Kristus

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Re: Kristus

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

log napísal: 01 Okt 2018, 22:27To je jedna z najsialenejsich veci co sa tu kedy objavili. Samozrejme, ze zena ma potomstvo, ved zeny rodia deti, neprinasa ich bocian.Je splodene z vajicka zeny. V rastlinnej risi sa toto vajicko nazyva semeno.
Nepleť tu rastliny. Žena neplodí. Muž plodí. Predsa hovoríme o potomstvu podľa semena muža. Žena nemá semeno. Mária bola oplodnená Svätým Duchom a to semenom - Slovom Božím. To je to semeno ženy, čo sa stalo telom - Kristom. Všetci, ktorí sa znova narodili z Ducha Svätého sú deťmi Božími. Satan sa obrátil bojovať s ostatnými z jej semena. Ide predsa o duchovnú rovinu .

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Tomáš Plechatýý napísal: 01 Okt 2018, 10:59 Přirozený člověk nemůže přijmout věci Božího Ducha; jsou mu bláznovstvím a nemůže je chápat, protože se dají posoudit jen Duchem.
Člověk obdařený Duchem je schopen posoudit všecko, ale sám nemůže být nikým správně posouzen. (1 Kor 2,14-15)

Jinými slovy :

Některé věci se nedají sdělit jen prožít.
S tímto bych souhlasila.

Na naší studijní skupince Bible máme ve zvyku na závěr shrnout podstatné myšlenky. Jednou jsme probírali osobu Ježíše a ze mě vyšlo "shrnutí": "Ježíš je úžasný!" Už pak k tomu nikdo nic neřekl. Tento poznatek sdílím i dnes.

Myslím, že druhým lidem můžeme sdělovat naše poznání, poznatky, porozumění Písmu, zkušenosti. Ne každý to však pochopí. Ten základní a primární důvod je zmíněn ve verši, který jsi uvedl, a já s tím souzním.

Teď budu mluvit o těch, o kterých očekáváme, že s námi budou "na stejné vlně", tedy o křesťanech. Následující řádky nejsou kritikou křesťanů, ale konstatováním mého poznatku, na který si nekladu patent normativosti.

Možná jsme už zažili touhu sdílet se s druhými o tom, co prožíváme s Kristem. Možná se nám také stalo, že když jsme se chtěli sdílet, nebylo s kým. Důvodem může být i to, že každý z nás je "jinde", na jiném stupni duchovní cesty a nehodnotím teď, kdo je níž, a kdo je výš. Asi ve dvou případech se mi stalo, že se lidé se mnou odmítli bavit o mých zkušenostech. Nebylo to přímou cestou, že by sdělili, my se o tom bavit nechceme, ale spíše cestou postupného nenápadného prodlužování kontaktu mezi našimi setkáními, nebo nereakcemi na emaily. Podotýkám, že jsem nepoužívala nátlakovou metodu, kdy člověk za každou cenu něco do druhého hustí a tomu druhému je to tím pádem nepříjemné, bylo to jen obyčejné sdílení.

Na druhé straně musím říci, že když je člověk plný touhy vyprávět o Kristu, posluchače si najde, ten člověk nemůže mlčet. I Pán takové lidi přivádí do cesty, a musím říct, že v drtivé většině případů to bylo super. Dnes je to tak, že s těmi 2 lidmi jsme na dobré komunikační úrovni, protože se posunují nejen já, ale i oni. Věřím, že to je Boží milost, mám z toho radost. Ale někdy to není hned, jak bychom si představovali, a chápu, že člověk se sdílet potřebuje. Proto to dělám tak, že mám přátele ve více společenstvích, a s každým můžeme komunikovat nějak jinak. A souhlasím i s tím, že některé prožitky sdílet nelze, protože neexistují slova, která by to vystihla.

Řeknu příběh z minulého týdne možná aspoň některým k povzbuzení.

Minulý rok jsem se seznámila s jednou sestrou, která mne pozvala k nim do sboru. Tak jsem po roce sestře psala, jestli v tom sboru bude, protože se budu nacházet v jejím městě, kam běžně nemám cestu. Ona mi psala, že ne. Tak jsem si řekla, že půjdu do jiného sboru, kde mám přátele a ráda bych je viděla. Ale ptala jsem se Pána, kam mám jít, do toho sboru nebo do toho sboru? Nebo případně někde jinde? A Pán odpověděl, že do sboru té přítelkyně, která mě pozvala. Tak jsem řekla ok, ale moc se mi tam nechtělo, když tam moje kamarádka nebude. Protože ten sbor je menší a nikoho tam neznám. Navíc jsem chtěla vidět svoje přátele z jiného sboru, a tak mě napadlo, že bych je mohla kontaktovat mobilem, abychom se v 16. hodin sešli na modlitbách za Slovensko. Ale vnímala jsem, že to nemám dělat. Řekla jsem ok, a šla jsem na bohoslužbu do sboru, kde nikoho neznám.

Detaily bohoslužby nebudu unavovat, jen řeknu, že ten řečník mluvil přesně o tom, nad čím v současné době přemýšlím. To slovo mělo moc. Seznámila jsem se tam s nějakými lidmi, chystám se k odchodu, a v tom mi někdo klepe na rameno. Byla to moje kamarádka, která tam neměla být. Řekla mi, že zázračně a úplně výjimečně stihla to, co měla stihnout, a proto mohla přijet. Nevěděla, jestli tam budu, jestli nebudu někde jinde. Strávily jsme pak spolu pěkný čas a chválily Pána za to, v jaké úžasné režii to naplánoval.

Potom jsem chtěla jít na ty modlitby a kamarádka mi řekla, že tam půjde se mnou, neb bych to místo těžko hledala. Pán tímto rozptýlil i mou tajnou obavu, jak to místo budu hledat. A na místě modliteb za slovenský národ (a když už jsem tam byla, přidala jsem i český národ) jsem se setkala se všemi třemi přáteli, se kterými jsem se chtěla vidět ve sboru, kam jsem původně chtěla jít! Chválili jsme všichni Pána. Nic nebylo plánované, ale Pán nám to naplánoval tak, jak bychom si to sami nenaplánovali.

Takže trvám na tom, že Ježíš je prostě úžasný!

A detailnější popis podrobností si už nechám pro sebe nebo na osobní rozhovory.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 01 Okt 2018, 22:27 Kazdy stupenec teorie vtelenia by mal zodpovedat otazku - ak sa Boh vtelil do maleho chlapca v jaslickach, ako to, ze zaroven zostal na nebi ? Nemoze byt jedna osoba vtelena v chlapcovi a zaroven sediet na inom mieste na trone. Tieto osoby musia byt dve !
V duchovnej rovine je to možné. Otec môže byť v nebi aj v Kristu na zemi. Ján 14:10 Či neveríš, že ja som v Otcovi a Otec vo mne? Slová, ktoré vám ja hovorím, nehovorím sám od seba, ale Otec, ktorý prebýva vo mne, on činí tie skutky.To, že Osoba Otca, Syna a Ducha Svätého sú v absolútnej jednote, tak táto jednota to umožňuje. Napr. Duch Svätý môže byť v mnohých srdciach a súčasne je to jedna osoba.

Ján 14:20 Toho dňa vy poznáte, že ja som vo svojom Otcovi a vy vo mne a ja vo vás.

Je to duchovná rovina a preto je to možné. Svätý Duch je odiaty Slovom Božím. To Slovo Božie je Kristus. Preto Ježiš hovorí:
Mat 18:20 Lebo kde sú dvaja alebo traja shromaždení v mojom mene, tam som i ja v ich strede.
Ako tam môže byť, ak je vo svojom oslávenom tele pri Otcoví? No predsa Svätým Duchom , ktorý je odiaty Slovom Božím. A to Slovo Božie je práve Ježiš Kristus. V zasľúbení nám ho poslal Tešiteľa - Svätého Ducha - Ducha Pravdy, ktorý uvádza do každej Pravdy. Vládnutie Svätého Ducha v srdci človeka bez Slova je nemysliteľné. Svätý Duch je vždy odiaty do Slova Božieho.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Viktorrealita napísal: 02 Okt 2018, 14:11
log napísal: 01 Okt 2018, 22:27 Kazdy stupenec teorie vtelenia by mal zodpovedat otazku - ak sa Boh vtelil do maleho chlapca v jaslickach, ako to, ze zaroven zostal na nebi ? Nemoze byt jedna osoba vtelena v chlapcovi a zaroven sediet na inom mieste na trone. Tieto osoby musia byt dve !
V duchovnej rovine je to možné. Otec môže byť v nebi aj v Kristu na zemi. Ján 14:10 Či neveríš, že ja som v Otcovi a Otec vo mne? Slová, ktoré vám ja hovorím, nehovorím sám od seba, ale Otec, ktorý prebýva vo mne, on činí tie skutky.
Ján 14:20 Toho dňa vy poznáte, že ja som vo svojom Otcovi a vy vo mne a ja vo vás.
Dve veci mozu byt v jednote pokial ide o myslienkovu jednotu alebo iny vztah, ale nemozu byt v jednote co do svojej bytostnej existencie. Ak je nieco vo vazbe s niecim, mozme o tom povedat metaforicky, ze su jedno. Ale nemozme dat medzi nich znamienko rovnosti. Ak totiz Jezis hovori ucenikom "vy ste vo mne", hovori o urcitej vazbe medzi nim a ucenikmi. Nie je ale mozne, aby jeden clovek bol co do existencie v druhom cloveku, len ak by ho zjedol, teda musime to chapat ako metaforicke vyjadrenie vazby. Preto ak aj Jezis hovori, "ja som v Otcovi", hovori o vazbe a myslienkovej jednote s Otcom, ale nehovori o tom, ze su neoddelitelnou a identickou existenciou. Ako by mohol Otec opustit Jezisa (Lama Sabahtani ?) ak by bol jednym a tym istym co do existencie ? Ak je nieco vtelene, tak je to vtelene a basta, nemoze to zaroven byt niekde inde, ale len v tele.

Ale my vieme, v com je pes zakopany. Existuju totiz dve rozdielne evanjelia - Matus a Jan, ktore su prakticky vo vsetkom v priamom rozpore, jedno vylucuje druhe a druhe tvrdi opak prveho. Matus veri, ze je Jezis obycajny clovek. Jan veri, ze je Jezis Boh. Nepozorny citatel si to neuvedomi, v hlave sa mu to vsetko premiesa a vo vysledku vymysli teoriu o vteleni, aby sa aj vlk nazral, aj koza zostala cela.
Naposledy upravil/-a log v 02 Okt 2018, 16:24, upravené celkom 4 krát.

log
Kontaktovať používateľa:

Viktorrealita napísal: 02 Okt 2018, 14:11 Je to duchovná rovina a preto je to možné.Preto Ježiš hovorí:
Mat 18:20 Lebo kde sú dvaja alebo traja shromaždení v mojom mene, tam som i ja v ich strede.
Tu si ma dostal. Chvilu som sa zamyslel. Su tieto slova pravdive ? Su originalne ? Alebo ich niekto neskor dopisal do biblie v snahe zblbnut nas ? Nastastie tu mozme vykonat rychly a jednoduchy test pravdivosti. Cely text totiz hovori:

A zase vám hovorím, že keď sa dvaja z vás shodnú na zemi o jakejkoľvek veci, za ktorú by prosili, stane sa im od môjho Otca, ktorý je v nebesiach. Lebo kde sú dvaja alebo traja shromaždení v mojom mene, tam som i ja v ich strede.

A vies co ? Ja (a urcite aj Ty) som tento test vykonal mnohokrat vo svojom zivote. Zhodol som sa s kamaratom na niecom, uplne lubovolnom ("keď sa dvaja z vás shodnú na zemi o jakejkoľvek veci") prosil o to v mene Jezisa a - podrzme sa - nestalo sa to ! Teda, zial, musime si povedat, ze toto je loz. No ak vieme, ze Jezis je pravda, potom iste nemohol tuto loz povedat. Preto musime odmietnut text Matus 18:19-20 ako podvrh.

Pan sam nas varoval pred podvrhmi, ktore pridu a ktore, aby sa naplnilo jeho varovanie, aj prisli. Mozno Matus 18:19-20 je takym podvrhom, ako sa mozme vsetci lahko presvedcit. Ved sme jednotni, prosime a nedostava sa nam. A kto vlastne tento podvrh vytvoril ?

Veď najprv musí nastať odpadnutie od Boha a zjaví sa človek neprávosti, syn zatratenia, ktorý sa protiví a povyšuje nad všetko, čo nesie Božie meno alebo je predmetom úcty, a to tak, že sa posadí do Božieho chrámu a bude sa vydávať za Boha. Nepamätáte sa, že som o tom už hovoril, keď som bol u vás? A teraz viete, čo ho zdržiava, aby sa zjavil skôr, ako nastane jeho čas. To tajomstvo neprávosti už pôsobí, ale len skryte, dokiaľ nebude odstránený ten, čo tomu zabraňuje. A potom sa zjaví ten bezbožník, ktorého Pán Ježiš zahubí dychom svojich úst a zničí svojím slávnym príchodom; toho, čo príde pôsobením satana s celou jeho mocou, znameniami a lživými zázrakmi, a všemožnou neprávosťou bude zvádzať tých, čo hynú, pretože neprijali lásku k pravde, aby boli spasení. Preto Boh na nich zosiela moc bludu, aby uverili lži a boli odsúdení všetci, čo neverili pravde, ale si obľúbili neprávosť.

Viktor, podla mna by sme sa mali vymanit z moci bludu a uverit pravde.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 02 Okt 2018, 15:58 Kazdy stupenec teorie vtelenia by mal zodpovedat otazku - ak sa Boh vtelil do maleho chlapca v jaslickach, ako to, ze zaroven zostal na nebi ? Nemoze byt jedna osoba vtelena v chlapcovi a zaroven sediet na inom mieste na trone. Tieto osoby musia byt dve !

Dve veci mozu byt v jednote pokial ide o myslienkovu jednotu alebo iny vztah, ale nemozu byt v jednote co do svojej bytostnej existencie. Ak je nieco vo vazbe s niecim, mozme o tom povedat metaforicky, ze su jedno. Ale nemozme dat medzi nich znamienko rovnosti. Ak totiz Jezis hovori ucenikom "vy ste vo mne", hovori o urcitej vazbe medzi nim a ucenikmi. Nie je ale mozne, aby jeden clovek bol co do existencie v druhom cloveku, len ak by ho zjedol, teda musime to chapat ako metaforicke vyjadrenie vazby. Preto ak aj Jezis hovori, "ja som v Otcovi", hovori o vazbe a myslienkovej jednote s Otcom, ale nehovori o tom, ze su neoddelitelnou a identickou existenciou. Ako by mohol Otec opustit Jezisa (Lama Sabahtani ?) ak by bol jednym a tym istym co do existencie ? Ak je nieco vtelene, tak je to vtelene a basta, nemoze to zaroven byt niekde inde, ale len v tele.

Ale my vieme, v com je pes zakopany. Existuju totiz dve rozdielne evanjelia - Matus a Jan, ktore su prakticky vo vsetkom v priamom rozpore, jedno vylucuje druhe a druhe tvrdi opak prveho. Matus veri, ze je Jezis obycajny clovek. Jan veri, ze je Jezis Boh. Nepozorny citatel si to neuvedomi, v hlave sa mu to vsetko premiesa a vo vysledku vymysli teoriu o vteleni, aby sa aj vlk nazral, aj koza zostala cela.
V Biblii je zapísané Slovo Božie a v žiadnom prípade si Písmo neprotirečí. Protirečiť si môžu akurát tak rôzne výklady. Boh predsa presne vedel, čo tam dal zapísať, aby sa to uchovalo. Z Božej moci sa skompletovala Biblia a z Božej moci sa aj uchovala a to až do dnešných dní. Jedine čo sa snaží nepriateľ Boží urobiť je buď poprieť, spochybniť, alebo prekrútiť zmysel Božích slov zapísaných v Biblii.
Ak je Matúš a Ján v takom rozpore, tak odcituj verše, ktoré sú v rozpore .

Dá sa oddeliť tvoja osoba od slova, ktoré si napísal a ktoré v sebe nesie zmysel, ktorý mu dal tvoj duch? Nedá, ste jedno! Vo svojom slove sa identifikuješ a stotožňuješ sa s ním. Kto si uctí knihu, čo by si dajme tomu napísal, tak si uctí predsa teba.
Človek bol stvorený na obraz Boží.

Skúsim to takto vysvetliť ako to chápem

Osoba Otca je akoby prameňom - zdrojom z ktorého vychádza Slovo. Osoba Svätého Ducha je ako žena, ktorá to slovo – Syna Božieho porodí. No a Syn Boží sa vtelí skrz telesnú ženu. Otec sa stotožňuje vo svojom stelesnenom Slove – Synovi – Ježišovi Kristovi , lebo z neho vyšiel. Ježiš nie je stvorením!

Ježiš je našim jediným Pánom, lebo On je to Otcove Slovo, čo sa stalo telom a v ňom je aj zdroj toho semena Ducha a teda Otec.

Skrz vieru v to Slovo - Krista sa rodíme znova z Ducha - z Boha a až tak poznáme zdroj toho semena Ducha, teda svojho Otca na nebesiach.
Ak semeno Ducha - Slovo Božie, z ktorého sa vierou rodia deti Božie vychádza od Otca a to Slovo Božie je Kristus a Ježiš hovorí, že Ja som v Otcovi a Otec vo mne, tak je jasné, že aj v Kristu je zdroj tohto semena Ducha - Slova - teda Otec a Ježiš je práve to stelesnené Slovo z ktorého sa rodia deti Božie. Sú jedno. Preto, kto verí v Krista, tak verí v Otca, kto uctieva Ježiša uctieva Otca. Otca sa nedá uctievať mimo Ježiša. Kto to robí, tak neuctieva Otca na nebesiach, ale otca lží!

A tak Slovo Božie - Ježiš Kristus je mojím jediným Pánov v ktorom je zdroj toho z čoho som sa duchovne narodil – teda Otec.

Preto nie je možné aby niekto bol zatratený, keď vyznáva Krista ako svojho jediného Pána - ako svojho jedného Boha, ktorého mám predsa milovať nado všetko. Máme povýšiť - Slovo Božie - Krista vo svojom srdci nado všetko. Iba v tom je spása. Žiadne degradovanie mena Ježiša Krista a oddeľovanie od Otca k spáse nevedie, lebo týmto sa degraduje aj Otec.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 02 Okt 2018, 16:07
Viktorrealita napísal: 02 Okt 2018, 14:11 Je to duchovná rovina a preto je to možné.Preto Ježiš hovorí:
Tu si ma dostal. Chvilu som sa zamyslel. Su tieto slova pravdive ? Su originalne ? Alebo ich niekto neskor dopisal do biblie v snahe zblbnut nas ? Nastastie tu mozme vykonat rychly a jednoduchy test pravdivosti. Cely text totiz hovori:

A zase vám hovorím, že keď sa dvaja z vás shodnú na zemi o jakejkoľvek veci, za ktorú by prosili, stane sa im od môjho Otca, ktorý je v nebesiach. Lebo kde sú dvaja alebo traja shromaždení v mojom mene, tam som i ja v ich strede.

A vies co ? Ja (a urcite aj Ty) som tento test vykonal mnohokrat vo svojom zivote. Zhodol som sa s kamaratom na niecom, uplne lubovolnom ("keď sa dvaja z vás shodnú na zemi o jakejkoľvek veci") prosil o to v mene Jezisa a - podrzme sa - nestalo sa to ! Teda, zial, musime si povedat, ze toto je loz. No ak vieme, ze Jezis je pravda, potom iste nemohol tuto loz povedat. Preto musime odmietnut text Matus 18:19-20 ako podvrh.

Pan sam nas varoval pred podvrhmi, ktore pridu a ktore, aby sa naplnilo jeho varovanie, aj prisli. Mozno Matus 18:19-20 je takym podvrhom, ako sa mozme vsetci lahko presvedcit. Ved sme jednotni, prosime a nedostava sa nam. A kto vlastne tento podvrh vytvoril ?

Veď najprv musí nastať odpadnutie od Boha a zjaví sa človek neprávosti, syn zatratenia, ktorý sa protiví a povyšuje nad všetko, čo nesie Božie meno alebo je predmetom úcty, a to tak, že sa posadí do Božieho chrámu a bude sa vydávať za Boha. Nepamätáte sa, že som o tom už hovoril, keď som bol u vás? A teraz viete, čo ho zdržiava, aby sa zjavil skôr, ako nastane jeho čas. To tajomstvo neprávosti už pôsobí, ale len skryte, dokiaľ nebude odstránený ten, čo tomu zabraňuje. A potom sa zjaví ten bezbožník, ktorého Pán Ježiš zahubí dychom svojich úst a zničí svojím slávnym príchodom; toho, čo príde pôsobením satana s celou jeho mocou, znameniami a lživými zázrakmi, a všemožnou neprávosťou bude zvádzať tých, čo hynú, pretože neprijali lásku k pravde, aby boli spasení. Preto Boh na nich zosiela moc bludu, aby uverili lži a boli odsúdení všetci, čo neverili pravde, ale si obľúbili neprávosť.

Viktor, podla mna by sme sa mali vymanit z moci bludu a uverit pravde.
Boh vie čo potrebujeme a to ešte skôr ako ho za to prosíme. Teda čo skutočne potrebujeme a nie čo si myslíme, že to potrebujeme. Keď niečo prosíme, tak Boh nie je rozprávkový džin, aby plnil ľudské rozmary. A preto ak prosíme, tak na konci modlitby máme uznať zvrchovanú Božiu vôľu. Teda na konci si poviem - nech sa stane tvoja vôľa, lebo jedine ty najlepšie vieš čo skutočne potrebujem a čo sa má stať. Nech som teda ničím, aby Božie Slovo - Boh bol pre mňa všetkým!

log
Kontaktovať používateľa:

Viktorrealita napísal: 02 Okt 2018, 21:33 Z Božej moci sa skompletovala Biblia a z Božej moci sa aj uchovala a to až do dnešných dní. Jedine čo sa snaží nepriateľ Boží urobiť je buď poprieť, spochybniť, alebo prekrútiť zmysel Božích slov zapísaných v Biblii.
...
Osoba Otca je akoby prameňom - zdrojom z ktorého vychádza Slovo. Osoba Svätého Ducha je ako žena, ktorá to slovo – Syna Božieho porodí. No a Syn Boží sa vtelí skrz telesnú ženu. Otec sa stotožňuje vo svojom stelesnenom Slove – Synovi – Ježišovi Kristovi , lebo z neho vyšiel. Ježiš nie je stvorením!
No ak sa nepriatel snazi prekrutit zmysel slov Biblie, nevidis sam seba ako sluzis tomuto nepriatelovi ? Nedokazem si ani predstavit z akeho zdroja, z akej spolocnosti Ty prichadzas s Tvojimi, mne doteraz neznamymi a nepredstavitelnymi naukami. Ved vieme, ze Jezis bol pocaty a zrodeny zo zeny Marie. Kde si prebral tu nauku, ze Duch Svaty je zena, ktora porodi Jezisa ???

Kedy pochopis konecne, ze slovencina nepozna spojenie “stotozneny v niecom“ ale len “stotozneny s niecim“ ? Aky je Tvoj materinsky jazyk ? Slovaci Ti nerozumeju.

Kedy konecne pochopis, ze ak by bol Jezis totozny s Otcom, nikdy by nemohol povedat: Otce, preco si ma opustil ? Rozumies obsahu tejto vety ?

log
Kontaktovať používateľa:

Viktorrealita napísal: 02 Okt 2018, 21:55 Keď niečo prosíme, tak Boh nie je rozprávkový džin, aby plnil ľudské rozmary. A preto ak prosíme, tak na konci modlitby máme uznať zvrchovanú Božiu vôľu.
Som rad, ze sme sa na niecom zhodli. Obidvaja sme teda usudili, ze vyznanie Matusa 18:19-20 je nonsens. Teoria, ktoru namiesto toho ponukas sa mi vidi byt spravnejsia.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 02 Okt 2018, 22:10 No ak sa nepriatel snazi prekrutit zmysel slov Biblie, nevidis sam seba ako sluzis tomuto nepriatelovi ? Nedokazem si ani predstavit z akeho zdroja, z akej spolocnosti Ty prichadzas s Tvojimi, mne doteraz neznamymi a nepredstavitelnymi naukami. Ved vieme, ze Jezis bol pocaty a zrodeny zo zeny Marie. Kde si prebral tu nauku, ze Duch Svaty je zena, ktora porodi Jezisa ???
No tak ako bol Ježiš počatý? Tak túto pre človeka nepredstaviteľnú vec, si akosi opomenul napísať. Kde bol Ježiš pred tým, ako s narodil - vtelil, ak teda vieme čo hovorí, že prišiel z hora? Tak mi to povedz. Ján 8:14 A Ježiš odpovedal a riekol im: I jestli ja svedčím sám o sebe, je moje svedoctvo pravdivé, lebo viem, odkiaľ som prišiel a kam idem. Ale vy neviete, odkiaľ prichádzam alebo kam idem.
Ján 8:23 A on im povedal: Vy ste zdola; ja som zhora; vy ste z tohoto sveta; ja nie som z tohoto sveta.

Tak kde bol predtým ako sa narodil?

1Ján 12Ale všetkým, ktorí ho prijali, dal právo a moc stať sa deťmi Božími, tým, ktorí veria v jeho meno; 13ktorí nie z krví ani z vôle tela ani z vôle muža, ale z Boha sú splodení.

Tak mi teda povedz, ako splodení a z koho sa znova narodili?

No a je zaujímave sledovať, ako nedokážeš vnímať niektoré obrazné termíny, ktorými Písmo vyjadruje duchovnú podstatu. Chápeš z Písma čo znamená pšenica a kúkoľ, že to teda nie je o rastlinách, no už Svätý Duch, ktorý sa prirovnáva k žene už nechápeš? To, že v Písme sa píše o novom narodení z ducha - Svätého Ducha, tak aký problém máš s porozumení, že Svätý Duch je ako žena, ktorá rodí deti Božie a to je potomstvo tej ženy. Oni sa predsa znova narodili zo Svätého Ducha. Je to obraz duchovnej podstaty. To všetko máš v Písme. Pripadáš mi ako ten Nikodém, ktorému Ježiš hovorí o narodení znova - z Ducha a on nechápe a posmešne hovorí či ma vojsť do brucha matky a narodiť sa znova.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných