Istota spasenia
Re: Istota spasenia
Jedině pokud budeš každý den vítězit nad hříchem a neodpadneš od víry v jediného Boha Otce a v Pána Ježíše Krista, a budeš dodržovat desatero přikázání, či dělat skutky milosrdenství, pak můžeš mít 100% naději (nikoliv jistotu) na spasení při 2PJK tak to vidím já za sebe. Jisté spasení budu osobně mít až ve chvíli kdy mě při 2PJK anděl ponese do nebe, za předpokladu, že se toho dožiju. 2PJK může být za 1-12 let dle celosvětové situace (nejpozději snad do roku +- 2032 tedy přesně 2000 let od Ježíšova nanebevstoupení.
100% naděje na spasení (nikoliv jistota) je tedy dle Bible podmíněná.
O tom, že máme jistotu spasení hned a jen uvěřením v Ježíše Krista v Bibli není ani jeden verš pokud vím.
Matouš 24:22 A kdyby nebyly ty dny zkráceny, nebyl by spasen žádný člověk; ale kvůli vyvoleným budou tyto dny zkráceny.
Naposledy upravil/-a mikim v 27 Mar 2020, 16:02, upravené celkom 1 krát.
Jednou spasen, navždy spasen je falešné učení...
Trocha slov odjinud

Milost vykoupení v Kristu samozřejmě platí stále (pokristění je jednou provždy), ale nezaručuje proto ještě nikomu už automaticky snad také věčnou spásu.
Ta se bude odvíjet až podle toho, nakolik jsme prožili život podle Božího záměru, nakolik jsme naplnili Boží vůli s námi, Boží plán spásy. O naší věčné spáse se bude rozhodovat až před Kristovou soudnou stolicí. (2 Kor 5,10).
My všichni se přece musíme ukázat před Kristovou soudnou stolicí, aby každý dostal odplatu za to, co dělal v těle, podle toho, co vykonal, ať už to bylo dobré nebo zlé.
Židům 6:4 Kdo byli už jednou osvíceni a okusili nebeského daru, kdo se stali účastníky Ducha svatého
5 a zakusili pravdivost Božího slova i moc budoucího věku,
6 a pak odpadli, s těmi není možno znovu začínat a vést je k pokání, protože znovu křižují Božího Syna a uvádějí ho v posměch.
7 Země, která často přijímá déšť a rodí užitečnou rostlinu těm, kdo ji obdělávají, má účast na Božím požehnání.
8 Rodí-li však jen trní a bodláčí, je nepotřebná a blízká prokletí a nakonec bývá vypálena.
9 I když takto mluvíme, jsme o vás přesvědčeni, milovaní, že jste na dobré cestě ke spáse.
10 Bůh není nespravedlivý, a proto nezapomene, jak jste se činem své lásky k němu přiznali, když jste sloužili a ještě sloužíte bratřím.
11 Toužíme jen, aby na každém z vás bylo vidět neutuchající horlivost až do konce, kdy se naplní naše naděje;
12 proto neochabujte, ale vezměte si za vzor ty, kdo pro víru a trpělivost mají podíl na zaslíbení.
Neskutečná manipulace s textem!
Každý manipulátor si najde ty své texty, ale to není Boží Slovo - je to jen manipulace.
Každý manipulátor si najde ty své texty, ale to není Boží Slovo - je to jen manipulace.
Mikime, Ty jsi skutečně ryzí legalista a zase jsi to ukázal. Spasení není o tom, jak jsem prožili, jak jsme naplnili, tedy jaké skutky jsme vykonali, ale zda jsme opravdově přijali spásu.Mnozí a vlastně většina z nás, si troufám tvrdit, nenaplnila Boží vůli s námi, spasení jsme z milosti.Milost vykoupení v Kristu samozřejmě platí stále (pokristění je jednou provždy), ale nezaručuje proto ještě nikomu už automaticky snad také věčnou spásu.
Ta se bude odvíjet až podle toho, nakolik jsme prožili život podle Božího záměru, nakolik jsme naplnili Boží vůli s námi, Boží plán spásy. O naší věčné spáse se bude rozhodovat až před Kristovou soudnou stolicí. (2 Kor 5,10).
Ano, to je, V praxi můžeme ale balancovat mezi jistotou spasení a jistotou ztracení. Log to chybně hrotí:Jednou spasen, navždy spasen je falešné učení...
Pravdu nemá, protože naše jistota není založena na pocitech, výkonu, ale na Božím slovu, na Kristově slibu.Raz spaseny - navzdy spaseny.
Inak nie je mozne mat istotu.
Mam pravdu?
Isteze mozeme. To je teologia neistoty spasenia. Taktu ju pozname z vacsiny krestanskych cirkvi. Teologia neistoty spasenia je zda sa aj oficialnou vieroukou casd.Hosť napísal: ↑27 Mar 2020, 16:21 V praxi můžeme ale balancovat mezi jistotou spasení a jistotou ztracení.
Ak teda nemam pravdu, tak mi povedz, ako je mozne mat istotu spasenia, ked ako tvrdis, o siedmej rano mozem byt spaseny, o druhej poobede zatrateny a o pol deviatej vecer zase spaseny. Takej istote nerozumiem.Hosť napísal: ↑27 Mar 2020, 16:21Pravdu nemá, protože naše jistota není založena na pocitech, výkonu, ale na Božím slovu, na Kristově slibu.Raz spaseny - navzdy spaseny.
Inak nie je mozne mat istotu.
Mam pravdu?
Myslim ze mikim dobre popisal teologiu casd, taka je asi skutocne vierouka cirkvi, tak sa mi to javi aj na zaklade toho co pisal Tomas. Podla adventistov skutocne ziaden clovek si nemoze byt nikdy isty svojou spasou.mikim napísal: ↑27 Mar 2020, 15:39 Jedině pokud budeš každý den vítězit nad hříchem a neodpadneš od víry v jediného Boha Otce a v Pána Ježíše Krista, a budeš dodržovat desatero přikázání, či dělat skutky milosrdenství, pak můžeš mít 100% naději (nikoliv jistotu) na spasení při 2PJK tak to vidím já za sebe. Jisté spasení budu osobně mít až ve chvíli kdy mě při 2PJK anděl ponese do nebe, za předpokladu, že se toho dožiju.
Tak zatial zastancovia teologie istoty spasenia su iba Viktor a Tomas. Skutocne uz nikto iny?
Pravdu nemáš, jistotu je možné mít na základě Božího slova. Tvůj popis přesně vystihuje jistotu založenou na pocitech.Ak teda nemam pravdu, tak mi povedz, ako je mozne mat istotu spasenia, ked ako tvrdis, o siedmej rano mozem byt spaseny, o druhej poobede zatrateny a o pol deviatej vecer zase spaseny. Takej istote nerozumiem.
Vím, že Tvoje otázka je pouze "akademická" protože v Boha nevěříš, bibli za pravdivou nepovažuješ-ale přesto Ti odpovídám.
Věděl Ježíš, že bude ukřižován a vzkříšen? Ano, několikrát o tom předem mluvil. Přesto, když přišla hodina zkoušky, tak se modlí "může-li mne minout tento kalich...". Pocity na něho silně doléhaly, měl lidské city, ale více důvěřoval Božímu slovu, tedy, že bude zabit a vzkříšen.
Jistota spasení je zvěst Písma, jen je třeba jí správně pojmout.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných