log napísal:
Cisar=Rim=stat=Slovenska republika
Chram=Jeruzalem=cirkev=Casd
Tomáš Plechatýý napísal: ↑04 Mar 2018, 12:25
a i v době, kdy chrámová služba a daň byla ji Ježíš zaplatil, jen aby nepohoršil, ale prohlásil že je od ní svoboden.
Prehlasit moze, zaplatit musi )
CASD = cirkev se sice dnes staví na úroveň Chram - Jeruzalem
Ale ve skutečnosti to takto Ježíš nenastavil.
Izraelský národ byl vyvolen jako národ a tedy vznikl stát s vládou teokracie - nařízení církve vlastně byly i zákony země.
Křesťané jsou následovníci Ježíše Krista jako přijatí do Boží rodiny, ale nezakládají a žádný nový stát, zákony, národ. Je to prostě rodina.
Stále jsou občané svých dosavadních států a jsou vázani jejich zákony, ale křesťané samotní neměli žádnou povinnou oragnizační strukturu, smlouvy a pravidla.
Prostě se scházeli z vděčnosti a společně chválili Boha a čekali jeho příchod a dobrovolně si pomáhali.
ani CASD ani jiná organizace církve není = Chrám + Jeruzalém ve smyslu, že by to tak bible učila.
............
Tomáš Plechatýý napísal: ↑04 Mar 2018, 12:25
a i v době, kdy chrámová služba a daň byla ji Ježíš zaplatil, jen aby nepohoršil, ale prohlásil že je od ní svoboden.
Prehlasit moze, zaplatit musi )
[/quote]
Ani toto není tak jak píšeš. Zaplatit opravdu nemusel.
Jestli si myslíš, že to udělal proto, že věděl, že by ho jinak chytli a donutili nebo uvěznili, tak zvaž to, že Ježíše chtěli chytit a uvěznit, nebo zabít už nějakou dobu předtím a dokud se jim nevydal, tak ho nikdy nechytli.
Lukáš 4,28-30
Když to slyšeli, byli všichni v synagóze naplněni hněvem.
Vstali, vyhnali ho z města a vedli ho až na sráz hory, na níž bylo jejich město vystavěno, aby ho svrhli dolů.
On však prošel jejich středem a bral se dál.
Jan 7,30
Tehdy se ho chtěli zmocnit; ale nikdo na něj nevztáhl ruku, neboť ještě nepřišla jeho hodina.
Jan 7,44-46
Někteří z nich ho chtěli zadržet; ale nikdo na něj nevztáhl ruku.
Chrámová stráž se vrátila k velekněžím a farizeům, a ti se jich ptali: „Proč jste ho nepřivedli?“
Oni odpověděli: „Nikdo nikdy takto nemluvil!“
V celé kapitole Jana 7 se píše,
Jan 8,20
Ta slova řekl v síni pokladnic, když učil v chrámě. Ale nezatkli ho, protože dosud nepřišla jeho hodina.
Jan 8,59
Tu se chopili kamenů a chtěli je po něm házet. Ježíš se však ukryl v zástupu a vyšel z chrámu.
Jan 10,23-24
Ježíš se procházel v chrámě, v sloupoví Šalomounově.
Židé ho obklopili a řekli mu: „Jak dlouho nás chceš držet v nejistotě? Jsi-li Mesiáš, řekni nám to otevřeně!“
Jan 10,31
Židé se opět chopili kamenů, aby ho ukamenovali.
Jan 10,39
Opět se ho chtěli zmocnit, on jim však unikl.
Někdy mi to připadá jako pohádka, nebo zázrak.
Když někoho stráž má nahánět půl týdne na rozloze cca jednoho Václavského náměstí a nechytnou ho, nebo když ho obklopí a pak když ho chtějí kamenovat tak jim unikne.
Dokonce i na konci:
Jan 18,3-8
Jidáš vzal s sebou oddíl vojáků, k tomu stráž od velekněží a farizeů, a přišli tam s pochodněmi, lucernami a zbraněmi.
Ježíš, který věděl všecko, co ho má potkat, vyšel a řekl jim: „Koho hledáte?“
Odpověděli mu: „Ježíše Nazaretského.“ Řekl jim: „To jsem já.“ Stál s nimi i Jidáš, který ho zradil.
Jakmile jim řekl ‚to jsem já‘, couvli a padli na zem.
Opět se jich otázal: „Koho hledáte?“ A oni řekli: „Ježíše Nazaretského.“
Ježíš odpověděl: „Řekl jsem vám, že jsem to já. Hledáte-li mne, nechte ostatní odejít.“
Matouš 26,53
Či myslíš, že bych nemohl poprosit svého Otce, a poslal by mi ihned víc než dvanáct legií andělů?