Kristus
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kristus
Log
A čo tak si to lepšie prečítať. Boha sa dá vidieť skrze vieru očami srdca a počuť ušami srdca, teda v jeho slovách a skutkoch, ktoré činí. Preto Ježis hovorí Filipovi: Ján 14:9 Ježiš mu povedal: Taký dlhý čas som s vami, a nepoznal si ma Filipe? Kto mňa videl, videl Otca, a jako ty hovoríš: Ukáž nám Otca
No a ako Ježiš to vysvetlil? Takto!
1Ján 1Na počiatku bolo Slovo a to Slovo bolo u Boha a to Slovo bol Bôh. 2Ten, to Slovo bolo na počiatku u Boha. 3Všetko povstalo skrze neho, a bez neho nepovstalo ani jedno z toho, čo povstalo. 4V ňom bol život, a ten život bol svetlom ľudí, 5a to svetlo svieti vo tme, a tma ho nezadržala.
14A on, to Slovo sa stalo telom a stánilo medzi nami, a hľadeli sme na jeho slávu, na slávu jako jednorodeného od Otca a bol plný milosti a pravdy.
A čo tak si to lepšie prečítať. Boha sa dá vidieť skrze vieru očami srdca a počuť ušami srdca, teda v jeho slovách a skutkoch, ktoré činí. Preto Ježis hovorí Filipovi: Ján 14:9 Ježiš mu povedal: Taký dlhý čas som s vami, a nepoznal si ma Filipe? Kto mňa videl, videl Otca, a jako ty hovoríš: Ukáž nám Otca
No a ako Ježiš to vysvetlil? Takto!
1Ján 1Na počiatku bolo Slovo a to Slovo bolo u Boha a to Slovo bol Bôh. 2Ten, to Slovo bolo na počiatku u Boha. 3Všetko povstalo skrze neho, a bez neho nepovstalo ani jedno z toho, čo povstalo. 4V ňom bol život, a ten život bol svetlom ľudí, 5a to svetlo svieti vo tme, a tma ho nezadržala.
14A on, to Slovo sa stalo telom a stánilo medzi nami, a hľadeli sme na jeho slávu, na slávu jako jednorodeného od Otca a bol plný milosti a pravdy.
Naposledy upravil/-a Viktorrealita v 27 Jan 2020, 09:32, upravené celkom 1 krát.
Viktor, nerozumel si mojej otazke. Preto odpovedas na nieco ine, ako som sa pytal. Vlastne ani neodpovedas. Len verklikujes.
-
Vidieť Boha v Kristu, tak to nie je vidieť , ako telesne vyzeral, ale čo hovoril a činil.
Tak teda ocami Boha nikto nikdy nevidel?Viktorrealita napísal: ↑26 Jan 2020, 18:51Vidieť Boha v Kristu, tak to nie je vidieť , ako telesne vyzeral, ale čo hovoril a činil.
-
Takto sa dá uvidieť Boha v Kristu Ježišovi:log napísal: ↑26 Jan 2020, 18:56Tak teda ocami Boha nikto nikdy nevidel?Viktorrealita napísal: ↑26 Jan 2020, 18:51Vidieť Boha v Kristu, tak to nie je vidieť , ako telesne vyzeral, ale čo hovoril a činil.
https://youtu.be/eONCphQAyJ4
Stale nerozumies otazke, ale neviem preco, podla mna je velmi zrozumitelne polozena.Viktorrealita napísal: ↑31 Jan 2020, 07:55Takto sa dá uvidieť Boha v Kristu Ježišovi:log napísal: ↑26 Jan 2020, 18:56Tak teda ocami Boha nikto nikdy nevidel?Viktorrealita napísal: ↑26 Jan 2020, 18:51Vidieť Boha v Kristu, tak to nie je vidieť , ako telesne vyzeral, ale čo hovoril a činil.
https://youtu.be/eONCphQAyJ4
Tak teda ocami Boha nikto nikdy nevidel ?
A) Niekto ho ocami videl
B) Nikto ho ocami nevidel
-
Záleží na tom čo videl a akými očami.
Pojem vidieť - počuť, je v Písme širokým pojmom. No Boh hovorí 2Moj33 20A zase riekol: Nebudeš môcť vidieť moju tvár, lebo ma neuvidí človek, aby pri tom zostal živý.
Boh dáva človeku oči a uši srdca, aby ho mohol vidieť a poznať v jeho Slove a skutkoch ktoré činí. A to Slovo Pravdy, v ktorom sa stotožňuje Otec sa stalo telom – Kristom, aby sme hľadeli na jeho slávu, Ján1 14A on, to Slovo sa stalo telom a stánilo medzi nami, a hľadeli sme na jeho slávu, na slávu jako jednorodeného od Otca a bol plný milosti a pravdy.
V duchovnej rovine Boh dáva človeku chuť srdca, keď človek je lačný a s radosťou prijíma pokrm srdca – chliem života - Slovo Božie a sýti sa ním. Dáva smäd srdca po Slove Božom, aby pilo z vody života zadarmo. Pojem vidieť je často spájané s pojmom – poznať. Počuť je zase spájané s pojmom - rozumieť. V Písme sa často vyzýva – kto má uši na to, aby počul, nech počuje. V podstate je to všetko uvedomovať si milosť a moc Boha v jeho Slove a skutkoch – vidieť Boha v Kristu Ježišovi.
Vidim,ze nerozumies otazke, ktorej rozumeju aj 3 rocne deti. Za takych okolnosti uz s Tebou zial neviem diskutovat.
-
Naopak. Ty nerozumieš tomu, čo píšem ja. Nerozumieš Písmu, ktoré sa musí duchovne posudzovať. No a ty to posudzuješ všetko telesne. Neveríš v Boha, preto ani nemôžeš tomu rozumieť.log napísal: ↑03 Feb 2020, 09:12Vidim,ze nerozumies otazke, ktorej rozumeju aj 3 rocne deti. Za takych okolnosti uz s Tebou zial neviem diskutovat.
Nie je ti to dané a preto u teba platí tento verš: 1Kor 2:14 Ale telesný človek nechápe vecí Ducha Božieho, lebo sú mu bláznovstvom, a nemôže ich poznať, lebo sa majú duchovne posudzovať.
Viktor sorry, ale ty jsi "duchovní posuzování" neviděl ani z okna z vlakuViktorrealita napísal: ↑03 Feb 2020, 11:32Naopak. Ty nerozumieš tomu, čo píšem ja. Nerozumieš Písmu, ktoré sa musí duchovne posudzovať. No a ty to posudzuješ všetko telesne. Neveríš v Boha, preto ani nemôžeš tomu rozumieť.log napísal: ↑03 Feb 2020, 09:12Vidim,ze nerozumies otazke, ktorej rozumeju aj 3 rocne deti. Za takych okolnosti uz s Tebou zial neviem diskutovat.
Nie je ti to dané a preto u teba platí tento verš: 1Kor 2:14 Ale telesný človek nechápe vecí Ducha Božieho, lebo sú mu bláznovstvom, a nemôže ich poznať, lebo sa majú duchovne posudzovať.

To, že mne třeba duch Boží přivede na nějakou správnou pravdivou myšlenku neznamená, že duchovně posuzuji. Posuzuji pořád jako člověk se svobodným myšlením ovlivněným nějak duchem Božím, tečka.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných