Katolická církev

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Re: Katolická církev

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Pýtam sa katolíka.

Je Svätý Duch osoba Boha - Boh? Odpovie mi - áno. OK.

Je táto osoba Boha - Boh - Svätý Duch prítomný na Zemi? Odpovie mi - áno. Ok.

Tak prečo vo vašej cirkvi sedí hriešný človek s titulom zastupca Krista - Boha na Zemi, ak je teda Boh prítomný na Zemi svojím Svätým Duchom, ktorý bol predsa poslaný na Zem v zasľúbení Božom?

Dá sa niekto, ak je prítomný zastupovať? Samozrejme že nedá, iba ak by nebol prítomný a poveril niekoho ho zastupovať. No načo zastupovať prítomneho Boha? Je tu iba jedná možnosť. Iba ak by ten, kto o sebe vyhlasuje, že je zástupca Krista - Boha na Zemi bol v skutočnosti falošný zástupca.

Vyzerá to, že aj keď KC tvrdí, že vyznáva Boha Otca, Boha Syna a Boha Svätého Ducha, tak ignoruje prítomnú osobu Boha na Zemi - Svätého Ducha, ktorý uvádza do Pravdy a namiesto neho dosadila osobu človeka - pápeža a tak sa rúha Bohu.

Martin Lejsal
Dátum registrácie: 18 Jún 2018, 07:42
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Martin Lejsal »

Pasáž: jan 21,15-19

15 Když pojedli, zeptal se Ježíš Šimona Petra: „Šimone, synu Janův, miluješ mne víc než ti zde?“ Odpověděl mu: „Ano, Pane, ty víš, že tě mám rád.“ Řekl mu: „Pas mé beránky!“
16 Zeptal se ho podruhé: „Šimone, synu Janův, miluješ mne?“ Odpověděl: „Ano, Pane, ty víš, že tě mám rád.“ Řekl mu: „Buď pastýřem mých ovcí!“
17 Zeptal se ho potřetí: „Šimone, synu Janův, máš mne rád?“ Petr se zarmoutil nad tím, že se ho potřetí zeptal, má-li ho rád. Odpověděl mu: „Pane, ty víš všecko, ty víš také, že tě mám rád.“ Ježíš mu řekl: „Pas mé ovce!

Toto povolání Petra, respektive petrovská služby, ať ji naplňuje kdokoli od doby apoštola Petra, není v rozporu s tím, že zde působí Duch svatý. Je to služba společenství a jednotě společenství.

KC nijak svojí vírou DS nezapírá, ani neumenšuje. Naopak.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Martin Lejsal

To, že sa to píše o Petrovi, predsa neznamená, že by aj ostatní učeníci ho nemali radi, alebo že by aj ostatných neposlal pásť jeho ovce. Predsa Petra skúšal a nie že by ho povýšil nad ostatných.

Keď sa rozprávali učeníci, ktorý z nich je väčší, tak ich za to Ježiš pokarhal. Tak prečo by urobil opak toho , čo sám učil a niekoho z nich by povýšil nad ostatných, aby si potom o sebe myslel, že je niečo viac ako ostatní? Absurdné!

Ako vidíme je to aj v množnom čísle a nepovedal to len Petrovi: Mat 18:18 Ameň vám hovorím: Všetko, čo by ste sviazali na zemi, bude sviazané aj na nebi; a všetko, čo by ste rozviazali na zemi, bude rozviazané aj na nebi

Mat 23:12 A ktokoľvek sa povýši, bude ponížený, a ktokoľvek sa poníži, bude povýšený

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

John 3:16 napísal: 19 Mar 2019, 08:19 Daj si na hlavu studený obklad. Že je lgbt v súlade s Ježišovým učením, to by ani Čaputovej poradcovia nevymysleli.
Jezis je sloboda pre vsetkych utlacanych.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Martin Lejsal napísal: 22 Mar 2019, 07:45 Pasáž: jan 21,15-19

Toto povolání Petra, respektive petrovská služby, ať ji naplňuje kdokoli od doby apoštola Petra, není v rozporu s tím, že zde působí Duch svatý. Je to služba společenství a jednotě společenství.

KC nijak svojí vírou DS nezapírá, ani neumenšuje. Naopak.
Ale je v rozporu a veľkom.

Svätý Duch to nie je bezmocná osoba Boha, ale je to Boh vážení. Uvádza do Pravdy a to koho chce a kedy chce, dáva dary, utešuje a je nazvaný ako Tešiteľ - Duch Pravdy. To je predsa najpodstatnejšie zo všetkého. Ak vyznávate, že Svätý Duch je osobou Boha a tá osoba Boha je prítomná na Zemi v zasľúbení Božom, tak kto sa vydáva za zástupcu Boha na Zemi je falošný zástupca a rúha sa týmto Bohu, keď sa ešte necháva oslovovať svätý otec.

Ježiš v žiadnom prípade nepoveril Petra ho zastupovať na Zemi a nie to ešte nejakou formou nejakého následníctva. Je to nepodložené Písmom a domýšľavosť KC. KC zmysel Ježišových slov prekrútila a dala tomu iný zmysel, aby sa legitimizoval úrad pápeža ako zástupcu Krista – teda Boha na Zemi.

Ježiš to hovorí spôsobom – Mat16 18 A ja ti tiež hovorím, že si ty Peter, Skala, a na tej skale zbudujem svoju cirkev, a nepremôžu jej ani brány ríše smrti;

Ak by chcel Petra poveriť ho zastupovať na Zemi, tak povie rovno: – Petre, na tebe zbudujem svojú cirkev. No takto to Ježiš nepovedal! No a prečo by to robil, keď Peter je smrteľný, že. No a následníctvo nespomína. Tak ako je to teda?

Keď hovorí o svojom odchode, tak logicky práve vtedy by mal spomenúť Petra, no ako vidíme vôbec ho nespomína, ale hovorí niečo iné: Ján16 7No, ja vám hovorím pravdu, že vám je to užitočné, aby som ja odišiel. Lebo ak neodídem, Tešiteľ neprijde k vám; ale ak odídem, pošlem ho k vám.

Ak Ježiš odchádzal , tak obrovskú dôležitosť prikladá Tešiteľovi - Duchu Pravdy. "Keď odídem, pošlem ho k vám" Dokonca je to nám užitočné, keď Ježiš odíde a to práve kvôli tomu Tešiteľovi – Duchu Pravdy, ktorého pošle k nám a nie kvôli Petrovi, ktorý podľa výkladu KC ho mal na zemi zastupovať! Teda nejaký Petrov úrad a následníctvo Ježiš vôbec nespomína. Žiadny Peter, alebo nejaký človek tu vôbec nefiguruje, ale Duch Pravdy, ktorý bude uvádzať do každej Pravdy vo svojom Slove. No a namiesto neho sa posadila KC na čele s pápežom a vydáva sa za jediný stĺp pravdy!

Ježiš hovorí, ty si Peter, Skala a na tej skale.

To je rozdiel a dáva to iný zmysel, pretože zmysel pojmu „skala - skala spasenia“ Židia veľmi dobre poznali a je v množstve veršov a týka sa jedine Boha Ž18:32 Lebo kde kto je Bohom krome Hospodina, a ktože je skalou mimo nášho Boha?! 1Sam 2:2 Nie je svätého, jako je Hospodin, lebo nie je nikoho krome teba; a nie je skaly, jako je náš Bôh ! 1Kor 10:4 a všetci pili ten istý duchovný nápoj, lebo pili z duchovnej skaly, ktorá išla za nimi, a tou skalou bol Kristus.

Potom je jasné, že tou skalou v Petrovom srdci sa stal zjavením od Otca Kristus a Peter ho aj vyznal – ty si Kristus , Syn živého Boha. Predsa Ježiš mu to aj hovorí: Mat16 17A Ježiš odpovedal a riekol mu: Blahoslavený si Šimone, synu Jonášov, lebo telo a krv ti toho nezjavily, ale môj Otec, ktorý je v nebesiach. Teda neprišiel na to sám od seba svojím rozumom! Blahoslavený preto, že našiel milosť v Božích očiach a Otec na nebesiach mu túto pravdu zjavil a Peter ho vyznal. Potom je blahoslavený každý, ktorý našiel milosť v Božích očiach a Otec mu zjavil túto Pravdu že Ježiš je Kristus, Syn živého Boha!

No a práve na tom , čo sa zjavením od Otca pre Petra stalo skalou spasenia , teda zjavený Kristus v Petrovom srdci, tak na tom Ježiš vybuduje svoju cirkev. Teda tou skalou spasenia je práve Kristus ako Syn živého Boha zjavený v Petrov srdci a to Otcom na nebesiach. Z toho vychádza, že každý, komu Otec na nebesiach zjaví v srdci Krista – ako skalu spasenia, tak takýmto spôsobom buduje Ježiš svoju cirkev. “Ján17:6 Zjavil som tvoje meno ľuďom, ktorých si mi dal zo sveta.“ Tak teda Otec dáva ľudí zo sveta Kristu a skrz Krista prichádzame k Otcovi. Otec a Syn sú Jedno a navzájom sa dopĺňajú.

Ježiš povedal jasne: „Ján 6:37 Všetko, čo mi dáva Otec, prijde ku mne, a toho, kto prijde ku mne, nevyženiem von.“ Ján 6:44 Nikto nemôže prijsť ku mne, keby ho nepritiahol Otec, ktorý ma poslal, a ja ho vzkriesim v posledný deň Ján 14:6 A Ježiš mu povedal: Ja som cesta i pravda i život; nikto neprijde k Otcovi, len skrze mňa

Ján 6:65 A vravel: Preto som vám povedal, že nikto nemôže prijsť ku mne, keby mu to nebolo dané od môjho Otca.

Dané od môjho Otca - teda zjavené Otcom na nebesiach, kto je to Ježiš! Iba z tých sa buduje pravá cirkev Kristova. Nie je všeobecná z Božieho pohľadu, lebo Boh presne vie a to každého osobne, kto do nej patrí a bude patriť, lebo to Boh oživuje a zjavuje v srdciach ľudí, kto je to Ježiš.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Viktorrealita napísal: 26 Mar 2019, 20:54 Svätý Duch to nie je bezmocná osoba Boha, ale je to Boh vážení.
Tak ci onak, Svaty Duch nikdy za nic nehlasoval, nikdy nic nenavrhol a nikdy nic nepodpisal. Evidentne je toto mozne iba cloveku. Niekto teda, isty clovek, musi tlmocit Boziu volu na Zemi. Otazka je, kto to je.

Sipime uz, ze Viktor je hlas satana, ale stale nevieme presne, kto zastupuje hlas Boha ? Chybaju dokazy Bozej moci mu zverenej.
Naposledy upravil/-a log v 27 Mar 2019, 03:39, upravené celkom 1 krát.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 26 Mar 2019, 21:20
Viktorrealita napísal: 26 Mar 2019, 20:54 Svätý Duch to nie je bezmocná osoba Boha, ale je to Boh vážení.
Tak ci onak, Svaty Duch nikdy za nic nehlasoval, nikdy nic nenavrhol a nikdy nic nepodpisal. Evidentne je toto mozne iba cloveku. Niekto teda, isty clovek, musi tlmocit Boziu volu na Zemi. Otazka je, kto to je.
Biblia je dostatočná v tom všetkom, čo je tam zjavené skrze tých, ktorých si na to vyvolil Boh. No a Svätý Duch zjavuje Pravdu komu chce a kedy chce.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 26 Mar 2019, 21:20 Sipime uz, ze Viktor je hlas satana, ale stale nevieme presne, kto zastupuje hlas Boha ? Chybaju dokazy Bozej moci mu zverenej.
Ak by som bol hlas satana, tak prečo by satan vyvyšoval meno Ježiša Krista nad všetko? To nemá logiku, že. Duch antikrista, ktorý vychádza od satana učí opak toho

Antikrist sa snaží nejako vo svojom učení oddeliť Otca od Syna, poprie moc Svátého Ducha a chce ho nahradiť niekým, zastupovať niekým Krista, bude tvrdiť, že viera v Krista nestačí, mať istotu spásy jedine v Kristu bude pokladať za opovážlivosť, degraduje Krista na úroveň stvorenia, aby sa neuctieval, zmeniť už hotovú spásu vybojovanú samotným Bohom, teda tento dar na niečo, čo si je teba zaslúžiť vlastným úsilím a nastaví si potom vlastné kritéria, popiera, že spása je jedine z milosti skrze vieru v toho, ktorý sa obetoval za naše hriechy - Ježiša Krista. Antiktist podmieňuje spásu skrz náboženstvo a to plnením ich vlastných nariadení, márnych tradícii a týmto odpútava pozornosť od mena skrz ktoré sú mnohí spasení, do zhromaždení prinesie zábavu, preferuje hudbu a zážitky a Božie Slovo odsúvať na bok a to už ako nepodstatné atd, atd.

Prečo mi potom mnohí protirečia, ak vyvyšujem to Otcové Slovo - Ježiša Krista nad všetko a súčasne tvrdia že sú kresťania a nasledovníci Krista?

Laco.

Neprečítaný príspevok od používateľa Laco. »

log napísal: 26 Mar 2019, 20:32 Jezis je sloboda pre vsetkych utlacanych.
👍👍👍

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Sloboda je jedine v Kristu - jeho Slove. Mimo Krista je len otroctvo hriechu a smrť.

Relativizovať Boha a vykresľovať ho ako nejakú neosobnú silu je teraz také populárne v terajšom liberálnom svete.

No Boh je osobný a identifikuje sa vo svojom Slove a skutkoch, ktoré vykonal.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných