Ambassador je zřejmě starší člověk a rád si "popovídá", v jeho životě je hluboké zklamání z toho, co prožil. Jsem rád, že se víry v Krista nevzdal. Ano, někdy s ním polemizuji či nesouhlasím, ale zažil jsem, že to uznal. Tento web nemusí být pouze o diskuzi, někteří sem přišli se svou bolestí, já mezi ně taky patřím. Mám kupodivu rád lidi z církve a církev samotnou, ale zažil jsem podrazy, fanatismus a objevil jsem i učení, které pokládám za manipulativní a biblicky nepodložené (např. desátky). Musím se s tím nějak vyrovnat.To je Tvůj názor, já mám opačný, Ambassador má nejvíce příspěvků ze všech a u 99% jsou prakticky všechny o ničem, vůbec nepoužívá Bibli, on si chce je pokecat a mnohdy i jen sám se sebou a řádně zatapetovat, zde má ale probíhat diskuze a ne neustálé ztrapňování a pomlouvání církve adventistů a těch kdo věří tak ona.
Aco se týče sektářů vč. SJ
Sektáře jednou nebo dvakrát napomeň a pak se ho zřekni; (Tt 3: 10)
Se SJ jsem v minulosti mluvil hodně, jsou to "oběti obětí", jak to nazval ve své knize Krize svědomí R.Franz. Jsou to ale lidé a tím, že "sem" přišli, tak nesou svou kůži na trh. Třeba taky hledají a proč bych je odsuzoval, myslím, že Tit 3:10 se týká spíše toho, když takový člověk rozvrací společenství (zřekni se ho), na druhou stranu Ježíš říkal, že se máme modlit za své nepřátele a dobře činit těm, kdo nás nenávidí. Třeba Charlie mezi CASD nepatří, nic tedy nerozvrací, jen prezentuje to, co učí VRO. Pán si vede lidi a k některým názorům jsem dospěl po desetiletích, šmahem odsuzovat druhé není správné. Chytí Ti trpělivost Mikime.