Církev

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Re: Církev

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Všade, kde sa vyvýšuje, človek a jeho vôľa, ako rozhodujúci faktor pri účinnosti spásy, tam nie je Kristus. Kristus je tam kde sa v Duchu Svätom vyvyšuje nado všetko jeho Slovo, lebo On je to Otcové Slovo.

Vyvýšovať jeho Slovo nado všetko je si povedať - nech som ničím, aby Božie Slovo bolo pre mňa všetkým. Sebachvála musí padnúť, lebo v tom je sebezaprenie. Predstúpiť pred Boha s prázdnymi rukami a nie sa chváliť balíčkom zásluh, lebo to Boh to všetko činí v nás, lebo sme jeho dielom v Kristu Ježišovi. Iba tí sú Božie deti, ktorí sa zrodili z jeho semena Ducha - z Božieho nemenného Slova. Ak niektorá cirkev pozmení evanjélium Ježiša Krista, tak všetci, ktorí tomu uveria - falošnému evanjeliu nie sú Božie deti, lebo to semeno už nie je Božím semenom.

Evajelizovať, áno, ale čím evanjelizovať, čo sa myslí pod evanjeliom a to je podstatné. Lebo ak sa nepovie podstata evanjelia, tak sa nepovie nič, len mlátenie prázdnej slamy.

Evanjelium je tá najradostnejšia správa od Boha, akú kedy človek počas celej svojej existencie počul. No a teraz je otázka, prečo je tá správa od Boha taká radostná? No predsa preto, lebo to všetko čo zvestuje - teda, čo všetko Boh vykonal aby spasil to, čo bolo zahynulo, nezáleží na zásluhách človeka, ale všetko je to Božím dokonalým dielom - hotové spasenie vybojované samotným Bohom a teda spása je bez zásluh a zdarma - ako dar. Preto má vykúpený v Kristu nesmiernú radosť a pokoj v Duchu Svätom a teda s istotou spásy v Kristu svojím novým životom oslavuje jedine Boha.

Všade, kde je to poznačené zásluhami človeka sa popiera a ničí moc evanjelia znovuzrodiť človeka znova - z Boha - z Ducha, lebo práve to pravdivé Slovo evanjelia je to semeno Božieho Ducha, z ktorého sa rodia deti Božie.

Ak sa zo Slova evanjelia niečo pozmení , tak už to nie je Božie Slovo a to už nespôsobí radosť a pokoj v Duchu Svätom.

A tu je výstraha:

Gal 1:8 Ale aj keby sme vám my alebo anjel z neba zvestoval iné ako to, čo sme vám zvestovali, nech je prekliaty!
Gal 1:9 Jako sme už prv povedali, aj teraz zase hovorím, že ak vám niekto zvestuje iné evanjelium ako to, ktoré ste prijali, nech je prekliaty

Prekliatie padá na všetky cirkvi, ktoré pozmenili evanjelium a učia iné evanjelium.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Viktorrealita napísal: 09 Apr 2019, 08:13 Všade, kde sa vyvýšuje, človek a jeho vôľa, ako rozhodujúci faktor pri účinnosti spásy, tam nie je Kristus. Kristus je tam kde sa v Duchu Svätom vyvyšuje nado všetko jeho Slovo, lebo On je to Otcové Slovo.

Vyvýšovať jeho Slovo nado všetko je si povedať - nech som ničím, aby Božie Slovo bolo pre mňa všetkým. Sebachvála musí padnúť, lebo v tom je sebezaprenie. Predstúpiť pred Boha s prázdnymi rukami a nie sa chváliť balíčkom zásluh, lebo to Boh to všetko činí v nás, lebo sme jeho dielom v Kristu Ježišovi. Iba tí sú Božie deti, ktorí sa zrodili z jeho semena Ducha - z Božieho nemenného Slova. Ak niektorá cirkev pozmení evanjélium Ježiša Krista, tak všetci, ktorí tomu uveria - falošnému evanjeliu nie sú Božie deti, lebo to semeno už nie je Božím semenom.

Evajelizovať, áno, ale čím evanjelizovať, čo sa myslí pod evanjeliom a to je podstatné. Lebo ak sa nepovie podstata evanjelia, tak sa nepovie nič, len mlátenie prázdnej slamy.

Evanjelium je tá najradostnejšia správa od Boha, akú kedy človek počas celej svojej existencie počul. No a teraz je otázka, prečo je tá správa od Boha taká radostná? No predsa preto, lebo to všetko čo zvestuje - teda, čo všetko Boh vykonal aby spasil to, čo bolo zahynulo, nezáleží na zásluhách človeka, ale všetko je to Božím dokonalým dielom - hotové spasenie vybojované samotným Bohom a teda spása je bez zásluh a zdarma - ako dar. Preto má vykúpený v Kristu nesmiernú radosť a pokoj v Duchu Svätom a teda s istotou spásy v Kristu svojím novým životom oslavuje jedine Boha.

Všade, kde je to poznačené zásluhami človeka sa popiera a ničí moc evanjelia znovuzrodiť človeka znova - z Boha - z Ducha, lebo práve to pravdivé Slovo evanjelia je to semeno Božieho Ducha, z ktorého sa rodia deti Božie.

Ak sa zo Slova evanjelia niečo pozmení , tak už to nie je Božie Slovo a to už nespôsobí radosť a pokoj v Duchu Svätom.

A tu je výstraha:

Gal 1:8 Ale aj keby sme vám my alebo anjel z neba zvestoval iné ako to, čo sme vám zvestovali, nech je prekliaty!
Gal 1:9 Jako sme už prv povedali, aj teraz zase hovorím, že ak vám niekto zvestuje iné evanjelium ako to, ktoré ste prijali, nech je prekliaty

Prekliatie padá na všetky cirkvi, ktoré pozmenili evanjelium a učia iné evanjelium.
...Všade, kde je to poznačené zásluhami človeka sa popiera a ničí moc evanjelia znovuzrodiť človeka znova - z Boha - z Ducha, lebo práve to pravdivé Slovo evanjelia je to semeno Božieho Ducha, z ktorého sa rodia deti Božie.
A tu je výstraha:

Mýlíš se jako vždy neřídíš je slovy samotného Pána Ježíše Krista, kterým se přitom často oháníš a přinášíš tak falešné evangelium o tom, že ten kdo činí "dobré" skutky nebude kvůli nim spasen. A to je právě to jiné falešné evangelium, které tady hlásáš než hlásal sám Ježíš, když zde byl na zemi.
Takže si dej velký pozor, abys pak nebyl samotným Pánem Ježíšem jednou prokletý za toto falešné nebiblické hlásání evangelia dle kterého prý vůbec nezáleží na lidských dobrých skutcích, a které prý nemají moc nás spasit a už nikdo nemusí vůbec nic dělat pro svou spásu!!! To je to pravé evangelium nejen věřit Bohu, ale i činit dobré skutky!!! To nevíš? To, že nás skutky nemohou spasit hlásal naposledy falešný a zmatený apoštol Pavel, který tak hlásal přesný opak toho co sám Ježíš.
Naopak ten kdo nic a žádné dobré skutky dělat nebude a dělat nechce, podle Ježíše nebude spasen a půjde do věčného trápení.

Matouš 25:31  A když přijde Syn člověka v slávě své, a všickni svatí andělé s ním, tedy se posadí na trůnu velebnosti své,
32  A shromážděni budou před něj všickni národové. I rozdělí je na různo, jedny od druhých, tak jako pastýř odděluje ovce od kozlů.
33  A postavíť ovce zajisté na pravici své, kozly pak na levici.
34  Tedy dí Král těm, kteříž na pravici jeho budou: Pojďte požehnaní Otce mého, dědičně vládněte královstvím, vám připraveným od ustanovení světa.
35  Nebo jsem lačněl, a dali jste mi jísti; žíznil jsem, a dali jste mi píti; hostem jsem býval, a přijali jste mne;
36  Nah jsem byl, a přioděli jste mne; nemocen jsem byl, a navštívili jste mne; v žaláři jsem seděl, a přicházeli jste ke mně.
37 Tedy odpovědí jemu spravedliví, řkouce: Pane, kdy jsme tě vídali lačného, a krmili jsme tebe, žíznivého, a dávaliť jsme nápoj?
38  Aneb kdy jsme tě viděli hostě, a přijali jsme tebe, anebo nahého, a přioděli jsme tebe?
39  Aneb kdy jsme tě viděli nemocného, aneb v žaláři, a přicházeli jsme k tobě?
40  A odpovídaje Král, dí jim: Amen pravím vám: Cožkoli jste činili jednomu z bratří těchto mých nejmenších, mně jste učinili.
41  Potom dí i těm, kteříž na levici budou: Jděte ode mne zlořečení do ohně věčného, kterýž jest připraven ďáblu i andělům jeho.
42  Neboť jsem lačněl, a nedali jste mi jísti; žíznil jsem, a nedali jste mi píti;
43  Hostem jsem byl, a nepřijali jste mne; nah, a neodívali jste mne; nemocen a v žaláři jsem byl, a nenavštívili jste mne.
44  Tedy odpovědí jemu i oni, řkouce: Pane, kdy jsme tebe vídali lačného, neb žíznivého, aneb hostě, nebo nahého, neb nemocného, aneb v žaláři, a neposloužili jsme tobě?
45  Tedy odpoví jim, řka: Amen pravím vám: Čehož jste koli nečinili jednomu z nejmenších těchto, mně jste nečinili.
46  I půjdou tito do trápení věčného, ale spravedliví do života věčného.

Marek 8:35  Nebo chtěl-li by kdo duši svou zachovati, ztratíť ji; pakli by kdo ztratil duši svou pro mne a pro evangelium, tenť ji zachová.

Skutky apoštolské 26:20  Ale hned nejprv těm, kteříž jsou v Damašku a v Jeruzalémě, i po vší krajině Judské, potom i pohanům zvěstoval jsem evangelium, aby pokání činili a obrátili se k Bohu, skutky hodné pokání činíce.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

mikim napísal: 09 Apr 2019, 09:40
Skutky apoštolské 26:20  Ale hned nejprv těm, kteříž jsou v Damašku a v Jeruzalémě, i po vší krajině Judské, potom i pohanům zvěstoval jsem evangelium, aby pokání činili a obrátili se k Bohu, skutky hodné pokání činíce.
Buď tak laskav a začni ty sám činit pokání ze svých hříchů a přestaň vyhrožovat druhým lidem.
Sám máš máslo na hlavě a poučuješ.

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Mýlíš se jako vždy neřídíš je slovy samotného Pána Ježíše Krista, kterým se přitom často oháníš a přinášíš tak falešné evangelium o tom, že ten kdo činí "dobré" skutky nebude kvůli nim spasen. A to je právě to jiné falešné evangelium, které tady hlásáš než hlásal sám Ježíš, když zde byl na zemi.
Takže si dej velký pozor, abys pak nebyl samotným Pánem Ježíšem jednou prokletý za toto falešné nebiblické hlásání evangelia dle kterého prý vůbec nezáleží na lidských dobrých skutcích, a které prý nemají moc nás spasit a už nikdo nemusí vůbec nic dělat pro svou spásu!!!
Ty to tobíš asi úmyselne a nie z nevedomosti, že. Urobil si si šport z prekrúcania toho, čo píšem? Apoštola Pavla si nazval falošným apoštolom, čo si nedovolia ani najväčší prekrúcači Písma.

Toľko krát som ti povedal, že si zamieňaš následky za príčinu. Dobré skutky sú samozrejmosťou u vykúpenom v Kristu a na samozrejmosti nie je nič záslužné, čo sa týka spásy.

Skutky viery a ovocie Ducha sú následkom toho, čo sa skrze vieru v Božie Slovo stalo v srdci človeka - zrodil sa dobrý strom zo semena Ducha - Slova Božieho, ktorý už prirodzene donáša dobré ovocie. Vykúpený v Kristu je Božím dielom, vyučovaný tou istou milosťou Božou.

Kto sa nenarodí znova - z Ducha, teda skrze vieru v Božie Slovo, tak nemôže žiť duchovným životom . Telesný človek nemôže vojsť do Kráľovstva Božieho - Kráľovstva pokoja a radosti v Duchu Svätom, lebo to kráľovstvo je duchovným kráľovstvom a on je telesný. Až keď sa narodí znova - z Ducha Svätého, až vtedy vchádza srdcom do toho predivného svetla radosti a pokoja. To Boh kráľuje v srdciach vykúpených - svojho ľudu a to je Kráľovstvo Božie. Každý tam vstúpi srdcom iba vtedy, ak sa narodí znova - z Boha.

To sa stane jedine z milosti skrze vieru v to Otcové Slovo - Krista, ktorý sa obetoval za naše hriechy na kríži a vybojoval nám už hotové spasenie. Práve to Slovo - Slovo evanjelia Ježiša Krista , kroré príjmeme vierou do svojho srdca je tým semenom Ducha z ktorého sa rodia deti Božie - z Ducha - z Boha a volajú k Bohu Otec.

mikim

Viktorrealita napísal: 09 Apr 2019, 22:06
Takže si dej velký pozor, abys pak nebyl samotným Pánem Ježíšem jednou prokletý za toto falešné nebiblické hlásání evangelia dle kterého prý vůbec nezáleží na lidských dobrých skutcích, a které prý nemají moc nás spasit a už nikdo nemusí vůbec nic dělat pro svou spásu!!!
Ty to tobíš asi úmyselne a nie z nevedomosti, že. Urobil si si šport z prekrúcania toho, čo píšem? Apoštola Pavla si nazval falošným apoštolom, čo si nedovolia ani najväčší prekrúcači Písma.

Toľko krát som ti povedal, že si zamieňaš následky za príčinu. Dobré skutky sú samozrejmosťou u vykúpenom v Kristu a na samozrejmosti nie je nič záslužné, čo sa týka spásy.

Skutky viery a ovocie Ducha sú následkom toho, čo sa skrze vieru v Božie Slovo stalo v srdci človeka - zrodil sa dobrý strom zo semena Ducha - Slova Božieho, ktorý už prirodzene donáša dobré ovocie. Vykúpený v Kristu je Božím dielom, vyučovaný tou istou milosťou Božou.

Kto sa nenarodí znova - z Ducha, teda skrze vieru v Božie Slovo, tak nemôže žiť duchovným životom . Telesný človek nemôže vojsť do Kráľovstva Božieho - Kráľovstva pokoja a radosti v Duchu Svätom, lebo to kráľovstvo je duchovným kráľovstvom a on je telesný. Až keď sa narodí znova - z Ducha Svätého, až vtedy vchádza srdcom do toho predivného svetla radosti a pokoja. To Boh kráľuje v srdciach vykúpených - svojho ľudu a to je Kráľovstvo Božie. Každý tam vstúpi srdcom iba vtedy, ak sa narodí znova - z Boha.

To sa stane jedine z milosti skrze vieru v to Otcové Slovo - Krista, ktorý sa obetoval za naše hriechy na kríži a vybojoval nám už hotové spasenie. Práve to Slovo - Slovo evanjelia Ježiša Krista , kroré príjmeme vierou do svojho srdca je tým semenom Ducha z ktorého sa rodia deti Božie - z Ducha - z Boha a volajú k Bohu Otec.
...Urobil si si šport z prekrúcania toho, čo píšem?
Já ale na rozdíl od Tebe slova Pána Ježíše Krista nepřekrucuji...

...Apoštola Pavla si nazval falošným apoštolom, čo si nedovolia ani najväčší prekrúcači Písma.
"Ap". Pavel je běžně na internetu nazýván falešným apoštolem i dokonce sluhou satana. Učí i pravý opak než Ježíš stačí číst:
https://jesuswordsonly.com/books/175-pa ... jesus.html

Co učí Ježíš a co "ap" Pavel:
https://www.youtube.com/results?search_ ... us+vs.Paul

Takže za mne má ap. Pavel v důležitém učení jasné mínus a Ježíš a ostatní apoštolové jasné plus.

...Dobré skutky sú samozrejmosťou u vykúpenom v Kristu a na samozrejmosti nie je nič záslužné, čo sa týka spásy.
Ano to říká i sám Ježíš, že ten kdo v něj věří bude činit skutky a ještě i větší než On sám:
Jan 14:12  Amen, amen pravím vám: Kdož věří ve mne, skutky, kteréž já činím, i on činiti bude, a větší nad ty činiti bude. Nebo já jdu k Otci svému.
Matouš 5:16  Tak svěť světlo vaše před lidmi, ať vidí skutky vaše dobré, a slaví Otce vašeho, jenž jest v nebesích.
Matouš 5:20  Nebo pravím vám: Nebude-liť hojnější spravedlivost vaše nežli zákoníků a farizeů, nikoli nevejdete do království nebeského.
19  Všeliký strom, kterýž nenese ovoce dobrého, vyťat a na oheň uvržen bývá.
20  A tak tedy po ovocích jejich poznáte je.
21  Ne každý, kdož mi říká: Pane, Pane, vejde do království nebeského, ale ten, kdož činí vůli Otce mého, kterýž v nebesích jest.
22  Mnozíť mi dějí v onen den: Pane, Pane, zdaliž jsme ve jménu tvém neprorokovali, a ve jménu tvém ďáblů nevymítali, a v tvém jménu zdaliž jsme divů mnohých nečinili?
23  A tehdyť jim vyznám, že jsem vás nikdy neznal. Odejděte ode mne, činitelé nepravosti.(bezzákonnosti).

Víra bez skutků je mrtvá:
Jakubův 2:14  Co prospěje, bratří moji, praví-li se kdo víru míti, a nemá-li skutků? Zdaliž jej ta víra může spasiti?
Jakubův 2:17  Takž i víra, nemá-li skutků, mrtváť jest sama v sobě.
Jakubův 2:18  Ale dí někdo: Ty víru máš, a já mám skutky. Ukažiž ty mi víru svou z skutků svých, a jáť tobě ukáži víru svou z skutků svých.
Jakubův 2:20  Ale chceš-liž věděti, ó člověče marný, že víra bez skutků jest mrtvá?
Jakubův 2:21  Abraham otec náš zdali ne z skutků ospravedlněn jest, obětovav syna svého Izáka na oltář?
Jakubův 2:22  Vidíš-li, že víra napomáhala skutkům jeho a z skutků víra dokonalá byla?
Jakubův 2:24  Vidíte-liž tedy, že z skutků ospravedlněn bývá člověk a ne z víry toliko?
Jakubův 2:26  Nebo jakož tělo bez duše jest mrtvé, takť i víra bez skutků jest mrtvá.

Tedy víra v jediného Boha Otce a toho kterého poslal v Pána Ježíše Krista je dle Jakuba bez skutků mrtvá.

Zjevení Janovo 2:2  Známť skutky tvé, a práci tvou, i trpělivost tvou, a že nemůžeš trpěti zlých; a zkusil jsi těch, kteříž se praví býti apoštolé, ale nejsou, a shledals je, že jsou lháři. (např. ap. Pavel!!!)

Zjevení Janovo 2:5  Protož pomni, odkud jsi vypadl, a čiň pokání a první skutky čiň. Pakliť toho nebude, přijdu na tebe rychle a pohnuť svícnem tvým z místa jeho, nebudeš-li pokání činiti.

Kdo bude dělat špatné skutky toho Bůh zmorduje:
Zjevení Janovo 2:23  A syny její zmorduji smrtí; i zvědíť všecky církve, žeť jsem já ten, kterýž zpytuji ledví a srdce, a odplatím jednomu každému z vás podle skutků vašich.

Většina dnešních křesťanů jsou vlažní křesťané:
Zjevení Janovo 3:15  Vímť skutky tvé, že ani jsi studený, ani horký. Ó bys chutně studený byl anebo horký.

Zjevení Janovo 22:11  Kdo škodí, škodiž ještě; a kdo smrdí, smrdiž ještě; a kdo jest spravedlivý, ospravedlniž se ještě; a svatý posvětiž se ještě.
12  A aj, přijduť brzo, a odplata má se mnou, abych odplatil jednomu každému podle skutků jeho.
13  Jáť jsem Alfa i Omega, počátek i konec, první i poslední.
14  Blahoslavení, kteříž zachovávají přikázání jeho, aby měli právo k dřevu života a aby branami vešli do města.
15  Vně pak budou psi a čarodějníci, a smilníci, a vražedlníci, a modláři, i každý, kdož miluje a činí lež.

Za dobré skutky získáme milost a půjdeme do nebe za špatné skutky do pekla, jak jednoduché. Nejspíše bude rozhodovat množství dobrých skutků na jedné straně a zlých skutků (hříchů) na druhé straně a co převáží to pak bude rozhodující v našem spasení podle samotného Boha Otce, který dal toto vidění Pánu Ježíši kristu a ten skrze anděla ap. Janovi.
O spasení na základě milosti se u Zj. Jana miláčka Páně nepřekvapivě nepíše vůbec nic.
Spasení jen z milosti bez dobrých skutků zavedl až 13-tý na apoštola si hrající "ap". Pavel, nejzmatenější apoštol všech dob, který do všeho učení vnesl spíše chaos.

... Telesný človek nemôže vojsť do Kráľovstva Božieho - Kráľovstva pokoja a radosti v Duchu Svätom, lebo to kráľovstvo je duchovným kráľovstvom a on je telesný.

O duchovním budoucím království v duchovních tělech není v Písmu ani jedno jediné slůvko. Všichni, kteří budou vzkříšení dostanou nová oslavená fyzická nesmrtelná těla stejně tak ti, kteří se 2PJK dožijí budou mít stávající fyzická těla proměněná a nestanou se z nich duchovní těla.
Stejně tak sám Pán Ježíš byl vzkříšen ve fyzickém těle a takto vzat do nebe ve fyzickém těle, které např. jedlo rybu po svém vzkříšení.

Žádné duchovní království ve kterém budeme všichni jen jako duchové neexistuje, ale bude to příbytek Boží ve kterém budeme žít v oslavených fyzických tělech v duchu svatém.

...To sa stane jedine z milosti skrze vieru v to Otcové Slovo - Krista, ktorý sa obetoval za naše hriechy na kríži a vybojoval nám už hotové spasenie.
Hotové spasení ale jen pro Ty svaté, kteří konají dobré skutky viz Mt. 25 kap, kdo je nekoná nebude spasený!!! Na to pozor!!!
Judův 1:3  Nejmilejší, všecku snažnost vynakládaje na to, abych vám psal o obecném spasení, musil jsem psáti, vás napomínaje, abyste statečně bojovali o víru, kteráž jest jednou dána svatým.
1 Petrův 4:18  A poněvadž spravedlivý sotva k spasení přichází, bezbožný a hříšník kde se ukáže?

Neregistrovaný

mikim napísal: 10 Apr 2019, 13:35
...Apoštola Pavla si nazval falošným apoštolom, čo si nedovolia ani najväčší prekrúcači Písma.
"Ap". Pavel je běžně na internetu nazýván falešným apoštolem i dokonce sluhou satana. Učí i pravý opak než Ježíš stačí číst:

Takže za mne má ap. Pavel v důležitém učení jasné mínus a Ježíš a ostatní apoštolové jasné plus.
Protiřečíš si. Jednou ho cituješ, když ti to pasuje. Jindy souhlasíš, že je služebník satana.

Neregistrovaný

mikim napísal: 10 Apr 2019, 13:35 Za dobré skutky získáme milost a půjdeme do nebe za špatné skutky do pekla, jak jednoduché. Nejspíše bude rozhodovat množství dobrých skutků na jedné straně a zlých skutků (hříchů) na druhé straně a co převáží to pak bude rozhodující v našem spasení podle samotného Boha Otce, který dal toto vidění Pánu Ježíši kristu a ten skrze anděla ap. Janovi.
To učila ŘKC . Kdyby se milost udílela na základě váhového podílu dobrých a zlých skutku, nebyl by spasen žádný člověk.
Začni konečně vážit své skutky, aby jsi věděl jestli jsi už dost dobrý.

mikim

Hosť napísal: 10 Apr 2019, 15:43
mikim napísal: 10 Apr 2019, 13:35

Protiřečíš si. Jednou ho cituješ, když ti to pasuje. Jindy souhlasíš, že je služebník satana.
Už jsem to psal mnohokrát, pokud "ap".Pavel souhlasí s Ježíšem v tom co napsal nemám s tím problém, pokud nesouhlasí pak se ozvu a dám za pravdu těm co jej označují za falešného apoštola.

mikim

Hosť napísal: 10 Apr 2019, 15:51
mikim napísal: 10 Apr 2019, 13:35 Za dobré skutky získáme milost a půjdeme do nebe za špatné skutky do pekla, jak jednoduché. Nejspíše bude rozhodovat množství dobrých skutků na jedné straně a zlých skutků (hříchů) na druhé straně a co převáží to pak bude rozhodující v našem spasení podle samotného Boha Otce, který dal toto vidění Pánu Ježíši kristu a ten skrze anděla ap. Janovi.
To učila ŘKC . Kdyby se milost udílela na základě váhového podílu dobrých a zlých skutku, nebyl by spasen žádný člověk.
Stačí, když budu vědět, že ty mé dobré skutky převažují a těch zlých je stále a stále méně, pak vím, že jsem na správné cestě.

Neregistrovaný

mikim napísal: 10 Apr 2019, 16:04
Hosť napísal: 10 Apr 2019, 15:51

Stačí, když budu vědět, že ty mé dobré skutky převažují a těch zlých je stále a stále méně, pak vím, že jsem na správné cestě.
To budeš vědět, jak? Čím to vážíš?

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní