Vánoce za 50 let

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Janinka

Vánoce za 50 let

Neprečítaný príspevok od používateľa Janinka »

50 let nazpět jako malá holka jsem se nemohla na svítící stromeček za oknem ani podívat. Dnes mám stromek také a i můj syn a moje vnučka která si vzala také adventistu za manžela. Mají štědrovečerní večeři, kapr a salát a dárky, koupili si víno a hrozně se těší na ten den. Zkouším přemýšlet co bude za dalších 50 let. Zkuste hádat? Ne nezajímají mě řeči že bude záležet na každém člověku ble ble ble... Skuste jen tak předpokládat jak se bude vyvíjet Církev adventistů sedmého dne. Jdeme dobrým směrem nebo špatným ?

Obrázok

Tomáš Plechatýý

Re: Vánoce za 50 let

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

Janinka napísal: 18 Dec 2019, 15:23 50 let nazpět jako malá holka jsem se nemohla na svítící stromeček za oknem ani podívat. Dnes mám stromek také a i můj syn a moje vnučka která si vzala také adventistu za manžela. Mají štědrovečerní večeři, kapr a salát a dárky, koupili si víno a hrozně se těší na ten den. Zkouším přemýšlet co bude za dalších 50 let. Zkuste hádat? Ne nezajímají mě řeči že bude záležet na každém člověku ble ble ble... Skuste jen tak předpokládat jak se bude vyvíjet Církev adventistů sedmého dne. Jdeme dobrým směrem nebo špatným ?

Obrázok
Předvídám, že CASD se bude vyvíjet i nadále silně izolovaně od zbytku společnosti nebo křesťanských církví. Stále jí v pomáhání lidem a v upřímném a vřelém společenství které pohladí duši a nabídne útočiště a duchovní sdílení bude bránit svírající věrouka produkující i pýchu strach izolaci a nafukování místních problémů. Nebo bude řešit problémy světa zpožděně až když už to nepůjde ignorovat.

Zatímco svět bude řešit Islám migraci, a propojení vědy (kvantová fyzika, Elektromagnetický vliv srdce na okolí a buňky, teorie vědomí, neurolingvistické programování až na buněčnou úroveň, biopole, energetické pole člověka, informační pole, propojení mezi živými bytostmi) s náboženstvím a filosofií ,

Tak CASD bude stále hledat nové formy představení 28 článků víry, nové obrázky a názvy pro stejné přednášky a prezentace věrouky.
Stále se bude hledat zda už už někde neprosazují celosvětové zavedení neděle, nebo která další církev se zase někde spojila s katolíky.

Stále se bude řešit modernějšími a modernějšími výzkumy a metodami potvrzení stejných závěrů, proč jsou zrovna zdravotní rady EGW ty správné (většinou to je zákaz čaje, tabáku , alkoholu a potom málo jídel denně, nemíchat mnoho druhů jídla, nekořenit, a jíst co nejméně živočisných produktů a co nejvíce rozstlinné stravy) a proč jsou ty potraviny které EGW nedoporučovala vlastně škodlivé a co všechno mohou způsobovat.

Stále se církev oficiálně nepohne ve vztahu k ordinaci žen ani ke stvoření ani k dalším ,,základním pilířům".

Protože z hlediska velkého vedení církve jakožto organizace jsou její členové v Evropě a USA dobří především na to aby dodávali vysoké dary a desátky, ale členská základna se doplňuje ze zemí třetího světa a jim se uzpůsobuje program a specifika CŘ a sobotní škola atd.

To je můj odhad.

Nebo to bude jinak :)

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Tomáš Plechatýý napísal: 18 Dec 2019, 16:26 Stále se církev oficiálně nepohne ve vztahu k ordinaci žen ani ke stvoření ani k dalším ,,základním pilířům".
So vsetkym co si uviedol sa da suhlasit, ale ordinacia zien a vianocny stromcek bude! To su nezadrzatelne sily v spolocnosti, ktore to tlacia.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

50 let nazpět jako malá holka jsem se nemohla na svítící stromeček za oknem ani podívat. Dnes mám stromek také a i můj syn a moje vnučka která si vzala také adventistu za manžela. Mají štědrovečerní večeři, kapr a salát a dárky, koupili si víno a hrozně se těší na ten den. Zkouším přemýšlet co bude za dalších 50 let. Zkuste hádat? Ne nezajímají mě řeči že bude záležet na každém člověku ble ble ble... Skuste jen tak předpokládat jak se bude vyvíjet Církev adventistů sedmého dne. Jdeme dobrým směrem nebo špatným ?
Zdá se, že jsi byla obětí chybné adventistické výchovy s jejími důrazy na vnější věci. Prakticky odešla celá generace kazatelů, která podobné postoje pomáhala prosazovat, dnes jsou již v důchodovém věku.
Co bude za 50 let s Vánocemi v adventismu nevím, ale myslím, že církev bude řešit závažnější věci - pokud zde ještě budeme a advent nenastane, církev bude čelit věroučným problémům. Konzervativní křídlo se oddělí, některé věroučné body budou pouze doporučovány, ale nebudou podmínkou členství. Některé zřejmě i pominou, nebo budou transformovány. GK přesídlí z USA na Filipíny.
Papežem v té době bude Čech, pocházející z adventistické rodiny, hokejové MS vyhraje tým z Pobřeží slonoviny a na Moravě se bude pěstovat tropické ovoce. :D

Tomáš Plechatýý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

log napísal: 18 Dec 2019, 16:29
Tomáš Plechatýý napísal: 18 Dec 2019, 16:26 Stále se církev oficiálně nepohne ve vztahu k ordinaci žen ani ke stvoření ani k dalším ,,základním pilířům".
So vsetkym co si uviedol sa da suhlasit, ale ordinacia zien a vianocny stromcek bude! To su nezadrzatelne sily v spolocnosti, ktore to tlacia.
Vánoční stromeček i ordince žen bude v praxi v evropě i americe, (jako to už je) ale oficiálně stromeček neva protože to neni nikde v bibli jako přestaly vadit kříže na modlitebnách (dříve stejně jako stromeček se uvádělo že je to porušení přikázání nezobrazíš si nic... čemu by ses potom klaněl nebo to nějak uctíval) zatímco ordinace žen vadí. Konzervativci si nenechají změnit ordinaci protože pro ně je to proti textům ,,hlavou ženy je muž" apod.
A úplně stejně jako u stvoření v doslovných sedmi dnech to pro ně bude otázka věrnosti k písmu a ne otázka exegeze.

Otázka věrnosti k písmu už je asociována i s otázkou věrnosti k zákonu k sobotě k Bohu atd.
Takže nemyslím že by oficiálně vedení za 50let v tomto pokročilo.

log
Kontaktovať používateľa:

Tomáš Plechatýý napísal: 18 Dec 2019, 21:06 Vánoční stromeček i ordince žen bude v praxi v evropě i americe, (jako to už je) ale oficiálně stromeček neva protože to neni nikde v bibli jako přestaly vadit kříže na modlitebnách (dříve stejně jako stromeček se uvádělo že je to porušení přikázání nezobrazíš si nic... čemu by ses potom klaněl nebo to nějak uctíval) zatímco ordinace žen vadí. Konzervativci si nenechají změnit ordinaci protože pro ně je to proti textům ,,hlavou ženy je muž" apod.
Je uplne jedno co si konverzativci myslia. Tento svet uz ovladli zeny, su premierky, prezidentky uz skoro vo vsetkych europskych krajinach, politikou kvot obsadili dolezite posty vo verejnej sfere i biznise, nas muzov diskriminuju a utlacaju do pozadia. Zakaz ordinacie zien je de facto nelegalny, uz boli prve antidiskriminacne zaloby voci cirkvam a pojdu dalsie zaloby a spolocnost vedena zenami coskoro dosiahne rovnopravnost ci dokonca privilegia aj v cirkvi. Ordinacia zien bude v blizkych rokoch cirkvam politicky nanutena, ci uz to chcu alebo nie. To je iste na 1000 percent. Nepotrva to 50 rokov ale maximalne 5.

log
Kontaktovať používateľa:

Priatelia pekne Vianoce prajem a stastny novy rok a keby sme sa uz buduci rok nevideli, tak sa vidime niekedy v nebi.
::hi::

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Děkujeme za přání. I Tobě pěkné svátky i nový rok!

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Co bude s Vánocemi v CASD za 50 let nevím. Nejlepší by bylo, kdyby už byl druhý příchod. Ale pokud by nebyl, tak předpokládám, že CASD nebude v této věci jednotná. Křídlo, které je silně navázáno na GK, což je velká část světa, nebude slavení Vánoc nakloněna. Evropa a jí myšlením podobné části světa bude Vánoce slavit a využije této příležitosti ke zvěstování evangelia nevěřícím, k různým akcím, na které jsou v tomto čase náchylní přijít i lidé, kteří s církvemi jinak po celý rok nechtějí mít nic společného.

Vánoce nejsou věroučnou otázkou. Protože se však jedná o významný svátek, očekávám, že církev o Vánocích nebo slavení křesťanských svátků vydá prohlášení, pokud již něco takového neučinila. Minimálně toto prohlášení očekávám od ČS unie, když už ne od GK. Uvidíme.

V podstatě si myslím, že lidé řeší úplně jiné problémy, než řeší církev. Jsem si vědoma, že církev musí řešit interní problémy (ordinace žen, Vánoce, evangelizace, homosexualita atd.) a měla by k nim vydávat jasná stanoviska. Ale občas se stane, že se církev do těch problémů tak "zakousne", že přestává vidět problémy a potřeby těch druhých, těch lidí okolo ní, těch lidí, kterým chce sloužit. Církev, kterou tvoříme ty a já, může být efektivní pouze tehdy, pokud je těsně navázána na Krista a pokud pro ni není příchozí člověk jen číslo, aby se zvedl graf růstu.

Představme si, že do sboru přijde člověk, který prožívá těžké věci v životě a bude očekávat nějaké povzbuzení a útěchu, nějakou naději. Místo toho třeba uslyší nějaké plamenné kázání proti Vánocům. Tyto případy považuji právě za takové "zakousnutí" se do interních problémů církve, které už pak vyplývají na povrch častěji než je zdrávo. Takže církve si mohou řešit svoje problémy, ale problémů lidí okolo ní se to nemusí dotknout a ani je to nemusí oslovit, poněvadž ti lidé řeší úplně něco jiného. Lidé dnes mají zájem o někoho, kdo je s nimi ochoten vstoupit do jejich problémů a nést je s nimi. Takoví lidé se dnes těžko hledají, protože dnes "není čas". Právě zde je obrovský potenciál církve, ale napřed si musí konkrétní sbory vyřešit problém samoty uprostřed lidí samy u sebe.

Takže očekávám, že GK bude ohledně slavení Vánoc proti, ale některé unie budou spíše pro. Myslím si, že v našich končinách bude tato otázka ponechána svědomí jednotlivce, ale že to bude spíše doporučeno. Pokud se např. České sdružení postaví proti slavení Vánoc, tak jen ve smyslu konzumního slavení a stresu s tím spojeného.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných