Ze adventisti ucia, ze uz nema nadej. To nie je byvala adventistka, stale je clenkou a tento problem si nevymyslela, pocula to v zbore CASD.[/quote]Hosť napísal:Čo je reálne? Že sa nejaká bývalá adventistka bojí, alebo že adventisti učia, že už nemá nádej?Rajon napísal:Ale ja som adventistka od malička a mne to tiež sestra adventistka hovorila, ako sa bojí, keďže už prebieha vyšetrujúci súd a možno už je odsúdená. Je to naozaj reálne.Hosť napísal:Milý Dušan, už ten príklad, čo ste uviedli (stretnutie so staršou paňou) ukazuje, že "adventizmus" naozaj neovládate lepšie ani ako "priemerný adventista".Rajon napísal:Adventizmus ma nezaujíma. Teoreticky ho ovládam o ½ kg lepšie ako priemerný adventista (fuj ten pyšný seberíni sa zase vyťahuje).Dušan Seberíni napísal:Jestli vás upřimně zajímá adventismus, tak není možné si nevšimnout vnitřního zápasu v casd o nápravu "věcí", která se děje v prvé řadě v myšlení člověka.
Ale vnútorný zápas adventistov ma samozrejme bytostne zaujíma.
Poznám mnoho adventistov, ktorí vybojovali ten vnútorný zápas víťazne, odvrhli lži a prijali pravdu. K tomu netreba vravieť nič ďalšie, len hallelujah!
Ale poznám aj mnoho adventistov, ktorí úprimne milujú Ježiša, snažia sa ísť tou cestou pravdy, ale topia sa v bludoch, ktoré CASD dodnes hlása. A oni tým bludom úprimne veria len preto, lebo im nemá kto povedať pravdu !!!!!!!!!!!!!!!!
Napríklad čo?
Stretol som staršiu paniu, ktorej som začal rozprávať o Bohu. Vzdychla. Potom z nej vyšlo, že je bývalá adventistka. Spýtal som sa prečo bývalá? Medzi vzlykmi mi povedala, že od detstva vyrastala v rodine adventistov, takže pozná celé ich učenie. Ale potom v dospelosti zhrešila a teraz jej vraj už niet pomoci.
„To nie je pravda!“ skričal som. „Ježiš vám aj teraz ponúka odpoustenie!“
Ale ona pokrútila hlavou a vysvetľovala mi, že v roku 1844 začal vyšetrovací súd, ktorý stále prebieha a ak tento súd už nad ňou vyniesol rozsudok, tak je všetko zbytočné...
„Toto Biblia nikde nehovorí!“ skríkol som. „Ale ona so smutným úsmevom pokrútila hlavou a povedala:
„Ale hovorí to moja bývalá cirkev. Verte – viem čo vravím.“
A povedala svoje rodné meno. Pochádzala z rodiny, ktorá je dodnes pilierom CASD na Slovensku...
Nuž čo?
Ale adventisti ako cirkev neučia, že už tá žena nemá nádej. Ak jej to niekto tvrdí, tak je s prepáčením vôl. Ale na základe toho nemôžeme tvrdiť, že adventisti ako cirkev všeobecne takéto niečo učí.
Tej sestre by som odporúčal viac sa zamerať na vzťah s milujúcim Spasiteľom a trebárs si postupne pozorne vypočuť všetky diely Lee Venden "Si pripravený?" http://www.hopetv.cz/archiv-poradu/lee- ... 1-dil.html