4. Pôvod, história a zlyhania adventizmu
Re: 4. Pôvod, história a zlyhania adventizmu
Nájdi si spoločenstvo, kde si budeš rozumieť s niekoľkými ľuďmi a teológiu moc nerieš. Takisto nerieš vyššie uvedené "dobré rady".
Čo mám teda spraviť? zdá sa že všetky cirkvi majú pochybnú minulosť aj súčasnosť. Nenašiel som jedinú ktorá nemá maslo na hlave. Ale žiadna neprijme sebareflexiu a nepovie dnes zmýlili sme sa. Kam mám ísť keď chcem prežívať spiritualitu spolu s inými ludmi ? Niekde sa musím zaradiť a prijať vieru danej cirkvi. Nemôžem len tak zostať doma sám a čítať si Písmo. Nevidím východisko len zavrieť oči a opakovať to čo hovoria v danej cirkvi. Lenže stačí raz nahliadnuť pod pokrievku a už nikdy nebudeš čo si býval. Všetko budeš podrobovať skúmaniu aj z iných zdrojov nielen tých cirkevných. A prídeš na to že to čo hovorí tvoj brat čo sedí vedľa teba len opakuje čo si prečítal v úlohách alebo cirkevných materiáloch. Čo mám teda spraviť?
Východné filozofie sú výborná vec ale nemusíš íst úplne na východ zostaň v európe.Nebo zkus techniky jak meditovat, dostat se mimo tělo, nebo podpůrné látky aby ses s Bohem setkal sám a ujasnil si to osobní zkušeností.
Kdo hledá nalezne ne?
Sokrates, Platón, Marcus Aurélius, Seneca. Je tam tolko krásneho a ludského že zistiš že Biblia je len taký predskokan. Ale predskokan je dôležitý aby si si to mohol vychutnať a lepšie pochopiť.
Jenže to funguje jen tam, kde člověk dokáže ,,uhasit" zvědavost příjemnými vztahy, tedy tam kde jeho hledání ve skutečnosti byla intelektuální náhražka, protože neměl možnost prožívat blízké vztahy.Neregistrovaný napísal: ↑27 Aug 2025, 13:47 Nájdi si spoločenstvo, kde si budeš rozumieť s niekoľkými ľuďmi a teológiu moc nerieš. Takisto nerieš vyššie uvedené "dobré rady".
Ale pokud i přes ty vztahy se bude cítit ,,nenaplněný" a ,,beze smyslu" potom je to jako podávat žíznivému teplý kabát. Jasně ještě to jde zkoušet utopit ,,ve službě". Někdo je workoholik, podnikatel, někdo ,,sám sebe rozdá" ,ale když nemá lásku (=Boha) je i podle 1Kor 13 stejně prázdný.
Já bych raději doporučil, aby s z výše uvedených rad zkoumal, která je ta, co zrovna jemu sedí.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní