Nesplněné proroctví

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Re: Nesplněné proroctví

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Neregistrovaný napísal: 11 Máj 2025, 11:29 Neviem či boh má nejaký plán, ale pokiaľ sú výsledkom plánovania milióny mŕtvych, tak niečo tu nie je v poriadku. Stačí sa pozrieť do histórie ľudstva.
Keď je smrť pre niekoho konečná, tak príde k takýmto názorom o miliónoch mŕtvych a vraj, ak by Boh existoval, tak by sa to nedialo a podobné nezmysly. No súčasťou tohto sveta, je aj Boží nepriateľ . Na tomto svete je neustály boj a to na všetkých úrovniach. Sú to Božie cesty a Božie plány s človekom na dosiahnutie Božieho cieľa, aby sa oslávil zvrchovaný Boh v novom stvorení v Kristu Ježišovi. V tomto zdánlivom chaose tohto sveta. Boh tvorí z pohľadu človeka neviditeľnú jednotu v Kristu. Vyučuje vo svojej milosti a formuje vykúpených na obraz Božieho Syna. To sa deje v časoch, ktoré určil Boh a ukončí to druhým príchodom Krista. Všetci zomierame z rôznych príčin, ale smrť nie je konečná. Ľudia sa rodia do tohto prostredia sveta plného zla, hriechu, bolesti a smrti. To všetko je súčasťou fungovania tohto sveta. Tvorí sa priestor pre iných, ktorí sa majú ešte narodiť. Takto to Boh určil a sú to Božie cesty, ako vytvoriť jednotu z tých všetkých vykúpených – Boží ľud, ktorých aj vzkriesil do večného života v Kristu a to práve v tomto prostredí sveta plného zla, hriechu a smrti, aby ich sformoval na podobu Božieho Syna. Práve v tomto prostredí sa ukazuje Božia moc a jeho láska v jeho milosti, na stvorení nového stvorenia v Kristu Ježišovi, ktoré ho už bude z nekonečnej vďačnosti a lásky vo večnosti oslavovať. To sú Božie cesty, ako to dosiahnuť a určite sa to stane. Boží ľud nebude mať chýbajúcich členov.
Štát Izrael ako umelý projekt ma v podstate nezaujíma. Je to len ďalší neuralgický bod na Zemi. Bolo od začiatku jasné, že obyvatelia tam nebudú žiť v mieri.
Z pohľadu toho, ktorý nevidí zmysel existencie Izraela, čo všetko sa s ním v celých jeho dejinách dialo a prečo, nevie, kto ho tak pomenoval a ignoruje fakt, že Mária, ktorej sa narodil Ježiš, bola zo Židov a aj Ježišovi učeníci, ktorí zvestovali evanjelium Židom a aj pohanom, boli tiež zo Židov a zvesť evanjelia naplnila celý svet, tak existenciu Izraela vníma, ako nejaký dočasný umelý projekt človeka – politikov - veľmocí a pod. No v celých dejinách ľudstva národy, ríše, ako vznikali, tak aj zanikali a to v Bohom určených časoch. Ako to, že malý Izraelský národ stále existuje a nezanikol napriek tomu všetkému, čo sa s ním dialo? To všetko sa dialo z Božím zámerom, aby sa dosiahol cieľ a to stvorenie nového stvorenia v Kristu Ježišovi, ktoré ho už bude z nekonečnej vďačnosti a lásky vo večnosti oslavovať. Teda tu ide nie o telesný Izrael, ale o duchovný Izrael - Boží ľud, ktorí tvoria vykúpení zo Židov, ako aj z pohanov a tí všetci tvoria jeden Boží ľud. To sa z Božej moci aj stalo!

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Liberálne bludy nevedú k životu, ale k smrti!

Pre tých, ktorí majú plné ústa lásky, ale súčasne ignorujú Pravdu Božieho Slova, len toľko, že láska Božia v jeho milosti, ide vždy s pravdou Božieho Slova evanjelia a nikdy bez tejto Pravdy. To sa nedá oddeliť. Táto láska Božia sa prejavila na dokonalom diele milosti na kríži a to je súčasťou evanjelia Ježiša Krista. Takto naplnila táto láska a to skrze vieru v Pravdu evanjelia srdcia vykúpených , ktorí už svojho Boha z nekonečnej vďačnosti a lásky naveky oslavujú. Každý vie, že v klamstve niet lásky, ale volá sa to pokrytectvo. Odpoveďou skutočnej lásky je sebazaprenie a dobrovoľná obeť pre iného. Tam, kde to absentuje, tam niet ani skutočnej lásky, ale len egocentrizmus a pokrytectvo.

Veriť Zvrchovanému Bohu, je veriť jeho Slovu. Boh dal identifikátor do sŕdc vykúpených a všetci sú zapečatení Svätým Duchom zasľúbenia. To Božie zasľúbenie je Pravda a je život. Teda z viery, aby spása bola podľa milosti. No z viery v čo, alebo v koho? No predsa z viery v Pravdu Božieho Slova, aby spása bola podľa milosti. Boh sa stotožňuje vo svojom Slove Pravdy a týmto Slovom sa aj identifikuje. Vierou vykúpený prijíma túto zástupnú obeť za svoje hriechy, aby sa na neho uplatnila spása jedine z milosti. To je evanjelium Ježiša Krista

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Neregistrovaný napísal: 11 Máj 2025, 14:03 Dobre zhrnuté. Prečo mám mať celý život pocit viny a zároveň nekonečnej vďačnosti k čomu ma núti kresťanstvo? Každý má svoje ego, ktoré je prirodzenou súčasťou ľudskej bytosti. Prečo si mám celý život hovoriť, že nie som hoden večného života, ale že je to vďaka Mesiášovi a milosti? Len preto, lebo som sa narodil na tomto svete?
Každý v Božích spravodlivých očiach zhrešil. To, že Boh je spravodlivým Bohom, tak aj uplatní svoju spravodlivosť a potrestá hriech. Aby sa na teba uplatnila spása z milosti, tak podmienkou je viera v zástupnú obeť Ježiša Krista, za tvoje hriechy. Týmto túto obeť prijímaš, aby sa uplatnila na teba milosť, keďže za tvoje hriechy už bolo dostatočne zaplatené a to nevinnou krvou Syna Božieho. Teda, aby spása bola jedine z milosti a nepôjdeš na súd podľa svojích skutkov. Kto pôjde na súd podľa skutkov, tak bude aj súdený mierou spravodlivého Boha a aj odsúdený. Tí, ktorí sú pod milosťou nejdú na súd a už prešli zo smrti do večného života, čo je spoločenstvo s Bohom.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Nikto mi nevie vysvetliť prečo tu na Zemi sme všetci hriešni a v nebi zrazu budú všetci bez hriechu? Po celú večnosť! Ponúkajú sa vysvetlenia, že do neba sa takmer nik nedostane alebo budeme "preprogramovaní" a bez spomienok na predchádzajúci život.

Neregistrovaný

Neregistrovaný napísal: 11 Máj 2025, 17:23 Nikto mi nevie vysvetliť prečo tu na Zemi sme všetci hriešni a v nebi zrazu budú všetci bez hriechu? Po celú večnosť! Ponúkajú sa vysvetlenia, že do neba sa takmer nik nedostane alebo budeme "preprogramovaní" a bez spomienok na predchádzajúci život.
To mi zní jako blbost no. Ty seš ty, když budeš někdo jinej, kdo si nebyl, tak už to nebudeš ty. Takže jedině že bys to co tam budeš si měl v sobě už teď. Ale jinak je to podle mě blbost.

Buď jak říkáš by musela lidem v nebi skončit svobodná vůle nebo se kdykoliv mohou rozhodnout znovu zase myslet na něco ,,nevhodného". a tím by se to celé zase opakovalo. AlespoŇ podle CASD to začalo tím, že jeden stvořenej anděl si začal myslet že by mohl být ještě lepší než Bůh. Co brání tomu aby si to v budoucnu začal myslet jakýkoliv člověk, nebo v budoucnu nově stvořená bytost která si nepamatuje co v minulosti proběhlo?

Takže za mě se to kdykoliv může opakovat a tedy lidé si jen vybírají na co budou myslet a jak jednat stejně jako zde na zemi.

Neregistrovaný

Odpoveďou skutočnej lásky je sebazaprenie a dobrovoľná obeť pre iného. Tam, kde to absentuje, tam niet ani skutočnej lásky, ale len egocentrizmus a pokrytectvo.
Ve vztahu, který je narušený, kde jeden ublížil druhému ano tam je odpovědí lásky místo odplaty odpuštění, nebo dokonce i oběť tam kde to musí být buď on nebo já.

Ale my nemusíme s Bohem hrát hru s nulovým součtem, kde života a milosti je omezeně a někdo musí zaplatit.

Stejně i ve vztazích mezi lidmi nemusí být tato dynamika, aby tam byla láska.

Zvolme si raději strategii win-win - jsme spolu ne proto, že já se za tebe z lásky obětuji a já dobrovolně prohraju aby ty jsi mohl vyhrát. Jsme spolu oba dva dobrovolně protože, že nám oběma je lépe s tím druhým než bez něj a tedy každý získáváme více než ztrácíme. Pokud to tak ve vztahu s druhou osobou nemáme a musí někdo dávat i když nechce aby druhý dostával tak ten vztah není zdravý a je to nějaká podmíněná láska.
Raději si najděte partnera kterým být chcete , ale také který chce být s vámi prostě proto jací jste. Vzájemné dobrovolné sebeobětování je příjemný bonus, ale není povinné a někdy nebude. I tehdy vám ale bude stát za to spolu žít.

A stejně ve vztahu k Bohu. Vztah k Bohu si vybudujte ne na základě toho co pro vás dělá. Co když někdy vaše modlitba nebude vyslyšena - to se pak poserete a vaše víra bude ve sračkách.
Vztah s Bohem je skvělé mít postě proto, že je v jeho přítomnosti fajn pohoda, žádný tlak a stres, klidně i humor a smích.

,,Už vás nenazývám služebníky, protože služebník neví, co činí jeho pán. Nazval jsem vás přáteli,"

,,aby všichni byli jedno jako ty, Otče, ve mně a já v tobě, aby i oni byli v nás, aby tak svět uvěřil, že ty jsi mě poslal.
Slávu, kterou jsi mi dal, dal jsem jim, aby byli jedno, jako my jsme jedno –
já v nich a ty ve mně; aby byli uvedeni v dokonalost jednoty"

Až když přijmeme, že jsme také z Boha a podle něj, že jsme s Bohem jedno - že nás stvořil ze sebe jako sobě rovné. Tak se můžeme s ním začít bavit bez pocitu viny, ponížení, stresu a smlouvání.

Bůh se s Bohem baví z lásky a protože z toho těží oba win-win. Když se jeden za druhého chce někdy obětovat v pořádku, ale nemusí.

A ještě k tomuto:
Každý v Božích spravodlivých očiach zhrešil. To, že Boh je spravodlivým Bohom, tak aj uplatní svoju spravodlivosť a potrestá hriech.
1) Je to iluze - hřích jako takový neexistuje - není to bytost nemá vlastní vědomí a nelze ho potrestat!!
Existuje jen ,,hříšník" - tedy Bytost stvořená Bohem z Boha k Božímu obrazu, kterého Bůh miluje, která stejně jako Bůh zná dobré i zlé a která ve své svobodné vůli vyzkoušela něco co netušila jak dopadne a už to vidí - není to dobré. Už více cítí a chápe ty dopady. Kdyby jako Bůh znala vždy vše dopředu tak by to neudělala, ale taky by se nudila. Bůh se rozhodl rozdělit a sám sebe omezit, takže může v lidech zažívat zkoumání objevování a poznávání a pak sdílet mezi sebou ty zkušenosti.

A podle Pavla ,,... Bůh usmířil svět se sebou. Nepočítá lidem jejich provinění a nám uložil zvěstovat toto smíření."
Že si lidé zažívají následky svých rozhodnutí i těch špatných - to není trest za hřích.

Zase jsme u toho, že když přistoupíte na to že Bůh je dobrý a vy jste zlí a hříšní, vy ubližujete a on trestá, tak v takovém vztahu s ním nikdy nebudete chtít komunikovat a jen vás to oddálí.
Abychom byli jedno, tak si musíme uvědomit že nebojujeme proti druhému že není jeden spojenec a druhý nepřítel - všichni jsou z jednoho a toho samého z Boha.

Na svém těle vidíme jaké to je když se imunitní systém zblázní a začne útočit sám na sebe. Těžko si představit Boha, který se dívá na to jak polovina jeho ,,těla" bojuje proti té ,,druhé" a řekne si - to je ale fajn takhle sem to myslel - teď tu jednu světlejší nechám vyhrát a tu druhou odříznu.

Všichni věřící křesťané mluví o lásce a sebeobětování dokonce i o lásce k nepřátelům. Ale zkusme se zeptat na to zda bychom neměli začít milovat, přijímat a být smíření i s těmi démony a Satanem? Jestli by to vlastně Bůh podle tohoto vzoru neměl zařídit tak aby si nakonec všichni padli do náručí jako u marnotratného syna.

Tam se najednou objeví ta dualita a potřeba nepřítele a jeho odsouzení více než soucit s ním a touha po jednotě a lásce. V tom jsou si ty strany podobné - ta temná si taky přeje vyhrát a tu druhou stranu zničit nebo ne?
V čem je ta bílá lepší - že potom bude pro ostatní nebe?
Nemyslí si náhodou ta temná strana to samé - že až zničí ty druhé tak konečně budou mít všichni svobodu bez omezení a nebude nic co by bránilo potěšení a ,,dobrým zážitkům".

Není to náhodou pro obě strany past a sebeklam - budu se mít lépe až se ti okolo mne změní, zmizí nebo se přizpůsobí. Nastane nebe až mi tu nebudou bránit ti co to vidí jinak.

Vlastně se tím vzdáváme moci nad vlastním štěstím, když uvěříme a rozhodneme se že ti druzí nám sebrali štěstí a radost. Když oni se ale sami změnit nechtějí. A už se musí použít násilí že?!
Jestli si oni mohli vybrat ,,zlo" já si můžu vybrat ,,dobro". Jestli mají sílu podle toho dál konat , cítit se dál v hněvu a ovlivňovat druhé a nenechat si to rozmluvit, Tak tu schopnost mám i já - vybrat si náladu žít v ní ovlivňovat v ní okolí a nenechávat si to rozmluvit.

První se změní ten, kdo první uvěří, že ten druhý ho může donutit se změnit.

Neregistrovaný

Krásně jste uhnuli od původního tématu, že pokud CASD hlásala, že papež František je posledním papežem a po jeho smrti nastane konec světa, tak hlásala BLUD. Vždyť i takzvané Malachiášovo proroctví, ze kterého tato předpověď vycházela, bylo římskokatolickou církví dávno uznáno za falešné.

Přiznejte si, uvěřili jste bludu (jako obvykle), a teď se před tím snažíte strkat hlavu do písku (jako obvykle). ::diablo::

Neregistrovaný

Neregistrovaný napísal: 13 Máj 2025, 11:25 Krásně jste uhnuli od původního tématu, že pokud CASD hlásala, že papež František je posledním papežem a po jeho smrti nastane konec světa, tak hlásala BLUD. Vždyť i takzvané Malachiášovo proroctví, ze kterého tato předpověď vycházela, bylo římskokatolickou církví dávno uznáno za falešné.

Přiznejte si, uvěřili jste bludu (jako obvykle), a teď se před tím snažíte strkat hlavu do písku (jako obvykle). ::diablo::
Sorry souhlas, předchozí příspěvek je offtopic a mohl jsem to plácnout jinam.
Ale jak už tu někdo k věci napsal - jediné co lze udělat je poučit se a těm lidem to v sobě odpustit. Představa, že se hlasatelé toho bludu sami přiznají a omluví je nepravděpodobná, donutit je nelze a stejně jejich omluva zpětně neodstraní škody napáchané na těch co jim uvěřili.

Lze dělat možná ještě to, že kromě toho že sám příště nenaletím, tak když okolo sebe zase uvidím / uslyším hlásat někoho takového podobné proroctví o blížícím se konci světa, tak se proti němu veřejně včas postavím a ostatní varuji.

Já jsem to jednou udělal když jsem slyšel Hlásat Sergeje Mihála o výpočtech a blížícím se vytržení pro připravené kdy zbylí budou zažívat další biblické rány apokalypsy. Znělo mi to podobně jako u EGW pronásledování po odejmutí přímluvce a po zapečetění.

Sice jsem ho tehdy nepřesvědčil aby s tím přestal, ale ostatní mohli slyšet to srovnání s Millerem a vybrat si.
Pokud vím tak jeho proroctví také čekalo na naplnění nejpozději do konce roku 2024 takže se již také můžeme ptát zda z toho činil pokání.

Nabízíš nějakou radu nebo názor pro ty, co uvěřili a zklamali se? Nebo pro ty co hlásali?

Neregistrovaný

Pro ty, co uvěřili a zklamali se, jsou v zásadě dvě cesty, záleží na tom, jak moc jsou v CASD "zaháčkovaní". První je dospět k nezvratnému závěru, že tohle opravdu nemají zapotřebí a odejít. Druhá zůstat a nějak se s tím vyrovnat. V tomto případě je ze všeho nejdůležitější racionalizace - aby buď oni si zdůvodnili, proč to nevyšlo, nebo aby jim to náležitě zdůvodnil kazatel. Třeba tím, že vlastně nemají kam jít - všude okolo číhá nepřátelský svět ovládaný satanem a šelmami, že? Nebo že konec světa a soud nastal duchovně v nebi. Nebo že se natolik těšili na druhý příchod Kristův, že něco zanedbali a tudíž můžou za to, že se soud nad lidstvem odkládá... Je tolik možností a každá byla nesčetněkrát použita všemi možnými "proroky", co jich na světě bylo.

A pro ty, co to hlásali je jediná cesta, pokud se s tím chtějí čestně vyrovnat - hezky naklusat před sbor, vyznat omyl a všem se omluvit.

Neregistrovaný

Neregistrovaný napísal: 13 Máj 2025, 19:33 Pro ty, co uvěřili a zklamali se, jsou v zásadě dvě cesty, záleží na tom, jak moc jsou v CASD "zaháčkovaní". První je dospět k nezvratnému závěru, že tohle opravdu nemají zapotřebí a odejít. Druhá zůstat a nějak se s tím vyrovnat. V tomto případě je ze všeho nejdůležitější racionalizace - aby buď oni si zdůvodnili, proč to nevyšlo, nebo aby jim to náležitě zdůvodnil kazatel. Třeba tím, že vlastně nemají kam jít - všude okolo číhá nepřátelský svět ovládaný satanem a šelmami, že? Nebo že konec světa a soud nastal duchovně v nebi. Nebo že se natolik těšili na druhý příchod Kristův, že něco zanedbali a tudíž můžou za to, že se soud nad lidstvem odkládá... Je tolik možností a každá byla nesčetněkrát použita všemi možnými "proroky", co jich na světě bylo.

A pro ty, co to hlásali je jediná cesta, pokud se s tím chtějí čestně vyrovnat - hezky naklusat před sbor, vyznat omyl a všem se omluvit.
::good::

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 32 neregistrovaných