Sobota dnešnej dobe.
Sobota dnešnej dobe.
Chcem sa spýtať ako má dnešnej dobe veriaci sláviť sobotu ? prácou je to ťažké a musíte chodiť do práce piatok , nebudem tu rozpisovať všetky problémy.Potom ako je to cestovaním piatok ?je to hriech alebo čo to je?Budem piatok cestovať večer od rodičov.Ako sa na to všetko pozerá pán Boh?
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
- Kontaktovať používateľa:
Re: Sobota dnešnej dobe.
Jak 4:17 Kto tedy vie dobre činiť a nečiní, má hriech.
Ako ten hriech vyriešili adventisti v sobotu?
Mat 12:12 A o koľko viac je človek než ovca! Preto sa smie v sobotu dobré robiť
Ako toto vyriešili adventisti, ak mnohí ľudia chodia do zamestnania a pod. pracujú aj v sobotu aj v nedeľu, aby zabezpečili mnohým chlieb, zdravotnú starostlivosť atd. atd. a teda robia dobre a či zlé? Ak adventista odmietne v sobotu niekomu dobre robiť, tak ako to zdôvodní? Dodržujem zákon a tak odmietam s sobotu dobre robiť?
Ak sa smie v sobotu dobre robiť, tak ako posudzuje adventista, kedy je to, čo robí dobré a kedy je to už zlé, lebo by to už bolo v sobotu? Veď práve na tieto praktiky Zákonníkov poukazoval Ježiš, keď urputne bránili v sobotu aj dobre robiť. Na akú cestu sa to dostali adventisti? A to nehovorím o predpisoch o stravovaní a pod. praktikách podobných zákonníckym.
U vykúpeného je už celý jeho život, dňom odpočinutia v Kristu - sobotou. No a to je už večným životom.
--------
Ako ten hriech vyriešili adventisti v sobotu?
Mat 12:12 A o koľko viac je človek než ovca! Preto sa smie v sobotu dobré robiť
Ako toto vyriešili adventisti, ak mnohí ľudia chodia do zamestnania a pod. pracujú aj v sobotu aj v nedeľu, aby zabezpečili mnohým chlieb, zdravotnú starostlivosť atd. atd. a teda robia dobre a či zlé? Ak adventista odmietne v sobotu niekomu dobre robiť, tak ako to zdôvodní? Dodržujem zákon a tak odmietam s sobotu dobre robiť?
Ak sa smie v sobotu dobre robiť, tak ako posudzuje adventista, kedy je to, čo robí dobré a kedy je to už zlé, lebo by to už bolo v sobotu? Veď práve na tieto praktiky Zákonníkov poukazoval Ježiš, keď urputne bránili v sobotu aj dobre robiť. Na akú cestu sa to dostali adventisti? A to nehovorím o predpisoch o stravovaní a pod. praktikách podobných zákonníckym.
U vykúpeného je už celý jeho život, dňom odpočinutia v Kristu - sobotou. No a to je už večným životom.
--------
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
- Kontaktovať používateľa:
Každý deň, svojím novým životom oslavuj Krista. Potom celý tvoj život bude dňom tvojho odpočinutia v Kristu. To bude tá pravá sobota.Lukas. napísal: ↑18 Feb 2021, 04:43 Chcem sa spýtať ako má dnešnej dobe veriaci sláviť sobotu ? prácou je to ťažké a musíte chodiť do práce piatok , nebudem tu rozpisovať všetky problémy.Potom ako je to cestovaním piatok ?je to hriech alebo čo to je?Budem piatok cestovať večer od rodičov.Ako sa na to všetko pozerá pán Boh?
Jako bývalý adventista ti odpovím - podle svého svědomí.Lukas. napísal: ↑18 Feb 2021, 04:43 Chcem sa spýtať ako má dnešnej dobe veriaci sláviť sobotu ? prácou je to ťažké a musíte chodiť do práce piatok , nebudem tu rozpisovať všetky problémy.Potom ako je to cestovaním piatok ?je to hriech alebo čo to je?Budem piatok cestovať večer od rodičov.Ako sa na to všetko pozerá pán Boh?
Dělej naplno Bohu sobě i ostatním ke slávě to, co máš na srdci, pak se za to nemusíš stydět.
a doporučím Římanům 14 kapitolu.
Protože se ptáš na adventistickém fóru, tak čekám, že ty se ptáš na názory od adventistů.
Viktor, který ti odpověděl přede mnou také není adventista.
Práci jsem kdysi jako adventista řešil tak, že jsem hledal takovou (i brigádu) abych nemusel dělat v pátek po západu do soboty západu. Tehdy jsem také jednou nechtěl nechat ostatní aby vyčerpaní kvůli mě jeli na chmelu další směnu, tak jsem pracoval, ale pro sebe to obhájil tak, že celý výdělek jsem za ten čas jsem pak dal ve sboru na dary.
Ohledně cestování myslím, že většina adventistů již dnes nemá problém s tím v sobotu (nebo pátek večer) cestovat i delší cesty. Takže to asi nepovažují za hřích.
A na poslední otázku se musím skoro zasmát - to máš v toto fórum nezdravě velikou důvěru, že si myslíš, že ti řeknou, jak se na to dívá Pán Bůh.
Nikdo neví, jak se na to dívá Bůh- člověk se dívá z vnějšku, Bůh hledí do srdce.
Já jsem popsal jak jsem to měl kdysi a jak to mám dnes a každý další ti řekne něco trochu jiného.
Pokoj Tobě
V sobotě slavíš Pána, není to jen o slavení nějakého dne, ale hlavně toho, kdo ten den ustanovil.Chcem sa spýtať ako má dnešnej dobe veriaci sláviť sobotu ? prácou je to ťažké a musíte chodiť do práce piatok , nebudem tu rozpisovať všetky problémy.Potom ako je to cestovaním piatok ?je to hriech alebo čo to je?Budem piatok cestovať večer od rodičov.Ako sa na to všetko pozerá pán Boh?
V bibli jsou odpovědi:
Jestliže v den odpočinku upustíš od svých pochůzek, od prosazování svých zálib v můj svatý den, nazveš-li den odpočinku rozkošným, svatý den Hospodinův přeslavným, budeš-li jej slavit tak, že se vzdáš svých cest, že přestaneš hovět svým zálibám a nepovedeš plané řeči, tu nalezneš rozkoš v Hospodinu „a já ti dovolím jezdit po posvátných návrších země a z dědictví tvého otce Jákoba tě budu živit.“ Tak promluvila Hospodinova ústa. Iz 58
V šesti dnech učinil Hospodin nebe i zemi, moře a všechno, co je v nich, a sedmého dne odpočinul. Proto požehnal Hospodin den odpočinku a oddělil jej jako svatý.
Pamatuj, že jsi byl otrokem v egyptské zemi a že tě Hospodin, tvůj Bůh, odtud vyvedl pevnou rukou a vztaženou paží. Proto ti přikázal Hospodin, tvůj Bůh, dodržovat den odpočinku.
Pokud si vezmeme z těchto textů principy, věřící v sobotu najde vztah s Bohem, když odloží své cesty, připomene si, kdo je Stvořitel a Vykupitel.
Myslím, že při cestování v pátek (asi myšleno po západu slunce) nejde o vlastní cesty, návštěva rodičů je jistě chvályhodná, někdy se cestuje na dovolenou nebo se člověk prostě vrací domů.
Jak se na to dívá Pán? To Ti řekne skrze Slovo a modlitbu, jemu jde o vztah. Lze "zachovávat" sobotu a mít neproměněné srdce a naopak sobotu porušovat, ale bojovat o vztah s Bohem. Pán je milostivý.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných