Ozdobovanie

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
elenka

Re: Ozdbovanie

Neprečítaný príspevok od používateľa elenka »

asd12 napísal:Milá JEZÁBEĽ
Aj keď ozdobovanie je téma, ktorá asi trápi viacerých „liberálnejších“, zrejme to nepatrí do tejto rubriky (admin by možno mohol otvoriť samostatnú tému), ale ak dovolíš ešte jeden koment:
Je len a len na tebe akú fasádu si nahodíš a akým spôsobom si to ospravedlníš.
Ja som len poukázal na to, že to nie je v súlade s vieroučnými výrokmi ASD. (Je to tam, pozri si to lepšie – zacitoval som Ti to nižšie.)
- Vybrať si len niektoré biblické verše, ktoré sa Ti hodia, nie je čestný prístup. A zužovať tie ostatné len na vnútorný postoj pokory, cudnosti je neférová dedukcia.
- Mimochodom, ako sa dívaš na tetu Whiteovú? Čítaš aj pasáže o ozdobovaní, alebo ich preskakuješ? Alebo tiež celú EGW nemusíš?

Tu je ta pasáž z ASD veria (na nete to bolo len v češtine):
„Po odpadnutí Izraele u zlatého býčka Bůh přikázal: „Nyní však ze sebe
složte své ozdoby, ať vím, jak mám s vámi naložit.“ V pokání „se tedy Izraelci zbavili všech ozdob“ (Ex 33,5.6). Apoštol Pavel jasně
prohlašuje, že Písmo zaznamenává toto odpadnutí „k napomenutí nám,
které zastihl přelom veků“ (1K 10,11)...
Z hlediska tohoto učení Písma a výše uvedených principů jsme toho názoru, že by se křesťané neměli ozdobovat šperky. Tomu rozumíme tak,
že nošení prstenů, náušnic, náhrdelníků, náramků a nápadných spon do kravat, manžetových knoflíků a broží – i jakehokoli jiného typu šperků, jejichž hlavním účelem je okázalost – je zbytečné a není v
souladu s principem jednoduchosti v ozdobování, ke kterému nabádá
Písmo.“ Adventisté sedmého dne věří, české vydanie, str. 342,343
Videla som fotografiu EGW, ktorú používajú adventisti, kde nemala na sebe žiadnu ozdobu, a potom som videla originál tej fotografie, kde mala na sebe brošňu, ktorú pravoverní adventisti vyretušovali, aby to náhodou nikto nevidel. Neviem, či je to celkom ok.

JEZÁBEĽ

Neprečítaný príspevok od používateľa JEZÁBEĽ »

"asd12", ani ja som nečakala, že zmeníš svoj nedôsledný postoj k textu Písma a k EGW. Máš svoje predporozumenie, ktoré ťa oslepilo. Prajem ti, aby si pochopil Ježišovo: "Po tom poznajú všetci, že ste moji učeníci, keď budete mať lásku medzi sebou." Ján 13,35

Malina

Neprečítaný príspevok od používateľa Malina »

asd12 napísal:jezábeľ, nečakal som, že ťa presvedčím.
nie je v mojom záuujme túto tému dalej rozpitvávať... kto hľadá, ten nájde.
prajem TI veľa Božej milosti, a hlavne kolýria...
Kiežby sa Tvoje "ospravedlnenie z viery" - ako ho vnímaš - nepremenilo na nepríjemné prekvapenie.
Milý "asd12",
po prečítaní Tvojich piatich riadkov, musím konštatovať, že je mi Ťa úprimne ľúto... Prosím Ťa, UVEDOM SA! Ak nechápeš, čítaj si tieto svoje vety stále dookola a možno pochopíš. Prajem Ti, bratu, aby sa Ti to podarilo!

Layman
Dátum registrácie: 10 Mar 2015, 20:48
Kontaktovať používateľa:

Re: Ozdobovanie

Neprečítaný príspevok od používateľa Layman »

Jezábeľ, plne s tebou súhlasím. Drž to čo máš a nenechaj sa vyviesť z miery formálnymi adventistami. Žiaľ že ich je viac, ako je pre normálny život cirkvi zdravé.

ngma
Dátum registrácie: 03 Mar 2015, 19:09
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ngma »

asd12
Tvoje názory ma vôbec neiritujú, je to skôr pohrobok zákonníckeho adventizmu. Ke´d sa stávalo to, že človeka ktorý chcel svoj život odovzdať Pánovi a toto vyjadriť krstom ponorením tak kazateľ buď nepokrstil alebo zlomil tzn. ak si nedala dotyčná osoba náušnice dole tak smola.
Čiže beriem že cirkevné spoločenstvá vznikali cca pred 200 rokmi /pretože toto nie je problém len adventistov, ale aj baptistov.../ keď v spoločnosti veriacich malo veľký vplyv viktoriánske obdobie - aby si porozumel že je to vo vzťahu s katol. církvou, taktiež filozofia kvakerov a puritánov....na webe je toho pomerne veľa o nich. Kto čítaš rozumej aj trochu viac ako sa hovorilo doteraz v našich kruhoch.
Čiže ak by si chcel byť úplne dôsledný / tým pádom aj čestný sám k sebe/ tak by si mal žiť v spoločnej obci ako napr. s amišmi - a potom sa nebudeš pripodobňovať svetu...

peta

Neprečítaný príspevok od používateľa peta »

mile zeny, neozdobujme sa, nestarajme sa o plet, vlasy ..... (ani sa neholme) :D

po 40-tke budeme vyzerat ako starsie sestry nasich muzov a po 50-tke uz ako ich matky ::rofl:: chcela by som vidiet to nadsenie z neozdobovania sa a nepripodobnovania sa svetu.... a hlavne - ziadne zavistlive pohlady na cudziu upravenu zenu, myli chlapi!

uz tak sme dost cudni pre nase okolie, tak trochu exoti, netreba to este aj vzhladom potvrdzovat ::pleas::

peta

sorry, zatulalo sa mi tam myli y - oprava : mili chlapi ::dash::

ngma
Dátum registrácie: 03 Mar 2015, 19:09
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ngma »

peta napísal:sorry, zatulalo sa mi tam myli y - oprava : mili chlapi ::dash::

to nič Peta, niekedy sa zadarí aj horšia vec v živote :dance2:
odpúšťa sa ::bye::

peta

Taaaaak a teraz som zvedava ako na manzelku novozvoleneho predsedu SZ bude reagovat asd 12 ::mocking::

Pre mna osobne je totiz teta Katka ohromny vzor prave v tom ako ma zena reprezentovat svojho muza. Je to pre mna Dama s velkym D! Az budem v jej veku, budem stastna ak budem aspon trocha vyzerat tak dobre ako ona ♥ ::good::

Landra
Dátum registrácie: 18 Mar 2015, 22:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Landra »

Peťa, pekne si to vyjadrila. Plne sa s Tvojimi slovami stotožňujem! Katka je Dáma. Je žena nielen krásneho zovňajšku, ale aj krásneho vnútra. Vážim si ju a mám ju rada...

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní