Je evangelium i o prosperitě?
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
- Kontaktovať používateľa:
Re: Je evangelium i o prosperitě?
Evanjelium prosperity je antikristové evanjelium, ktoré lapá ľudí do sieti mamonu a to v mene Boha. Duch antikrista to maskuje tým, že je to vraj Božie požehnanie byť zdravým a bohatým. Akoby Boh požehnal človeka tým, že mu dá zdravie a odovzdá ho do rúk mamonu? Prečo by to Boh robil ak vie, že človek nemôže súčasne slúžiť dvom pánom. Buď jedného bude milovať a druhého nenávidieť. Boh zahltí svoje dieťa materiálnymi vecami, aby zabudlo na Boha, aby nemalo ani čas na neho pomyslieť ? Nezmysel.
Ani my nevychovávame deti tým spôsobom, že ich zahltíme materiálnymi vecami. Napomíname, karháme aj trestáme. Deti, ktoré sú zahltené materiálnymi vecami sú nevďačné.
Luk16 13Niktorí čeľadín nemôže slúžiť dvom pánom, lebo buď jedného bude nenávidieť a druhého milovať, buď jedného sa bude pridŕžať a druhým bude pohŕdať. Nemôžeme slúžiť Bohu aj mamonu.
14A počúvali to všetko aj farizeovia, ktorí mali radi peniaze, a posmievali sa mu. 15A on im povedal: Vy ste tí, ktorí sa sami robia spravedlivými pred ľuďmi, ale Bôh zná vaše srdcia, lebo to, čo je vysoké u ľudí, je ohavnosťou pred Bohom.
A počúvali ho tí, ktorí mali čo radi? Peniaze! A o tom to práve je – milovanie peňazí, keď si postavím na prvom mieste vo svojom srdci mamon. Ten potom vládne v srdci človeka a nie Boh – Božie Slovo. Pre nich bolo to, čo hovoril Ježiš smiešne a posmievali sa mu. Vidíte to?
Takto sa posmievajú týmto Ježišovým slovám aj teraz. Slovo Božie v ich očiach stráca hodnotu a javí sa im smiešne. Predsa zmyslom života je u nich budovanie kariéry, neustále hromadenie bohatstva, túžba po sebauplatnení, niečo znamenať pred ľuďmi atd. No Ježiš hovorí: „lebo to, čo je vysoké u ľudí, je ohavnosťou pred Bohom“
Predsa pozrime sa na tým, ktorí túžia po mamone. Sú bohatí, slávni, no súčasne plní nepokoja, z ničoho sa neradujú, sú vyhorení, trpiaci depresiami, uchyľujúci sa k drogám a dokonca náchylní k sebevraždám. Prečo, ak majú "všetko"? Čo im chýba, aby žili a radovali sa a mali pokoj v srdci?
V ich srdci absentuje to, čo jediné dáva život - Slovo Božie - Kristus. Ježiš povedal : moje slová sú Duch a sú život. V ktorom srdci vládne Kristus - Božie Slovo, tam nevládne boh mamonu. Taký človek má večnú radosť a pokoj v Duchu Svätom.
Aj u tých, ktorí túžia po mamone a sebauplatnení a nevyjde im to, tak následky sú podobné.
Bohatstvo nie je hriešne, ale túžba po bohatstve je bezbožnosťou, keď v srdci človeka vládne namiesto zvrchovaného Boha – jeho Slova, boh momonu. Takouto túžbou človek uprednostňuje mamon pred Bohom - jeho Slovom.
Ani my nevychovávame deti tým spôsobom, že ich zahltíme materiálnymi vecami. Napomíname, karháme aj trestáme. Deti, ktoré sú zahltené materiálnymi vecami sú nevďačné.
Luk16 13Niktorí čeľadín nemôže slúžiť dvom pánom, lebo buď jedného bude nenávidieť a druhého milovať, buď jedného sa bude pridŕžať a druhým bude pohŕdať. Nemôžeme slúžiť Bohu aj mamonu.
14A počúvali to všetko aj farizeovia, ktorí mali radi peniaze, a posmievali sa mu. 15A on im povedal: Vy ste tí, ktorí sa sami robia spravedlivými pred ľuďmi, ale Bôh zná vaše srdcia, lebo to, čo je vysoké u ľudí, je ohavnosťou pred Bohom.
A počúvali ho tí, ktorí mali čo radi? Peniaze! A o tom to práve je – milovanie peňazí, keď si postavím na prvom mieste vo svojom srdci mamon. Ten potom vládne v srdci človeka a nie Boh – Božie Slovo. Pre nich bolo to, čo hovoril Ježiš smiešne a posmievali sa mu. Vidíte to?
Takto sa posmievajú týmto Ježišovým slovám aj teraz. Slovo Božie v ich očiach stráca hodnotu a javí sa im smiešne. Predsa zmyslom života je u nich budovanie kariéry, neustále hromadenie bohatstva, túžba po sebauplatnení, niečo znamenať pred ľuďmi atd. No Ježiš hovorí: „lebo to, čo je vysoké u ľudí, je ohavnosťou pred Bohom“
Predsa pozrime sa na tým, ktorí túžia po mamone. Sú bohatí, slávni, no súčasne plní nepokoja, z ničoho sa neradujú, sú vyhorení, trpiaci depresiami, uchyľujúci sa k drogám a dokonca náchylní k sebevraždám. Prečo, ak majú "všetko"? Čo im chýba, aby žili a radovali sa a mali pokoj v srdci?
V ich srdci absentuje to, čo jediné dáva život - Slovo Božie - Kristus. Ježiš povedal : moje slová sú Duch a sú život. V ktorom srdci vládne Kristus - Božie Slovo, tam nevládne boh mamonu. Taký človek má večnú radosť a pokoj v Duchu Svätom.
Aj u tých, ktorí túžia po mamone a sebauplatnení a nevyjde im to, tak následky sú podobné.
Bohatstvo nie je hriešne, ale túžba po bohatstve je bezbožnosťou, keď v srdci človeka vládne namiesto zvrchovaného Boha – jeho Slova, boh momonu. Takouto túžbou človek uprednostňuje mamon pred Bohom - jeho Slovom.
-
Ako vyznieva hlásanie evanjelia prosperity s Pavlovou skúsenosťou?
2Kor11 24Od Židov som dostal päťkrát štyridsať bez jednej; 25tri razy ma palicovali, raz ma kameňovali; trikrát som zažil stroskotanie lode; deň a noc som trávil v hlbine; 26na cestách často, v nebezpečenstvách riek, v nebezpečenstvách zo strany zbojníkov, v nebezpečenstvách zo strany rodákov, v nebezpečenstvách zo strany pohanov; v nebezpečenstvách v meste, v nebezpečenstvách na púšti, v nebezpečenstvách na mori, v nebezpečenstvách medzi falošnými bratmi; 27v práci a v námahe, v bdeniach často, o hlade a smäde, v pôstoch mnoho ráz, na zime a v nahote 28a krome iného, čo každodenne dolieha na mňa, starosť o všetky sbory. 29Ktože je slabý, a ja by som nebol slabý? Kto sa uráža, a ja by som sa nepálil? 30Ak už sa musím chváliť, budem sa chváliť svojou slabosťou. 31Bôh a Otec nášho Pána Ježiša Krista, ktorý je požehnaný na veky, vie, že neluhám. 32V Damašku vladár kráľa Aretu strážil mesto Damaščanov, čo ma chcel lapiť; 33ale ma spustili oblokom v koši cez múr, a ušiel som jeho rukám.
2Kor11 24Od Židov som dostal päťkrát štyridsať bez jednej; 25tri razy ma palicovali, raz ma kameňovali; trikrát som zažil stroskotanie lode; deň a noc som trávil v hlbine; 26na cestách často, v nebezpečenstvách riek, v nebezpečenstvách zo strany zbojníkov, v nebezpečenstvách zo strany rodákov, v nebezpečenstvách zo strany pohanov; v nebezpečenstvách v meste, v nebezpečenstvách na púšti, v nebezpečenstvách na mori, v nebezpečenstvách medzi falošnými bratmi; 27v práci a v námahe, v bdeniach často, o hlade a smäde, v pôstoch mnoho ráz, na zime a v nahote 28a krome iného, čo každodenne dolieha na mňa, starosť o všetky sbory. 29Ktože je slabý, a ja by som nebol slabý? Kto sa uráža, a ja by som sa nepálil? 30Ak už sa musím chváliť, budem sa chváliť svojou slabosťou. 31Bôh a Otec nášho Pána Ježiša Krista, ktorý je požehnaný na veky, vie, že neluhám. 32V Damašku vladár kráľa Aretu strážil mesto Damaščanov, čo ma chcel lapiť; 33ale ma spustili oblokom v koši cez múr, a ušiel som jeho rukám.
Akonahle si uvedomis, ze krestania a nekrestania sa od seba v otazke pozehnania vobec nelisia, ze vsetky dary a rany osudu dostavaju jedni i druhi v rovnakej miere a v zavislosti od stastia, poznas, ze ani ziaden boh ani ziaden diabol nad Tvojim zivotom a smrtou nema ziadnu moc ani kontrolu a si od obidvoch uplne a dokonale slobodny.
Pavol bol poctivy dobrodruh a tvrdy chlap. Takych je malo.Viktorrealita napísal: ↑06 Feb 2020, 12:42 Ako vyznieva hlásanie evanjelia prosperity s Pavlovou skúsenosťou?
-
Vykúpený v Kristu nemá nádej len na tento život, ale skrze vieru v evajelium života vie, že má v Kristu večný život a to ako dar. Preto má nekonečnú radosť a pokoj v srdci, ktorú mu nikto už nevezme, lebo Boh dal zasľúbenie večného života v Kristu Ježišovi a je zvrchovaným Bohom.
Ktoré náboženstvo má takéto zasľúbenie, ako dáva zvrchovaný Boh svojím deťom? Žiadne! Preto sa nedá ani porovnať duchovný život plný vnutorného pokoja a radosti u vykúpeného v Kristu so životom tých, ktorí neprijali Krista, ako svojho spasiteľa.
Mylis sa. Kazde nabozenstvo, ktore poznam, vybavuje cloveka na zivot po zivote a dava mu pokoj a radost v presvedceni, ze ho caka cosi rovnako dobre, ci lepsie, nez zije v pritomnosti. Krestanstvo v tom nie je nijako specificke. V niektorych nabozenstvach je zaslubenie tak sladke a krasne, ze sa veriaci ani nevedia dockat (mucednickej) smrti. V Tvojej viere je ovsem kazdy clovek, ktoremu utrpenie zamedzuje prezivat vnutornu radost a pokoj, synom diabla. To je naopak nie najlepsie nabozenstvo, ktore si mozno predstavit, ale najhorsie.Viktorrealita napísal: ↑06 Feb 2020, 21:03 Ktoré náboženstvo má takéto zasľúbenie, ako dáva zvrchovaný Boh svojím deťom? Žiadne! Preto sa nedá ani porovnať duchovný život plný vnutorného pokoja a radosti u vykúpeného v Kristu so životom tých, ktorí neprijali Krista, ako svojho spasiteľa.
-
Nie, ak spásu človek prijíma vierou, ako dar od Boha a to v zasľúbení Božieho Slova, tak z toho plynie v jeho srdci nekonečná radosť a pokoj v Svätom Duchu, lebo to Slovo je Duch a je život. V takom srdci je zasiate semeno zasľúbenia Božieho Slova - Ducha a ovocím Svätého Ducha je: Gal 5:22 Ale ovocím Ducha je láska, radosť, pokoj, zhovievavosť, dobrota, dobrotivosť, vernosť, krotkosť a zdržanlivosť;
Ak náboženstvá ponúkajú spásu a podmieňujú ju zásluhami - skutkami, tak je jasné, že člen náboženstva má neustále pochybnosti o svojej spáse, nakoľko nevie, či dostatočne splnil všetky tie kritéria, ktorými jeho náboženstvo podmieňuje spásu. No a logicky, v pochybnostiach niet istoty a kde niet istoty, tam je neustály nepokoj a kde je nepokoj, tam nie je nekonečná radosť.
Náboženstvo zasieva do sŕdc ľudí semeno nepokoja! Boh zasieva do srdc ľudí semeno pokoja a radosti v Duchu Svätom. Takto človek svojím srdcom skrze vieru v to Slovo Božieho zasľúbenia vstupuje do kráľovstva večného pokoja a radosti - Božieho kráľovstva.
V tom je priepastný rozdiel.
-
No a Kristus nezaložil žiadne náboženstvo, ale svoju cirkev, ktorá je budovaná na každom, komu sa stal v srdci Kristus skalou spasenia a to zjavením od Otca. Oni ho aj nasledujú.
No náboženstvo činí presný opak toho, čo učil Kristus. Preto aj vidíme ohavné skutky a to ľudí poznačených na srdci náboženstvom. Sú plní nepokoja a zúfalstva. V mene Boha a v nádeji, že si týmto zaslúžia spásu a odčinia svoje hriechy, tak sú schopní robiť ohavnosti. Sú schopní zabíjať, prenasledovať, upaľovať, viesť náboženské vojny, robiť zákerné sebevražedné misie v nádeji, že si odčinia svoje vlastné hriechy, lebo náboženstvo im sľubuje za to spásu a stanú sa vraj mučeníkmi za pravú vieru.
Takto KC vytvorila inkvizíciu za očistu cirkvi, posielala križiakov a motivovala ich spásou za ich zabíjanie a to v mene toho Boha, ktorý povedal - nezabiješ.
Taktiež islam si vyberá zo svojich radov tých najhorších hriešnikov, lebo vie, že iba oni sú schopní za svoju spásu činiť tie najväčšie ohavnosti a to za pravý islam a v mene ich boha. Imámovia im ukážu jedinú cestu ku spáse a to stať mučeníkom a zomrieť v boji za pravý islam a v mene ich boha. Náboženstvá zasievajú nepokoj a neistotu do sŕdc ľudí a to spôsobuje, že človek si chce odčiniť svoje hriechy skutkami a tak je ochotný činiť to, čo ich náboženstvo nabáda činiť, lebo iba tak to ich náboženstvo môže existovať a expandovať.
No Kristus nezaložil žiadne náboženstvo a vykúpil naše hriechy svojou vlastnou krvou - obetoval sa za nás. Preto má vykúpený v Kristu nekonečnú vďačnosť, radosť a pokoj vo svojom srdci. Z toho vychádza nový život plný radosti a pokoja a tak vykúpený svojím novým životom no v istote spásy oslavuje Boha.
Evanjelium Ježiša Krista je evanjeliu radosti a pokoja v Duchu Svätom.
No náboženstvo činí presný opak toho, čo učil Kristus. Preto aj vidíme ohavné skutky a to ľudí poznačených na srdci náboženstvom. Sú plní nepokoja a zúfalstva. V mene Boha a v nádeji, že si týmto zaslúžia spásu a odčinia svoje hriechy, tak sú schopní robiť ohavnosti. Sú schopní zabíjať, prenasledovať, upaľovať, viesť náboženské vojny, robiť zákerné sebevražedné misie v nádeji, že si odčinia svoje vlastné hriechy, lebo náboženstvo im sľubuje za to spásu a stanú sa vraj mučeníkmi za pravú vieru.
Takto KC vytvorila inkvizíciu za očistu cirkvi, posielala križiakov a motivovala ich spásou za ich zabíjanie a to v mene toho Boha, ktorý povedal - nezabiješ.
Taktiež islam si vyberá zo svojich radov tých najhorších hriešnikov, lebo vie, že iba oni sú schopní za svoju spásu činiť tie najväčšie ohavnosti a to za pravý islam a v mene ich boha. Imámovia im ukážu jedinú cestu ku spáse a to stať mučeníkom a zomrieť v boji za pravý islam a v mene ich boha. Náboženstvá zasievajú nepokoj a neistotu do sŕdc ľudí a to spôsobuje, že človek si chce odčiniť svoje hriechy skutkami a tak je ochotný činiť to, čo ich náboženstvo nabáda činiť, lebo iba tak to ich náboženstvo môže existovať a expandovať.
No Kristus nezaložil žiadne náboženstvo a vykúpil naše hriechy svojou vlastnou krvou - obetoval sa za nás. Preto má vykúpený v Kristu nekonečnú vďačnosť, radosť a pokoj vo svojom srdci. Z toho vychádza nový život plný radosti a pokoja a tak vykúpený svojím novým životom no v istote spásy oslavuje Boha.
Evanjelium Ježiša Krista je evanjeliu radosti a pokoja v Duchu Svätom.
Myslim, ze si sa este nerozpraval alebo nepocul so ziadnym moslimom, hinduistom ci budhistom. Ich pokoj, radost a odovzdanost casto prevysuje krestansky pokoj, radost a odovzdanost. Teda, to co sa Tebe zda "logicke", v realite je casto naopak, je to iba predsudok. Nikdy by som si nedovolil posudit ci vacsiu radost a pokoj zazivaju krestania alebo napriklad budhisti.Viktorrealita napísal: ↑07 Feb 2020, 09:57 Ak náboženstvá ponúkajú spásu a podmieňujú ju zásluhami - skutkami, tak je jasné, že člen náboženstva má neustále pochybnosti o svojej spáse, nakoľko nevie, či dostatočne splnil všetky tie kritéria, ktorými jeho náboženstvo podmieňuje spásu. No a logicky, v pochybnostiach niet istoty a kde niet istoty, tam je neustály nepokoj a kde je nepokoj, tam nie je nekonečná radosť.
Pokial ide o zasluhy, viera je jednou zo zasluh. Tak ako sa niekto pyta, "robim dost dobrych skutkov ci nerobim ?", tak ti, ktorym na dobrych skutkoch az tak nezalezi, sa casto pytaju "verim dost silno alebo je moja viera slaba? " Niekoho naplnuje radostou viera, ineho cinenie dobrych skutkov. A ako jeden obcas cini zlo, tak i viera ineho neraz zakolise. Tzv "nekonecna radost" s ktorou operujes je iba prelud. Naozaj myslis, ze nejaky clovek preziva "nekonecnu rsdost"? Nebud smiesny.
-
Log
Ak Boh zasĺúbil svojím deťom večný život v Kristu Ježišovi, tak aj pokoj a radosť jeho detí je nekonečná.
Nikto, žiadné náboženstvo, žiadné izmy nemôžu dať taký pokoj ako je v Kristu Ježišovi.
Ján 14:27 Pokoj vám zanechávam, svoj pokoj vám dávam; nie tak, ako dáva svet, ja vám dávam. Nech sa neľaká vaše srdce ani nestrachuje
Islám, alebo budhizmus atd. snaď ponúkajú spásu človeku, ako dar od Boha? Samozrejme že nie. Veria snáď tomu, že sa za ich hriechy betoval niekto, ktorého krv má takúto výkupnú cenu? Nie! Snažia sa vykúpiť sami. No hriech sa nedá odčiniť žiadnými skutkami. Za hriech je smrť a zatratenie preč od tvári Boha.
Ak Boh zasĺúbil svojím deťom večný život v Kristu Ježišovi, tak aj pokoj a radosť jeho detí je nekonečná.
Nikto, žiadné náboženstvo, žiadné izmy nemôžu dať taký pokoj ako je v Kristu Ježišovi.
Ján 14:27 Pokoj vám zanechávam, svoj pokoj vám dávam; nie tak, ako dáva svet, ja vám dávam. Nech sa neľaká vaše srdce ani nestrachuje
Islám, alebo budhizmus atd. snaď ponúkajú spásu človeku, ako dar od Boha? Samozrejme že nie. Veria snáď tomu, že sa za ich hriechy betoval niekto, ktorého krv má takúto výkupnú cenu? Nie! Snažia sa vykúpiť sami. No hriech sa nedá odčiniť žiadnými skutkami. Za hriech je smrť a zatratenie preč od tvári Boha.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných