Sobota - šabat
Re: Sobota - šabat
Nemôžem súhlasiť s poslednou vetou. Ježiš predsa povedal "Ja a Otec sme jedno." Alebo "Pokiaľ sa nepominie nebo a zem, nepominie sa ani jedna čiarka zo Zákona ", alebo " Ak budeš vlažný, vypľujem ťa zo svojich úst"
,"Hriešnici budú uvrhnutí do ohnivého jazera a dym bude vystupovať na veky. " , "Kto by sa žiadostivosti pozrel na ženu, už s ňou smilní vo svojom srdci", "Ak ťa zvádza na hriech tvoja ruka, odtni ju! Lepšie ti bude vojsť do života okyptený, ako byť uvrhnutý s oboma rukami do pekla, do neuhasiteľného ohňa."
Milšieho Ježiša si upravili kresťania, aby sa kresťanstvo mohlo šíriť medzi pohanov a v modernej dobe rozdáva darčeky na Vianoce.
,"Hriešnici budú uvrhnutí do ohnivého jazera a dym bude vystupovať na veky. " , "Kto by sa žiadostivosti pozrel na ženu, už s ňou smilní vo svojom srdci", "Ak ťa zvádza na hriech tvoja ruka, odtni ju! Lepšie ti bude vojsť do života okyptený, ako byť uvrhnutý s oboma rukami do pekla, do neuhasiteľného ohňa."
Milšieho Ježiša si upravili kresťania, aby sa kresťanstvo mohlo šíriť medzi pohanov a v modernej dobe rozdáva darčeky na Vianoce.
To je pravda. Ale nikoho neukamenoval alebo inak fyzicky napádal či trestal. A to je veľký rozdiel.Neregistrovaný napísal: ↑14 Aug 2023, 09:26 Nemôžem súhlasiť s poslednou vetou. Ježiš predsa povedal "Ja a Otec sme jedno." Alebo "Pokiaľ sa nepominie nebo a zem, nepominie sa ani jedna čiarka zo Zákona ", alebo " Ak budeš vlažný, vypľujem ťa zo svojich úst"
Bol predstavený ako niekto, kto radšej lieči slepých a kriesi mrtvych, než ako niekto kto vypaluje oči a kamenuje. Čize ja tam vidím veľký obrat.Sasko Jasko napísal: ↑14 Aug 2023, 10:40To je pravda. Ale nikoho neukamenoval alebo inak fyzicky napádal či trestal. A to je veľký rozdiel.Neregistrovaný napísal: ↑14 Aug 2023, 09:26 Nemôžem súhlasiť s poslednou vetou. Ježiš predsa povedal "Ja a Otec sme jedno." Alebo "Pokiaľ sa nepominie nebo a zem, nepominie sa ani jedna čiarka zo Zákona ", alebo " Ak budeš vlažný, vypľujem ťa zo svojich úst"
A Ty automaticky predpokladas, že ten Otec je Hospodin ako ho poznal Mojžiš ? To je predpoklad kresťanov, ale čo ak tým Ježiš myslel niekoho úplne iného ?Neregistrovaný napísal: ↑14 Aug 2023, 09:26 Nemôžem súhlasiť s poslednou vetou. Ježiš predsa povedal "Ja a Otec sme jedno."
Bol synom nejakého nebeského Otca. Z toho automaticky nevyplýva že to bol Mojžišov Hospodin.Neregistrovaný napísal: ↑14 Aug 2023, 11:21 Ak nie, potom by bol Ježiš podvodník a nebol by Boží Syn.
Podľa tejto logiky mi vychádza, že Bohov je vo vesmíre viac alebo Mojžišov Boh bol nekto iný. Buď bol podvodník Mojžiš alebo Ježiš. 

Nepovedal by som že Bohov je viac. Ale ty ho predstáv o Bohu je veľa.Neregistrovaný napísal: ↑14 Aug 2023, 13:02 Podľa tejto logiky mi vychádza, že Bohov je vo vesmíre viac alebo Mojžišov Boh bol nekto iný. Buď bol podvodník Mojžiš alebo Ježiš.![]()
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 4 neregistrovaní