Mikime Kristus je JeHoVaHoVym hlavnim prostrednikem, mluvcim - slovem, mistrem v dile - SKRZE NEHO OTEC VSEMOHOUCI BUH JHVH ucinil VSE v nebi i na zemi. Bozi Syn Jezis Kristus je Bozim OBRAZEM a presnym znazornenim jeho bytosti. Jezis v celem stvoreni byl ve vsem prvym a je OTCI nejblize. Jak v minulosti vedl Izraelsky narod, tak i dnes vede novy Bozi narod, krestansky zbor a vede VSECHNY k OTCI. Je CESTOU k nasemu nebeskemu OTCI a NEJVYSSIMU BOHU JHVH. Je vykonavatelem jeho svate vule a OTEC dal docasne Kristovi autoritu a veskerou moc v celem jeho stvoreni v nebi i na zemi do casu nez SKRZE toho skrze ktereho VSE vytvoril opet VSE uvede zpatky plne do souladu se svoji VULI.mikim napísal: ↑08 Máj 2018, 23:21Kristus ale není nejvyšším Bohem:log napísal: ↑08 Máj 2018, 20:51Alebo Jezis viedol Izraelcov na pusti, ako to chce vidiet Pavol ?Jiří Kupka napísal: ↑07 Máj 2018, 11:06 Co nám možná uniká, je fakt, že z tohoto úhlu pohledu bychom měli dát Karlovi za pravdu. Tedy že pro kohokoliv, kdo uvízl ve starém zákoně, rochní se v hebrejských textech či odvozuje svou věrouku ze starého zákona ... by mělo být lpění na božím skutečném jménu alfou i omegou (jako je tomu u židů či bylo u křesťanů ze židů v prvních stoletích), akorát že do sestrojení stroje času nebudou vědět, jak bylo vyslovováno. Je to mnohem více konzistentní, než učení některých církví, které všude do starého zákona tlačí Ježíše (Ježíš zabil a stáhl kůži z ovce a udělal Adamovi a Evě oblečení, Ježíš se mečoval s Jákobem a Jozuem a také Ježíš zabil Onana, protože se mu nelíbilo, co Onan dělal ... Ježíš oplodnil Marii a Ježíš se slitovává nad ženou cizoložnicí).
1 Nechcem, bratia, aby ste nevedeli, že všetci naši otcovia boli pod oblakom, všetci prešli cez more 2 a všetci boli v oblaku a v mori pokrstení v Mojžišovi, 3 všetci jedli ten istý duchovný pokrm 4 a všetci pili ten istý duchovný nápoj, lebo pili z duchovnej skaly, ktorá ich sprevádzala, a tou skalou bol Kristus. 5 Ale vo väčšine z nich nemal Boh zaľúbenie, veď popadali na púšti. 6 To sa stalo ako predobraz pre nás, aby sme neboli žiadostiví zla, ako boli žiadostiví oni. 7 Ani modlármi nebuďte, ako niektorí z nich; ako je napísané: „Ľud sa posadil, aby jedol a pil. Potom vstali a zabávali sa.“ 8 Ani nesmilnime, ako niektorí z nich smilnili, a padlo ich za jeden deň dvadsaťtritisíc. 9 Ani nepokúšajme Krista, ako niektorí z nich pokúšali, a zahynuli od hadov.
Ak teda v Numeri citame, ze reptali proti Hospodinovi (tetragrammaton) a Pavol vravi, ze reptali proti Kristovi, potom ak chceme verit obom, nie je mozne, iba ak to, ze Kristus je najvyssim Bohom, ktory vyviedol Izrael z Egypta. Preto znie jeho meno Jezis a je nad kazdym inym menom.
4 Od vrchu Hór šli ďalej smerom k Trstinovému moru, aby obišli územie Edómčanov. Ľud však cestou zmalomyseľnel 5 a reptal proti Bohu a Mojžišovi: Prečo ste nás vyviedli z Egypta? Aby sme pomreli na púšti? Veď tu niet ani chleba, ani vody a tento biedny pokrm sa nám už oškliví. 6 Hospodin poslal na ľud ohnivé hady. Tie štípali ľud a mnohí z Izraela pomreli. 7 Ľudia prichádzali k Mojžišovi a vraveli: Zhrešili sme, keď sme reptali proti Hospodinovi a proti tebe.
Izaiáš 43x10-12: „Mými svědky jste vy, je výrok Hospodinův, a můj služebník, jehož jsem vyvolil. Tak mě poznáte a uvěříte mi a pochopíte, že to jsem já. Přede mnou nebyl vytvořen Bůh a nebude ani po mě. Já, já jsem Hospodin, kromě mne žádný spasitel není. Já jsem oznamoval a zachraňoval, já jsem ohlašoval, a nikdo cizí mezi vámi. Jste moji svědkové, je výrok Hospodinův, a já jsem Bůh!
2.Mojžíšova 20x2-3: Já jsem Hospodin, tvůj Bůh, já jsem tě vyvedl z egyptské země, z domu otroctví. Nebudeš mít jiného boha mimo mne.
4.Mojžíšova 4x35,39: Tobě bylo odhaleno poznání, že Hospodin je Bůh, kromě něho není žádný jiný.v39, Proto poznej dnes a vezmi si k srdci, že Hospodin je Bůh nahoře na nebesích i dole na zemi, žádný jiný není.
Jan 1x18: Boha nikdo nikdy neviděl, jednorozený Syn/Bůh/, který je v náručí Otcově, nám o něm řekl.
Juda 1x24-25: Tomu pak, který má moc uchránit vás před pádem a postavit neposkvrněné a v radosti před tvář své slávy, jedinému Bohu, který nás spasil skrze Ježíše Krista, našeho Pána, buď sláva, velebnost, vláda i moc přede vším časem i nyní i po všecky věky. amen
Jan 17x3: A život věčný je v tom, když poznají tebe, jediného pravého Boha, a toho, kterého jsi poslal, Ježíše Krista.
Věřím, že člověk Pán Ježíš Kristus nebyl schizofrenik.
Takže co nám zbývá? Řekl bych, že si ap. Pavel opět vymýšlí a zaměňuje Krista, který ještě nebyl zplozen za Hospodina, který vedl lid na poušti. Mojžíš si jistě nevymýšlel, když mluvil o Hospodinu.
Kristova MOC i AUTORITA plne zavisi od OTCE a dostava ji od OTCE,. Od OTCE je i jeho existence, lebo SLOVO ma svuj POCATEK a je PRVOROZENYM i POCATKEM vseho stvoreni. Nakonec kdyz OTEC SKRZE KRISTA opet nastoli konani sve VULE v nebi i na zemi opet se stane UNIVERZALNI AUTORITOU pro kazdeho ziveho tvora v celem Stvoreni a Kristus mu veskerou moc co od neho dostal odevza zpatky. Dnes je ale Bozi Syn Jezis Kristus PANEM ke SLAVE BOHA - OTCE - Boha se svatym jmenem JHVH.
Kristus urcite neni novym BOHEM misto OTCE ani spolu s nim a ani neni cilem - je CESTOU k OTCI. Otec toho kdo mu byl nejblize poveril sluzbou, ktera je pro nasi zachranu. Otec nadale i pro KRISTA zustava jeho jedinym BOHEM a Nejvyssi autoritou, ktereho uctiva a slouzi mu v nas prospech. Je nasim PROSTREDNIKEM - MEDZI BOHEM JHVH a nami lidmi.
"5 Ačkoli jsou totiž ti, kdo jsou nazýváni „bohy“, ať v nebi, nebo na zemi, právě jako je mnoho „bohů“ a mnoho „pánů“, 6 pro nás je skutečně jeden Bůh, Otec, z něhož je všechno, a my pro něho; a je jeden Pán, Ježíš Kristus, skrze něhož je všechno, a my skrze něho." (1 Kor 8 kap.)
"24 Potom konec, až předá království svému Bohu a Otci, když [předtím] přivede vniveč všechnu vládu a všechnu autoritu a moc. 25 Musí totiž kralovat, dokud mu [Bůh] nepoloží všechny nepřátele pod nohy. 26 Jako poslední nepřítel má být přivedena vniveč smrt. 27 [Bůh] totiž „mu všechno podřídil pod nohy“. Ale když říká, že ‚všechno bylo podřízeno‘, je zřejmé, že s výjimkou toho, kdo mu všechno podřídil. 28 Ale až mu bude podřízeno všechno, potom se také sám Syn podřídí Tomu, kdo mu podřídil všechno, aby Bůh byl každému vším." (1 Kor 15 kap.)
"...je ve všem první; 19 protože [Bůh] uznal za dobré, aby v něm přebývala všechna plnost 20 a aby skrze něho opět smířil se sebou všechny [ostatní] věci, ať již jsou to věci na zemi, nebo věci na nebesích..." (Kolosanum 1 kap.)