Konzervatív vs. liberál
Konzervatív vs. liberál
Na našej skupinke vedieme diskusiu a hladáme prienik. Momentálne sa do našej vlády dostali konzervatívni kresťania (rozumej katolíci) ktorí presadzujú svoju agendu.
Volná nedela, zatvorené obchody (len supermarkety) zmrzlina cukráreň reštaurácie krčmy otvorené.
Sprísnenie interupcií. (podobne ako v polsku https://svet.sme.sk/c/22384736/protest- ... traty.html
Negatívny postoj pre uvolnenie práv LGBTI komunity. Manželstvo, dedičstvo, hypotéky,
Časť našej skupinky je za takýto konzervatívny postoj.
Ďalšia časť je liberálna a nechce ludom diktovať čo majú robiť v nedeľu.
Nechcú diktovať žene či si dieťa má nechať alebo nie.
Tvrdia že malým cirkvám ako sú Adventisti sa lepšie žije v liberálnej spoločnosti kde môžu slobodne vyznávať svoju vieru a svoj volný deň.
Ako ste na tom ? ste konzerva či liberál ?
Volná nedela, zatvorené obchody (len supermarkety) zmrzlina cukráreň reštaurácie krčmy otvorené.
Sprísnenie interupcií. (podobne ako v polsku https://svet.sme.sk/c/22384736/protest- ... traty.html
Negatívny postoj pre uvolnenie práv LGBTI komunity. Manželstvo, dedičstvo, hypotéky,
Tvrdia že malým cirkvám ako sú Adventisti sa lepšie žije v liberálnej spoločnosti kde môžu slobodne vyznávať svoju vieru a svoj volný deň.
Re: Konzervatív vs. liberál
V neděli v supermarketech moc lidí nepracuje, v jiných odvětvích jich v neděli pracuje mnohem více, u nás v ČR v neděli pracuje 1,3 mil lidí přitom naprostá většina mimo super a hypermarkety a na Slovensku to bude podobné. Katolíci nemají právo lidem cokoliv diktovat nebo vnucovat jejich falešnou a zcela nebiblickou neděli jako falešný den Páně, když víme, že jediným dnem Páně je podle Ježíše sobota, protože on je jejím Pánem. A tak jediné co mohou katolíci je držet hubu a krok co se týče neděle.janko napísal: ↑19 Jún 2020, 10:44 Na našej skupinke vedieme diskusiu a hladáme prienik. Momentálne sa do našej vlády dostali konzervatívni kresťania (rozumej katolíci) ktorí presadzujú svoju agendu.
Většina katolíků a protestantů jde v neděli z kostela, sboru rovnou nakupovat do hypermarketů kde je pravidelně potkávám dokonce oblečené v oblecích. Neděle je v podstatě jediný den v týdnu kdy se dá nakoupit v pohodě bez davů jako přes týden kdy se tam nedá pomalu ani hnout.
Jinak interupce bych zakázal také a LGBT partu bych více omezil než kolik mají práv dnes, žádné registrované partnerství, to bych určitě nechal zrušit, na druhou stranu mi je jedno co dělají a s kým píchají

Konzervatizmus je dobrý pre budúcnosť ľudstva, a liberalizmus je dobrý pre momentálne prežitie jedinca, cirkvi.
Ja myslim ze vacsina ludi je niekde medzi tym. na niektore otazky by odpovedali ano a na ine nie. Aspon ja by som tak odpovedal. Vsetko zalezi na situacii. Ale kdesi som sa docital ze ista tendencia ku konzervatizmu alebo liberalizmu je vrodena, mal na to poukazat psychologicky vyskum.
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
- Kontaktovať používateľa:
Na poprvé volná neděle neprošla. V současné době má petice za volnou neděli 23 345 podpisů.janko napísal: ↑19 Jún 2020, 10:44 Volná nedela, zatvorené obchody (len supermarkety) zmrzlina cukráreň reštaurácie krčmy otvorené.
S I. Bukovským nesouhlasím. Nevím jak u vás na Slovensku, ale když jsem mluvila s prodavačkami v ČR, tak by byly pro. Jednou jsem v autobuse slyšela, jak si prodavačky stěžují, že musí být pořád v práci. Jednou jsem slyšela přímo za kasou, jak si dvě mezi sebou povídají, kdyby to už někoho napadlo, aby obchody byly aspoň jeden den zavřené.
Volnou neděli podporuji. Ale zatím to na to nevypadá.
Je velmi lahke byt konzervativny v state kde je jeden narod a jeden Boh. Ale to uz nie je situacia nasho storocia. Premiesali sa narody a Bohovia. Jeden chce nedelu, druhy sobotu a treti piatok. Kamenovat ich nemozes. Tak co teraz?
Pre mna su konzervatismus a liberalizmus len obecne pojmy. Za Mojzisa bolo konzervativne priviest zenu s nemanzelskym dietatom na potrat. Dnes je konzervativne udrzovat 5 rokov v utrrpeni tazko postihnute novonarodena. Spartania by ho konzervativne zhodili zo skaly.Tieto pojmy nic neznamenaju, dokial im niekto neda konkretny vyznam.
-
Jiný kraj, jiný mrav.
Pojmy "konzervativní" a "liberální" jsou jen nálepky na zádech.
Ale myslím, že v dnešní společnosti to budou mít ti "konzervativní" těžší, nejsou IN a nejsou v kurzu.
Pojmy "konzervativní" a "liberální" jsou jen nálepky na zádech.
Ale myslím, že v dnešní společnosti to budou mít ti "konzervativní" těžší, nejsou IN a nejsou v kurzu.
-
Na skupince hledáte "průnik". To je asi fajn, že spolu dokážete mluvit o různých věcech.janko napísal: ↑19 Jún 2020, 10:44 Na našej skupinke vedieme diskusiu a hladáme prienik. Momentálne sa do našej vlády dostali konzervatívni kresťania (rozumej katolíci) ktorí presadzujú svoju agendu.
Osobně si myslím, že průnik se dá najít, když před sebou nevidíme jen masu lidí, ale jednotlivce, člověka.
Dokladem zralosti a vyspělosti je to, když dokážeme vedle sebe snést člověka, který má jiný názor - nepropíchneme ho vidlemi či neotrávíme jedem za použití hojných citací z Bible

Chceš vědět, jak na tom jsme.
A jak jsi na tom Ty, Janko?
Ve které skupině stojíš?
Už jsem psala a v tom bych se přiklonila k Logovi, že ty pojmy "konzervativní" a "liberální" se musí vymezit, aby diskuse k něčemu byla.
Tys to popsal výše a já jsem na tom takto:
Pro protestanty moc katolická, pro katolíky moc protestantská.
Pro "tradiční" křesťany moc úletová, pro letniční moc tradiční (vida, to se rýmuje) atd.
A tak se radši hlásím ke Kristu, jsem Kristova.
To říkám trochu v nadsázce, mám přátele všude napříč doktrínami a denominacemi a vážíme si jeden druhého.
Ale tak trošku to tak je, tak se vnímám, nemám dořešeny všechny věci.
Dle Tvého vymezení bych se klonila spíše ke konzervativní části vaší skupinky.
Ale nevím, jestli se to bude moci do budoucna říkat. Tož tak.
Když ke mně přijde člověk a něco chce řešit, neřeším jeho denominaci nebo názory.
Je respektovaný za každých okolností (možná proto se mám ještě s kým bavit).
I když jednodušší by bylo vypsat veršíky a pak ho napomínat, jak to že to nechápe, a jak to přemýšlí a jeho největší hřích by spočíval v tom, že nezapadá do mého myšlenkového rámce.
V rozhovorech se snažím o ano, ano - ne, ne. Nikoliv v rámci balíčku do operačního setu v podobě nadřazenosti doktríny, ale v souvislosti v nadřazenosti lidského přístupu.
Predavačiek v supermarketoch je 15 % z celkového počtu tých čo pracujú v nedelu.Lída Rohalová napísal: ↑20 Jún 2020, 09:53když jsem mluvila s prodavačkami v ČR, tak by byly pro. Jednou jsem v autobuse slyšela, jak si prodavačky stěžují, že musí být pořád v práci
Lekarov a zdravotných sestier ti lúto neni ?
Policajtov a hasičov ti lúto neni ?
Kuchárov, čašníkov, velnes pracovníkov ti lúto neni ?
Viete si prestaviť že by bolo železničná stanica v nedelu zavretá a vlaky odstavené ???
V nedelu žijeme potrebujeme telefonické spojenie, elektriku, vodu, plyn, odpad,
Pracuje sa stále non stop.
Aj dnes ked sme po dlom čase zase v zbore počúvali kázeň niekto musel pracovať a dodávať nám elektrinu.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných