Církev

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Re: Církev

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

log napísal: 13 Apr 2019, 10:00 Polozim aj Tebe tu istu otazku, na ktoru mi zatial nikto nevedel odpovedat. Keby bol Jezis 11.9 v lietadle a mal zbran, bolo by dobré alebo zlé aby zabil teroristov a mal moznost zachranit pasazierov ? Alebo by mal tuto moznost nevyuzit, teroristom odpustit, blahorecit a nechat seba aj ostatnych naletiet na WTC?
Kladieš nezmyselné hypotetické otázky a také nie sú hodné odpovedi. Dávaj otázky, ktoré sú hodné odpovedi.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Viktorrealita napísal: 14 Apr 2019, 20:46
log napísal: 13 Apr 2019, 10:00 Polozim aj Tebe tu istu otazku, na ktoru mi zatial nikto nevedel odpovedat. Keby bol Jezis 11.9 v lietadle a mal zbran, bolo by dobré alebo zlé aby zabil teroristov a mal moznost zachranit pasazierov ? Alebo by mal tuto moznost nevyuzit, teroristom odpustit, blahorecit a nechat seba aj ostatnych naletiet na WTC?
Kladieš nezmyselné hypotetické otázky a také nie sú hodné odpovedi. Dávaj otázky, ktoré sú hodné odpovedi.
Podla ocakavania si sa zaradil k ostatnym ucastnikom fora, ktori nemaju odpovede na otazky 21 storocia. Niektori krestania by este tak vedeli zareagovat na to, keby sa strhlo kamenovanie prostitutok, ale v inych situaciach su bezradni. Proklamuju, ze nasleduju Jezisa, pritom v skutocnosti nemaju ani najmensiu predstavu o tom, ako by Jezis 21 storocia zil. Ako by ho potom mohli nasledovat? V skutocnosti su paralizovani nevedomostou, chyba im suhrn pravidiel pre zivot v dnesnom svete.
Nemozme to vsak nikomu zazlievat, vlastne ak uz, potom kazatelom a teologom. Oni sami totiz nedokazu formulovat jasne pravidla pre zlozite zivotne situacie. Zlata EGW, sice vymyslala casto nezmysly, ale aspon dokazala pokryt do detailu mnohe oblasti praktickeho zivota. Nasi kazatelia nas vsak dokazu vacsinou len uspat. Niektori sa snazia, pribehmi, ilustraciami, svoje kazne ozivit, ale do nejakych aktualnych dramatickych situacii sa nepustaju.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Církev není spasitelný obr. Církev (křesťanská) je prosté spojení věřících, kteří se snaží žít podle míry pochopení Kristova učení uvnitř církve a také mimo církev. Ta míra pochopení je kontroverzní a v nějakém růstovém stádiu vzbuzuje hádavé diskuze i mezi křesťany. Tyto diskuze většinou vytvářejí vlastníci pravdy z křesťanského i ateistického prostředí.
Zralí lidé se sdílejí.

host

Neprečítaný príspevok od používateľa host »

Polozim aj Tebe tu istu otazku, na ktoru mi zatial nikto nevedel odpovedat. Keby bol Jezis 11.9 v lietadle a mal zbran, bolo by dobré alebo zlé aby zabil teroristov a mal moznost zachranit pasazierov ? Alebo by mal tuto moznost nevyuzit, teroristom odpustit, blahorecit a nechat seba aj ostatnych naletiet na WTC?
[/quote]

Odpoviem Ti na to priamo: "bolo by zle ak by pouzil zbran" - presnejsie, "Jezis by zbran nepozuzil". Tak ako sa nikdy nedala otazka zla vyriesit pomocou pouzitia sily, tak sa neda vyriesit ani v 21. storoci. Jezis v nebi mal "zbran" vo chvili ked sa satan a jeho anjeli vzburili proti Bozej vlade a nepouzil ju. Nechal lietadlo narazit nielen do "nebeskeho chramu" (Bozi charekter, smymbol Bozej vlady) ale i do novej kolonie, ktora mala predstavovat Boziu tvorivost a system vlady - nasu zem. Tak ako to urobil vtedy, urobil by to podla mna aj teraz. Princip ostava rovnaky: Problem zla sa neda vyriesit pouzitim moci - toto je princip fungujuci v akomkolvek vztahu (zena, deti, surodenci, rodicia, ??bratia s sestry ?? v cirkvi atd). To preco na je to tazke pochopit dnes je, ze mame za sebou novinku (ktoru osobne povazujem za jedno z najvacsich prekliati, ktore sa objavili na tejto planete a sice: humanizmus. Humanizmus nas vo svojej podstate naucil, ze najvyssou hodnotou, ktora na svete existuje je ludsky zivot a tak sa da povedat, ze v nasom 21. storoci berieme napriklad Hypokratovu prisahu vaznejsie ako kedykolvek predtym, proste vsetci vedia, ze ludsky zivot treba chranit a zachranit, nech to stoji cokolvek. A tiez aj spolocnost povazuje napriklad krajiny, kde je trest smrti - teda kde si ludia nevazia ludsky zivot tak ako by mohli - za menej vyspele. Toto sa prejavuje v mnohych oblastiach - proste ludsky zivot je najvacsia hodnota. Problem vsak nastava v dosledku takejto uvahy. Predstavme si takuto situaciu. Jozo Raz sa ruti 120 po nabrezi Dunaja v Bratislava a pri Narodnej galerii sa vykydne z motorky tak, ze mu z otvorenej lebky vylezie na chodnik mozog. Zranenie nezlucitelne zo zivotom, ale pretoze spolocnost okrem humanizmu ovladaju aj peniaze, prevezu ho do Rakuska, kde ho daju za niekolko mesiacov relativne do povodneho stavu. A teraz si predstavme hypoteticku situaciu. Jozo Raz sa preberie na JiS a je mimo ohrozenia zivota - zda sa ze to prezije. Pride za nim lekar, ukaze mu fotky, v stave v ktorom ho priviezli, opise situaciu a povie: urobili sme vsetko, co bolo v nasich silach (nech to stalo, co to stalo - ucet Vam posleme) a zachranili sme Vam zivot. A Jozo sa spyta lekara, zda sa ze som usiel hrobarovi z lopaty, mal by som teda tuto svoju druhu sancu vyuzit, povedzte mi pan doktor, aky je zmysel mojho zivota. Lekar sa zmysli a pretoze humanizmus ako taky ma aj odpoved na tuto otazku, povie: Ma taky zmysel, aky mu date. Clovek samotny a jeho existencia aj konkretna je vysledkom nahodnych procesov a nijaka buducnost neexistuje. Takze vo svojej podstate je uplne jedno ako vyuzijete svoju druhu sancu. Tato z polovice vymyslena ilustracia ukazuje koliziu myslenia humanistu a tiez je podla mna odpovedou na otazku o Jezisovi v lietadle, ktore sa ruti do WTC. Ludsky zivot nie je najvyssia hodnota, ktora eixstuje. Podla Biblie je hodnota ludskeho zivota prach - niekto spocital, ze vsetky vzacne kovy a ostatny material ludiskeho tela ma hodnotu okolo 5 eur - oproti tomu, ako si ho cennime my, je to obrovsky rozdiel. Nikto nepride k niekomu a povie: Tu mas 5eur si moj a ja si z Tebou budem robit co chcem. Mame vo svojich ociach vyssiu hodnotu - a co nou je? Podla Biblie je to Duch ci Dych. V pripade ze clovek zije tak, ze ma v sebe Ducha, ze zije Duchom a "On v nom prebyva" je ze "ma zivot" . nepodmieneny vonkajsimi oklonostami, dokonca ani smrtou - Jezis to vedel, Lazar to vedel a my to mozeme vediet... alebo nam ostava humanizmus a to je pre mna: "dakujem neprosim si."

log
Kontaktovať používateľa:

host napísal: 18 Apr 2019, 06:35
Polozim aj Tebe tu istu , na ktoru mi zatial nikto nevedel odpovedat. Keby bol Jezis 11.9 v lietadle a mal zbran, bolo by dobré alebo zlé aby zabil teroristov a mal moznost zachranit pasazierov ? Alebo by mal tuto moznost nevyuzit, teroristom odpustit, blahorecit a nechat seba aj ostatnych naletiet na WTC?

Odpoviem Ti na to priamo: "bolo by zle ak by pouzil zbran" - presnejsie, "Jezis by zbran nepozuzil". Tak ako sa nikdy nedala otazka zla vyriesit pomocou pouzitia sily, tak sa neda vyriesit ani v 21. storoci. Jezis v nebi mal "zbran" vo chvili ked sa satan a jeho anjeli vzburili proti Bozej vlade a nepouzil ju. Nechal lietadlo narazit nielen do "nebeskeho chramu" (Bozi charekter, smymbol Bozej vlady) ale i do novej kolonie, ktora mala predstavovat Boziu tvorivost a system vlady - nasu zem. Tak ako to urobil vtedy, urobil by to podla mna aj teraz. Princip ostava rovnaky: Problem zla sa neda vyriesit pouzitim moci - toto je princip fungujuci v akomkolvek vztahu (zena, deti, surodenci, rodicia, ??bratia s sestry ?? v cirkvi atd). To preco na je to tazke pochopit dnes je, ze mame za sebou novinku (ktoru osobne povazujem za jedno z najvacsich prekliati, ktore sa objavili na tejto planete a sice: humanizmus
Dakujem, si prvy a asi jediny, kto ma nejaky nazor a neboji sa ho povedat. Suhlasim s Tebou, myslim, ze Jezis by nic neurobil, tak ho poznam z evanjelii. Z mojho pohladu je to zle, je to to zlo pritomne v postave Jezisa, ktore tam mnohi nevidia, respektive ten problem, ze vsetko dobre je pre niekoho zle a naopak.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Stále mě překvapují jednotlivci, kteří vědí co by udělal Kristus v hypotetických situacích.
Myšlení "čo by bolo, keby bolo".

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Log
Ty si myslíš, že si prišiel na nejakú hypotetickú otázku, ktorá úplne položí kresťanstvo!? Absurdné a namyslenosť.

Ja viem na ňu odpovedať, no nie je hodná odpovedi.

Kristus bol poslaný Otcom a vedel kedy má príjsť na Zem, vedel čo má podstúpiť a prečo. Bojuje Slovom - mečom svojích úst, lebo On je to Otcové Slovo a zvíťazil.

Všetci koľko ich bolo pred ním a po ňom a ktorí bojovali mečom, kde sú? Sú v hroboch . No Kristus je živý a je pri Otcovi na nebesiach. Všetko, čo sa dialo sa dialo v súlade s Božím spasiteľným plánom , aby sa naplnilo Písmo a nič sa nedialo len tak, ako si to predstavuješ ty - čo by bolo, keby bolo.

Mat26 53Alebo či myslíš, že nemôžem teraz poprosiť svojho Otca, a pristavil by mi viacej než dvanásť legionov anjelov? 54Ale jako by sa potom naplnily písma, že musí byť tak?

Mat 16:23 Ale on sa obrátil a povedal Petrovi: Idi za mnou, satane; pohoršením si mi, lebo nemyslíš na Božie veci, ale na ľudské

A ty log na aké veci myslíš ľudské a či Božie?

Ján 19:36 Lebo sa to stalo nato, aby sa naplnilo písmo: Jeho kosť nebude zlámaná

Ján 19:28 A potom vediac Ježiš, že je už všetko dokonané, aby sa naplnilo Písmo, povedal: Žíznim

Alebo tu:

Skut4 26Postavili sa kráľovia zeme, a kniežatá sa dovedna sišli proti Hospodinovi a proti jeho Pomazanému. 27Lebo sa naozaj sišli v tomto meste na tvojho svätého Služobníka Ježiša, ktorého si pomazal, Heródes a Pontský Pilát s pohanmi aj s izraelským ľudom, 28aby vykonali všetko, čo predurčila tvoja ruka a tvoja rada, aby sa stalo.

Kto to všetko predurčil, aby sa to stalo?

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Členové církve se dělí na ochránce církve-organizace a ochránce církve-společenství to jsou ti co se zaměřují i na jednotlivce, kterého je potřeba přijímat s "klady i zápory". Ochránci organizace se zaměřují na potřebu tvorby jednotné masy lidí bez vlastního myšlení, kterou je potřeba ovládat, krmit cíleně namixovanou biblickou stravou - "Smoothie". Tím se může stát, že v církvi bude více vykrmených "brojlerů na zabití". Organizační ochránci někdy vyzdvihují nadměrně jedince, v takovém společenství-sboru je poznat pyramidová struktura.

Snažme se tvořit společenství na rovině vzájemné služby proti vyvyšování jedinců.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Putující karavana je zranitelná ve své protáhlé délce.
Čím protáhlejší je karavana tím jsou zranitelnější její příslušníci.
Karavana se extrémně protáhne jen tehdy, když v čele kráčejí
rychlým tempem ti nejzdatnější chodci a vzadu kráčejí slabí,
nemocní a zranění. Církev jako karavana může být dobrým
obrazem pro pochopení některých projevů a následků
v bičování k rychlejšímu pochodu.
Prílohy
img.obrazky.jpg

log
Kontaktovať používateľa:

ambassador napísal: 12 Jún 2019, 22:14 Putující karavana je zranitelná ve své protáhlé délce.
Čím protáhlejší je karavana tím jsou zranitelnější její příslušníci.
Karavana bola vytvorena predovsetkym za ucelom, aby sa lepsie ubranila pred banditmi. Kto su banditi, ktori utocia na cirkev? Nie si to nahodou Ty a ini heretici z tohto fora? Alebo to nie su heretici? Pred kym sa potom ma cirkev - karavana branit ? Pred ateistam i? Pred katolikmi? Pred diablom? Ako si to myslel ?

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní