Nesmrtelnost duše a věčnost pekla – katolická apologie proti adventistům

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Nesmrtelnost duše a věčnost pekla – katolická apologie proti adventistům

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Tady jsem narazil na zajímavý článek (6 stran A4) kde se katolík chlubí svými znalostmi o pekle, posmrtném životě, očistci a vysmívá se adventistům, svědkům aj. vč. br. Ferd. Vargy jak věří blbě a jeho videům na toto téma.
Stojí za přečtení jaké báchorky a úplné nesmysly jsou schopni katolíci s vymytým mozkem a katechismem v záloze na toto téma vymyslet, oni si chudáci myslí, že fakt jdou ihned po smrti do nebe, pekla nebo očistce:

https://stanislavciganek.blog.idnes.cz/ ... x?c=747539

pak si to třeba srovnejte s tím co učí jiní i neadventisté, už jsem tady odkaz jednou dával:
Co se děje když zemřeme?
http://www.focusonthekingdom.org/WhatHa ... Die-cz.pdf

Neregistrovaný

Re: Nesmrtelnost duše a věčnost pekla – katolická apologie proti adventistům

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

20.5. zomrel čierny pápež jezuita Nicolas. Udalosti sa pohnú dopredu správnym smerom.

Rastislav

Neprečítaný príspevok od používateľa Rastislav »

mikim napísal: 26 Máj 2020, 18:03 Tady jsem narazil na zajímavý článek kde se katolík chlubí svými znalostmi o pekle ............... Stojí za přečtení jaké báchorky ........... katolíci s vymytým mozkem a katechismem .........oni si chudáci myslí, že fakt jdou ihned po smrti do nebe
Mám na severnej Morave zopár známych ale zdá sa sú velmi triezvi v premýšlaní a vyjadrovaní, čo sa u teba nedá povedať. Takéto zmýšlanie a rétorika pochováva Adventizmus ako jednu z kresťanských denominácií. Pochopiteľne ak niekto takto komunikuje zo svojim okolím dáva jasne najavo že len využíva kresťanstvo na svoje ambície aby vyzdvihol seba, ukázal svoj egoizmus samozrejme pod pláštom dobra, Ježiša, večného života, spasenia.

Trochu som aj rád že tu funguješ aspoň ukazuješ v priamom prenose Adventizmus bez škrupulí. A kedže som nevzdelaný pomôžem si citátom jedného popredného českého psychiatra, "Pohoršenie je vždy známkou vnútornej falše" jemne povedané najprv sa pozri do vlastnej kuchyne.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Rastislav napísal: 27 Máj 2020, 12:21
mikim napísal: 26 Máj 2020, 18:03 Tady jsem narazil na zajímavý článek kde se katolík chlubí svými znalostmi o pekle ............... Stojí za přečtení jaké báchorky ........... katolíci s vymytým mozkem a katechismem .........oni si chudáci myslí, že fakt jdou ihned po smrti do nebe
Mám na severnej Morave zopár známych ale zdá sa sú velmi triezvi v premýšlaní a vyjadrovaní, čo sa u teba nedá povedať. Takéto zmýšlanie a rétorika pochováva Adventizmus ako jednu z kresťanských denominácií. Pochopiteľne ak niekto takto komunikuje zo svojim okolím dáva jasne najavo že len využíva kresťanstvo na svoje ambície aby vyzdvihol seba, ukázal svoj egoizmus samozrejme pod pláštom dobra, Ježiša, večného života, spasenia.

Trochu som aj rád že tu funguješ aspoň ukazuješ v priamom prenose Adventizmus bez škrupulí. A kedže som nevzdelaný pomôžem si citátom jedného popredného českého psychiatra, "Pohoršenie je vždy známkou vnútornej falše" jemne povedané najprv sa pozri do vlastnej kuchyne.
No klidně bych to napsal znovu a klidně ještě ostřeji s tím opravdu nemám problém každý máme jinou "náturu vyjadřování", už tak jsem se hodně držel, abych nebyl více sprostý:) , ale jak vidím raději tě zajímá "jak" to podám, než samotný obsah, jestli tím pochovám adventismus mi až tak nevadí, protože ani adventismus nemá ve všem 100% pravdu a dnes už rozhodně není pro mně tím jediným správným náboženstvím, stačí více přemýšlet kdo je jediný pravý Bůh, desátky, katolické bajky o pekle, očistci či posmrtném životě, trojici, všeobecné bajky ve všech církvích o dávání desátků apod.
Takže si také pomůžu citátem jednoho psychiatra: Je to marný, je to marný, je to marný... :D

Martin Lejsal
Dátum registrácie: 18 Jún 2018, 07:42
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Martin Lejsal »

Článek od P. Cigánka je strašný. Mne pobouřilo zejm=na jeho přirovnávání k islamistům - tím, že adventisté prosazují z hlediska katolické církve heretické učení, tak ničí, vraždí duše. Na své fcb stránky jsem k tomu napsal komentář a slétli se na mne ultras z řad ŘKC, že jsem vlastně taky heretik, když bych nesouhlasil s trestáním heretiků.

Nutno říci, že Cigánkův postoj je současném ŘKC cizí. Ovšem, jak jsem psal na fcb, pokud by se dostali k moci v ŘKC naši katoličtí ultras - myšleno celosvětově, pak bychom byli v pytli všichni. Adventisté pro svoji věrouku a i já, katolík, protože pro adventisty bráním svobodu víry a svědomí.

Ale Bůh sedí na svém trůnu a nic se mu nevymyká z rukou.

Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Martin Lejsal napísal: 27 Aug 2020, 08:17 Ale Bůh sedí na svém trůnu a nic se mu nevymyká z rukou.
Prene tak.

Mocný Boh je zvrchovaným Bohom a nič sa nevymyká z jeho rúk! Božia vôľa stojí nad všetkým a teda nad vôľou všetkých bytostí a určite sa naplní to, čo vyriekol a v čase, ktorý predurčil. Všetko je podriadené jedinému cieľu, aby sa oslávil Boh v novom stvorení, ktoré ho z lásky a nekonečnej vďačnosti bude naveky oslavovať a to v Kristu Ježišovi.

Ak by Boh to všetko ponechával na vôli človeka, tak by sa nenaplnilo a teda nestalo, to čo sa má stať a to podĺa jeho vôle a podľa jeho časov.

hosť

Neprečítaný príspevok od používateľa hosť »

Je to môj názor ale satan bude zničeny tak potom kto bude riadiť peklo? anjeli?

Martin Lejsal
Dátum registrácie: 18 Jún 2018, 07:42
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Martin Lejsal »

Co je za hranicí života, nám není dáno s jistotou vědět.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

hosť napísal: 27 Aug 2020, 23:43 Je to môj názor ale satan bude zničeny tak potom kto bude riadiť peklo? anjeli?
Bratr Mikim, roli šéfa bude mít on, bude mu to dobře sedět, má na to tu správnou náturu dělat pekelníka. Vždyť se tím svým naturalismem ohání.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných