KRÁLÍCÍ DĚKUJÍ ADVENTISTŮM

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Petr
Dátum registrácie: 19 Dec 2015, 08:27
Kontaktovať používateľa:

KRÁLÍCÍ DĚKUJÍ ADVENTISTŮM

Neprečítaný príspevok od používateľa Petr »

Obrázok

Něco k zamyšlení......
[url]https://www.cestaviry.cz/?p=173

Neregistrovaný

Re: KRÁLÍCÍ DĚKUJÍ ADVENTISTŮM

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Otázka jedenia a nejedenia v SZ nesúvisí s výživovými hodnotami ani obsahom vitamínov v danom mäse.

Petr
Kontaktovať používateľa:

Neregistrovaný napísal: 12 Júl 2025, 11:59 Otázka jedenia a nejedenia v SZ nesúvisí s výživovými hodnotami ani obsahom vitamínov v danom mäse.
Tak....první odvedení pozornosti od tématu ?
Samozřejmně,že nesouvisí.
A o tom článek není. Je to dobově podmíněný kultický příkaz,pro danou dobu a pro danou pospolitost.
Dál ?

Neregistrovaný

Ako malému chlapcovi mi pečený zajac veľmi chutnal. Potom po vstupe do cirkvi som sa ho vzdal a už 30 rokov som ho nemal. Je zaujímavé že po vystúpení z cirkvi mi stravovacie návyky zostali, jediné že si v lete 5x za sezónu ugrilujeme kúsok bravčoviny a k tomu sa dáme dobrý Budvar.
Inak odporúčal by som to aj môjmu bývalému zboru lebo zase tam riešia nejaký teologický výklad a nevedia sa dohodnúť ktorý je správny. Keby si dali 2-3 Budvary problém zanikne.

Neregistrovaný

Petr napísal: 12 Júl 2025, 12:30
Neregistrovaný napísal: 12 Júl 2025, 11:59 Otázka jedenia a nejedenia v SZ nesúvisí s výživovými hodnotami ani obsahom vitamínov v danom mäse.
A o tom článek není. Je to dobově podmíněný kultický příkaz,pro danou dobu a pro danou pospolitost.
Dál ?
Je jasné, že v tých prikazoch nešlo o zdravotnú reformu. To, že adventisti dokázali z toho vyvodiť zdravotné odporučenia (plus zachovávanie soboty) je taký cherry picking.

Neregistrovaný

Neregistrovaný napísal: 12 Júl 2025, 14:51 Ako malému chlapcovi mi pečený zajac veľmi chutnal. Potom po vstupe do cirkvi som sa ho vzdal a už 30 rokov som ho nemal. Je zaujímavé že po vystúpení z cirkvi mi stravovacie návyky zostali, jediné že si v lete 5x za sezónu ugrilujeme kúsok bravčoviny a k tomu sa dáme dobrý Budvar.
Inak odporúčal by som to aj môjmu bývalému zboru lebo zase tam riešia nejaký teologický výklad a nevedia sa dohodnúť ktorý je správny. Keby si dali 2-3 Budvary problém zanikne.
Zajaca by som nejedol, proste sa mi hnusí, pripomína mi hlodavca. Ale je to kultúrna otázka, neodsudzujem nikoho. V Ázii žerú aj potkanov, psov, hmyz, pavúkov. Každému podľa jeho chuti.

Neregistrovaný

Dál ?
Je mi jasné, že zase si našiel palicu na adventistov, aby si pomocou základov hebrejčiny a zoológie ukázal, že si nad vecou. Shalom

Petr
Kontaktovať používateľa:

Neregistrovaný napísal: 12 Júl 2025, 15:14
Dál ?
Je mi jasné, že zase si našiel palicu na adventistov, aby si pomocou základov hebrejčiny a zoológie ukázal, že si nad vecou. Shalom

Palici si na sebe adventisté udělali sami,když o sobě v učení tvrdí,že :
- jsou jediný ostatek
- jsou lid Písma
- jsou jediný,kdo mají "Ducha prorckého"
- jsou jediný,kdo dodržují Bibli (míněno vybrarný sabat)

Pokud se už nemůže používat hebrejština,zoologie atd.,tak už tedy nevím co.
A ano....v oblasti zmateného "výběru" čistého a nečistého (které stejně nikdo nedodržuje a není schopen dodržet)
jsem díky Bohu " nad věcí".

Nejde raději napsat něco k tématu,obsahu,nebo k teologii,než ty komentáře stylem whataboutismismu?

Neregistrovaný

Adventisti v 19-tom storočí si sami na seba spravili pascu, že výklady Whitovej považovali za božie zjavenie, ďalej doslovný výklad niektorých textov , taký cherry picking zo Starého zákona, čisté a nečisté mäso, platnosť soboty
Aj keď sa neskôr snažili rôznymi reediciami zmierniť pôvodné texty EGW. Čakať od Generálnej konferencie prekopanie základných pilierov učenia je naivné.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných