Odchod církve adventistů
Re: Odchod církve adventistů
Neviem ale už sú to není zbory ako kedysi. Či je to na Slovensku alebo Čechách .Dnes môže člen jesť bravčové , dať si pivko a nikdo to nerieši hlavne plát desiatky.Ja som bol členom 30 rokov a dodržal som všetko ale keď som videl čo sa robí dnešnej dobe tak dovidenia.Boha verím ale nechcem vidieť žiadnu cirkev.
To je právě ono! Dodržoval jsi, zaměřoval jsi se na nepodstatné věci-jídlo, desátky, abstinenci a to kvůli lidem. A když nezachovávali někteří, tak Ty taky ne. Měl jsi opravdový vztah s Bohem?Neviem ale už sú to není zbory ako kedysi. Či je to na Slovensku alebo Čechách .Dnes môže člen jesť bravčové , dať si pivko a nikdo to nerieši hlavne plát desiatky.Ja som bol členom 30 rokov a dodržal som všetko ale keď som videl čo sa robí dnešnej dobe tak dovidenia.Boha verím ale nechcem vidieť žiadnu cirkev.
Dietní předpisy by podle mne měly být pouze doporučovány, jako podmínka členství se mi jeví jako problematické, to samé abstinence-střídmost je na místě, ale úplná? To neměli ani Izraelci, kněží ve službě nepili alkohol, ale jinak střídmě ano-proč si nevezmeme z toho princip? Desátky nejsou pro křesťany závazné, Ježíš žádné nedával, snad je mohl dávat v době, kdy ještě nevystoupil do spasitelské služby a pokud měl nějaké pole či zvířectvo. Jako tesař je nedával. Samozřejmě církev potřebuje pro provoz nějaký salár, nějakou podporu. Ta by mohla být doporučována ve výši 10% mzdy, ale ne nařizována.
Juro, zaměř se na vztah k Bohu, ne na to, co chtějí a dělají, zachovávají...lidé. Dodržovat, porovnávat se s jinými je cesta do pekla.
Ďakujem , tak potom ako je to desiatkami a alkoholom ? Keď si dám jedno pivko tak akože pohode ???
Kto vie nech odpovie.
Kto vie nech odpovie.

Ďakujem , tak potom ako je to desiatkami a alkoholom ? Keď si dám jedno pivko tak akože pohode ???
Zůstane u "jednoho pivka"? Nebo je to jedno pivko týdně, případně jedno pivko každý den? To jsou otázky, které si musí každý odpovědět sám.
Podstatnější otázkou ovšem je, proč si "pivko" (vínečko) nebo kalíšek něčeho "ostřejšíhoů" dám/nedám. Abstinence (od alkoholu) je dobrý koncept, stejně jako vegetariánství a spousta dalších přístupů k péči o vlastní tělesnou schránku (včetně duševního oblasti). Rozhodujeme se z donucení, přijímáme to úkorně, jako nesmyslný zákaz? Nebo je to svobodná volba, vnitřní souhlas?
Bible nás učí střídmosti-uměřenosti, a to nejen v jídle a pití. Abstinence je součástí adventistické kultury, neškodí a tělu prospívá.
"Jedno pivko" také ne (jen je obtíž to vysvětlit policistům při dýchání do testeru...

-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
- Kontaktovať používateľa:
Členem církve jsem od křtu zhruba 52 let. Již dříve jsem psal, že odchod není zárukou zlepšení a někdy to může být z louže do bláta.
V tom je zkušenost jednotlivců velmi rozdílná a nekopírovatelná. Je pravdou, že jsou sbory, které jsou silně konzervativní a pak jsou ty "mírné". Bylo by mylné domnívat se, že v konzervativních sborech jsou jenom hádky a řevnivost. Někdy ten sbor funguje v rámci stejného myšlení, pomáhají si, mají družné společenství, drží při sobě, jsou velmi aktivní, atp. Jen pokud se nepodřídíš do stejného myšlení, tak ti to dají patřičně najevo. Do jednoho takového jsem přešel a vydržel jsem tam nějakou dobu. Byl jsem pro ně málo duchovní, nedostatečně wajtovský, nesouzněl jsem z tamním vůdcem - nesklonil jsem hlavu, a jiné zásady platící v takovém typu společenství. Nejhorší co se vám může stát spočívá v tom, že kazatel s vámi v soukromí i souzní, ale před sborem to nedá najevo. Ty potíže jsem vyřešil návratem do původního sboru. Nehodlám odejít z casd a není to proto, že je "nejlepší". Jinak si přečtu nebo vyslechnu pohledy a názory v širokém spektru křesťanství. Což se dříve v církvi odmítalo - důvod? "My přece (v casd) víme všechno nejlépe." V naši době se situace rychle mění, jen "někteří" se snaží udržet jakýsi správný věroučný směr církve. Být konzervativní není nadávkou. Je to snaha neměnit způsob myšlení, ponechat si jakýsi druh pravdy. Střídmost, ta nikdy není na škodu. Společenství je pro člověka důležité, ale to jedinec pozná a ocení teprve při nedobrovolném odloučení. V našich zemích to po revoluci nemusíme pociťovat.
V tom je zkušenost jednotlivců velmi rozdílná a nekopírovatelná. Je pravdou, že jsou sbory, které jsou silně konzervativní a pak jsou ty "mírné". Bylo by mylné domnívat se, že v konzervativních sborech jsou jenom hádky a řevnivost. Někdy ten sbor funguje v rámci stejného myšlení, pomáhají si, mají družné společenství, drží při sobě, jsou velmi aktivní, atp. Jen pokud se nepodřídíš do stejného myšlení, tak ti to dají patřičně najevo. Do jednoho takového jsem přešel a vydržel jsem tam nějakou dobu. Byl jsem pro ně málo duchovní, nedostatečně wajtovský, nesouzněl jsem z tamním vůdcem - nesklonil jsem hlavu, a jiné zásady platící v takovém typu společenství. Nejhorší co se vám může stát spočívá v tom, že kazatel s vámi v soukromí i souzní, ale před sborem to nedá najevo. Ty potíže jsem vyřešil návratem do původního sboru. Nehodlám odejít z casd a není to proto, že je "nejlepší". Jinak si přečtu nebo vyslechnu pohledy a názory v širokém spektru křesťanství. Což se dříve v církvi odmítalo - důvod? "My přece (v casd) víme všechno nejlépe." V naši době se situace rychle mění, jen "někteří" se snaží udržet jakýsi správný věroučný směr církve. Být konzervativní není nadávkou. Je to snaha neměnit způsob myšlení, ponechat si jakýsi druh pravdy. Střídmost, ta nikdy není na škodu. Společenství je pro člověka důležité, ale to jedinec pozná a ocení teprve při nedobrovolném odloučení. V našich zemích to po revoluci nemusíme pociťovat.
Pred časom som bol na kázni jedného mladeho kazatela. Ruky mu skoro nedočiahli na kazateľnicu taký mal pupok, odhadom 50 kg nadváhy. Ja sám si dám občas pivko aj víno ale striedmo. Vo všetkom môzem byť striedmy. Ale keď nejem bravčové a zjem dvojnásobok kuracieho mäsa je to choré.
1. Korintským 8, 8Hosť napísal: ↑24 Aug 2020, 22:08 Ďakujem , tak potom ako je to desiatkami a alkoholom ? Keď si dám jedno pivko tak akože pohode ???
Kto vie nech odpovie.![]()
Pokrm nás Bohu nepřiblíží; nejíme-li obětované maso, nic neztrácíme, jíme-li, nic nezískáme.
Židům 13, 9
Nedejte se strhnout všelijakými cizími naukami. Je dobré spolehnout se na milost, a nikoli na předpisy o pokrmech; kdo je dodržoval, nic tím nezískal.
Řekl bych, že Principiálně je to stejné i s pitím piva.
Ale platí také:
1. Korintským 6, 12‚
Všechno je mi dovoleno‘ – ano, ale ne všechno prospívá. ‚Všechno je mi dovoleno‘ – ano, ale ničím se nedám zotročit.
Pán Plechatý
Viacej ľudí mi povedala že alkohol nie je zakázaný iba sa neodporúča . Takže keď si dám jedno pivko raz za čas tak strane sa niečo no nie ?Len by ma zaujímalo odkedy to nie je doporučené?

Viacej ľudí mi povedala že alkohol nie je zakázaný iba sa neodporúča . Takže keď si dám jedno pivko raz za čas tak strane sa niečo no nie ?Len by ma zaujímalo odkedy to nie je doporučené?

Jak si dáš občas jedno pivo tak se asi nestane nic, občas ale neznamená každý den, ale třeba 1x za týden nebo 14 dní nebo později.hosť napísal: ↑25 Aug 2020, 16:25 Pán Plechatý
![]()
Ale jak si dáš hned druhé do druhé nohy tak to už chlastáš...

Ale lepší je nepít žádný alkohol. Chlastání jakéhokoliv alkoholu mi stejně nikdy nic v životě nedalo, akorát mi pak bylo jen blbě

Pán Hosthosť napísal: ↑25 Aug 2020, 16:25 Pán Plechatý
![]()
Když ti to povídá Adventista, tak to není pravda, protože adventisté se alkoholu zříkají v křestním slibu a snad je to i v církevním řádu.
Já už adventista nejsem a nemusím dodržovat církevní řád ani církevní slib před křtem.
Já říkám, že ve starém ani novém zákoně = v bibli není alkohol absolutně zakázaný pro všechny věřící. Byli vyjímky.
Ježíš sám pil vinnou révu a farizeové se pohoršovali, říkali mu hle žrout a pijan.
Takže já si myslím, že alkohol se má konzumovat s mírou protože ve vělkém je škodlivý nejen fyzickému zdraví, ale ničí chování a vztahy v rodině.
Sám třeba kvůli tomu jakého si pamatuji v dětství svého otce pod vlivem alkoholu nepiji vůbec.
Podle mne to církev ASD nedoporučovala už od svého vzniku nebo od doby zdravotní reformy cca 1863.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných