takého Boha akého chceme ?

Sasko Jasko

Neprečítaný príspevok od používateľa Sasko Jasko »

Neregistrovaný napísal: 12 Aug 2023, 11:12 Chcete takého Boha? Ja nie.
https://www.sekularne-nebo.sk/l/vsemohu ... aniahodny/
Pokiaľ ide o peklo, tak myslím, že ľud to vidí tak, že mu vládne Satan, Boh do toho nič nemá. Ľudová predstavivost hovorí že v pekle kúri diabol a Boh mu tento dzob prenechal, viac sa o to nestará.

Sasko Jasko

Ro ert napísal: 12 Aug 2023, 20:32 Chcete takého Boha? Ja nie.

To je to, že väčšina ľudí sa na Boha nesťažuje, pretože sa domnieva, že si nemôžu vybrať iného. Berú ho teda takého, ako im ho vybrali iní - ich predkovia. Existuje i časť ľudí, ktorí sa rozhodli výber predkov odmietnuť. Takí si vybrali Boha iného, podľa svojho vlastného presvedčenia. Pánovi farárovi povedali, nie, ďakujem a Bibliu zatvorili, povedali, ďakujem neprosím. Porozmýšľali, aký by mal byť podľa nich a tomu uverili. Niekto to možno volá new age, niekto ezoterizmus, niekto prebudenie. Väčšinu však nikdy ani nenapadlo že by si mohli vybrať.

Sasko Jasko

Sasko Jasko napísal: 13 Aug 2023, 10:25

To je to, že väčšina ľudí sa na Boha nesťažuje, pretože sa domnieva, že si nemôžu vybrať iného. Berú ho teda takého, ako im ho vybrali iní - ich predkovia. Existuje i časť ľudí, ktorí sa rozhodli výber predkov odmietnuť. Takí si vybrali Boha iného, podľa svojho vlastného presvedčenia. Pánovi farárovi povedali, nie, ďakujem a Bibliu zatvorili, povedali, ďakujem neprosím. Porozmýšľali, aký by mal byť podľa nich a tomu uverili. Niekto to možno volá new age, niekto ezoterizmus, niekto prebudenie. Väčšinu však nikdy ani nenapadlo že by si mohli vybrať.
Tvrdá pravda - ak si niečo nevyberies sám, vyberie ti to niekto iný. A možno sa ti to nebude páčiť

Sasko Jasko

V samotnom kresťanstve existuju desiatky či stovky rôznych Bohov, podľa toho, ktorá cirkev alebo veriaci práve opisuje toho svojho. Ľudstvo odhadom vraj vzdy v určitom čase alebo na určitom mieste uctievalo spolu tisíce a tisíce rôznych Bohov, niekde som videl číslo 18 000.

Suma sumárum. Vybrať si Boha je úplne možné a reálne pre každého z nás.

Neregistrovaný

Väčšina veriacich nechce vystúpiť zo svojej komfortnej zóny, preto sa uspokoja s náboženstvom ich rodičov. Náboženstvo sa dedí. Na druhej strane, je málo veriacich rodičov, ich počet sa limitne blíži k nule, ktorí nechajú deti slobodne sa rozhodnúť. Deti veriacich sú od mala indoktrinované, bez možnosti kritického myslenia.

Neregistrovaný

Existencia Boha sa nedá dokázať, rovnako ako neexistencia Boha. Ak chcem niekoho presvedčiť o existencii Boha a najmä Boha milujúceho alebo osobného, musím mať dôkazy. Osobné pocity alebo zážitky, či zážitky iných ľudí nie sú dôkazy.

Ro ert

Neprečítaný príspevok od používateľa Ro ert »

Existencia Boha sa nedá dokázať, rovnako ako neexistencia Boha. Ak chcem niekoho presvedčiť o existencii Boha a najmä Boha milujúceho alebo osobného, musím mať dôkazy. Osobné pocity alebo zážitky, či zážitky iných ľudí nie sú dôkazy.

Požadovať pri viere dôkazy je neprístupné, nie sme v laboratóriu. Osobný pocit, skúsenosť a zážitok sú pre vieru kľúčové. Vždy.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných