Slabé body vierouky

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Rajon
Dátum registrácie: 12 Jan 2015, 22:33
Kontaktovať používateľa:

Re: Slabé body vierouky - Vyšetrovací súd

Neprečítaný príspevok od používateľa Rajon »

Hosť napísal:
Rajon napísal:
Hosť napísal:
Rajon napísal:
Dušan Seberíni napísal:Jestli vás upřimně zajímá adventismus, tak není možné si nevšimnout vnitřního zápasu v casd o nápravu "věcí", která se děje v prvé řadě v myšlení člověka.
Adventizmus ma nezaujíma. Teoreticky ho ovládam o ½ kg lepšie ako priemerný adventista (fuj ten pyšný seberíni sa zase vyťahuje).

Ale vnútorný zápas adventistov ma samozrejme bytostne zaujíma.
Poznám mnoho adventistov, ktorí vybojovali ten vnútorný zápas víťazne, odvrhli lži a prijali pravdu. K tomu netreba vravieť nič ďalšie, len hallelujah!

Ale poznám aj mnoho adventistov, ktorí úprimne milujú Ježiša, snažia sa ísť tou cestou pravdy, ale topia sa v bludoch, ktoré CASD dodnes hlása. A oni tým bludom úprimne veria len preto, lebo im nemá kto povedať pravdu !!!!!!!!!!!!!!!!

Napríklad čo?

Stretol som staršiu paniu, ktorej som začal rozprávať o Bohu. Vzdychla. Potom z nej vyšlo, že je bývalá adventistka. Spýtal som sa prečo bývalá? Medzi vzlykmi mi povedala, že od detstva vyrastala v rodine adventistov, takže pozná celé ich učenie. Ale potom v dospelosti zhrešila a teraz jej vraj už niet pomoci.
„To nie je pravda!“ skričal som. „Ježiš vám aj teraz ponúka odpoustenie!“
Ale ona pokrútila hlavou a vysvetľovala mi, že v roku 1844 začal vyšetrovací súd, ktorý stále prebieha a ak tento súd už nad ňou vyniesol rozsudok, tak je všetko zbytočné...
„Toto Biblia nikde nehovorí!“ skríkol som. „Ale ona so smutným úsmevom pokrútila hlavou a povedala:
„Ale hovorí to moja bývalá cirkev. Verte – viem čo vravím.“
A povedala svoje rodné meno. Pochádzala z rodiny, ktorá je dodnes pilierom CASD na Slovensku...

Nuž čo?
Milý Dušan, už ten príklad, čo ste uviedli (stretnutie so staršou paňou) ukazuje, že "adventizmus" naozaj neovládate lepšie ani ako "priemerný adventista".
Ale ja som adventistka od malička a mne to tiež sestra adventistka hovorila, ako sa bojí, keďže už prebieha vyšetrujúci súd a možno už je odsúdená. Je to naozaj reálne.
Čo je reálne? Že sa nejaká bývalá adventistka bojí, alebo že adventisti učia, že už nemá nádej?
Ze adventisti ucia, ze uz nema nadej. To nie je byvala adventistka, stale je clenkou a tento problem si nevymyslela, pocula to v zbore CASD.[/quote]
Ale adventisti ako cirkev neučia, že už tá žena nemá nádej. Ak jej to niekto tvrdí, tak je s prepáčením vôl. Ale na základe toho nemôžeme tvrdiť, že adventisti ako cirkev všeobecne takéto niečo učí.
Tej sestre by som odporúčal viac sa zamerať na vzťah s milujúcim Spasiteľom a trebárs si postupne pozorne vypočuť všetky diely Lee Venden "Si pripravený?" http://www.hopetv.cz/archiv-poradu/lee- ... 1-dil.html

Tomáš Plechatý

Re: Slabé body vierouky

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatý »

Pro Rajon:

Říkáš ,,Omyl"

Velký spor kapitola 28: ,,Tváří v tvář soudu"

strany 482-490

V GC 482 se píše „Bůh zkoumá skutky každého člověka a zaznamenává je jako skutky věrné nebo nevěrné. Ke každému jménu v nebeských knihách je s naprostou přesností zapsáno každé nesprávné slovo, každý sobecký čin, každá nesplněná povinnost, každý tajný hřích i každé nečestné jednání. Všechna nebem poslaná varování nebo napomenutí, která člověk ignoroval, všechny promrhané okamžiky, nevyužité příležitosti, každý vliv, který působil k dobrému nebo k zlému se svými dalekosáhlými následky, to všechno zapisuje anděl, který vede nebeské knihy.“

GC 483 „Až budou při soudu otevřeny knihy záznamů, budou před Bohem vyšetřeny životy všech, kdo věřili v Pána Ježíše. Náš přímluvce začíná těmi, kteří žili na zemi nejdříve, pak předkládá případy následujících generací a skončí žijícími. Na pořad přijde každé jméno, každý případ bude podrobně prozkoumán, některé Bůh přijme, jiné odmítne. Jestliže se u některých jmen najdou záznamy hříchů, které nebyly vyznány a odpuštěny, budou taková jména odstraněna z knihy života a záznam o jejich dobrých skutcích bude vymazán z Boží pamětné knihy.“

GC 490 „Žijeme v době velkého smíření. Když velekněz v předobrazné starozákonní službě konal obřad smíření za Izrael, požadovalo se ode všech, aby v srdci litovali svých hříchů a kořili se před Pánem, jinak by byli z národa vyloučeni. Podobně by měli dnes – v posledních dnech doby milosti – všichni, kdo chtějí mít svá jména zaznamenána v knize života, pokořovat svá srdce před Bohem a opravdově litovat svých hříchů. I když před Božím soudem musí projít všechny národy, bude Bůh zkoumat případ každého jednotlivce tak podrobně a přesně, jako by to byl jediný člověk na zemi. Každý musí být posouzen a shledán bez vady, bez vrásky nebo něčeho podobného.
Závěrečné události díla vykoupení jsou slavné a mají závažné důsledky. Nyní se soud odehrává v nebeské svatyni. Probíhá už řadu let. Brzy – a nikdo neví, jak brzy – se budou projednávat případy žijících. Ve vznešené přítomnosti Boha bude projednáván i náš život. V této době je předně třeba, aby každý plnil napomenutí Spasitele: „Vizte, bděte a modlte se; nebo nevíte, kdy bude ten čas.“ (Mk 13,33) „Pakli bdíti nebudeš, přijduť na tě jako zloděj, a nezvíš, v kterou hodinu na tě přijdu (Zj 3,3).“

......................................

Odkaz na velký spor ve slovenčině:

Můžete si ty citáty ověřit i v jiných jazycích.

http://www.velkysporvekov.eu/vsv/28-tvarou-v tvar-sudu/sk/

........................................

Rajon(e) tvrdíš, že je omyl, že se ty paní aktivní, nebo bývalé adventistky dozvěděly z učení CASD blud o ztrátě spasení, protože už možná vyšetřující soud jejich případ projednal.

Svědčím proti tobě citáty z díla prorokyně CASD, které církev dodnes hrdě šíří jako knihu která svět přivede ke Kristu a připraví na poslední události. Svědčím proti tobě, že v té knize je psáno učení o vyšetřujícím soudu.

Co mi k tomu řekneš?

Je to snad omyl, že se to zde píše i ve vydání knihy po 100 letech od smrti autorky? Je omyl, že to zde napsala? Nebo je snad omyl, že jsem to v tom já nebo ty paní vyčetly? Ono to v tom textu snad není? Nebo je omyl, že to církev učí i když se to v té knize píše?

Čekám na tvou odpověď Rajone, který odpovídáš ,,Omyl"

Tomáš Plechatý

John 3:16
Dátum registrácie: 28 Dec 2015, 18:54
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa John 3:16 »

okultné (slobodomurárske) korene vzniku adventizmu, odkaz je v angličtine:
http://www.jesus-is-savior.com/False%20 ... occult.htm

Rajon
Kontaktovať používateľa:

Tomáš Plechatý napísal:Pro Rajon:

Říkáš ,,Omyl"

strany 482-490

V GC 482 se píše „Bůh zkoumá skutky každého člověka a zaznamenává je jako skutky věrné nebo nevěrné. Ke každému jménu v nebeských knihách je s naprostou přesností zapsáno každé nesprávné slovo, každý sobecký čin, každá nesplněná povinnost, každý tajný hřích i každé nečestné jednání. Všechna nebem poslaná varování nebo napomenutí, která člověk ignoroval, všechny promrhané okamžiky, nevyužité příležitosti, každý vliv, který působil k dobrému nebo k zlému se svými dalekosáhlými následky, to všechno zapisuje anděl, který vede nebeské knihy.“

GC 483 „Až budou při soudu otevřeny knihy záznamů, budou před Bohem vyšetřeny životy všech, kdo věřili v Pána Ježíše. Náš přímluvce začíná těmi, kteří žili na zemi nejdříve, pak předkládá případy následujících generací a skončí žijícími. Na pořad přijde každé jméno, každý případ bude podrobně prozkoumán, některé Bůh přijme, jiné odmítne. Jestliže se u některých jmen najdou záznamy hříchů, které nebyly vyznány a odpuštěny, budou taková jména odstraněna z knihy života a záznam o jejich dobrých skutcích bude vymazán z Boží pamětné knihy.“

GC 490 „Žijeme v době velkého smíření. Když velekněz v předobrazné starozákonní službě konal obřad smíření za Izrael, požadovalo se ode všech, aby v srdci litovali svých hříchů a kořili se před Pánem, jinak by byli z národa vyloučeni. Podobně by měli dnes – v posledních dnech doby milosti – všichni, kdo chtějí mít svá jména zaznamenána v knize života, pokořovat svá srdce před Bohem a opravdově litovat svých hříchů. I když před Božím soudem musí projít všechny národy, bude Bůh zkoumat případ každého jednotlivce tak podrobně a přesně, jako by to byl jediný člověk na zemi. Každý musí být posouzen a shledán bez vady, bez vrásky nebo něčeho podobného.
Závěrečné události díla vykoupení jsou slavné a mají závažné důsledky. Nyní se soud odehrává v nebeské svatyni. Probíhá už řadu let. Brzy – a nikdo neví, jak brzy – se budou projednávat případy žijících. Ve vznešené přítomnosti Boha bude projednáván i náš život. V této době je předně třeba, aby každý plnil napomenutí Spasitele: „Vizte, bděte a modlte se; nebo nevíte, kdy bude ten čas.“ (Mk 13,33) „Pakli bdíti nebudeš, přijduť na tě jako zloděj, a nezvíš, v kterou hodinu na tě přijdu (Zj 3,3).“

Rajon(e) tvrdíš, že je omyl, že se ty paní aktivní, nebo bývalé adventistky dozvěděly z učení CASD blud o ztrátě spasení, protože už možná vyšetřující soud jejich případ projednal.

Svědčím proti tobě citáty z díla prorokyně CASD, které církev dodnes hrdě šíří jako knihu která svět přivede ke Kristu a připraví na poslední události. Svědčím proti tobě, že v té knize je psáno učení o vyšetřujícím soudu.

Co mi k tomu řekneš?

Je to snad omyl, že se to zde píše i ve vydání knihy po 100 letech od smrti autorky? Je omyl, že to zde napsala? Nebo je snad omyl, že jsem to v tom já nebo ty paní vyčetly? Ono to v tom textu snad není? Nebo je omyl, že to církev učí i když se to v té knize píše?

Tomáš Plechatý
Tomáš, skús si ešte raz prečítať môj príspevok, potom citáty, ktoré si dal, potom znova môj príspevok a potom citáty a potom mi povedz, kde je v tých citátoch uvedené, že tá sestra nebude spasená alebo že vôbec, niekto iný nebude spasený a ako popierajú to, čo som tvrdil?
Trochu menej fanatizmu a zdravého rozumu by nezaškodilo. Tie citáty mi skôr hovoria o tom, že je potrebné brať vážne súd, že je potrebné brať vážne hriech a že je potrebné brať vážne Boha.
Inak väčšina kritiky proti adventistu je tu založená na tom, že sa neposudzuje komplexne, ale sa vyberá len určitá časť bez celku. Pri štúdiu Biblie veľmi dobre viete, že týmto spôsobom by sa dala ľahko zavrhnúť a že to nie je správny prístup.
Čo tak k uvedeným citátom o závažnosti súdu, hriechu pridať aj iné citáty napr. niektoré časti knihy Cesta ku Kristovi (napr. kapitola Viera a prijatie) a urobiť si tak celkový obraz o tom, čo vlastne táto pani chcela povedať?
Paradoxne používaš ty a ďalší tu rovnaké metódy a spôsob myslenia ako mnohí adventistickí radikáli na druhej strane barikády. Stojíte na dvoch protichodných stranách a pritom ste si tak veľmi podobní.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Tomáš Plechatý napísal:Pro Rajon:

Říkáš ,,Omyl"

strany 482-490

Co mi k tomu řekneš?

Tomáš Plechatý
Ďakujem Tomáš za tieto citáty, lebo naozaj sa na jednej strane hovorí, že cirkev oficiálne takéto veci neučí, ale na strane druhej cirkev verí, že EGW nepíše nič, čo by bolo v rozpore s Písmom - takže to musíme brať vážne. Ak je niekto čestný adventista musí pripustiť, že toto by mali brať čelnovia cirkvi vážne a to vedie ku strachu, či náhodou nie som už odsúdený, lebo som na nejaký hriech zabudol.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

O tom, že adventismus není dokonalý není možné pochybovat. Vyrůstá tu naopak dokonalá opozice. Ti co se snaží znevážít tuto již dávno mrtvou ženu, jsou podobni vandalům na hřbitově. Je zřejmé, že tito jednotlivci neví nic o prorocké řeči. Jinak by nepsali podobné konstrukce. Čtenář vedený Duchem Svatým, nikoli duchem odporu, si může všimnout, že i biblický prorok používá řeč země a tím popisuje -rokuje o Bohu. Jan např. píše o konkrétních rozměrech města (krychle), brány.......... atd. Bylo by toho hodně, ale můžete vést smysluplnou diskuzi s lidmi, kteří chtějí "exscelovat " ? V životě jsem se setkal už s mnoha tvrzeními. Ale tyhle překračují meze konstruktivní diskuze.

Hodně by mě zajímalo, jak dokonale píší-rokují o Bohu tito jednotlivci? Jaká super souvětí používají v popisu nepopsatelneho. Pravdou je, že jen opakují-papouškují, to co napsal někdo proti adventistům zhruba před 150 lety. Komentář neumožňuje podrobně popsat jejich chybné postupy. Jen jsem naznačil omyl v myšlení.

I když nejsem konzervativní adventista (může se to, ale jevit že jsem), tak jsou na mě ta tvrzení hodně silná.
Setkávám se i s ultrakonzervativnimi adv. a je to obdobné, jen je to vzhůru nohama

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

ambassador napísal:O tom, že adventismus není dokonalý není možné pochybovat. Vyrůstá tu naopak dokonalá opozice. Ti co se snaží znevážít tuto již dávno mrtvou ženu, jsou podobni vandalům na hřbitově. Je zřejmé, že tito jednotlivci neví nic o prorocké řeči. Jinak by nepsali podobné konstrukce. Čtenář vedený Duchem Svatým, nikoli duchem odporu, si může všimnout, že i biblický prorok používá řeč země a tím popisuje -rokuje o Bohu. Jan např. píše o konkrétních rozměrech města (krychle), brány.......... atd. Bylo by toho hodně, ale můžete vést smysluplnou diskuzi s lidmi, kteří chtějí "exscelovat " ? V životě jsem se setkal už s mnoha tvrzeními. Ale tyhle překračují meze konstruktivní diskuze.

Hodně by mě zajímalo, jak dokonale píší-rokují o Bohu tito jednotlivci? Jaká super souvětí používají v popisu nepopsatelneho. Pravdou je, že jen opakují-papouškují, to co napsal někdo proti adventistům zhruba před 150 lety. Komentář neumožňuje podrobně popsat jejich chybné postupy. Jen jsem naznačil omyl v myšlení.

I když nejsem konzervativní adventista (může se to, ale jevit že jsem), tak jsou na mě ta tvrzení hodně silná.
Setkávám se i s ultrakonzervativnimi adv. a je to obdobné, jen je to vzhůru nohama
Týmto reaguješ na ktorý príspevok?

Tomáš Plechatý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatý »

Když jsou důvěřivé malé děti v sobotní školce, nebo větší důvěřivé děti vyučovány před křtem, nebo člověk obrácený, který uvěřil v Boha a odpuštění hříchů a nyní věří lidem, co mu vykládají bibli, vše co řeknou, často mohou slyšet vyprávění o tom, jak prorokyně Ellen Whiteová mívala vidění při kterých s ní nedokázali pohnout ani dva silní muži, jak při nich nedýchala a na živu ji udržoval jen Bůh, jak i když měla vzdělání jen 3. stupeň základní školy, tak měla vědomosti z historie, které by nikdy nemohla sehnat, kdyby ji to Bůh neukázal. Zprávy o tom, jak její předpovědi počtu měsíců u planet byly později potvrzeny tehdejšími znalostmi z astronomie, kterou ona neovládala. Jak předběhla svou dobu o 50-150 let ohledně zdravotních doporučeních a jak ještě dnes věda objevuje a potvrzuje to, co ona již dříve napsala.

Ti samí lidé dostanou v krásném přebalu jako dárek s věnováním sboru ke křtu knihu jako velký spor věků, nebo rané spisy. Je to pro ně poklad, spojený s dnem jejich křtu, jejich odevzdání se Bohu a ještě dostanou knihu prorokyně, o které na vyučování už tolik slyšeli.

Když potom ale vezmou vážně všechna ta varování a rady, které se v těch knihách píšou a nese to špatné ovoce v jejich životech - jako strach o spasení a tendence k zákonictví a představa, že ,,my jediní máme tu pravdu", tak najednou to není vliv CASD , není to ovoce učení EGW a nikdo z církve za to nemůže. Ti lidi si to přivodili sami tím, že jsou moc radikální a fanatičtí.

Ten poslední odstavec slýchám jako obranu učení CASD a EGW od ,,liberálních adventistů" a připadá mi to jako nesmírné pokrytectví!!!!

Najednou se musí vše vykládat a celá kapitola velkého sporu která mluví o jednom tématu musí být správně pochopena cestou ke kristu - jiná kniha vydaná v jiný rok mluvící o jiném tématu (cesta nevěřícího člověka ke Kristu vs. Události v nebi během doby konce a dopad na církev a jednotlivé věřící)

Kde jsi vzal předpoklad Rajone, že máš rozsuzovat proroka a všechno co napsal jako celek, zkusit to skloubit a obhájit a teprve potom rozhodnout jestli je inspirovaný?

Neodpověděl si mi na otázku. Je podle tebe učení o vyšetřujícím soudu, který probíhá i nyní a kdykoliv může přijít řada na tebe a jestliže máš jedinný nevyznaný hřích tak tvé jméno bude vymazáno z knihy života i se záznamem o dobrých skutcích. Je podle tebe toto učení učením Adventismu a učením EGW?

Rajon
Kontaktovať používateľa:

Tomáš Plechatý napísal:Když jsou důvěřivé malé děti v sobotní školce, nebo větší důvěřivé děti vyučovány před křtem, nebo člověk obrácený, který uvěřil v Boha a odpuštění hříchů a nyní věří lidem, co mu vykládají bibli, vše co řeknou, často mohou slyšet vyprávění o tom, jak prorokyně Ellen Whiteová mívala vidění při kterých s ní nedokázali pohnout ani dva silní muži, jak při nich nedýchala a na živu ji udržoval jen Bůh, jak i když měla vzdělání jen 3. stupeň základní školy, tak měla vědomosti z historie, které by nikdy nemohla sehnat, kdyby ji to Bůh neukázal. Zprávy o tom, jak její předpovědi počtu měsíců u planet byly později potvrzeny tehdejšími znalostmi z astronomie, kterou ona neovládala. Jak předběhla svou dobu o 50-150 let ohledně zdravotních doporučeních a jak ještě dnes věda objevuje a potvrzuje to, co ona již dříve napsala.

Ti samí lidé dostanou v krásném přebalu jako dárek s věnováním sboru ke křtu knihu jako velký spor věků, nebo rané spisy. Je to pro ně poklad, spojený s dnem jejich křtu, jejich odevzdání se Bohu a ještě dostanou knihu prorokyně, o které na vyučování už tolik slyšeli.

Když potom ale vezmou vážně všechna ta varování a rady, které se v těch knihách píšou a nese to špatné ovoce v jejich životech - jako strach o spasení a tendence k zákonictví a představa, že ,,my jediní máme tu pravdu", tak najednou to není vliv CASD , není to ovoce učení EGW a nikdo z církve za to nemůže. Ti lidi si to přivodili sami tím, že jsou moc radikální a fanatičtí.

Ten poslední odstavec slýchám jako obranu učení CASD a EGW od ,,liberálních adventistů" a připadá mi to jako nesmírné pokrytectví!!!!

Najednou se musí vše vykládat a celá kapitola velkého sporu která mluví o jednom tématu musí být správně pochopena cestou ke kristu - jiná kniha vydaná v jiný rok mluvící o jiném tématu (cesta nevěřícího člověka ke Kristu vs. Události v nebi během doby konce a dopad na církev a jednotlivé věřící)

Kde jsi vzal předpoklad Rajone, že máš rozsuzovat proroka a všechno co napsal jako celek, zkusit to skloubit a obhájit a teprve potom rozhodnout jestli je inspirovaný?

Neodpověděl si mi na otázku. Je podle tebe učení o vyšetřujícím soudu, který probíhá i nyní a kdykoliv může přijít řada na tebe a jestliže máš jedinný nevyznaný hřích tak tvé jméno bude vymazáno z knihy života i se záznamem o dobrých skutcích. Je podle tebe toto učení učením Adventismu a učením EGW?
Tomáš, neviem, či sa to na konci pýtaš mňa. Ak áno, tak ja som vo svojom príspevku, na ktorý si prvotne reagoval neriešil učenie o vyšetrujúcom súde a ani ho riešiť nemienim, nemám čas a nechce sa mi tomu venovať energiu. Pozri si ešte raz, na čo si reagoval. Vravel som, že adventisti neučia o tom, že tá konkrétna sestra už nemá nádej, ani iný človek, že by už nemal nádej. A to je jednoducho fakt. (Bola to reakcia hlavne na Dušana S.).

Rajon
Kontaktovať používateľa:

Tomáš Plechatý napísal:Když jsou důvěřivé malé děti v sobotní školce, nebo větší důvěřivé děti vyučovány před křtem, nebo člověk obrácený, který uvěřil v Boha a odpuštění hříchů a nyní věří lidem, co mu vykládají bibli, vše co řeknou, často mohou slyšet vyprávění o tom, jak prorokyně Ellen Whiteová mívala vidění při kterých s ní nedokázali pohnout ani dva silní muži, jak při nich nedýchala a na živu ji udržoval jen Bůh, jak i když měla vzdělání jen 3. stupeň základní školy, tak měla vědomosti z historie, které by nikdy nemohla sehnat, kdyby ji to Bůh neukázal. Zprávy o tom, jak její předpovědi počtu měsíců u planet byly později potvrzeny tehdejšími znalostmi z astronomie, kterou ona neovládala. Jak předběhla svou dobu o 50-150 let ohledně zdravotních doporučeních a jak ještě dnes věda objevuje a potvrzuje to, co ona již dříve napsala.

A ešte: Ty si ešte nečítal v Biblii verše, ktoré keď by si vnímal iba samotné bez kontextu celého učenia Biblie, tak naháňajú strach a neistotu spasenia?
Alebo: Keď oprávnene ukazujú ateisti na zlyhávanie kresťanov a kresťanstva, tak na vine je Biblia?
V týchto dvoch otázkach je ukryté veľmi veľa odpovedí a paralel, len či ti fanatické videnie (zaujatosť) dovolí ti ich vnímať. A nielen tebe.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných