Divné praktiky riaditeľa ADRY – súkromná inzercia v Spravodajcovi

Diskusia o cirkevnej organizácii.
ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Re: Divné praktiky riaditeľa ADRY – súkromná inzercia v Spravodajcovi

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Milan napísal:Ambassador napsal:
No ale "vyprané" peníze od českého státu přes uniu z Čech a Moravy ty se vám hodí. Tak ber to tak, že ten zpravodaj vám zaplatili bratia Češi a Moraváci. Veď vás máme radi, čo by sme to pre vás nespravili.
Mám za to, že se jedná, na západ od hranice Čadca-Dunaj", o obecně rozšířený, ale nesprávný názor.
Náprava některých majetkových křivd je proporcionální odškodnění registrovaných církví, které podepsaly úmluvu s Českou republikou. CASD ji vnímá jako spravedlivou náhradu za nevydaný majetek, který byl konfiskován v padesátých letech po zákazu církve. Největší hodnotu by dnes měl bývalý teologický seminář s přilehlými pozemky v Praze Krči (v místě IKEMU a sousedního sídliště). Na prostředcích pro jeho zakoupení se mj. podílely dary adventistů ze Slovenska. V živé paměti uchovávám také nezištnou pomoc mnoha bratří i sester ze Slovenska při stavbě "centrální modlitebny" v Praze na Smíchově, objektu, který je ve vlastnictví Českého sdružení CASD. Mám tedy za to, že přijatý konsenzus o poměrném dělení "finančních restitucí" v rámci Unie je spravedlivý a správný. Splácíme jen staré dluhy, jedná se tedy o projev vděčnosti a snahu o narovnání.
Do Českého a Moravskoslezského sdružení navíc přitékají od Českého státu peníze na provoz církve, ty jsou ovšem limitovány kratším časem a jejich výše se každoročně snižuje.
Otázkou je, zda tento "fond budoucnosti" z velké části "neprojídáme", případně neutápíme v projektech "zbožných přání". Ale to je jiné téma.
Tak té tučné větě Milane vůbec nerozumím. Můj komentář byl napsán s určitou nadsázkou. Neřešil oprávnění či neoprávnění.
Reagoval jsem proto, že někteří jedinci mají pocit, že "objevili Ameriku". Představují Boha stylem svého jednání: "Přichytil jsem br. na hruškách!" "To se musí pořádně rozmáznout!"
Ke Slovensku mě poutá silné pouto lásky a poznatky dění, proto si někdy dovolím napsat víc....

Milan
Dátum registrácie: 07 Aug 2016, 05:26
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Milan »

Pro Ambassadora: Nikdo není dokonalý, ani já ne (chybí mi k tomu ale jen krůček :) ). Stává se, že odpovídám na otázky, které si nikdo neklade, případně komentuji záměry pisatele, které jej nikdy nenapadly....

Sleduji s určitým chvěním množící se anonymní udávání ve stylu "pomlouvat je ošklivá věc, ale pravda se musí napsat". Překračuje to hranice obyčejné lidské slušnosti. Navíc, když už má někdo nepřekonatelnou touhu psát o druhých veřejně, měl by mít odvahu se podepsat. Ke skutečnému řešení takovýto způsob prezentace nepřispívá, k tomu vedou jiné, náročnější cesty.
Pokud bulvarizace půjde tímto tempem dál, za chvíli zmizí prostor pro smysluplnou diskuzi, což by byla, z mého pohledu, velká škoda.
Něco podobného postihlo "Otevřený diář Mikuláše Pavlíka".

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Milan napísal:Pro Ambassadora: Nikdo není dokonalý, ani já ne (chybí mi k tomu ale jen krůček :) ). Stává se, že odpovídám na otázky, které si nikdo neklade, případně komentuji záměry pisatele, které jej nikdy nenapadly....

Sleduji s určitým chvěním množící se anonymní udávání ve stylu "pomlouvat je ošklivá věc, ale pravda se musí napsat". Překračuje to hranice obyčejné lidské slušnosti. Navíc, když už má někdo nepřekonatelnou touhu psát o druhých veřejně, měl by mít odvahu se podepsat. Ke skutečnému řešení takovýto způsob prezentace nepřispívá, k tomu vedou jiné, náročnější cesty.
Pokud bulvarizace půjde tímto tempem dál, za chvíli zmizí prostor pro smysluplnou diskuzi, což by byla, z mého pohledu, velká škoda.
Něco podobného postihlo "Otevřený diář Mikuláše Pavlíka".
Nerozumím, napiš mi do správy co jsi mě tím chtěl říci. Oba jsme přihlášení. Byl jsem účastníkem konferenci (tak jako i ty) a mám k dispozici i zápis z konference SZ o tématu "peníze od státu" (větší část delegátů nerozuměla o čem to vlastně hlasují, či to bylo o hrdosti a nebo velkorysosti vůči zlodějskému státu). Mám Slováky rád je to docela milý národ, až na Ježíšovo: "Jedno se ti nedostává....."
Ale jsem úplně mimo, vlákno je o: divné praktiky dotyčné osoby, které je potřeba vyřešit opět divnými praktikami no a výsledek je:
Jedna : Jedna, takže je to remíza. Nikdo není poražený ani výherce, ale všeci jsme "špinaví". Díky Bože za nabídku očištění!
No a mě vadí, že vedení SZ ignoruje vzniklé diskuzní forům (I když se vším nesouhlasím a to právo máme všichni). Diář br M.P. byl velkým přínosem, "spravedlivý ostatek" ho znechutil. Tudíž ostatní z vedení mají strach vstoupit do diskuze. Pokud by větší procento kazatelů vstoupilo do dialogu...... Zdá se, že nejen Církev adventistů není zralá na diskuzi. Tak co vzdáme to a nebo půjdeme dál a budeme se učit diskutovat? Věřte mě bude nás to hodně bolet, ale jen z bolesti se "rodí nový život"!

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní