sem si toho všiml až teď

Milane
ty sis sám sobě poděkoval za příspěvek

DDDDD
Jinak už mě unavují ty výroky lidí: ,,nemůžeme z Boha udělat automat" ,,nemůžeme Bohem manipulovat"
Fakt jděte s tím k šípku.
Boží vůle ohledně člověka a jeho zdraví/nemoci je v Novém zákoně naprosto jasně zjevena!!!!!
Bůh chce aby lidi byli zdraví!!!!!
Řecké slovo ,,so(d)zó" od kterého je odvozeno i ,,soter" neznamená jenom spasit a spasitel, ale je to i lékařský termín uzdravit - uzdravitel.
viz. SZ
Ex 15,26
Řekl: Jestliže opravdu budeš poslouchat Hospodina, svého Boha, a dělat to, co je v jeho očích správné, naslouchat jeho příkazům a zachovávat všechna jeho ustanovení, žádnou nemoc, kterou jsem vložil na Egypt, na tebe nevložím, protože já jsem Hospodin, který tě uzdravuji.
doslovně tam stojí ,,JEHOVA RAFFA" pro zvyklé čechy (ctitelé jediného pravého Božího jména promiňte) Hospodin Uzdravitel.
Ježíš Kristus také uzdravoval každého, kdo k němu přišel.
Výrok ap. Pavla v 2 Kor 12,7-10 je často zneužíván, k obhajobě učení, že Bůh sesílá nemoci, nebo, že tím lidi vychovává.
1) V textu je jasné, že to nebyl Bůh, ale ,,posel satanův" Posel satanův asi nechodí plnit vůli Boží, nebo Ježíše, ale právě tu Satanovu.
2) Za druhé z kontextu předchozí kapitoly i jiného výskytu použití slova osten, vyplývá, že nešlo o nemoc, ale o pronásledování.
3) Boží odpověď a řešení v tomto textu nezní: ,,kašlu na to, nechám se oslavit tím, že budeš nemocný/ pronásledovaný"
Ta odpověď přece říká něco ve smyslu: ,,moje milost ti na to stačí, v době, kdy si uvědomíš svou vlastní slabost a přestaneš spoléhat sám na sebe, jak se z toho dostaneš, tak se projeví má moc"
Je jasné, že věta Boží řeči končí tím, že se díky podmínkám ,,lidské slabosti" projeví jeho SÍLA.
V té odpovědi je jasné, že Bůh má v plánu použít svou SÍLU, aby se projevila a on byl oslaven.
Souhlasím s tím, že Bůh dopouští na křesťany pronásledování pro jeho jméno.
Ale když je někdo nemocný tak má prostě zavolat starší podle Jakuba a jejich modlitba víry a pomazání mu má odpustit hříchy, pozdvihnout ho a uzdravit.
To, že se uzdravení v praxi často neděje znám taky, znám ,,nevyslyšené modlitby" znám lidi, za které jsem se modlil za uzdravení a oni zemřeli. Také se mi to nelíbí a nevím pořádně co s tím.
Ale prostě to neznamená, že kvůli tomu ,,přepíšu" bibli a začnu se tvářit, že si to Bůh přeje.
Jakmile si někdy připustíte, že Bůh si přeje nějakou nemoc, nebo zlo, tak vám to naruší vztah k němu!!!
V důsledcích proč byste se měli přece bránit Boží vůli. Potom by bylo špatné se snažit uzdravit, nebo někomu pomáhat a to je snad to nejhorší co vás kvůli tomu může začít napadat.
To učí východní náboženství jako špatnou karmu. Prostě vidíte chudáka v neštěstí a nepomůžete mu, protože řeknete, ten člověk udělal něco špatného a musí si tím sám projít, aby se posunul zase někam dál (třeba až v příštím životě), my bychom mu svou pomocí vlastně ani nepomohli a šli proti karmě (Boží vůli).
Boží láska vede vždy k soucitu a pomoci. Bůh nám dal ne Ducha strachu, ale Ducha síly lásky a rozvahy. Ale jak byste mohli pomáhat, když byste věřili, že Bůh s ním soucit nemá, protože Bůh ho uzdravit nechce, takže vlastně chce, aby byl v tom nemocném stavu. Třeba aby se něco naučil.
Nikdo takhle nejednáte s vlastními dětmi, že byste je nechali úmyslně nastydnout , nebo jim píchli injekcí chřipku, abyste je vychovali.
A Bůh, který je k nám mnohem lepší , než my ,,hříchem zasažení rodiče", tomu tyto motivy chcete podsouvat?
fuj