Katolická církev

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Tomáš Plechatýý

Re: Katolická církev

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

Byla Doba, kdy bych si také s chutí párkrát kopnul do Katolické církve, protože přece pravda.... věrouka....bludy atd.

Dnes by mi nestačily nohy, kdybych měl kopat do všeho, kde jsou bludy, arogance, pokrytectví atd.

Ovšem shluknout se na cikánskou férovku mi už nepřijde ani potřebné - i beze mne bude mít dost modřin - ani morální.

Je snadné si v klubu stejně smýšlejících zahrát na ,,rodičovské sdružení" a společně vyplísnit jedno nebo více dětí, ideálně když nemají převahu.

Ale to slouží tak akorát k upuštění páry, protože to poslední co ten zkopaný jedinec udělá je, že vstane se zbožným úsměvem a zasněně pronese: ,,prozřel jsem, vidím pravdu, která mne osvobodila" nyní půjdu, přidám se k vám a společně si zakopáme zase do někoho jiného.

Navíc podle toho přísloví o třísce a trámu v oku mi přijde hloupé, když se zrovna Mikim a Viktorrealita snaží vyhánět katolické bludy z bývalého kazatele.

Mikime a Viktore možná máte nabito velké zásobníky veršů a pouček na Martina Lejsala.

Ale jeden z vás mluví o přísném Bohu, který neodpustí nikomu, kdo porušoval jeho zákon a druhý z vás mluví o Bohu, který polovinu lidí nepovažuje za své děti a jsou tedy předurčeni k jeho slávě vejít do záhuby a zatracení.

Mě tedy Martin svými odpovědmi zní lidštěji a přirozeněji než vy dva.

Nevím čemu všemu věří a nevěří ale podle ovoce bych si vybral raději jeho víru než tu vaší.

Vás si umím představit v příbězích o Ježíši v evangeliích jako ty nespokojené zákoníky a farizeje.

Ale jak jsem psal na začátku, byla doba, kdybych si kopnul stejně horlivě i já jsem byl ,,farizej" a jednal zákonicky.

Ta představa kdy nějací dva anonymové na internetu chtějí napravovat muže, který zasvětil život službě Bohu jako kazatel a provinil se jen tím, že později přešel do jiného vyznání a společenství mi však připadá komická i smutná.

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Tomáš Plechatýý napísal: Nevím čemu všemu věří a nevěří ale podle ovoce bych si vybral raději jeho víru než tu vaší.
Daj pozor, aby ťa neuvarili, ako tú žabu! Podľa toho čo si napísal, tu vodu už máš dosť horúcu a čím skôr vyskočíš, tým lepšie.

KC nezmenila svoju podstatu, ale skôr sa zdá, že natiahla falošnú masku univerzality.

Prečo sa napr. pozmenilo: “Kristova Cirkev je katolícka cirkev“ na “ Kristova Cirkev je v katolíckej cirkvi“?

Prečo sa pozmenil výraz na(existuje v) a nie jednoducho ‚(je)?

Táto zdánlivo nepatrná zmena:“ Kristova Cirkev je v katolíckej cirkvi“ znamená veľa v pochopení úmyslu RKC. Táto zmena je určená predovšetkým pre cirkvi a cirkevné spoločenstvá mimo KC na zjednotenie pod krídla univerzality RKC.

Reformácia chápe, že Cirkev Kristova je z nášho pohľadu neviditeľná a je teda v množstve cirkví, cirkvičiek, zboroch aj mimo nich. Iba Boh vie, kto všetko do nej patrí a bude patriť čo sa týka osoby.

KC to chce napodobniť, no rozdiel je v tom, že to chce zastrešiť pod svoje krídla univerzality a podriadiť pod pápeža, ako viditeľnej hlavy viditeľnej cirkvi.

Zvod je v tom, že RKC sa tvári ako jediná viditeľná cirkev s viditeľnou hlavou - pápežom v ktorej je vraj sústredená Cirkev Kristova a potrebuje len prijať ostatné rozkolom a reformáciou oddelené prvky a tak zjednotiť a zastrešiť všetkých kresťanov pod svoje krídla univerzality. To znamená, že už ani nevyžaduje konverziu, len stačí uznať pápeža a postupne naberať všetko to, čím KC podmieňuje uznanie, aby patrili vraj k všeobecnej cirkvi. Je to taktika pomalého uvarenia žaby, ktorá nevníma, že voda už vrie a zahynie.

Pozmenením toho, že “Kristová Církev je katolícka cirkev“ na“ Kristová Cirkev je v katolíckej cirkvi“ vytvorila priestor na to, aby svoju plnú univerzalitu mohla uplatniť v praxi, keďže začala uznávať, že prvky KC sú roztrúsené aj mimo samotnú KC. Takže sa akože zdánlivo otvorila.

Zvod spočíva v tom, že najprv jedna z mnohých cirkví vo vtedajšej Rímskej ríši, prevzala štafetový kolik moci pohanského Ríma a vo svoje namyslenosti a pýche vyhlasi, že práve ju, ako viditeľnú KC založil Kristus a vraj poveril osobu Petra, aby ho na Zemi zastupoval. Podloží to niektorými veršami z Písma ako napr. – Mat16:18, ktorých zmysel prekrúti.

Vymyslí si následníctvo po Petrovi, lebo Peter akože zomrel, tak ako ináč. Nastaví si vlastné kritéria, ktoré majú splňať všetky cirkvi, ak sa teda chcú stať súčastou KC a teda v prvom rade uznať pápeža, ako námestníka Krista – Boha na zemi. Týmto sa vytvoril priestor na spochybnenie dostatočnosti Božieho Slova v Biblii a slovo pápeža a tradície sa týmto povýšiť na úroveň Božieho Slova , alebo dokonca nad Božie Slovo a to vo všetkých cirkvách a to je jej cieľ. Zjednotiť to všetko pod viditeľnú hlavu – pápeža, akoby jednota v Duchu Svätom a s jedinou hlavou – Kristom ani neexistovala. Táto falošná cirkev vedie vojny, hromadí majetok, vedie mocenské politické boje, prenasleduje a preklína a správa sa ako nejaké politické zoskúpenie – svetská ríša. Dokonca stojí nad panovníkmi a kráľmi.

Rozkol a reformácia tento mocenský trend ukončila. Teraz hľadá spôsob, ako to znovu zastrešiť pod svoje krídla univerzality a na to slúžil II Vatikánsky koncil.

Takže vymysleli to jednoduchou zmenou a teraz vyhlasujú, že cirkev Kristova je jedine v KC.

Akože je vraj v KC cirkev Kristova nejakým pravým jadrom na čele s pápežom. Tvoria ho tí všetci, ktorí spĺňajú všetky kritéria pravosti a teda vraj tvoria cirkev Kristovu. Kto všetko to je a tvorí cirkev Kristovu v KC mi zatiaľ nikto nepovedal. No zmena je v tom, že aj tých, ktorí sú poznačení rozkolom a reformáciou zahrnula taktiež vo svojej predstave univerzality do KC, len ešte nespĺňajú tie všetky podmienky, ktoré vyžaduje, aby ich zahrnula do svojho pravého jadra KC. No a na tom usilovne pracuje a robí spoločné vyhlásenia, podporuje ekumenické hnutia, vytvára také charizmatické hnutia, ktoré nepozorovane prenikajú do ostatných cirkví a zborov mimo KC, aby ich postupne naklonili a začali ju uznávať a to spolu s pápežom.

Vidím ako mnohí kazatelia mimo KC, kážu evanjelium prosperity a zakrývajú to tým, že vraj je to požehnanie od Boha, lebo uverili a sú znovuzrodení. Takto mnohí s vidinou úspechu, zdravia a bohatstva napĺňajú charizmatické spoločenstvá. Kazatelia sa chvália miliónmi znovuzrodených, no aká je realita a aký motív týchto takzv. veriacich? Takto ľudí vedu k milovaniu mamonu, k pokryteckému pozitívnemu mysleniu, honbou za úspechom, zábavou, zážitkami, zázrakmi, dovliekli zábavu do zhromaždení, aby prilákali mladých ľudí, ktorí nič iné ako zážitky, zábavu ani nevidia. Slovo Božie ich už nezaujíma a stiera sa rozdiel medzi katolíckym charizmatikmi a tými, ktorí sú mimo KC. Spoločne sa stretávajú a vytvára sa pôda na celosvetové charizmatické hnutie, ktoré postupne bude uznávať pápeža ako hlavu, lebo vraj Ježiš chcel viditeľnú jednotu. A takto pracuje antikrist.

Ak by to ostalo po starom , tak táto finta, by sa urobiť nedala. Musela by byť potrebná konverzia každého člena, kto bol mimo KC na katolíka. Jednoducho by ostala ohraničená, no teraz je to už o inom a je otvorená. Nie je už potrebná konverzia členov, ale stačí urobiť najprv spoločné vyhlásenia cirkví mimo KC a vzájomné uznanie a postupne cez hmlu ekumenizmu prenikať do vnútra cirkví, meniť ich vyznanie, aby postupne sa uznal pápež a pokračovali ďalšie kroky k začleneniu pod krídla univerzality KC.

Takto je vytváraný falošný obraz Cirkvi Kristovej v KC a stačí už len pozbierať oddelené prvky zapríčinené rozkolom a reformáciou.

Kontregácia pre náuku viery vydala dokument. Nesie názov Odpovede na otázky týkajúce sa niektorých aspektov náuky o Cirkvi.

Otazka: „Ako sa má chápať tvrdenie, podľa ktorého Kristova Cirkev existuje v Katolíckej cirkvi?“. Kongregácia preto potvrdzuje tvrdenie koncilu, že Kristus založil na zemi jedinú Cirkev a „táto Cirkev existuje v Katolíckej cirkvi, riadenej Petrovým nástupcom a biskupmi v spoločenstve s ním“. Existencia znamená trvalú historickú kontinuitu a prítomnosť všetkých zložiek ustanovených Kristom v Katolíckej cirkvi, v ktorej sa konkrétne nachádza Kristova cirkev na zemi.

Ako vidíme hlavný úmysel KC skrýva!

Povie, že dôkazom existencie Cirkvi Kristovej v KC je v prítomnosti všetkých zložiek ustanovených Kristom. No to tvrdila aj predtým. Predsa tieto zložky vraj ustanovené Kristom sú jej vlastné nariadenia, ktorými podmieňuje zahrnutie aj ostatných pod svoje krídla univerzality.

Všimol som si odkrytý úmysel RKC z vyjadrenia Mons. Amata

Mons. Amato: Odpovede Kongregácie pre náuku viery prispievajú k posilneniu ekumenického dialógu, ktorý musí okrem otvorenosti obsahovať aj ochranu vlastnej katolíckej identity. Iba tak totiž možno dospieť k jednote všetkých kresťanov v „jednom stáde s jedným pastierom“ a vyliečiť ranu, ktorá dodnes bráni Katolíckej cirkvi v úplnom uskutočnení svojej univerzality v dejinách.

Ináč povedané, ak bude zachovaná katolícka identita, iba tak môžeme dospieť k jednote všetkých kresťanov, no jedine pod jej krídlami univerzality.

Pre úplné uskutočnenie svojej univerzality RKC nasadila nebývalé tempo.

Úplné uskutočnenie univerzality znamená, že RKC by navonok vystupovala veľmi ústretovo – otvorene (akoby zmenená), no popri otvorenosti si buduje o to viac ochranu svojej identity. Aby zastrešovala mnohé kresťanské cirkvi a pritom ostala identická vo svojej podstate. Je to hrubé pokrytectvo a zvod. Zvod je až taký silný, že mnohí reformované cirkví sú ochotní prijať katolicizmus ako kresťanský a biblický.

Fínsko: „My, fínski luteráni, chceme patriť do Katolíckej cirkvi,“ vyhlásil luteránsky biskup z Helsínk Eero Huovinen v stredu 25. mája 2007 na talianskom Eucharistickom kongrese v Bari. V prednáške na tému ekumenizmus fínsky biskup najprv vyhlásil: „Martin Luther nemal nikdy v úmysle založiť novú cirkev, ale že ju chcel obnoviť. Preto je veľkou túžbou fínskych luteránov, aby patrili do Katolíckej Kristovej cirkvi! Spoločne s našimi katolíckymi sestrami a bratmi sa modlíme za to, aby sme boli jedno v Kristovi.“

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Dokonca nás katolíci začali nazývať oddelení bratia. V reformovaných cirkvách a zboroch sa navzájom nazývame bratia a sestry v Kristu, tak prečo oddelení. Od koho sme sa oddelili? A čo keď KC sa oddelila a zišla z cesty a my sme ostali v Kristu? Od Krista sme sa neoddelili. Je to úlisnosť a pokrytectvo. Prekliatia na našu adresu neodvolali, no súčasne sú schopní nás nazývať oddelení bratia.

Bratia sú len tí, ktorí sa narodili z toho istého semena Ducha - Slova Božieho. Já mám Otca v Kristu na nebesiach a oni majú svätého otca vo Vatikáne, tak ako môžeme byť bratia, vraj oddelení. "Svätý otec" vo Vatikáne ich určite nespasí.

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Tomáš Plechatýý napísal: 28 Mar 2019, 13:17

Nevím čemu všemu věří a nevěří ale podle ovoce bych si vybral raději jeho víru než tu vaší.
Tak to nás bude víc.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Lída Rohalová napísal: 28 Mar 2019, 20:35
Tomáš Plechatýý napísal: 28 Mar 2019, 13:17

Tak to nás bude víc.
Áno, je naozaj dosť tých, ktorí koketujú s KC.
Je to ale smrteľné! Písmo varuje pred uctievaním náboženského systému v akejkoľvek forme.

Len sa potvrdzujete to, čo som napísal. Je potrebné nazývať veci pravými menami a neskrývať sa za korektnosť.

Čím je badať väčšie odpadnutie, tým je bližšie koniec.

V zjavení Jána sa píše nie len o prvej šelme, ale aj o druhej šelme, ktorá je výnimočná tým, že má dva rohy podobnými Baránkovým , teda ako keby Kristus - Baránok, ako keby Kristové kráľovstvo, ako keby kresťanstvo, no ako vidíme, hovorí ako drak - satan. Vidíme, že sa maskuje rohami Baránka - Krista, no hovorí ako satan.

Treba ju identifikovať, aby sme to neuctievali a neklaňali sa jej. No kto je zapísaný v Knihe Života, nebude to uctievať.

To je to antikristové náboženstvo - falošné kresťanstvo, ktoré je také populárne. Nad tým by sa mnohí mali zamyslieť , nekoketovať a neuctievať ho a to v akejkoľvek forme a držať sa Slov Ježiša Krista. Lebo budú sa mu klaňať všetci, ktorí nie sú zapísaní v Knihe Života.

Sama si odpovedzte, kto to je.

Zj 13:11 A videl som inú šelmu, vystupujúcu zo zeme, ktorá mala dva rohy, podobné Baránkovým, ale hovorila jako drak

Martin Lejsal
Dátum registrácie: 18 Jún 2018, 07:42
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Martin Lejsal »

Přátelé, děkuji, že se mě zde někteří z Vás zastali, ale necítím se být napadený. Dobře rozumím bratrovi Viktorrealita a jeho potřebě uvádět témata na - podle jeho poznání - pravou míru. Dělá ze svého pohledu vše pro to, aby se těm, kteří jsou z jeho pohledu slepí, otevřeli oči.

Přiznám se, že dnes, pokud mne napadne dělit lidi (a čím jsem starší, tím více si uvědomuji, že lopatu v ruce má na své sýpce Pán), pak ne především podle toho, jakým způsobem - spiritualitou, rituály atd - projevují svoji víru, ale spíše podle toho, jak jednají a pomáhají těm nejpotřebnějším, jestli odpouští nepřátelům atd. Byly, jsou a budou z Božího pohledu pouze dvě skupiny lidí - ovce a kozlové. Jedni nakrmili hladového a navštívili potřebné, jiní ne. Celé dílo spásy je myslím o znovu obnovení schopnosti našeho srdce milovat tak, jako miluje Bůh.

Ale nyní k věrouce. Čemu věřím a čemu ne. Ano, jsem katolík. Proč? Nejprve jsem přestal být adventistou. Jádrem pro mne bylo téma svatyně. Dle CASD vstoupil Kristus do svatyně svatých v roce 1844. Já věřím, že tak učinil již při svém nanebevstoupení. Ale přiznávám, že se touto otázkou stále zabývám.

Katolíkem jsem proto, že věřím v reálnou a podstatnou přítomnost Krista v eucharistii. Nevěřím, že chléb a víno jsou pouze symboly. Pak také věřím, že zde má být určitá forma služby "Petra." Věřím ve svátosti - i ve svátost smíření.

Ale, přiznám se Vám, že mám s některými tématy problém. Petrova služba ano - ale neomylnost, nebo vláda nad věřícími, to ne. Otázka smrti - adventisté říkají, že je spánek. Katolíci říkají, že je duše a hned nebe/očistec/peklo. Já z Písma vyčetl možnost spánku i hned být s Kristem. V této otázce se tedy nechám spíše překvapit. Z toho důvodu se také modlím zejména a v poslední době pouze k Bohu.

Neděle. ANo, je to den kdy vstal z mrtvých Kristus a nevidím důvod, proč si to nepřipomínat. Ale tím není nijak umenšena sobota, jako Hospodinem daný den odpočinku. K tomu stále více docházím, že to tak je.

KC jako šelma. Ano, mnohokrát v historii se šelmovsky zachovala. Stejně tak i mnoho dobrého udělala. Člověk, který se učí u Krista pokoře a mírnosti, nemusí mít obavy, že by se její snahou v budoucnu ovládnout svět - pokud k tomu dojde - nechal převálcovat. Dělící čára nebude přes věrouku, ale přes schopnost jít za hlasem Krista, kterého jsem se učil následovat již dávno před tím. S pouhou znalostí věrouky vůbec nevystačíme. To není moc Boží ke spasení. Tou je evangelium a tím je Kristus.

Podstatným věcem v KC věřím. Některým u CASD také. Kdo tedy jsem? Z hlediska pravověrných na obou stranách asi odpadlík. Já doufám, že pokud se toho budu muset dožít, dá mi Kristus v závěrečné krizi sílu odolat.

Víte, v KC je tolik obrácených bratří a sester. Kvůli nim zde také jsem. Studuji a rozjímám s nimi Písmo a mám je moc rád. Stejně tak si rád poslechnu i dobré kázání na internetu od CASD - Beneš, Duda atd.

Martin Lejsal
Dátum registrácie: 18 Jún 2018, 07:42
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Martin Lejsal »

A často se mi po CASD stýská. Je to moje první láska, mohu-li to tak říci. Nebe je pro mne jediné řešení, kdy budu snad moci být se všemi, které mám rád. A nebudeme již nic řešit, dohadovat se a jen chválit Boha a prostě žít.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Přiznám se, že dnes, pokud mne napadne dělit lidi (a čím jsem starší, tím více si uvědomuji, že lopatu v ruce má na své sýpce Pán), pak ne především podle toho, jakým způsobem - spiritualitou, rituály atd - projevují svoji víru, ale spíše podle toho, jak jednají a pomáhají těm nejpotřebnějším, jestli odpouští nepřátelům atd. Byly, jsou a budou z Božího pohledu pouze dvě skupiny lidí - ovce a kozlové. Jedni nakrmili hladového a navštívili potřebné, jiní ne. Celé dílo spásy je myslím o znovu obnovení schopnosti našeho srdce milovat tak, jako miluje Bůh.
Ale nyní k věrouce. Čemu věřím a čemu ne. Ano, jsem katolík. Proč? Nejprve jsem přestal být adventistou. Jádrem pro mne bylo téma svatyně. Dle CASD vstoupil Kristus do svatyně svatých v roce 1844. Já věřím, že tak učinil již při svém nanebevstoupení. Ale přiznávám, že se touto otázkou stále zabývám.
Katolíkem jsem proto, že věřím v reálnou a podstatnou přítomnost Krista v eucharistii. Nevěřím, že chléb a víno jsou pouze symboly. Pak také věřím, že zde má být určitá forma služby "Petra." Věřím ve svátosti - i ve svátost smíření.
Ale, přiznám se Vám, že mám s některými tématy problém. Petrova služba ano - ale neomylnost, nebo vláda nad věřícími, to ne. Otázka smrti - adventisté říkají, že je spánek. Katolíci říkají, že je duše a hned nebe/očistec/peklo. Já z Písma vyčetl možnost spánku i hned být s Kristem. V této otázce se tedy nechám spíše překvapit. Z toho důvodu se také modlím zejména a v poslední době pouze k Bohu.
Neděle. ANo, je to den kdy vstal z mrtvých Kristus a nevidím důvod, proč si to nepřipomínat. Ale tím není nijak umenšena sobota, jako Hospodinem daný den odpočinku. K tomu stále více docházím, že to tak je.
KC jako šelma. Ano, mnohokrát v historii se šelmovsky zachovala. Stejně tak i mnoho dobrého udělala. Člověk, který se učí u Krista pokoře a mírnosti, nemusí mít obavy, že by se její snahou v budoucnu ovládnout svět - pokud k tomu dojde - nechal převálcovat. Dělící čára nebude přes věrouku, ale přes schopnost jít za hlasem Krista, kterého jsem se učil následovat již dávno před tím. S pouhou znalostí věrouky vůbec nevystačíme. To není moc Boží ke spasení. Tou je evangelium a tím je Kristus.
Podstatným věcem v KC věřím. Některým u CASD také. Kdo tedy jsem? Z hlediska pravověrných na obou stranách asi odpadlík. Já doufám, že pokud se toho budu muset dožít, dá mi Kristus v závěrečné krizi sílu odolat.
Osobně děkuji za toto vyznání a potvrzuje mi to, že "dělící" linie je někde jinde, než jsem byl vyučován, trvalo mi to taky dost dlouho, než jsem porozuměl, že věci jsou trochu jinak...

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Martin Lejsal:

Nelze se než připojit s velkými díky za nádherné vyznání. Je to něco jako oáza v poušti v porušeném světě plném zloby, odmítání a nepřijetí. Je to něco jako pohár vody žíznivému a jako příjemný vítr v horkém létu.

Zatím přeji mnoho Božího požehnání do dalších dní.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Lída Rohalová napísal: 29 Mar 2019, 22:58 Martin Lejsal:

Nelze se než připojit s velkými díky za nádherné vyznání. Je to něco jako oáza v poušti v porušeném světě plném zloby, odmítání a nepřijetí. Je to něco jako pohár vody žíznivému a jako příjemný vítr v horkém létu.

Zatím přeji mnoho Božího požehnání do dalších dní.
K čemu je nám řkatolické vyznání, když dotyčný věří ř.katolickým bludům, které nejsou v Písmu?

...Katolíkem jsem proto, že věřím v reálnou a podstatnou přítomnost Krista v eucharistii. Nevěřím, že chléb a víno jsou pouze symboly. Pak také věřím, že zde má být určitá forma služby "Petra." Věřím ve svátosti - i ve svátost smíření.

...Ale, přiznám se Vám, že mám s některými tématy problém. Petrova služba ano - ale neomylnost, nebo vláda nad věřícími, to ne. Otázka smrti - adventisté říkají, že je spánek. Katolíci říkají, že je duše a hned nebe/očistec/peklo. Já z Písma vyčetl možnost spánku i hned být s Kristem. V této otázce se tedy nechám spíše překvapit. Z toho důvodu se také modlím zejména a v poslední době pouze k Bohu.

No to je fakt oáza bludů a falešného učení z pohanství a od satana, je to jako když bývalá adventistka Lída s příjmením Rohalová (čert:) přímo ďábelké ř.katolické učení M. Lejsala podporuje ďábelským pohárem vody a ďábelským větrem pohanských učení, no prostě k smíchu i pláči zároveň, jablko nepadá daleko od stromu a pak mu ještě popřeje boží požehnání. Ještě že Bůh není slepý ani hluchý a nikoho v jeho bludech nežehná!!!

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných