Být SJ vždy znamenalo mít odvahu, protože nejsou oblíbeni ani mezi křesťany ani mezi běžnou populací, pronásledovali je totalitní režimy.Patrím k Jehovovým svedkom a som na to hrdý.
Když se to vezme biblicky, křesťané by měli být hrdi a vděčni za to, že mohou být Kristovi svědci. (Sk 23:11)
Žádná církev adventistů-křesťanů s tímto názvem neexistuje, existují ale adventisté s.d. reformní hnutí, v ČR i ve světě nevýznamní, v Čechách mají jeden sbor, vztahy jsou celkem dobré, na Slovensku budou možná nějací jednotlivci. Podle mne jsou ale kolegyně, hlásící se k adventismu rozdílné jinak. Okrajové skupiny v církvi dávají důraz na dobu konce, spisy EGW, různé vnější věci a podle mne je jedna z nich v takové skupině.Na otázku prečo/?/ odpovedala jedna z nich, že ona patrí k adventistom-kresťanom a tá druhá k adventistom-sekte /takto mi to bolo podané z druhej ruky/.
Já žádnou jedovatost nečtu, spíš by jsi měl reagovat na připomínky k svým komentářům a neutíkat bez odezvy. Setkání s realitou (pravdou) může bolet. Pamatuji, jak mne jeden SJ tvrdil to, co slyšel od vedení, že prý rok 1914 dlouho SJ "nevycházel" a jak "přišli" na to, že rok nula neexistuje a tak napravili chybu. Historická realita byla ale naprosto jiná, což se dá dnes dohledat. Docela jsou mýty SJ vidět v Tvém příspěvku o podmínkách spasení.No, som prekvapený jedovatosťou s akou sa stretávam pri reakciach na moje komentáre. Cítim sa byť nezvaným hosťom. Ospravedlňujem sa ak niekomu zo mňa vzkypela žlč. Práve preto som tu dnes naposledy.
SJ jsou přesto lidé jako jiní, se svými klady a zápory, stejně milují i nenávidí a jsou stejní hříšníci jako jiní křesťané. Věřím, že spaseni budou také mnozí SJ a to milostí Ježíše Krista.
Sláva Ježíši! ...posvěceným v Kristu Ježíši, povolaným svatým, spolu se všemi, kteří vzývají jméno našeho Pána Ježíše Krista 1 Kor. 1:1