SMRŤ a čo s tým súvisí

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Janík

Re: SMRŤ a čo s tým súvisí

Neprečítaný príspevok od používateľa Janík »

log napísal: 18 Nov 2019, 18:49Jeden si predstavuje takeho ducha, druhy onakeho, treti vecnu svatynu, stvrty vecnu preriu
Samozrejme je to dané kultúrou v ktorej si vyrástol a postupne si získal paradigma - (Súbor pravidiel, metód a prístupov ktorý je daný zvyklosťami a je typický pre určitú spoločnosť v určitom časovom období a v určitej lokácii.)
Keby sa XYZ narodil v Bagdade už má ruksak s dynamitom na chrbáte a išiel by školiť ľudí na predmestie Paríža. Dostal ale umiernenú výchovu v kresťanskom duchu tak vytrvalo argumentuje a verí svojmu paradigmu. Tak ako verím ja svojmu.
V kresťanstve existuje viacero paralelných paradigmat a preto je toľko cirkví, samozrejme že môže prísť k prelomeniu alebo zlyhaniu alebo reštrukturalizácii paradigmatu na základe nových poznatkov, pozorovateľných javov, emočnej príťažlivosti.......

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Aby sme vedeli, čo všetko je smrť, tak je potrebné definovať, čo to je skutočný život. Preto si musíme objasniť pojmy z Písma. Najlepšie by sa to dalo definíciou , čo to je - kráľovstvo Božie. No a budeme vedieť definovať aj to, čo to je skutočný život. Rim 14:17 Lebo kráľovstvo Božie nie je pokrm a nápoj, ale spravedlivosť, pokoj a radosť v Svätom Duchu.
Takže hneď v tomto verši je vysvetlené to, čo je to kráľovstvo Božie a súčasne aj to, čo je to skutočný život.
Ne, není to (Tebou)vysvětlené, není tam dokonce o životě ani slovo. Pokud nebudeš dělat poctivou exegezi(jako že ji neděláš), tak dojdeš k fantastickým výsledkům. Přitom to není těžké, jsou biblické vyhledávače a stačí si zadat pojmy "smrt" nebo "život" a nebudeš Ty i další zde pouze fantazírovat.
Viz. třeba i Janík-tomu by se hodil biblický verš "mýlíš se, neznáš Písmo ani moc Boží".

Janík

Neprečítaný príspevok od používateľa Janík »

Viz. třeba i Janík-tomu by se hodil biblický verš "mýlíš se, neznáš Písmo ani moc Boží"

Trafil si. Neznám písmo, a pravidelne navštevujem svätyňu. Moje náboženstvo je Shinto. Nemám proti vám nič len som chcel vysvetliť prečo veríme každý v niečo iné a máme sa toho držať a nepresvedčovať druhého. Je to potupné.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Trafil si. Neznám písmo, a pravidelne navštevujem svätyňu. Moje náboženstvo je Shinto. Nemám proti vám nič len som chcel vysvetliť prečo veríme každý v niečo iné a máme sa toho držať a nepresvedčovať druhého. Je to potupné.
Nevím, jakou svatyni navštěvuješ,ale Tvoje vysvětlení není správné. Sice nás ovlivňuje kultura, ale ta nemusí být rozhodující. Pravdivost Písma je zřejmá - vliv na dějiny světa, proroctví a hlavně hlavní smysl, spása v Kristu, ne v sobě, v rituálech. To nikdo jiný nenabízí...
Přesvědčování, lépe řečeno evangelizace,je potřebné a je to příkaz Ježíše Krista, aby jeho následovníci šířili evangelium. Nejde o potupu, ale o pravdu o Bohu a tomto světě. Kdyby naši slovanští předci zůstali při "svém", žili bychom ve společnosti incestů, krevních odplat,uctívání duchů a různých běsů. Toho, že se měli držet?
Když lidé poznají, že existuje pouze jeden Bůh a jeho Slovo je pravda, odvrátí se od marných věcí svého dřívějšího poznání. K této cestě Tě zvu a začíná čtením Božího slova.

Milan
Dátum registrácie: 07 Aug 2016, 05:26
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Milan »

Je rozdíl mezi vírou, na kterou jsme "vsadili svůj život", a vírou v to, že informace jsou pravdivé, nebo pravděpodobné, aniž by to zásadně ovlivňovalo naše jednání. Mám za to, že svědectvíí o životě víry může bý povzbuzující i přesvědčivé, nikoliv potupné. Pokud jsme křesťany, pak je to zároveň svědectví o Bohu, v něhož věříme...

Přesvědčování, lépe řečeno evangelizace,je potřebné a je to příkaz Ježíše Krista, aby jeho následovníci šířili evangelium. Nejde o potupu, ale o pravdu o Bohu a tomto světě. Kdyby naši slovanští předci zůstali při "svém", žili bychom ve společnosti incestů, krevních odplat,uctívání duchů a různých běsů. Toho, že se měli držet? Když lidé poznají, že existuje pouze jeden Bůh a jeho Slovo je pravda, odvrátí se od marných věcí svého dřívějšího poznání. K této cestě Tě zvu a začíná čtením Božího slova.

Cesta k poznání Boha začíná v nitru člověka, působením Ducha. Vnější oslovení jsou rozmanitá, jako sám život.

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Hosť napísal: 20 Nov 2019, 17:39
Aby sme vedeli, čo všetko je smrť, tak je potrebné definovať, čo to je skutočný život. Preto si musíme objasniť pojmy z Písma. Najlepšie by sa to dalo definíciou , čo to je - kráľovstvo Božie. No a budeme vedieť definovať aj to, čo to je skutočný život. Rim 14:17 Lebo kráľovstvo Božie nie je pokrm a nápoj, ale spravedlivosť, pokoj a radosť v Svätom Duchu.
Takže hneď v tomto verši je vysvetlené to, čo je to kráľovstvo Božie a súčasne aj to, čo je to skutočný život.
Ne, není to (Tebou)vysvětlené, není tam dokonce o životě ani slovo. Pokud nebudeš dělat poctivou exegezi(jako že ji neděláš), tak dojdeš k fantastickým výsledkům. Přitom to není těžké, jsou biblické vyhledávače a stačí si zadat pojmy "smrt" nebo "život" a nebudeš Ty i další zde pouze fantazírovat.
Viz. třeba i Janík-tomu by se hodil biblický verš "mýlíš se, neznáš Písmo ani moc Boží".
Ježiš povedal – moje slová sú duch a sú život.

Ján 6:63 Duch je, ktorý oživuje; telo nič neosoží. Slová, ktoré vám ja hovorím, sú duch a sú život.

Tu nejde o to či tam bolo slovko - život, ale čo to je život. Vo všetkých jeho slovách je život pre toho, kto to prijíma vierou. Z jeho slov bude človek žiť. Je to pokrm srdca a nie brucha. Chlieb života.

No povedal aj to – duch je ktorý oživuje.

Jedine v Kristu – v Bohu je skutočný život. Absencia tohto vedomia života je smrť. Telesný človek nechápe veci Ducha Božieho a sú mu bláznovstvom a ani ich nemôže pochopiť, pretože sa musia posudzovať vo Svätom Duchu. Teda, aby mohol človek žiť v Duchu Svätom a mať teda spravodlivosť, pokoj a radosť – byť srdcom v kráľovstve Božom, tak sa najprv musí z Ducha narodiť. To je ten Tešiteľ - Duch Pravdy, ktorého Poslal Ježiš – Slovo zasľúbenia a v tom Slove je radosť a pokoj. No a nové narodenie z Boha je výsostne aktom Božej vôle – jeho milosti a moci. Je to najväčší Boží zázrak v človeku. A v tom je skutočný život – narodenie z Boha – z Ducha skrze dar viery. To je práve to, byť srdcom v kráľovstve Božom.

Absencia tohto vedomia života v Kristu - Bohu, je smrť. Telesný človek môže nazývať napĺňanie svojich telesných potrieb a užívanie si toho čo svet ponúka životom, no nie je to skutočný a teda večný život. Ak sa nenarodí znova - z Ducha - z Boha, teda ak sa nezobudí - nevzkriesi do nového života v Kristu, tak je len duchovnou mŕtvolou nemajúcou večnú radosť a pokoj v Duchu Svätom.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Janík napísal: 21 Nov 2019, 21:02 Trafil si. Neznám písmo, a pravidelne navštevujem svätyňu. Moje náboženstvo je Shinto. Nemám proti vám nič len som chcel vysvetliť prečo veríme každý v niečo iné a máme sa toho držať a nepresvedčovať druhého. Je to potupné.
Potupné je zvestovať evanjelium života a chcieť, aby každý, kto mu uverí žil? To je to pravé povolanie v Kristu, aby vykúpený zvestoval všade naokolo tú najradostnejšiu Božiu zvesť, akú kedy človek mohol počuť a to počas celej svoje existencie na zemi .

No a ty si opovrhol touto Božou zvesťou a vyznávaš pohanské náboženstvo.

1Ján 5:10 Ten, kto verí v Syna Božieho, má svedoctvo sám v sebe. Kto neverí Bohu, ten ho urobil lhárom, pretože neuveril svedoctvu, ktoré vysvedčil Bôh o svojom Synovi

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Viktorrealita napísal: 22 Nov 2019, 07:51 Absencia tohto vedomia života v Kristu - Bohu, je smrť.
Ja nemam toto vedomie a predsa som zivy. Je to sokujuce? Nieco tu teda v Tvojej uvahe nehra. Slovicka skutocny zivot, neskutocny zivot, skutocnejsi, neskutocnejsi... su len priznakom, ze Tvoja teoria je zalozena na neschopnosti pouzivat ten isty jazyk ako ludia v Tvojim okoli. Teda je to iba "zvatlanie".

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Log

Horím predsa o duchovnom živote v Kristu - Bohu. Ty si uvedomuješ život v Kristu - jeho Slove? Máš radosť a pokoj vo Svätom Duchu? Kto sa nenarodí znova - z Boha - z Ducha nemôže si uvedomovať duchovný život v Bohu.
Naposledy upravil/-a Viktorrealita v 23 Nov 2019, 04:34, upravené celkom 1 krát.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Hosť napísal: 20 Nov 2019, 11:37
Viktorrealita napísal: 20 Nov 2019, 11:19 Ak sa svojou telesnou smrťou ocitnem v deň príchodu Pána a teda v deň vzkriesenia z mŕtvych , tak z tohto pohľadu je pre mňa telesná smrť , len akási brána v čase, keď prejdem z času milosti do dňa vzkriesenia do osláveného tela a ocitnem sa s Kristom a so všetkými spasenými.

Ako píše Pavol: Fil 1:21 Lebo mne je žiť Kristus a zomrieť zisk
Co s tím má společného ten uvedený text s Bible?????? Jako, že jsou tam slova život a smrt, tak se tam jednoduše přiřadí?
Vidíš tú Pavlovu istotu spásy v Kristu? Lebo pre neho je telesná smrť ziskom preto, lebo vie, že vstane v oslávenom tele, aby sa už naveky ocitol s Pánom a so všetkými spasenými. Má istotu spásy v Kristu a v tom je život - v slovách Božieho zastúpenia.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných