Jehovovi svedkovia

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
charlie766

Re: Jehovovi svedkovia

Neprečítaný príspevok od používateľa charlie766 »

Neregistrovaný napísal: 15 Nov 2020, 21:22
Stáhnul jsem si SV z roku 1922 a ještě jinou a nenašel jsem tam ani jména nějakého redakčního výboru...
Už si ich našiel??? Sú tam!

charlie766

kalič napísal: 30 Nov 2020, 12:53 Je tu ešte jeden podstatný rozdiel a to v prístupe k alkoholu.
Kým adventisti sú proti alkoholu, svedkovia chlastajú, a to riadne. Aj jeden z jehovistických šéfov, Anthony Morris III, bol pristihnutý, ako sa raz v nedeľu vykradol z centrály jehovistov, odviezol sa 50km autom a nakupoval chlast za 850 dolárov.
Tu je zachytený na videu: https://www.youtube.com/watch?v=1bbuNsxWkDo
Tretí prezident spoločnosti Strážna veža, J.F. Rutherford bol tiež známy svojim nemiernym pitím.

Rozdiel je aj v tom, že u svedkov neexistuje ani taká vnútorná diskusia aká je v CASD, u svedkov je vedenie absolútne centralizované a netoleruje sa žiadna odchýlka od jeho rozkazov.
Fuuuj, to bolo jedovaté!

"Prišiel Syn človeka, je a pije, a hovoríte: “Hľa, pažravec a pijan, priateľ mýtnikov a hriešnikov!”" Luk 7:34

Prišli Jehovovi svedkovia jedia a pijú, a hovoríš: “Hľa, chlastajú, a to riadne!”

Poznal som žiaľ, aj takého, a Jehovovým svedkom už dávno nie je. Na video, ktoré uvádzaš som sa okamžite pozrel. Čakal som, že ujo sa bude tackať a drmoliť niečo cez zuby. A čo som videl? Slušného pána, ktorý nakúpil /odhadom/ tucet fliaš drahej whiskey. Len-tak si človek domov nekúpi 12 fliaš, aby chlastal. Bola to drahá vyberaná whiskey a človek nemusí mať IQ 170, aby mu došlo, že to bol dar /pre 12 ľudí/. Keď som sledoval tie zábery, hovoril som si: Je možné, že niekto si dá tú námahu, aby vôbec vytiahol mobil, natočil to, komentoval, odoslal na spracovanie, na youtube atď.? Neuveriteľné. A úbohé. O 20 rokov nejaký adventista napíše o br. Morrisovi, že bol známy svojim nemierným pitím.

No a prečo je taký podstatný rozdiel v prístupe k alkoholu medzi apoštolmi a ASD?
Lebo ASD povedala jedna stará teta, že nesmú piť alkohol. Bodka. Keď som sa opýtal ASD prečo nepijú zelený čaj, odpoveďou bolo, že obsahuje toxické látky. Toxickééé látky - úsmev, veľký úsmev.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Kým adventisti sú proti alkoholu, svedkovia chlastajú, a to riadne. Aj jeden z jehovistických šéfov, Anthony Morris III, bol pristihnutý, ako sa raz v nedeľu vykradol z centrály jehovistov, odviezol sa 50km autom a nakupoval chlast za 850 dolárov
Nevím, jestli je to ten samý SJ, který v jiném videu hovořil o skromnosti SJ a má hodinky za několik tisíc dolarů, ale to není důležité. I na americké poměry je 850 dolarů za 12 lahví whisky docela dost (cca 70 dolarů za láhev).
Není třeba to ale paušalizovat, prostě někteří SJ si rádi dají a někteří ne, SJ nehlásají abstinenci, ale střídmost.
Bola to drahá vyberaná whiskey a človek nemusí mať IQ 170, aby mu došlo, že to bol dar /pre 12 ľudí/. Keď som sledoval tie zábery, hovoril som si: Je možné, že niekto si dá tú námahu, aby vôbec vytiahol mobil, natočil to, komentoval, odoslal na spracovanie, na youtube atď.? Neuveriteľné. A úbohé. O 20 rokov nejaký adventista napíše o br. Morrisovi, že bol známy svojim nemierným pitím.
Nemusel to být dar pro 12 lidí, ale jeho oblíbená značka, při větším nákupu máš slevu. Nebo to bylo na nějakou soukromou akci, vůbec nemuselo jít o dar.
Není ani pravda, že ho chtěli přichytit adventisté.
U SJ je problém elity a běžných členů, jak je vidět, i po "palácové revoluci", kterou vyvolala kniha Franzeho, kdy vyházeli přestárlé členy z ústředního výboru (věkový průměr byl asi 83 let), tak jsou stále lidé, kteří jsou si "rovnější".
To vše je ale odbočka od hlavního, co bylo předtím:
Rozdiel je aj v tom, že u svedkov neexistuje ani taká vnútorná diskusia aká je v CASD, u svedkov je vedenie absolútne centralizované a netoleruje sa žiadna odchýlka od jeho rozkazov.
Přesně tak, SJ jsou taková KLDR mezi církvemi-žádná diskuze, držet krok, bez jakékoliv pochybnosti. Jinak jsi odpadlík a nikdo Tě nebude ani zdravit a v případě ohrožení života Ti nepomůže, protože Tě JHVH zavrhl.

charlie766

Neregistrovaný napísal: 08 Jún 2021, 09:41
Nevím, jestli je to ten samý SJ, který v jiném videu hovořil o skromnosti SJ a má hodinky za několik tisíc dolarů, ale to není důležité.... Nemusel to být dar pro 12 lidí, ale jeho oblíbená značka, při větším nákupu máš slevu. Nebo to bylo na nějakou soukromou akci, vůbec nemuselo jít o dar.
Mám už dva roky hodinky z Lidlu za 3,99 eur. Ľuďom sa páčia a typujú oveľa vyššiu cenu. Ale o čom sa to tu bavíme? VEĎ JE TO ABSURDNÉ! Potrebuješ niekoho zdiskreditovať a v tvojej čudáckej mysli sa začnú odvíjať "príbehy".

"Jasné, musí to byť alkoholik. Odviezol sa 50 km, aby pre seba kúpil drahú whiskey. Tajne doma pochlastáva."

Halooooo: Prebuďte sa! To nie sú dôkazy a fakty! Sú to iba príbehy chorej mysle. Nedošlo k skutkovej podstate trestného činu, ktorú by si mohol preukázať a tou je opilstvo. Keby aj brat Morris kúpil alkohol pre seba a každé ráno a večer si dal panáka, ešte stále je v Božích očiach čistý! Začínaš tomu rozumieť, ty obielená stena? Pretože KEĎ brat Morris NIE JE alkoholik ako sa tu snažíš dokázať, dopúšťaš sa ty osobne hriechu proti ľuďom aj Bohu.

charlie766

charlie766 napísal: 01 Jún 2021, 08:32
kalič napísal: 30 Nov 2020, 12:53 Rozdiel je aj v tom, že u svedkov neexistuje ani taká vnútorná diskusia aká je v CASD, u svedkov je vedenie absolútne centralizované a netoleruje sa žiadna odchýlka od jeho rozkazov.
O košických zboroch CASD mám aké-také info, ale vidno to aj z prejavov adventistických kazateľov na youtube: CASD je vnútorne rozštiepená skrz naskrz. V zboroch sú rôzné frakcie, ktoré vedú rozdelených členov rôznými smermi.
"Títo adventisti neoslavujú vianoce, tamten áno a má doma aj stromček /kvôli deťom/. Tamten bol v sobotu na obed v reštaurácii a tamtá sa v sobotu nalíčila/!/ Tento sa modlí výhradne k Ježišovi, ale tamten zas neverí v Trojicu a je proti tansfúzii krvi. Tento je politicky za Fika a tamten zas za Mečiaka. Atď."

Takto si predstavujete Božiu cirkev? Za 20 rokov ste sa stali cirkvou odpadlíkov, kde si každý preferuje to svoje.
Nepochopili ste, že vás nechávajú voľne sa pásť "vo vnútornej diskusii" bez "rozkazov" a tolerujú vám "odchýlky"/?/
Nepochopili ste/?/, že na Kolosanom 2:16 sa jednoducho musí nájsť nejaký argument, aj keby sa mal vykopať spod zeme!

Prečo? Lebo ste zlatou baňou pre dravých vlkov! Dať mesačne zboru 50-100 eur za /pracujúceho/ člena, tu už sa oplatí čokoľvek. Aj tvrdiť, že desiatky zo starého Zákona sú pre kresťana záväzné a patria k mravnému Zákonu.

Ale kam by ste vlastne šli???

Hovorím vám, že v Božom ľude, ktorým sú Jehovovi svedkovia je LÁSKA, PORIADOK a POKOJ. Patrím k ním skoro 30 rokov a nemyslite si, preskúmal som všetko. Mám nos na podvody, ktoré som objavil - naopak, u odpadlíkov. Tým však odpovedať nebudem.

Neregistrovaný

Ako to majú s financovaním SJ? Desiatky alebo dobrovoľné prispevky? Mne u Casd prišlo od začiatku nemorálne vyžadovať povinné desiatky a ešte falošne argumentovať Starým Zákonom.
K ďalšej téme, čo sa týka rozvratu v cirkvi, nie je to len v casd. Všetky cirkvi sú infiltrované liberálmi, ktorí prichádzajú ako vlci v ovčom rúchu. Vysledkom ich konania je vlažnosť, rozdelenie a úpadok kresťanov.

charlie766

Neregistrovaný napísal: 09 Jún 2021, 10:58 Ako to majú s financovaním SJ? Desiatky alebo dobrovoľné prispevky? Mne u Casd prišlo od začiatku nemorálne vyžadovať povinné desiatky a ešte falošne argumentovať Starým Zákonom.
Jehovovi svedkovia AK CHCÚ, prispievajú dobrovoľnými darmi. Každý má možnosť rozhodnúť sa, na čo prispeje: celosvetovú činnosť alebo na úhradu miestnych výdavkov. Od Jehovových svedkov sa neočakáva, že budú dávať desiatky ani že budú prispievať určitým percentom zo svojho príjmu.

2. Korinťanom 9:7 "Nech každý dáva tak, ako sa rozhodol v srdci, nie neochotne alebo z donútenia, lebo Boh miluje radostného darcu."

Nikdy nerobíme zbierky ani nevyberáme vstupné na naše zhromaždenia. Neberieme peniaze za krsty, pohreby či svadby ani za nijaké iné náboženské služby. Nezískavame peniaze prostredníctvom žiadnych charitatívnych podujatí, nevyberáme peniaze do zvončeka ani nijako inak nežiadame o finančné dary. Mená darcov nikdy nezverejňujeme.

Matúš 6:2-4 "Preto keď dávaš dary chudobným, neupozorňuj na seba, ako to robia pokrytci v synagógach a na uliciach, aby ich ľudia oslavovali. Uisťujem vás, že už dostali svoju odmenu. Keď dávaš dary chudobným, nech tvoja ľavá ruka nevie, čo robí pravá. Tak tvoje dary zostanú utajené a tvoj Otec, ktorý sa pozerá v skrytosti, ťa odmení."

Naša webová stránka ani publikácie neobsahujú žiadnu reklamu, z ktorej by sme mohli mať zisk. Účtovné záznamy každého zboru sa pravidelne kontrolujú a zverejňujú na zhromaždeniach. Tak sa darované prostriedky vždy používajú správne.

2. Korinťanom 8:20, 21 "Chceme tak zabrániť tomu, aby nám niekto vyčítal, ako tento veľký dar spravujeme. Lebo „sa snažíme všetko robiť čestne, a to nielen pred Jehovom, ale aj pred ľuďmi“."

charlie766

Jehovovi svedkovia odmietajú prostriedky zo štátneho rozpočtu. Takto to bolo aj v CASD do roku 2005. Ako som čítal, pre mnohých ASD bolo toto obrovským sklamaním. Veď čo má mať cirkev a štát spoločného?

Posielam odkaz na tabuľku:
Prostriedky zo štátneho rozpočtu v rokoch 2000 až 2019
pre cirkvi a náboženské spolocnosti na platy duchovných a prevádzku ústredí

https://www.culture.gov.sk/wp-content/u ... az2019.pdf

Neregistrovaný

Jehovovi svedkovia AK CHCÚ, prispievajú dobrovoľnými darmi. Každý má možnosť rozhodnúť sa, na čo prispeje: celosvetovú činnosť alebo na úhradu miestnych výdavkov. Od Jehovových svedkov sa neočakáva, že budú dávať desiatky ani že budú prispievať určitým percentom zo svojho príjmu.
No tak Charlie, moc to neidealizuj. SJ skutečně nedávají desátky, ale kupují knihy, které potom rozdávají a vzhledem k tomu, jak je organizace řízena, je přehled o tom, jak kdo přispívá.
Naša webová stránka ani publikácie neobsahujú žiadnu reklamu, z ktorej by sme mohli mať zisk. Účtovné záznamy každého zboru sa pravidelne kontrolujú a zverejňujú na zhromaždeniach. Tak sa darované prostriedky vždy používajú správne.
Myslíš asi jedinou oficiální webovou stránku SJ. Místní sbor vlastně svou webovou stránku mít nemůže, vše je řízeno z centra.
Je to ale věc samotných SJ, jak si to vedou.
Jehovovi svedkovia odmietajú prostriedky zo štátneho rozpočtu. Takto to bolo aj v CASD do roku 2005. Ako som čítal, pre mnohých ASD bolo toto obrovským sklamaním. Veď čo má mať cirkev a štát spoločného?
SJ nevykonávají žádnou charitativní činnost, pomáhají maximálně svým členům a nadějným zájemcům. Jiné církve pro stát dělají mnoho užitečných věcí-pomáhají bezdomovcům, mají azylové domy, charitativní obchody, pečovatelské služby a to nejvíc ŘKC. Existuje Diakonie a Adra, existuje adopce na dálku atd. Proč by tyto věc nemohl stát podpořit, když církve suplují roli státu? Je to v pořádku.
Co se týče CASD, už o tom bylo mnoho zpráv, ale protože zákony ČR neumožnily přímou náhradu škod z doby komunismu, přistoupili asd na vyrovnání prostřednictvím dotací na platy kazatelů. Církev a stát mají mnoho společného-lidé v církvích jsou zároveň občany státu, církve mohou pomoci státu v sociální oblasti, v morální, tím bude všem i bezpečněji.
Odmítání není žádné "hrdinství", v minulosti SJ daleko více odmítali roli státu-nerespektování státnosti, nechtěli očkování proti nakažlivým chorobám, odmítání podpořit správné věci ve volbách..už se to dost změnilo, což je dobře.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

charlie766 napísal: 09 Jún 2021, 16:44 Jehovovi svedkovia odmietajú prostriedky zo štátneho rozpočtu. Takto to bolo aj v CASD do roku 2005. Ako som čítal, pre mnohých ASD bolo toto obrovským sklamaním. Veď čo má mať cirkev a štát spoločného?
To, že stát platí církve je extrémně zavádějící. Vládnoucí KSČ zabavila neoprávněně některým církvím majetek.
Otázkou by mohlo být: Co bylo zabaveno SJ z jejich vlastního majetku. Stát vrací část majetku církvím formou,
která pouze působí dojmem, že jim platí to či ono. Má to vůbec smysl vysvětlovat, že jiná forma finančního odškodnění
nebyla tehdy možná? Jistě jsou církve, které dostávají finance neoprávněně - nebylo jim nic vzato.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných