Strata víří.

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Lukáš

Strata víří.

Neprečítaný príspevok od používateľa Lukáš »

Dobrý den ve spolek.
Mám takový problém ,stracim víru , mám různé sexuálně myšlenky a představy a myslím si že mi už nepomůže nic ani modlení.Myslim si že již budu věčně zatracen.Je to silnější jako .Jsem na mladé kluky od 18 a více.Farar mi řekl ad se modlím růženec.Psychiatr mi řekl ad stym žiju.

Neregistrovaný

Re: Strata víří.

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Dobrý den ve spolek.
Mám takový problém ,stracim víru , mám různé sexuálně myšlenky a představy a myslím si že mi už nepomůže nic ani modlení.Myslim si že již budu věčně zatracen.Je to silnější jako .Jsem na mladé kluky od 18 a více.Farar mi řekl ad se modlím růženec.Psychiatr mi řekl ad stym žiju.
Proč lezeš na adventistický web, když Ti katolický farář řekl, ať se modlíš růženec? A pokud ovládáš počítač, je na něm taky oprava pravopisných chyb, zkus se na to podívat. ::dash::

Jožka

Neprečítaný príspevok od používateľa Jožka »

Zdravím
Jmenují se Jožka a jsem jižní Moravy.Je mi přes 50 let a pracují jako řidič technické služby.Jsem stolař.Neumim také řádně psát .Jsem adventista ale moje manželka je katolické církve. farář který u nás slouží je někdy lepší posluchač jako některy naší kazatele církve adventistů.Pokud vím je zde požadavek na pomoc a ne sledovat pravopis.Jak u naše církve také u katolické církve jsou homosexuále a je potřeba se modlit a vnitřně se tomu vzepřít.Vim je to těžké ale třeba trpělivost.
Váš Jožka.

Neregistrovaný

Zdravím
Jmenují se Jožka a jsem jižní Moravy.Je mi přes 50 let a pracují jako řidič technické služby.Jsem stolař.Neumim také řádně psát .Jsem adventista ale moje manželka je katolické církve. farář který u nás slouží je někdy lepší posluchač jako některy naší kazatele církve adventistů.Pokud vím je zde požadavek na pomoc a ne sledovat pravopis.Jak u naše církve také u katolické církve jsou homosexuále a je potřeba se modlit a vnitřně se tomu vzepřít.Vim je to těžké ale třeba trpělivost.
Váš Jožka.
No Jožko, podle mne je zakladatel vlákna akorát provokatér.
Co se týče češtiny, doporučuji i Tobě si po sobě příspěvek přečíst...

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Když Bůh "nekontroluje" náš "pravopis", tak i my bychom mohli být shovívavější. Jestli se nemýlím, tak vlákno není o pravopisu, ale o pomoci.
Pokud máte dojem, že sem píše provokatér uděláte dobře když nebudete reagovat.
Jestli to takto vypadá ve sboru do kterého přijde člověk s potřebou nějaké pomoci, tak se nedivím, že se adventní sbory vyprazdňují.

Neregistrovaný

Když Bůh "nekontroluje" náš "pravopis", tak i my bychom mohli být shovívavější. Jestli se nemýlím, tak vlákno není o pravopisu, ale o pomoci.Pokud máte dojem, že sem píše provokatér uděláte dobře když nebudete reagovat.
Jestli to takto vypadá ve sboru do kterého přijde člověk s potřebou nějaké pomoci, tak se nedivím, že se adventní sbory vyprazdňují.
Pravopis s mnoha chybami něco vypovídá o autorovi, buď jde o provokaci nebo o psychicky nemocného člověka, v horším případě o kombinaci obojího.
"Jožka" o sobě napsal věci, které nemusel a nikoho nezajímají (kolik mu je, jeho profesi..),zřejmě chodí na katolické bohoslužby, dobře ví, jak dovede dobře naslouchat katolický farář. Nerozumím jeho myšlence "je třeba se tomu vzepřít.."-čemu? Homosexualitě? Kdo se má modlit? Homosexuál nebo lidé v církvi? Je to zmatené a je to taky zřejmě provokace.
Ambassadore, sbory se vyprazdňují hlavně z úplně jiných důvodů. Do sboru kvůli pomoci skoro nikdy lidé nepřijdou a pokud ano, sbor má velmi omezené možnosti pomoci.
Na závěr něco pro zasmání z Červeného trpaslíka, protože vlákno má název "ztráta víří":
- Rimmerovi rodiče byli Vířiví adventisté sedmého dne? Věřili, že musí každou neděli vířit. Vířili cestou na mši, vířili při kázání a vířili cestou domů. Věřili všemu, co stálo v bibli. Adam a Eva a jablko, věřili každému slovu. Bohužel byla v jejich verzi tisková chyba. Všechno bylo založeno na první epištole Korintských: Vír, Naděje a Láska. Největší z té trojice je Vír a tak to dělali každý sedmý den. (18. Posledni den)

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Mám zato, že jako adventisté nemáme co vyčítat těm druhým. Myslím, že také v jednotlivcích věříme některému "víření" a považujeme to za věření. Znám případ kdy dítě adventních rodičů vdechlo arašídové slupky, také se jen modlili a "vířili" - kdyby se to později nedostalo do rukou lékařů zřejmě by bylo úplně pozdě.

Ono o autorovi může vypovídat i styl komunikace a použití sice správných gramaticky vyjádřených slov, ale ta výpověď toho slova také něco napovídá. ("Leze, leze po železe nedá pokoj až tam vleze.")
V dnešní době kdy jsou známe poruchy za které člověk nemůže, je dobré být opatrný.
Provokaci bych nechal až jako poslední verzi po následně proběhlé konverzaci autora.
Někdy je dobré zohlednit i místní slovní hantýrku, která může nabudit mylný dojem.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Věčné zatracení?

Lukáš napísal: 21 Sep 2019, 19:07 Dobrý den ve spolek.
To je předčasný závěr. Bible přináší poselství naděje pro všechny, kteří vnímají, že něco není s nimi v pořádku. Máme naději a toho je potřeba se chytit. Je to jediná lidská jistota vcházející nenásilně do života člověka. Je to nabídka odpuštění a nového života. Jinak je dobré brát v úvahu i rady dobrých odborníků.

Stefan

Neprečítaný príspevok od používateľa Stefan »

Vazeny bratia a sestry!
Pise tu clovek ktory hlada pomoc ,ale miesto toho kontrola pravopisu .Co by asi urobil pan Jezis keby za nim prisiel tento brat a povedal mu o svojom problema?odpoved netreba hladat ,nakolko kazdy ju pozna.Preto nasledujme pana Jezisa a chovajme sa tak ako sa choval on ked bol na zemi ,nech nam je velkym vzorom.
Srdecny pozdrav Bratislavy posiela brat Stefan.

padre

Neprečítaný príspevok od používateľa padre »

Věřící CASD nejsou hloupí. Zvládnout a pochopit 27 věroučných bodů nemůže každý. Pokud dáš ř tam kde nemáš a nedáš ř tam kde máš musíš jít jinde. Charismatici jsou dobrá volba, budeš chválit Boha a nikdo tě nebude nic vyučovat. Ono pochopit složitý model počítání a přesouvání ve svatyni je úloha kterou ne každý zvládne.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných