Ježiš nikdy nepríde
Re: Ježiš nikdy nepríde
Náboženstvo ľudí vedie k poslušnosti. Celý život musí počúvať nejaké autority, katolíci musia chodiť na spovede, tento systém udržuje ľudí v strachu a neistote. Nehovoriac o celom otrockom systéme v tejto spoločnosti.
Jediní slobodní ľudia sú obyvatelia Amazonie, v oblastiach kde ešte civilizácia nedorazila. My si len nahovárame, že sme slobodní.
Jediní slobodní ľudia sú obyvatelia Amazonie, v oblastiach kde ešte civilizácia nedorazila. My si len nahovárame, že sme slobodní.
Nevieme ako to bolo v prvom storočí. Napríklad verše Marek 16, 9-20 boli dopísané až omnoho neskôr. V starších spisoch sa nenachádzajú. Všetky ďalšie verše o tom, ako sa Ježiš začal všetkým postupne zjavovať, vrátane oznamovania, že kto v neho uverí bude uzdravovať chorých, hovoriť jazykmi, vyháňať démonov a piť jed a nezahynie... to všetko vrátanie zasadnutia po Božej pravici bolo vymyslené a dopísané neskôr.
Čo sa týka druhého príchodu, je otázka prečo za takmer 2000 rokov(!) ešte neprišiel. Najmä keď jeho súčasníci verili, že sa toho dožijú.
Ďalšia otázka je šírenia evanjelia po celom svete. Áno v dobe internetu je to technicky možné. Zažili sme aj rôzne "NET-y". Teraz chcú rozšíriť 1 miliardu kníh od EGW
Mám pocit, že peniaze sú, ale výsledky týchto snáh sú mierne povedané sklamaním.
Čo sa týka druhého príchodu, je otázka prečo za takmer 2000 rokov(!) ešte neprišiel. Najmä keď jeho súčasníci verili, že sa toho dožijú.
Ďalšia otázka je šírenia evanjelia po celom svete. Áno v dobe internetu je to technicky možné. Zažili sme aj rôzne "NET-y". Teraz chcú rozšíriť 1 miliardu kníh od EGW

Mám pocit, že peniaze sú, ale výsledky týchto snáh sú mierne povedané sklamaním.
Ročne je kolportérmi predaných tisíce kníh. Rôznymi cestami napr. stolčekovou evanjelizáciou dalšie tisíce kníh. a prírastok žiaden. Zúfalé. Členov málo a kazatelov nemá kto robiť. Zúfalé. V zbore 2/3 lavíc prázdnych. Zúfalé.
Nefunguje to, pokiaľ sa to robí nasilu. Celé to vyznieva neprirodzene. Ľudia majú iné potreby než čítať knihy od White z 19.storočia. Výsledok je ako keď Viktor tu chce všetkých presviedčať o svojej pravde.
Je to jedno ako sa to robí, alebo kto to robí alebo koľko to stojí. Problém je v Tom, že dnes už ľudia vedia, že zmŕtvychvstanie neexistuje a Ješua už nepríde. Taký je svet, či sa nám to páči alebo nie.
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
- Kontaktovať používateľa:
Prečo si niekto myslí, že všetko, čo o sebe vyhlasuje, že je kresťanské, je aj kresťanstvom. Kresťanstvo, je o nasledovaní Krista a nie len samotné vyhlásenie niekoho, alebo nejakej cirkvi. Táto argumentácia proti kresťanstvu a to poukazovaním na pokrytcov, je účelová, aby spochybnila kresťanstvo – Krista.Neregistrovaný napísal: ↑08 Jan 2025, 15:50 Keby to kresťanstvo fungovalo naozaj, tak naša krajina by vyzerala inak.
Vĺk je stále vlkom, aj keď je oblečený v ovčom rúchu, že. Ovčie rúcho z neho neurobí ovcu.
Naposledy upravil/-a Viktorrealita v 09 Jan 2025, 08:26, upravené celkom 1 krát.
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
- Kontaktovať používateľa:
Svet je proti Kristu, no vo svete sa rodia deti Božie. Na svete má Boh svoj ľud. Iba On vie, ktorí sú jeho. Ježiš zase príde, aby tam, kde je On, aj bol jeho ľud.Neregistrovaný napísal: ↑09 Jan 2025, 07:15 Je to jedno ako sa to robí, alebo kto to robí alebo koľko to stojí. Problém je v Tom, že dnes už ľudia vedia, že zmŕtvychvstanie neexistuje a Ješua už nepríde. Taký je svet, či sa nám to páči alebo nie.
Boh má vždy svoj zostatok o ktorom nevieš.
Rim11 2 Nezavrhnul Bôh svojho ľudu, ktorý vopred poznal. Alebo či neviete, čo hovorí Písmo, kde je reč o Eliášovi, jako sa modlí Bohu proti Izraelovi a hovorí: 3 Pane, tvojich prorokov pobili a tvoje oltáre rozborili, a zostal som len ja sám, a hľadajú i moju dušu. 4 Ale čo mu hovorí na to Božia odveta? Zanechal som si sedem tisíc mužov, ktorí nesklonili kolena modle Bálovi. 5 Takto tedy stalo sa, že i v terajšom čase je zostatok podľa vyvolenia milosti.
Si v nejakej bubline a myslíš si, že všetci ľudia okolo teba, sú všetci ľudia na celom svete? Niekde je vzostup počtu veriacich v Krista a niekde naopak odpadnutie od Krista. Ak sa naplní počet Božieho ľudu, tak Boh to ukončí.
Viktor, je pravda že prevažuje katolícke náboženstvo, ale trend je klesajúci. Dnes je moderné byť veriaci, ale nezúčastňovať sa náboženských stretnutí, prípadne dvakrát do roka, na Vianoce a na Veľkú noc. Priemerný kresťan ani nevie o čom je Biblia. Další fakt je, že politici to zneužívajú, stačí o sebe povedať že sú kresťania alebo to mať v názve strany.
Čo sa týka menších cirkví, nikde žiadne duchovné oživenie nevidieť. Skôr naopak. S úbytkom veriacich v západnej Európe sa kostoly menia na kultúrne centrá. To príde aj sem. Z toho mi vychádza, že ľudské snaženie hrá minimálnu rolu. Vidíme to na príklade Svedkov Jehovových. Preto ma iritujú megalomanské výzvy T. Wilsona, je to človek ktorý celý život žije v bubline adventizmu.
Akoby už cirkev nemala čo iné ponúknuť.
Čo sa týka menších cirkví, nikde žiadne duchovné oživenie nevidieť. Skôr naopak. S úbytkom veriacich v západnej Európe sa kostoly menia na kultúrne centrá. To príde aj sem. Z toho mi vychádza, že ľudské snaženie hrá minimálnu rolu. Vidíme to na príklade Svedkov Jehovových. Preto ma iritujú megalomanské výzvy T. Wilsona, je to človek ktorý celý život žije v bubline adventizmu.
Akoby už cirkev nemala čo iné ponúknuť.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 3 neregistrovaní