Čo je dobré v tomto (advent) -IZME?

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Neregistrovaný

Re: Čo je dobré v tomto (advent) -IZME?

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

NGMA: Domnievam sa, že som dosť zrozumiteľne napísal že: "aby som nebol zle pochopení, nehrám sa na Mojžiša..." a že ani nechcem robiť kampaň proti ASD. Faktom je, že otázka ostáva: Čo je dobré na aventizme a asi okrem bývalého adventistu mi nikto z adventistov nenapísal, že toto alebo toto, teda niečo, čo je len v adventizme ale pre neho to znamená to dobré a to dobre odlišujúce. Naproti tomu, tu riešiš mňa. No, nedbám, tak si poslúž ale ak nemáš čo napísať na otázku čo je dobré na adventizme...

A pre ostatných len na upresnenie napíšem, že túto tému som založil úprimne, pretože by som bol rád, keby sami adventisti mi napísali, v prorovnaní s inými vieroukami alebo denomináciami, čo oni považujú na svojom adventizme za dobré a jedinečné, niečo čo je správnym učením, čo je jedinečným znakom alebo pochopením z písma atď. Očakával som, že mi napíšu adventisti že TO a TO, je super, PRETOŽE tak a tak to učí písmo a nikto iný to tak nechápe, alebo TO je úžasné, LEBO je to dôležité pre TOTO... Alebo máme super sobotnú školu a vidím to ako jedinečnú a lepšiu formu študovania Biblie ako majú TÍ a HENTÍ. To ako príklad, pretože mne nie je známe, čo by bolo na tej sobotnej škole super a hlavne nereflektujúc nič z toho čo sa deje vo svete preto, že tie témy (pokiaľ mi hovorili známi z asd) sú pripravované šesť rokov vopred, takže smola nejaký utečenci zo Sýrie alebo čokoľvek iné čo sa aktuálne deje blízko nás, čomu by bolo vhodnejšie sa venovať aktuálne ako tomu čo niekto naplánoval pred 6 rokmi. My máme plán a tak ideme podľa neho a všade na svete to tak bude a plošne.

Zaujíma ma napríklad to, aké evanjelium hlásal apoštol Pavel Galaťanom? Je zhodné s evanjeliom adventistov? Je mu blízke alebo je rozdielne? Pavel totiž dosť jasne píše že: "Iného evanjelia však niet. To iba niektorí robia medzi vami zmätok a chcú prekrútiť Kristovo evanjelium. Ale keby sme my alebo aj anjel z neba hlásali iné evanjelium namiesto toho, ktoré sme vám hlásali — nech je prekliaty! Ako sme už povedali, aj teraz opakujem: Ak vám niekto hlásal iné evanjelium namiesto toho, ktoré ste prijali — nech je prekliaty!" V kontexte Galaťanom 1 - 3 kapitoly adventistickým evanjeliom som si nie istý, preto som spomenul hlásanie evanjelia pánom Barkócim v protiklade s tým ako ho definuje pán Seberíni v tom videu. Podľa Pavla však, ak niekto hlása niečo iné, nech je prekliaty. Myslím si, že to platí aj pre vášho kazateľa ak hlása iné evanjelium ako to, ktoré hlásal Pavel ale potom to platí aj pre Pani Elenku, ak to čo hlása je evanjeliom iným. Veď: "keby aj anjel z neba hlásali iné evanjelium namiesto toho, ktoré sme vám hlásali — nech je prekliaty!" Ale preto, že nie som adventista, proprosil som o odpovede na adventistickom fóre adventistov. Možno prídeme na to, že Pavlove, adventistické aj Elenkine evanjelium je totožné.

Tomáš Plechatý

re host

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatý »

Tvrdé jádro adventismu včetně jeho předsedy na minulých 5 let a 5 let dalších vidí na adventismu pozitivní toto:

Učení o Sobotě
Učení o Trojandělském poselství
Učení o Nebeské svatyni
Učení o Velkém Sporu
Učení o církvi ostatků

Ozvi se mi na:
tomplechaty@seznam.cz
a rád ti pomůžu a odpovím víc

Tomáš Plechatý

Rajon
Dátum registrácie: 12 Jan 2015, 22:33
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Rajon »

Ja vidím na adventizme, teda učení CASD pozitívne to, že je to pre mňa v súčasnosti najucelenejšie, najlogickejšie, najviac do seba zapadajúce, najkrajšie a najkomplexnejšie predstavenie Boha.

Michal

Neprečítaný príspevok od používateľa Michal »

Rajon napísal:Ja vidím na adventizme, teda učení CASD pozitívne to, že je to pre mňa v súčasnosti najucelenejšie, najlogickejšie, najviac do seba zapadajúce, najkrajšie a najkomplexnejšie predstavenie Boha.
Milý Rajon. Síce ma to nikam neposunulo, neozrejmilo žiadnu odlišnosť od iného -izmu, ktorá by bola kľúčová pre mňa ale veľmi sa mi páči ako si to napísal. Myslím to úprimne a som rád že to tu takto zaznelo, pretože cítim že tomu adventizmu ozaj veríš. Ja mu až tak neverím ale nepozerám sa na takých, čo v ňom žijú a prepadli mu (v dobrom) že slúžia šelme alebo Satanovi, ako to cítim skôr v tom opačnom garde.
Rajon, ďakujem Ti.

Nech Ťa náš Pán v Tvojej úprimnosti požehná.

Rajon
Kontaktovať používateľa:

Michal napísal:
Rajon napísal:Ja vidím na adventizme, teda učení CASD pozitívne to, že je to pre mňa v súčasnosti najucelenejšie, najlogickejšie, najviac do seba zapadajúce, najkrajšie a najkomplexnejšie predstavenie Boha.
Milý Rajon. Síce ma to nikam neposunulo, neozrejmilo žiadnu odlišnosť od iného -izmu, ktorá by bola kľúčová pre mňa ale veľmi sa mi páči ako si to napísal. Myslím to úprimne a som rád že to tu takto zaznelo, pretože cítim že tomu adventizmu ozaj veríš. Ja mu až tak neverím ale nepozerám sa na takých, čo v ňom žijú a prepadli mu (v dobrom) že slúžia šelme alebo Satanovi, ako to cítim skôr v tom opačnom garde.
Rajon, ďakujem Ti.

Nech Ťa náš Pán v Tvojej úprimnosti požehná.
Je mi jasné, že ťa to nikam posunúť nemôže. Uvedomujem si, že je to príliš nekonkrétne, ale ono to ani napísať inak nemôžem. :-) To sa nedá len tak vytrhnúť nejakú časť a povedať napr., že páči sa mi učenie o sobote (pretože ono to v skutočnosti nie je o sobote...). Celkom to pre mňa osobne nevystihuje podstatu. Pre mňa je nádherný napr. Biblický príbeh ako ho podal Daniel Duda na Biblickom týždni. http://www.hopetv.cz/archiv-poradu/bibl ... aniel-duda To je už bližšie tomu, čo som chcel svojim vyznaním zhruba povedať. Ide mi o ten celok, ktorý je pre mňa krásny, rozumný a najkrajšie vystihujúci Boha, jeho charakter a plán záchrany človeka.
A neviem, či verím nejakému "adventizmu", predovšetkým sa učím veriť Bohu, "adventizmus" má len k tomu vedie a pomáha.
A ja sa tiež nepozerám na neadventistov, katolíkov, evanjelikov, jehovistov, ateistov, hindusitov atď. že automaticky slúžia šelme alebo satanovi...
Nech aj teba Boh vedie stále bližšie k sebe a požehnáva. Som rád, že ho hľadáš (samozrejme, On prvý hľadá nás, mi len odpovedáme na Jeho podnety v srdci).

Michal

Vďaka Rajon, za odpoveď aj za odkaz na pána Dudu. Všetkých 18 častí som si už pozrel, ešte pred rokom, na doporučenie mojich známych. Bolo to ozaj pútavé a vždy som sa tešil, kedy už budem mať čas, na ďaľšiu jeho časť.
Ano, Pán nás hľadá, veď bol to On, kto za nás svoj život dal, ešte prv než sme boli alebo sa obrátili.
Ďakujem Ti aj za prianie.

ngma
Dátum registrácie: 03 Mar 2015, 19:09
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ngma »

Michal napísal:
ngma napísal:zaujal ma tvoj príspevok Michal, ako sa dokážeš mierne odviazane vyjadrovať na adventistov ale ke´d sa niekto vyjadrí na A.B. tak myslím že slobodu ktorú si nárokuješ ty už druhému k dispozícii nedávaš. je to smutné, možno v minulosti ľudia s týmto postojom k druhým ke´d sa dostali do vyšším postov dokázali tých druhých dusiť či až škvariť?
Skúmaj svojho ducha v prítomnosti iného DUCHA!
Nenapisal si mi nic co je predmetom mojej otazky :)
Neberiem Ti samozrejme pravo vyjadrit sa ku tomu co som napisal alebo ako som napisal. Tak isto neberiem pravo panovi Seberinimu zatriedit pana Barkociho medzi evanjelistov vo falosnom uceni a seba, medzi vykladacov, ktori oravdu poznaju. Ale to je stale to iste. Pan Seberini pozna pravdu, on ju vie vykladat, jemu bola zjavena a tak pan Barkoci ma len evanjelizovat ale on tomu nerozumie. A pravda je sobota.

Michal vážim si ťa,
to prečo som ti neodpovedal je zložitejšie.
poznám osobne DS aj AB, každý sme nejako naformátovaní a nie vždy sa chceme posúvať ďalej, prekročiť svoj tieň je niekedy veľmi ťažké.
k týmto dvom bratom aj dnes pristupujem s láskou, sú veci s ktorými nebudem súhlasiť, sú nastavenia pre ktoré si ich veľmi vážim ale keď to zhrniem, neostáva mi nič iné len ich mať rád, prijímať ich takých akí sú a Duch Boží nech pracuje na nich a skrze nich podľa svojho vanutia...

Rajon
Kontaktovať používateľa:

Michal napísal:Vďaka Rajon, za odpoveď aj za odkaz na pána Dudu. Všetkých 18 častí som si už pozrel, ešte pred rokom, na doporučenie mojich známych. Bolo to ozaj pútavé a vždy som sa tešil, kedy už budem mať čas, na ďaľšiu jeho časť.
Ano, Pán nás hľadá, veď bol to On, kto za nás svoj život dal, ešte prv než sme boli alebo sa obrátili.
Ďakujem Ti aj za prianie.
Výborné je aj pokračovanie II. a tiež Biblicky týždeň s Jánom Barnom.
Žiaľ, sú aj adventistické stránky (skôr neoficiálne) s videami s podaním pravdy, ktoré príliš nemusím. Ale takí ako adventisti sme - príliš rôznorodí. A akékoľvek snahy o zjednotenie a reformu nikdy nie sú jednoduché, je treba veľa trpezlivosti, času a hlavne lásky, aby reforma nakoniec nebola "deforma" alebo ešte horšia ako to čo sa chce zmeniť.
Vďaka Bohu za jeho dobrotu a trpezlivosť s každým z nás, či už s adventistom, či neadventistom, pretože on v prvom rade vidí v každom človeka.

Michal

ngma napísal:poznám osobne DS aj AB, každý sme nejako naformátovaní a nie vždy sa chceme posúvať ďalej, prekročiť svoj tieň je niekedy veľmi ťažké. k týmto dvom bratom aj dnes pristupujem s láskou, sú veci s ktorými nebudem súhlasiť, sú nastavenia pre ktoré si ich veľmi vážim ale keď to zhrniem, neostáva mi nič iné len ich mať rád, prijímať ich takých akí sú a Duch Boží nech pracuje na nich a skrze nich podľa svojho vanutia...
Možno je výhoda, keď ich oboch poznáš osobne, možno poznáš pozadie a možno máš správny prístup, teda prístup láskou. Ja tu však nedávam na jednu misku váh pána Seberíniho a na druhú misku váh pána Barkóciho. K videu od pána Seberíniho som sa dostal cez túto diskusiu, kde pojednáva o Božom mene ale v druhom videu aj o Sobote a to odkazuje na pána Barkóciho. Nemyslím si preto, že môj rozpor je Sberíni vs. Barkóci alebo adventizmus vs. baptizmus. Ale aj napriek tomu, že Ty alebo všetci ostatní so mnou nebudú súhlasiť, to cítim tak, že je tu veľkýýýý rozdiel medzi nimi, teda medzi tým čo robia alebo ako to robia tí páni. Pán Seberíni má akoby za smysel života poúčanie a vždy nejakého nepriateľa, teda tému a cíti povolanie od Pána toto jeho zjavenie zjavovať ostatným, ktorí žijú v blude. Prečítal som totiž aj iné jeho pojednania. Takže poúča proti RKC, proti nedeli alebo hocijakému inému dňu, lebo Boh odpočíva každú sobotu a poúča proti menu Hospodin, alebo Pán, pretože niekto cieľavedome už tisícky rokov pracuje na tom aby vyšmaril Božie meno z Biblie. On vie ako to je, všetci teológovia sú si nie istý, masoreti sa zmýlili atď. ale on vie. No, možno vie. Ale duch, ktorí šíri je pre mňa duch strachu. Podobný duch na mňa ide z kníh EGW, kde je na každom mieste Satan, boj dobra a zla a EGW aj Seberíni na mňa šíria Satana ešte viac ako samotná Biblia.

Naproti tomu vnímam pána Barkóciho ako toho, ktorý má tiež svoju tému a nepriateľa. Nepriateľa vidí v hriechu a v živote bez Pána Ježiša ako Krista, Mesiáša. Jeho témou je evanjelium, dobrá správa pre hriešnika aby si uvedomil svoj stav, urobil pokánie a prijal Pána Ježiša a jeho Ducha do sovjho života. A vidím to nie len na YouTube ale bol som aj na jeho misijnom zhromaždení v Komárne. To nebola šou na americký spôsob letničných stretnutí. Navyše on nenecháva veriacich tak v ich stave a ich problémoch ale opakovane sa k nim vracia a keď potrebujú pomoc v ich živote, príde alebo pomáha na diaľku a prináša oslobodenie a opať zjavuje LÁSKU Kristovu k hriešnikovi.
Ale ako som už písal, títo všetci obrátení a oslovení ľudia idú za Pánom Ježišom a prijímajú iný deň bohoslužby ako sobota. Sú podvedení? Prijímajú znamenie šelmy? Žijú v ilúzii spasenia ale je jasné, že pre neodpočívanie v synchronizácii s odpočívaním Boha o spasenie nakoniec prídu, pretože ako pán Seberíni hovorí: "Nemáš na výber".

A tak to nie je o týchto dvoch pánoch aj keď je to v podstate sobota vs. nedeľa či iný deň. Ale ide o to, čo je nakoniec to Pavlove evanjelium, ktoré zvestoval ako jediné a pravé Galatským zborom? To, čo Seberíni? To, čo adventisti? To, čo pán Barkóci? Neviem koľko duší privádza svojou prácou a prejavom či prístupom do Kristovho kráľovstva pán Seberíni a jeho téma soboty a ako toto, čo robí požehnáva Pán. To vie len On sám. Ale nech pána Barkóciho zaškatuľkuje a deklasuje ako chce, Božiu lásku v obeti Jeho syna za môj hriešny a zbabraný život vnímam v evanjeliu podanom pánom Barkócim aj keď, alebo možno práve preto, že jeho súčasťou je nedeľa, či iný deň, ako povedal, že v Pánovi Ježišovi vchádzame v plnosti do odpočinutia v každý deň.

Ďakujem Ti, ngma.

ngma
Dátum registrácie: 03 Mar 2015, 19:09
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ngma »

Toto je ťažká téma, a ja si nedovolím povedať /hovorím svoj osobný postoj/, že ľudia ktorí nesvätia sobotu tí nebudú spasení.
Ježiš sa tak radikálne vyjadroval k pýche, povyšovaniu, keď veriaci utláčali sirotu, vdovu, o cudzinca sa nepostarali.
Tým ale nechcem sobotu znehodnotiť, alebo poviem to inak.
V záhrade Eden bolo vetko jasné tzn. biele alebo čierne. V knihe Zjavení na konci je tiež popis že to bude všetko jasné tzn. biele alebo čierne.
A medzi týmto obdobím žijeme my svoje životy. Niektoré veci sa nám zdajú trochu sivé, niektoré menej biele a ťažko sa z toho vysomáriť ako to v skutočnosti je. Kresťania historicky spravili veľa omylov, niektoré cirkvi oveľa viac, iné toľko príležitostí nemali - nakoľko existujú kratšiu dobu. Sme zaplavení mnohými informáciami, sú ich milióny a ako sa v tom vyznať keď všetci tvrdia že majú pravdu.
recept pre mňa je: modliť sa, čítať pravidelne Bibliu a odovzdávať sa Pánu Bohu, nech mi dáva do cesty príležitosti, ľudí, situácie ktoré mi budú nápomocné k tomu, aby som sa vedel rozhodnúť čo je správne.
Ešte jedno múdroslovie. Sú len dva druhy ľudí. Tí čo povedia Bohu, nech sa v mojom živote deje Tvoja vôľa. A tí, ktorým Boh povie:
Buď vôľa tvoja v tvojom živote. ::clapping::
Asi len toľko, aby si nemal dojem alebo niekto iný že moralizujem :D

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných