Církev

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Výhody a nevýhody společenství církve.

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Do církevního společenství můžeš vstoupit aniž by jsi potřeboval vstupenku nebo průkazku.
Není předepsaná uniforma ani výraz v obličeji.
Nemusíš být dokonalý.
Nemusíš se tvářit spravedlivě.
Buď si však vědom, že tvůj pohled není jediným pohledem v oblasti duchovního i praktického života.
Je víc než pravděpodobné, že se budeš muset naučit tolerovat náhledy a názory těch druhých.
Právě toto nebude jednoduché a domnívám se, že to bude dost náročná a dlouhá cesta. Názory - náhledy budou na sebe narážet, ale nikdy by neměly knokautovat toho druhého k zemi.
Nikdy by jsi neměl usilovat, aby se tvůj náhled nebo názor dostal na "trůn".
Nedomnívej se, že jen ty čteš a správně rozumíš myšlenkám obsaženým v Bibli.
Pokud se u tebe nalézají tyto negace, pak potřebuješ zrát a to právě ve společenství církve.
Nezapomeň, že nebudeš první ani poslední, který zažije ve společenství církve zklamání a také zase způsobí zklamání těm druhým.
Nikdy se nepodílej na budování uzavřeného elitního společenství.
Dávno před tebou tu byli lidé, kteří něco podobného také prožívali.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Re: Církev

Závažným důvodem pro odchod z církve je také ztráta víry v Boha, přechod k ateismu.
Většinou se to mlží tím, že se jedná o ztrátu víry z věroučných důvodů. Málokdo přizná,
že jeho víra byla spíše věroučná než víra samotnému Bohu.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Jak se zachovat?
Po celém světě se šíří informace všeho druhu- Od pozitivních k negativním. Nevyhýbá se to ani adventismu.
Informační tok nelze zastavit. Nelze ho ignorovat ani přeceňovat.
Zůstává potřeba osobně se k tomu postavit a zaujmout nějaký postoj.
Vždy to bude o hledání svého vlastního místa v dané církvi.
Najít své místo je jeden důležitý krok pro vlastní život víry a podporu společenství.
Může to v počátcích narážet na to, že konkrétní společenství ještě nerozpoznalo tvé obdarování.
Přistupuj k tomu trpělivě. Zvláště studenti teologie tomu mohou podléhat.
Další krok může spočívat v omezení se na základ víry.
Důležité může být vlastní fungování v církvi, rozhodně nejde o pouhé přežívání.
Náročnost spočívá v tom, že některé (dodatkové) tzv. "pilíře" ztrácejí stabilitu a není třeba je podpírat, ochraňovat a dále šířit či vnucovat.
Církev není sportovní klub do kterého se získávají špičkoví hráči za vysokou provizi.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Neodcházím z církve ve které jsem osobně poznal Krista.
Snad je Kristus v jiných církvích lepší?

Tomáš Plechatýý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

ambassador napísal: 11 Feb 2021, 08:30 Neodcházím z církve ve které jsem osobně poznal Krista.
Podivná argumentace.
Neodcházím snad také z domácnosti práce a postavení ve kterém jsem osobně poznal Krista?
Je snad Kristus v jiných domácnostech či zaměstnáních lepší?

Lidé se stěhují a mění zaměstnání z různých důvodů a podle svých potřeb i nesouvisejících s Kristem. Naopak to může často souviset se vztahy či atmosféře v domácnosti v sousedství , nebo na pracovišti či ve spolku.

Navíc kdysi se slovo církev vztahovalo pouze na místní konkrétní sbor. To by se pak věřící nemohli stěhovat.

Apoštol Pavel si zakládal na tom, že z církví odcházel jakmile vznikly a trochu fungovaly. :D

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Ak by som si povedal, no napr. v KC som osobne poznal Krista. Tak prečo odchádzať, že. Kristus, ako Kristus, či je tu, alebo tam?

To je, ale lož!

Sú aj falošní kristovia, ktorí sa schovávajú za Krista - za jeho meno, no ich učenie ide proti tomu, čo učil Kristus. Potom aj plody, toho učenia, sú také, aké sú.

Kristus sa stotožňuje so svojím Slovom, lebo to On je to Otcové Slovo, čo sa stalo telom. Preto, ktotoľvek hovorí, že poznal Krista napr. v KC a to, čo učí a činí KC, ide proti Kristu, tak nepoznal pravého Krista, ale antikrista, ktorý sa len vydáva za Krista. Kristus je tam, kde je zjavené jeho Slovo, lebo ten Svätý Duch uvádza do pravdy Kristovej. Akákoľvek viditeľná cirkev nemôže byť nadradená nad Slovo Božie. Lebo práve na Slovu Božiemu zjavenému v srdciach vykúpených sa buduje cirkev.

Nikto nepríde k pravému Kristu, ak mu to nie je dané od Otca.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Tomáš Plechatýý napísal: 11 Feb 2021, 11:20
ambassador napísal: 11 Feb 2021, 08:30 Neodcházím z církve ve které jsem osobně poznal Krista.
Podivná argumentace.
Neodcházím snad také z domácnosti práce a postavení ve kterém jsem osobně poznal Krista?
Je snad Kristus v jiných domácnostech či zaměstnáních lepší?

Lidé se stěhují a mění zaměstnání z různých důvodů a podle svých potřeb i nesouvisejících s Kristem. Naopak to může často souviset se vztahy či atmosféře v domácnosti v sousedství , nebo na pracovišti či ve spolku.

Navíc kdysi se slovo církev vztahovalo pouze na místní konkrétní sbor. To by se pak věřící nemohli stěhovat.

Apoštol Pavel si zakládal na tom, že z církví odcházel jakmile vznikly a trochu fungovaly. :D
Základem je myšlenka o nedělitelnosti Krista, žádná církev HO nevlastní.
Samozřejmě se mnou není nutné souhlasit.
Píši o církvi a mám na mysli organizaci. Jde o přechod z jedné církevní or. do druhé.
Místní sbor je možné opustit z různých důvodů.
Sám jsem opustil jeden sbor a přešel do jiného, kde mě přijímají. Dle mých různých komentářů
v tomto vlákně je možné pochopit, že beru v úvahu potřebu vlastního rozhodnutí.
Já jsem se takto rozhodl, protože je jen jeden Kristus.
To, že je více denominací není rozdělování Krista. "Žádná nemá větší část z Krista".
Když se lidé stěhují kvůli zaměstnání, pak není problém změnit sbor. Když tam sbor není, pak je tam třeba jiná
denominace.
Rodina, sousedé - to jsou někdy komplikované situace a každý musí sám zvážit co udělat, ale nemusí to mít vliv na mou
účast v církvi. Navíc to nemusí souviset s účastí v církvi
Ap. Pavel byl misionář, cíleně zakládal sbory, ale to je jiná myšlenka.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Některá naše chápaní křesťanství a světa nás v předešlé době izolovala od okolí.
V takovém duchu došlo k izolaci i našich dětí a mládeže. Někteří mladí se již
"odizolovali" a překročili tu špatnou izolovanost.
Špatný svět a padlé církve, je třeba pochopit, že je to jinak.

Přesto nemusí být jedno kam se připojím.
Prílohy
img.obrazky.jpg

ambassador
Kontaktovať používateľa:

"Vždy se najdou lidé. kteří se snaží uvěznit Boha v církvi, Bibli a věrouce, ve snaze vymezit Bohu úzké teritorium působnosti. Je jedno jestli jsou ti lidé uvnitř církve a nebo nemají spojitost s církví."

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní