Jehovovi svedkovia
Re: Jehovovi svedkovia
"zakladatel Russell byl "adventista", který hledal jiná data příchodu JK na zem"
OMYL! - Ch. T. Russell sa nikdy nestal adventistom.
Charles Taze Russell sa narodil v presbyteriánskej rodine a bol teda vychovávaný ako presbyterián. Časom sa pripojil ku kongregacionalistickej cirkvi, lebo dával prednosť jej názorom. Skúmal náboženstvá, no nedokázal sa úplne stotožniť so všeobecne uznávanými náukami cirkví.
Jedného večera roku 1869 sa stalo niečo, čo jeho kolísajúcu vieru znovu upevnilo. Kráčajúc ulicou neďaleko rodinného obchodu na Federal Street, počul nábožný spev, ktorý vychádzal z akejsi sály v suteréne. Podľa jeho slov sa stalo toto: „Zdanlivo náhodou som jedného večera zašiel do zaprášenej, tmavej sály, kde ako som počul, sa konali bohoslužby, aby som zistil, či táto hŕstka ľudí, ktorí sa tam stretávajú, môže ponúknuť niečo rozumnejšie ako vyznania veľkých cirkví. Tu som si prvýkrát vypočul niektoré názory adventistov. Kazateľom bol pán Jonas Wendell... Preto sa cítim zaviazaný adventistom, ako aj iným denomináciám. Hoci jeho výklad Písma nebol celkom jasný... postačoval na to, aby bola pod Božím vedením znovu upevnená moja kolísajúca viera v božskú inšpiráciu Biblie a aby ukázal, že záznamy apoštolov a prorokov sú neoddeliteľne spojené. To, čo som počul, ma vrátilo k Biblii, aby som ju študoval horlivejšie a starostlivejšie ako kedykoľvek predtým, a vždy budem ďakovať Pánovi za toto vedenie; lebo hoci mi adventizmus nepomohol ani k jednej pravde, veľmi mi pomohol zbaviť sa omylov, a tak ma pripravil pre Pravdu.“
OMYL! - Ch. T. Russell sa nikdy nestal adventistom.
Charles Taze Russell sa narodil v presbyteriánskej rodine a bol teda vychovávaný ako presbyterián. Časom sa pripojil ku kongregacionalistickej cirkvi, lebo dával prednosť jej názorom. Skúmal náboženstvá, no nedokázal sa úplne stotožniť so všeobecne uznávanými náukami cirkví.
Jedného večera roku 1869 sa stalo niečo, čo jeho kolísajúcu vieru znovu upevnilo. Kráčajúc ulicou neďaleko rodinného obchodu na Federal Street, počul nábožný spev, ktorý vychádzal z akejsi sály v suteréne. Podľa jeho slov sa stalo toto: „Zdanlivo náhodou som jedného večera zašiel do zaprášenej, tmavej sály, kde ako som počul, sa konali bohoslužby, aby som zistil, či táto hŕstka ľudí, ktorí sa tam stretávajú, môže ponúknuť niečo rozumnejšie ako vyznania veľkých cirkví. Tu som si prvýkrát vypočul niektoré názory adventistov. Kazateľom bol pán Jonas Wendell... Preto sa cítim zaviazaný adventistom, ako aj iným denomináciám. Hoci jeho výklad Písma nebol celkom jasný... postačoval na to, aby bola pod Božím vedením znovu upevnená moja kolísajúca viera v božskú inšpiráciu Biblie a aby ukázal, že záznamy apoštolov a prorokov sú neoddeliteľne spojené. To, čo som počul, ma vrátilo k Biblii, aby som ju študoval horlivejšie a starostlivejšie ako kedykoľvek predtým, a vždy budem ďakovať Pánovi za toto vedenie; lebo hoci mi adventizmus nepomohol ani k jednej pravde, veľmi mi pomohol zbaviť sa omylov, a tak ma pripravil pre Pravdu.“
"zakladatel Russell byl "adventista", který hledal jiná data příchodu JK na zem"
Je třeba si vyjasnit věc. Russell byl adventista v tom smyslu, že zapadal do adventistického hnutí roku 1844. Protože ale Ježíš nepřišel, adventismus se rozpadl na několik částí. Russel se připojil k lidem, kteří začali stanovovat další data příchodu a později začal sám publikovat a shromáždil přívržence. Výrazným datem jeho publikací je rok 1874. Ten později společnost WTS přeložila na rok 1914.OMYL! - Ch. T. Russell sa nikdy nestal adventistom.
Russell se ale nikdy nestal adventistou sedmého dne.
Díky internetu jsou dnes dostupné spisy Ch.Russella, dají se sehnat, prohlížet a udělat si svůj obrázek o "pravdě", které Russell věřil. Třeba to, že velká pyramida v Gize je božského původu a od jejích rozměrů odvozoval chronologii světa. Ve tvaru pyramidy má i hrobku:Kazateľom bol pán Jonas Wendell... Preto sa cítim zaviazaný adventistom, ako aj iným denomináciám. Hoci jeho výklad Písma nebol celkom jasný... postačoval na to, aby bola pod Božím vedením znovu upevnená moja kolísajúca viera v božskú inšpiráciu Biblie a aby ukázal, že záznamy apoštolov a prorokov sú neoddeliteľne spojené. To, čo som počul, ma vrátilo k Biblii, aby som ju študoval horlivejšie a starostlivejšie ako kedykoľvek predtým, a vždy budem ďakovať Pánovi za toto vedenie; lebo hoci mi adventizmus nepomohol ani k jednej pravde, veľmi mi pomohol zbaviť sa omylov, a tak ma pripravil pre Pravdu.“
https://www.pinterest.es/pin/178314466469317578/
Jeho všechny spisy pak nahradil samozvaný "soudce" Rutherford vlastními knihami a těch, kdo se jich drželi nazval rozvratníky. To je ale jiná historie...
Takých somarín je v jeho spisoch samozrejme viac. Napriek tomu Russell položil dôležité základy. Neviem si predstaviť, že by som vynaložil takú námahu, zháňal a prekladal si jeho pôvodné diela. Načo by to bolo dobré?
Som rád, že sme sa zhodli v tom, že Ch. T. Russell nikdy nebol adventistom siedmeho dňa.
Prejdem hneď k ďalšiemu výroku:
"SJ mají spásu víceméně tím, že mají "správné poznání a jsou v té správné organizaci""
Z Písma sa dozvedáme, že ak chce byť niekto zachránený, musí okrem vzývania Jehovovho mena /Skutky 2:21/
1/ veriť vo výkupnú obeť Ježiša Krista,
2/ musí získať múdrosť zo svätých spisov, ktorá k takej viere vedie /2. Timotejovi 3:15/
3/ musí mať presné poznanie /1. Timotejovi 2:3, 4; 2. Timotejovi 2:18/
4/ musí robiť pokánie
5/ viera musí byť zdobená skutkami /Jakub 1:22, 2:20/
6/ musí sa pokrstiť /1. Petra 3:21/
Takže len viera v Krista nestačí.
Som rád, že sme sa zhodli v tom, že Ch. T. Russell nikdy nebol adventistom siedmeho dňa.
Prejdem hneď k ďalšiemu výroku:
"SJ mají spásu víceméně tím, že mají "správné poznání a jsou v té správné organizaci""
Z Písma sa dozvedáme, že ak chce byť niekto zachránený, musí okrem vzývania Jehovovho mena /Skutky 2:21/
1/ veriť vo výkupnú obeť Ježiša Krista,
2/ musí získať múdrosť zo svätých spisov, ktorá k takej viere vedie /2. Timotejovi 3:15/
3/ musí mať presné poznanie /1. Timotejovi 2:3, 4; 2. Timotejovi 2:18/
4/ musí robiť pokánie
5/ viera musí byť zdobená skutkami /Jakub 1:22, 2:20/
6/ musí sa pokrstiť /1. Petra 3:21/
Takže len viera v Krista nestačí.
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
- Kontaktovať používateľa:
charlie76 napísal: ↑14 Nov 2020, 19:42 Takých somarín je v jeho spisoch samozrejme viac. Napriek tomu Russell položil dôležité základy. Neviem si predstaviť, že by som vynaložil takú námahu, zháňal a prekladal si jeho pôvodné diela. Načo by to bolo dobré?
Jestli Ch. T. Russell byl a nebo nebyl adventista celkově vůbec nezáleží. Kořeny jsou společné, vycházejí z náboženského probuzení té doby.
Takových "Rusellů" bylo a je dodnes v casd bohatě. Ve své podstatě jde o způsob myšlení a přístup k psanému textu Bible.
Důležité základy čeho? Na "somárinách" nemůžeš založit solidní základy a jeho následovníci na těch "somárinách" vystavěli celé falešné nauky a šíří je dodnes.Takých somarín je v jeho spisoch samozrejme viac. Napriek tomu Russell položil dôležité základy.
Jak už zde někdo napsal přede mnou, nějací SJ to tu zde zkoušeli, asi jsi jeden z nich a zkoušíš to znovu. I když je zde kritické fórum adventismu, přece jen je adventismus něco úplně jiného než jehovismus.Z Písma sa dozvedáme, že ak chce byť niekto zachránený, musí okrem vzývania Jehovovho mena /Skutky 2:21/
K Tvému textu: v NZ se jméno Jehova nevyskytuje, ani nemůže, neumožňuje to ani řecká gramatika. Nejstarší zdroje jsou v řečtině.
Protože bible jasně říká, že není dané lidem jiné jméno, v kterém bychom mohli být spaseni, než jméno Ježíše Krista.
Ježíš je ten kámen, který jste vy stavitelé odmítli, ale on se stal kamenem úhelným. V nikom jiném není spásy; není pod nebem jiného jména, zjeveného lidem, jímž bychom mohli být spaseni.“ Sk 4:11.12
Podle všeho je v textu Sk 2:21 myšlen Ježíš, svědčí o tom i závěr perikopy Sk 2:36
Uvedený text pouze říká, že Timoteus od dětství znal svatá Písma, která mu mohla dát moudrost ke spasení. Nic není řečeno o tom, že je to podmínka záchrany (spásy). Přidáváš k textu to, co tam není.musí získať múdrosť zo svätých spisov, ktorá k takej viere vedie /2. Timotejovi 3:15/
Ani tady není nic o tom, že je podmínka spásy přesné poznání. V 1.Tim se píše o tom, že Bůh chce, aby všichni lidé poznali pravdu. Pravdou je hlavně Ježíš, který to o sobě řekl Já jsem ta pravda...musí mať presné poznanie /1. Timotejovi 2:3, 4; 2. Timotejovi 2:18
V 2.Tim 2:18 je zpráva o bludařích, kteří tvrdili, že vzkříšení již nastalo. Ani zde není nic o podmínce spásy. Samozřejmě, umět vyložit Písmo a dobře ho znát je dobré, ale brát to jako podmínku spásy? Co pak SJ, kteří 55 let hlásali, že Ježíš přišel v roce 1874 a pak to změnili? Nebudou kvůli tomu spaseni?
Zase to radikální "musí". V Jak 1:22 není nic o skutcích jako podmínce spásy-Podle slova však také jednejte, nebuďte jen posluchači – to byste klamali sami sebe!viera musí byť zdobená skutkami /Jakub 1:22, 2:20/
Jak 2:20 zní takto: Neuznáš, ty nechápavý člověče, že víra bez skutků není k ničemu?
Je třeba si ale položit některé otázky? Komu apoštol Jakub list píše? Na co v pasáži reaguje? Jaký je kontext, v kterém je zmíněný verš?
Na toto téma bylo napsáno mnoho dobrých exegezí, já za sebe napíšu asi toto:
-Jakub jasně uvádí, že spaseni budou ti, kdo milují Pána Jak 1:12... dostane vavřín života, jejž Pán zaslíbil těm, kdo ho milují
-Slovo života (Ježíš je Slovem) má moc spásy Jak 1:21 přijměte zaseté slovo, které má moc spasit vaše duše
-napomíná, aby lidé podle slova i jednali Jak 1:23 ..kdo slovo jen slyší a nejedná podle něho
-držet jazyk na uzdě Jak 1:26 nedrží na uzdě svůj jazyk, klame tím sám sebe a jeho zbožnost je marná
další myšlenky jsou myslet na sirotky, nedělat rozdíly mezi lidmi, milovat bližního
K těmto myšlenkám se vrací v 2. a další kapitole, kdy reaguje na ty, kteří tvrdí že "mají víru". Tak je nevidí Bůh, ale oni to o sobě tvrdí, že víru mají. Jakub ukazuje, že taková "víra" bez skutků (milosrdenství) je mrtvá.
Nelze to zaměňovat za záslužnictví, za počet rozdaných časopisů, odstátých hodin "ve službě" , které někteří lidé pochopili, že je to ta správná víra. Jakub ji směřuje hlavně k pomoci bližním Jak 2:15.16
No spíš jsem čekal, že použiješ jiný verš, protože 1.Pe říká: To je předobraz křtu, který nyní zachraňuje vás.musí sa pokrstiť /1. Petra 3:21/
Asi se shodneme, že křest nezachraňuje, ale zachraňuje ten, pro koho se křtíme. O podmínce křtu jako spásy zde nic není.
v Mar 16:16 je zmínka je: Kdo uvěří a přijme křest, bude spasen
křtíme se ve jméno Ježíše a dostáváme Ducha svatého : Obraťte se a každý z vás ať přijme křest ve jménu Ježíše Krista na odpuštění svých hříchů, a dostanete dar Ducha svatého Sk 2:38
Takže víra v Ježíše Krista je úplně postačující. Rozebral jsem Tvé "podmínky" spásy a mohu jen konstatovat, že je mi Tě líto a stejně i SJ, od kterých to asi máš.
Učení SJ je výrazně legalistické náboženství, kterému chybí, žel to nejdůležitější a to osobní spásný vztah k Ježíši. Ten se snaží vedoucí sbor nahradit svými podmínkami, tj. správným poznáním (statisíce bývalých SJ by o tom mohli vyprávět, jak věřili falešným proroctvím), vzýváním Jehovy, které NZ nevyžaduje, moudrostí ze svatých spisů (hlavně z nejsprávnějšího překladu Nového světa, i když nikdo z SJ neumí biblické jazyky a hlavně brožurek, které SJ všude sebou tahají) a skutky, kterými je hlavně myšleno rozšiřování literatury, kterou VRO distribuuje od mostu z Brooklynu.
Charlie, vím, že je těžké "přepnout" myšlení a rozpoznat. Mám v tom osobní zkušenost, kdy jsem desítky let něčemu věřil a hle-je to jinak. Co ale mohu doporučit, to je modlitba za rozpoznání, Pán ji nenechá bez odpovědi.
Ďakujem Ambassador, je to tak ako píšeš. Ja hneď prejdem k ďalšej téme:
"publikace SJ nemají v názvu autora, protože hlavou je úzká skupina lidí, svobodné autorství se nepřipouští - publikace CASD mají autora v názvu"
Pôvodne bolo v Strážnej veži uvádzané meno redaktora Ch. T. Russella. Na konci článkov sa často objavovali mená alebo iniciálky tých, ktorí prispeli. Od roku 1916 však Strážna veža už neuvádzala meno jedného človeka ako hlavného redaktora, ale mená členov redakčného výboru. V roku 1931 bol odstránený aj tento menný zoznam. Od roku 1942 sa stalo všeobecným pravidlom, že literatúra vydávaná spoločnosťou Watch Tower nesústreďuje pozornosť na žiadneho jednotlivca ako pisateľa. Na príprave látky, ktorá sa používa v zboroch Jehovových svedkov na celom svete, sa pritom podieľajú oddaní kresťania z celého sveta. Ale všetka zásluha patrí Jehovovi Bohu v duchu biblického textu z Lukáša 17:10: "Tak aj vy, keď urobíte všetko, čím ste boli poverení, poviete: ‚Sme len obyčajní otroci. Urobili sme iba to, čo sme mali urobiť.‘"
Je smutné pozorovať, ako takéto nádherné gesto končí dehonestované takýmto jedovatým spôsobom.
"publikace SJ nemají v názvu autora, protože hlavou je úzká skupina lidí, svobodné autorství se nepřipouští - publikace CASD mají autora v názvu"
Pôvodne bolo v Strážnej veži uvádzané meno redaktora Ch. T. Russella. Na konci článkov sa často objavovali mená alebo iniciálky tých, ktorí prispeli. Od roku 1916 však Strážna veža už neuvádzala meno jedného človeka ako hlavného redaktora, ale mená členov redakčného výboru. V roku 1931 bol odstránený aj tento menný zoznam. Od roku 1942 sa stalo všeobecným pravidlom, že literatúra vydávaná spoločnosťou Watch Tower nesústreďuje pozornosť na žiadneho jednotlivca ako pisateľa. Na príprave látky, ktorá sa používa v zboroch Jehovových svedkov na celom svete, sa pritom podieľajú oddaní kresťania z celého sveta. Ale všetka zásluha patrí Jehovovi Bohu v duchu biblického textu z Lukáša 17:10: "Tak aj vy, keď urobíte všetko, čím ste boli poverení, poviete: ‚Sme len obyčajní otroci. Urobili sme iba to, čo sme mali urobiť.‘"
Je smutné pozorovať, ako takéto nádherné gesto končí dehonestované takýmto jedovatým spôsobom.
Původně psal všechny články v SV Russell sám, ale po jeho smrti ve vlaku (1916) se ujal vlády Rutherford a začal psát články a knihy on. Postupně nahradil knihy Russella svými a jeho jméno je na jeho knihách (např. Miliony dnes žijících nikdy nezemřou). Protože se SJ dost spálili ve svých předpovědích, stali se později opatrnější. Nejde ani tak o "soustředění pozornosti na člověka", ale že byli vysmíváni pro falešné nauky a předpovědi. Rotherford se "proslavil" svým proroctvím o příchodu patriarchů a nechal za peníze členů postavit luxusní dům a koupil luxusní auta, ale pak to užíval sám. Proto byl oprávněně kritizován vně i uvnitř společnosti. Kritika článků a učení je dnes vnímána jako útok proti celé společnosti, je to chytře vymyšleno.Pôvodne bolo v Strážnej veži uvádzané meno redaktora Ch. T. Russella. Na konci článkov sa často objavovali mená alebo iniciálky tých, ktorí prispeli. Od roku 1916 však Strážna veža už neuvádzala meno jedného človeka ako hlavného redaktora, ale mená členov redakčného výboru. V roku 1931 bol odstránený aj tento menný zoznam. Od roku 1942 sa stalo všeobecným pravidlom, že literatúra vydávaná spoločnosťou Watch Tower nesústreďuje pozornosť na žiadneho jednotlivca ako pisateľa. Na príprave látky, ktorá sa používa v zboroch Jehovových svedkov na celom svete, sa pritom podieľajú oddaní kresťania z celého sveta. Ale všetka zásluha patrí Jehovovi Bohu v duchu biblického textu z Lukáša 17:10: "Tak aj vy, keď urobíte všetko, čím ste boli poverení, poviete: ‚Sme len obyčajní otroci. Urobili sme iba to, čo sme mali urobiť.‘"
Jak to bylo s tvorbou článků dobře popisuje Raymond Franz, bývalý člen vedoucího sboru v knize Krize svědomí. Vůbec nejde o to, že se na přípravě podílejí křesťané z celého světa, vždyť pouze vedoucí sbor je pomazaný (nebo se už něco změnilo?), ale vybraní lidé z vedoucího sboru a články projdou několikaterou kontrolou. Zatímco u katolíků, evangelíků, adventistů je akademická svoboda a publikují pod svým jménem, u SJ to není. Anonymita. Je to vidět i na webových stránkách sborů SJ-vše směřuje do centra, jsou tam pouze kontakty. To by ještě scházelo, aby si na webu sboru uveřejňovali něco sami!
Stáhnul jsem si SV z roku 1922 a ještě jinou a nenašel jsem tam ani jména nějakého redakčního výboru...
Já bych skončil trochu jiným veršem, než Luk 17:10, tímto: Už vás nenazývám služebníky, protože služebník neví, co činí jeho pán. Nazval jsem vás přáteli, neboť jsem vám dal poznat všechno, co jsem slyšel od svého Otce. Jan 15:15
Patrím k Jehovovým svedkom a som na to hrdý. Prečo som tu?
Moje skúsenosti s adventistami siedmeho dňa:
Asi pred 20-timi rokmi som si prečítal dve čísla časopisu, ktorého názov si nepamätám. Pamätám sa, že som si vypisoval nejaké informácie o Lutherovi a niektoré články sa mi páčili. Časopisy mi požičal kamarát, ktorého "som presvedčil", že Boh existuje knižkou Ako vznikol život? Evolúciou alebo stvorením. Medzitým sa zamiloval do nejakej dievčiny z CASD /ktorú si neskôr vzal za manželku/ a od nej mal tie časopisy. Celé veky sme sa potom videli len "z rýchlika".
Neskôr som sa dostal ku knihe Spor vekov. Chcel som si ju prečítať, no hneď od začiatku som narážal na neoveriteľné informácie a nedokázal som sa v čítaní pohnúť ďalej.
Stretli sme sa asi pred polrokom /s tým kamarátom/, vzal som si na neho číslo a zavolal mu, chcel som vedieť ako sa má plus nejaké detaily ohľadom CASD. Počas asi polhodinového rozhovoru som cítil vzájomný rešpekt a z oboch strán bol rozhovor vedený opatrne a v priateľskom duchu.
Asi pred 4 týždňami pri nábore nových zamestnancov nastúpili ku nám do firmy aj dve nové kolegyne. Nemali zábrany hovoriť iným o tom, že patria k adventistom siedmeho dňa. Zaujalo ma to, ale dosiaľ som nemal možnosť s nimi hovoriť. Kolektív si však všimol, že sa tieto dve kolegynky spolu nebavia. Na otázku prečo/?/ odpovedala jedna z nich, že ona patrí k adventistom-kresťanom a tá druhá k adventistom-sekte /takto mi to bolo podané z druhej ruky/. To ma podnietilo ku zvedavosti, hodil som to Googlu a elá-hop, som tu. Okamžite ma zaujala na fóre rubrika Jehovovi svedkovia a k nejakým témam som jednoducho mal potrebu vyjadriť sa. Prečítal som si vaše diskusie k rôznym témam, bolo to pre mňa zaujímavé.
No, som prekvapený jedovatosťou s akou sa stretávam pri reakciach na moje komentáre. Cítim sa byť nezvaným hosťom. Ospravedlňujem sa ak niekomu zo mňa vzkypela žlč. Práve preto som tu dnes naposledy.
Odpovede, na ktoré som sa chcel opýtať, budem hľadať u kamaráta, alebo u kolegyniek. Želám vám všetko dobré.
Moje skúsenosti s adventistami siedmeho dňa:
Asi pred 20-timi rokmi som si prečítal dve čísla časopisu, ktorého názov si nepamätám. Pamätám sa, že som si vypisoval nejaké informácie o Lutherovi a niektoré články sa mi páčili. Časopisy mi požičal kamarát, ktorého "som presvedčil", že Boh existuje knižkou Ako vznikol život? Evolúciou alebo stvorením. Medzitým sa zamiloval do nejakej dievčiny z CASD /ktorú si neskôr vzal za manželku/ a od nej mal tie časopisy. Celé veky sme sa potom videli len "z rýchlika".
Neskôr som sa dostal ku knihe Spor vekov. Chcel som si ju prečítať, no hneď od začiatku som narážal na neoveriteľné informácie a nedokázal som sa v čítaní pohnúť ďalej.
Stretli sme sa asi pred polrokom /s tým kamarátom/, vzal som si na neho číslo a zavolal mu, chcel som vedieť ako sa má plus nejaké detaily ohľadom CASD. Počas asi polhodinového rozhovoru som cítil vzájomný rešpekt a z oboch strán bol rozhovor vedený opatrne a v priateľskom duchu.
Asi pred 4 týždňami pri nábore nových zamestnancov nastúpili ku nám do firmy aj dve nové kolegyne. Nemali zábrany hovoriť iným o tom, že patria k adventistom siedmeho dňa. Zaujalo ma to, ale dosiaľ som nemal možnosť s nimi hovoriť. Kolektív si však všimol, že sa tieto dve kolegynky spolu nebavia. Na otázku prečo/?/ odpovedala jedna z nich, že ona patrí k adventistom-kresťanom a tá druhá k adventistom-sekte /takto mi to bolo podané z druhej ruky/. To ma podnietilo ku zvedavosti, hodil som to Googlu a elá-hop, som tu. Okamžite ma zaujala na fóre rubrika Jehovovi svedkovia a k nejakým témam som jednoducho mal potrebu vyjadriť sa. Prečítal som si vaše diskusie k rôznym témam, bolo to pre mňa zaujímavé.
No, som prekvapený jedovatosťou s akou sa stretávam pri reakciach na moje komentáre. Cítim sa byť nezvaným hosťom. Ospravedlňujem sa ak niekomu zo mňa vzkypela žlč. Práve preto som tu dnes naposledy.
Odpovede, na ktoré som sa chcel opýtať, budem hľadať u kamaráta, alebo u kolegyniek. Želám vám všetko dobré.
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
- Kontaktovať používateľa:
Zj 19:10 A ja som padol k jeho nohám, aby som sa mu klaňal. Ale on mi povedal: Hľaď, neurob toho! Som tvoj spolusluha a tvojich bratov, ktorí majú svedoctvo Ježišovo. Bohu sa klaňaj! Lebo svedoctvom Ježišovým je duch proroctva.charlie76 napísal: ↑14 Nov 2020, 01:14 Ježiš Kristus: bol - je - a vždy bude: Boží služobník. Všetko čo povedal, všetko čo vyučoval a všetko čo vykonal, bola: služba Bohu. Modliť sa k samotnému Kristovi je scestné. Povedal som raz chlapcovi, ktorý pôsobil v Letničnom hnutí: "Ak by tu teraz, v tejto chvíli bol Ježiš a ty by si si pred ním kľakol, povedal by ti: Počkaj! Počkaj chvíľku, nech si kľaknem k tebe, nech si kľakneme spolu a spoločne sa pomodlíme k nášmu Bohu." Ján 20:17 - "Vystupujem k svojmu Otcovi a k vášmu Otcovi, k svojmu Bohu a k vášmu Bohu."
V Písme niet jedinej zmienky o tom, že ak niekto padol pred Kristom, čo sa určite stalo, aby mu Ježiš povedal tak, ako povedal anjel Jánovi.
Mat 17: 14 A keď prišli k zástupu, pristúpil k nemu človek, ktorý sa mu klaňal padnúc na kolená
Pýtam sa, prečo mu Ježiš nehovorí, ako hovorí anjel Jánovi?
Zj 5:8 A keď vzal knihu, štyri živé bytosti a dvadsiati štyria starci padli pred Baránkom majúc každý harfu a zlatú čašu, plnú kadiva, čo sú modlitby svätých,
Ako to, že padli aj pred Baránkom - Ježišom Kristom?
Viktorrealita napísal: ↑16 Nov 2020, 03:43Zj 19:10 A ja som padol k jeho nohám, aby som sa mu klaňal. Ale on mi povedal: Hľaď, neurob toho! Som tvoj spolusluha a tvojich bratov, ktorí majú svedoctvo Ježišovo. Bohu sa klaňaj! Lebo svedoctvom Ježišovým je duch proroctva.charlie76 napísal: ↑14 Nov 2020, 01:14 Ježiš Kristus: bol - je - a vždy bude: Boží služobník. Všetko čo povedal, všetko čo vyučoval a všetko čo vykonal, bola: služba Bohu. Modliť sa k samotnému Kristovi je scestné. Povedal som raz chlapcovi, ktorý pôsobil v Letničnom hnutí: "Ak by tu teraz, v tejto chvíli bol Ježiš a ty by si si pred ním kľakol, povedal by ti: Počkaj! Počkaj chvíľku, nech si kľaknem k tebe, nech si kľakneme spolu a spoločne sa pomodlíme k nášmu Bohu." Ján 20:17 - "Vystupujem k svojmu Otcovi a k vášmu Otcovi, k svojmu Bohu a k vášmu Bohu."
V Písme niet jedinej zmienky o tom, že ak niekto padol pred Kristom, čo sa určite stalo, aby mu Ježiš povedal tak, ako povedal anjel Jánovi.
Mat 17: 14 A keď prišli k zástupu, pristúpil k nemu človek, ktorý sa mu klaňal padnúc na kolená
Pýtam sa, prečo mu Ježiš nehovorí, ako hovorí anjel Jánovi?
Zj 5:8 A keď vzal knihu, štyri živé bytosti a dvadsiati štyria starci padli pred Baránkom majúc každý harfu a zlatú čašu, plnú kadiva, čo sú modlitby svätých,
Zjevení Janovo 19:9 I řekl mi: Piš: Blahoslavení, kteříž jsou k večeři svadby Beránkovy povoláni. A řekl mi: Tatoť slova Boží jsou pravá.
10 I padl jsem k nohám jeho, klaněti se jemu chtěje. Ale řekl mi: Hleď, abys toho nečinil. Neboť jsem spoluslužebník tvůj i bratří tvých, těch, jenž mají svědectví Ježíšovo. Bohu se klaněj! Svědectví pak Ježíšovo jestiť duch proroctví.
Ako to, že padli aj pred Baránkom - Ježišom Kristom?
Anděl správně odpověděl klanět se máme Bohu a ne i Ježíši Kristu.
Zjevení Janovo 19:9 I řekl mi: Piš: Blahoslavení, kteříž jsou k večeři svadby Beránkovy povoláni. A řekl mi: Tatoť slova Boží jsou pravá.
10 I padl jsem k nohám jeho, klaněti se jemu chtěje. Ale řekl mi: Hleď, abys toho nečinil. Neboť jsem spoluslužebník tvůj i bratří tvých, těch, jenž mají svědectví Ježíšovo. Bohu se klaněj! Svědectví pak Ježíšovo jestiť duch proroctví.
Matouš 17:14 A když přišli k zástupu, přistoupil k němu člověk jeden, a poklekl před ním na kolena,
15 A řekl: Pane, smiluj se nad synem mým, nebo náměsičník jest, a bídně se trápí. Často zajisté padá do ohně a častokrát do vody.
16 I přivedl jsem ho učedlníkům tvým, ale nemohli ho uzdraviti.
17 Odpovídaje pak Ježíš, řekl: Ó národe nevěrný a převrácený, dokud budu s vámi? Dokudž vás trpěti budu? Přiveďte jej sem ke mně.
Ten člověk před ním poklekl proto, že už neviděl jinou možnost k uzdravení svého Syna a ne proto, že by před ním měl poklekat běžně či ho tak uctívat dokonce jako Boha jak si někteří vymýšlejí. Nikdo z apoštolů před Ježíšem nikdy neklekal.
Zjevení Janovo 5:6 I viděl jsem, a aj, mezi trůnem a čtyřmi zvířaty a mezi starci Beránek stojí jako zabitý, maje sedm rohů a sedm očí, jenž jsou sedm Duchů Božích, poslaných na všecku zemi.
7 I přišel a vzal knihy z pravice toho, kterýž seděl na trůnu.
8 A jakž vzal knihy, ihned těch čtvero zvířat a těch čtyřmecítma starců padlo před Beránkem, majíce jeden každý z nich harfu a báně zlaté plné vůně, jenž jsou modlitby svatých.
9 A zpívali píseň novou, řkouce: Hoden jsi vzíti knihy a otevříti pečeti jejich. Nebo jsi zabit, a vykoupils nás Bohu krví svou ze všelikého pokolení a jazyku a lidu i národu.
10 A učinil jsi nás Bohu našemu krále a kněží, a budeme kralovati na zemi.
11 I viděl jsem a slyšel hlas andělů mnohých okolo trůnu a zvířat a starců, a byl počet jejich stokrát tisíc tisíců a desetkrát sto tisíců,
12 Řkoucích velikým hlasem: Hodenť jest ten zabitý Beránek vzíti moc, a bohatství, i moudrost, i sílu, i čest, i slávu, i požehnání.
13 Též všecko stvoření, kteréž jest na nebi, i na zemi, i pod zemí, i v moři, i všecko, což v nich jest, slyšel jsem řkoucí: Sedícímu na trůnu a Beránkovi požehnání, čest a sláva i síla na věky věků.
14 Čtvero pak zvířat řeklo: Amen. A těch čtyřmecítma starců padlo, a klaněli se živému na věky věků.
V nebi ano se jednou budeme klanět Bohu i Beránkovi tak jako starci a andělé a budeme jim vzdávat čest a slávu.
Ale nyní zde na zemi patří chvála a sláva jen a pouze Bohu Otci JHVH. Však Ježíš přece jak sám říká chválu či slávu od lidí nepřijímá jen od andělů v nebi.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných