Ach tak, cize by sa dalo povedat, ze krestanstvo je viera, ze Jezis je Mesias - pomazany kral.mikim napísal: ↑28 Júl 2023, 13:16Bůh nepotřeboval, aby židé Ježíše zavraždili, ale aby ho přijali jako Mesiáše a pak by jim odpustil. Oběť Ježíše 100% nebyla nutná, ale byla předpovězená. Křesťanství vychází ze židovstvi a nezaložil ho Ježíš Kristus.Sasko Jasko napísal: ↑28 Júl 2023, 12:56 Kresťania samotní sa nikdy nedohodli na Tom, kto je kresťan. Dokonca ak jeden človek o sebe povie, že je kresťan, vždy sa nájde iný človek, ktorý o sebe prehlasuje že on je kresťan ale ten druhý kresťanom "v skutočnosti" nie je. Krestania často neakceptujú prehlásenie iných kresťanov za kresťanov sa. Každý má totiž o Tom svoju predstavu a nechce byť priradený do tej istej kategórie ako človek ktorý túto predstavu nenapĺňa.
Uznávam, že som snáď trochu uletel, keď som považoval za kresťana niekoho kto nutné verí že je Kristus Boh. Som ochotný z toho spustiť. Ale ak je viera v božstvo Ježiša nie tým uholnym kameňom, v čom je potom rozdiel medzi kresťanstvom a zidovstvom ? Zdá sa mi potom, že je tým rozdielom viera, že Boh potreboval aby Ježiša zavraždili, aby nám odpustil. Dobre som to vystihol ? Bez viery v nutnosť obete Krista by to bolo iba zidovstvo, alebo ?
Krestanstvo teda nie je nutne viera, ze Kristus je Boh , alebo viera, ze Kristova smrt bola nutna obet.