Výbor SZ pracoval dva roky bez mandátu! Všetky jeho rozhodnutia sú neplatné!

Diskusia o cirkevnej organizácii.
mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Re: Výbor SZ pracoval dva roky bez mandátu! Všetky jeho rozhodnutia sú neplatné!

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Hosť napísal:
Opět nemluvíš pravdu (slušně řečeno), Tvůj komentář je falešný, neuvedl jsi vůbec zdroj, v Písmu není uvedeno "všichni" je prosili, ale je tam uvedeno výhradně pohané. Uvnitř byli jen židé, nebyli tam běžní pohané, ti byli venku. Až další sobotu se sešlo téměř celé město, ale není uvedeno vůbec kde. Vůbec to nemuselo být v synagóze!!!
Mikime, Mikime, okopíroval jsem text Ekumenické bible. Sk 13:42, je tam uvedeno "všichni", neobviňuj mne tedy ze lži.Zdá se mi, že používáš překlady bible účelově, držím se EB.
Všichni znamená Židé i pohané, což dosvědčuje kontext - Když Pavel a Barnabáš vycházeli ze synagógy, všichni je prosili, aby k nim o tom všem znovu promluvili příští sobotu. Shromáždění se rozcházelo a mnoho židů i obrácených pohanů, kteří ctili jediného Boha, doprovázelo Pavla a Barnabáše; ti s nimi rozmlouvali a povzbuzovali je, aby se drželi Boží milosti.
Je ale pravděpodobné, že zájem projevili i pohané, kteří dosud neměli zájem o pravého Boha, tak prostě příště přišli a kam jinam, než do synagógy. Abychom neztratili kontext, diskuse byla o tom, zda je tento verš důkaz toho, že ranná církev zachovávala sobotu-není.
Když se rozhlašovalo slovo Páně po vší krajině, tak to nemuselo být jen po synagogách.
Každopádně chtěli vysloveně pohané, aby jim mluvil slovo Páně v sobotu a to je jasným potvrzením, že apoštolové a s nimi i pohané sobotu zachovávavali po vzoru židů.
Ano, nemuselo se to rozhlašovat pouze v synagogách a zřejmě tomu tak nebylo, hlásalo se to na ulici, při návštěvě, na poli.
Pokud pohané chtěli, aby přišli příští sobotu, vůbec to neznamená, že s nimi zachovávali sobotu, Ty by jsi chtěl, aby lidi zachovávali sobotu předtím, než poznají Krista? Pro ně to bylo zajímavé, věděli, že to má spojitost s židovstvím, věděli, že židé sobotují. O žádné potvrzení, že by zachovávali sobotu, nejde, co to tvrdíš?
Samotná milost tě nikdy nespasí na to rychle zapomeň! Milost je základ ke tvému spasení nikoliv vstupenka do nebe.
Ano, to co jsi napsal, je definice spasení legalisty. Ani Kristova milost na spasení člověka nestačí, MUSÍŠ činit, že?
Vzpomínám si, jak jsem jednou navštívil akci, pořádanou sborem Štramberk, přesně tak se vyjadřovali, nechápali, co je milost.
Všichni adventisté zachovávají sobotu podle Písma a Jeho rad židům co se v sobotu smí a co ne, nikdo to nedělá jinak, pokud ty ano, nejsi adventista.
Podle židovského způsobu (SZ) bychom neměli rozdělávat oheň v žádném obydlí (Ex 35:3),nevařit (neohřívat)...nedělat žádnou práci. Zatím jsem nenarazil na nikoho, kdo by v sobotu neohřál jídlo, někteří myjí nádobí, používají plyn...
V jádru ale adventisté dávají sobotě důležitost-nepracují běžnou práci a chodí do shromáždění, od židovského prožívání se to ale liší.
..Někteří adventisté, je to stará historie, ale berou její spisy jako neomylné.
Bere je tak dodnes většina adventistů, včetně celého vedení církve v USA.
Toho se děsím, já třeba nevěřím, že vulkanická činnost vzniká tak, že "dole" hoří uhlí, ani nevěřím tomu, že nošení paruk způsobuje šílenství. Ani nevěřím, že by na Jupiteru žili nějaké bytosti atd. Nakolik jejím spisům kdo věří, je jeho věc, církev to kupodivu nevyžaduje.
Přečti si 28 věroučných článků, které jsou vytvořeny na základě Písma + na základě EGW.
Ano, je znát, že některé články byly vytvořeny vlivem EGW (např. čisté a nečisté) a dotaženy do detailu věci, které bible moc nerozebírá.
...Adventistou jsem proto, že věřím v blízký příchod Ježíše, věřím v Písmo, v něm jsem nenašel pokyn, abych věřil EGW.
V tom případě jsi nečetl všechny verše o prorocích a jejich víře v ně, které jsem již uváděl:
Mikime, Ty jsi samá legrace, vždyť uvádíš vlastně samé SZ texty! Samozřejmě, že věřím proroků SZ, případně NZ. A kde je zmíněna EGW?
Pavel zde však jasně říká, že to, co Galatští dělají, je vede od svobody v Kristu k otroctví.
Já bych to vyjádřil tak, že se Galatští po poznání Krista a svobody v něm obrátili, pod vlivem židokřesťanů, k stutkům Zákona (Gal 3:2.10) a tím se dostali pod kletbu. Pavel jim radí, aby to nedělali.
"Pokud zachovávání sedmého dne, soboty, přivádí člověka do otroctví, pak by muselo platit i to, že sám Stvořitel vstoupil do otroctví, když zachoval první sobotu v dějinách tohoto světa!"
Podle mne je to chybný úsudek-v bezhříšném světě otroctví nebylo, to je jasné. O to, že se nedá z Písma dokázat "svěcení" soboty Adamem a Evou jsme již psali. EGW argumentuje pouze předpokladem, ne Písmem, takže souhlasit se s ní nedá.
Když dal Hospodin Izraeli Zákon, včetně sabatu, dal jim dobrou věc a do otroctví je nepřivedla. Kristova smrt ruší exkluzivitu Izraele, apoštolové nenaložili na křesťany z pohanů břemeno soboty.
Pokud ale někomu přináší užitek, je to v pořádku, neměl by ale útočit na ty, kteří v Písmu sobotní závazek nenašli.
...Mikime, Mikime, okopíroval jsem text Ekumenické bible. Sk 13:42, je tam uvedeno "všichni", neobviňuj mne tedy ze lži.Zdá se mi, že používáš překlady bible účelově, držím se EB.
Všichni znamená Židé i pohané, což dosvědčuje kontext - Když Pavel a Barnabáš vycházeli ze synagógy, všichni je prosili, aby k nim o tom všem znovu promluvili příští sobotu. Shromáždění se rozcházelo a mnoho židů i obrácených pohanů, kteří ctili jediného Boha, doprovázelo Pavla a Barnabáše; ti s nimi rozmlouvali a povzbuzovali je, aby se drželi Boží milosti.

Okopíroval jsi to ze špatné Bible, Ekumenická sice nepatří úplně k nejhorším, ale má hodně špatně přeložených veršů, resp. vycházejících z menšinových řeckých textů (cca 5%) oproti TR, který souhlasí s Majoritními textem (cca 90% všech nálezů opisů, fragmentů apod.)

Bible, které uvádějí "pohané" a nikoliv všichni a za druhé vycházeli jen židé:

[KB1613] Sk 13:42 A když vycházeli ze školy Židovské, prosili pohané, aby jim v druhou sobotu mluvili táž slova.

[NBK] Sk 13:42 Když potom vycházeli z té židovské synagogy, prosili pohané, aby jim ta slova mluvili i příští sobotu.

[NBK06] Sk 13:42 Když pak z té židovské synagogy odcházeli, místní pohané je prosili, aby jim o těch věcech vyprávěli příští sobotu.

[Bible21] Sk 13:42 Když pak odcházeli ze synagogy, místní pohané je prosili, aby jim o těch věcech vyprávěli příští sobotu.

[CSP] Sk 13:42 sKdyž svycházeli [ze synagogy], prosili je,t26 saby jim o rtomt27 spověděli i příští sobotu.a t26 var.: + pohané t27 ř.: ty výroky a

[Roháčkov preklad] Sk 13:42 A keď vychádzali zo synagógy Židov, prosili pohania, žeby im nasledujúcu sobotu rozprávali tie isté slová.

[KJV+] Act 13:42 And when the Jews were gone out of the synagogue, the Gentiles besought that these words might be preached to them the next sabbath.(the next…: Gr. in the week between, or, in the sabbath between)

[AKJ] Act 13:42 And when the Jews were gone out of the synagogue, the Gentiles sought that these words might be preached to them the next sabbath.

[TRC+] Act 13:42 When the jews(MT: they) were gone(MT: come) out of the Synagogue,(MT: Synagogue of the Iews) the gentiles besought them that they would preach the word of god to them between the Sabbath days.

[RWB+] Act 13:42 And when the Jews had gone out of the synagogue, the Gentiles besought that these words might be preached to them the next sabbath.(the next...: Gr. in the week between, or, in the sabbath between)

[WTNT] Act 13:42 When the jews were gone out of the Synagogue, the gentiles besought them that they would preach the word of god to them between the saboth days.

[TR+] Act 13:42 exiontwn de ek thj sunagwghj twn ioudaiwn parekaloun ta eqnh eij to metaxu sabbaton lalhqhnai autoij ta rhmata tauta

[BYZ+] Act 13:42 exiontwn de ek thj sunagwghj twn ioudaiwn parekaloun ta eqnh eij to metaxu sabbaton lalhqhnai autoij ta rhmata ÎtautaĐ

[Elz] Act 13:42 exiontwn de ek thj sunagwghj twn ioudaiwn parekaloun ta eqnh eij to metaxu sabbaton lalhqhnai autoij ta rhmata tauta

[GENT+] Act 13:42 exiontwn were gone de And ek out of thj when the sunagwghj synagogue twn the, ioudaiwn Jews parekaloun besought ta the eqnh Gentiles eij to the metaxu next sabbaton sabbath lalhqhnai might be preached autoij ta rhmata words. tauta that these

Obrácení i neobracení pohané s nimi šli až potom co vyšli ze Synagógy:
KB: Skutky apoštolské 13:43  A když bylo rozpuštěno shromáždění, šlo mnoho Židů a nábožných lidí znovu na víru obrácených za Pavlem a Barnabášem, kteřížto promlouvajíce k nim, radili jim, aby trvali v milosti Boží.

Vypravoval těmto pohanům cokoliv Pavel a Barnabáš cokoliv v jiný den než sobotu? Ne ani omylem, čekalo se na další sobotu, aby se mohlo sejít téměř celé město! První křesťané z pohanů tak dodržovali židovskou sobotu jako den odpočinku, to nemůže nikdo popřít.[/b

...Abychom neztratili kontext, diskuse byla o tom, zda je tento verš důkaz toho, že ranná církev zachovávala sobotu-není.

Mýlíš se je to naprostý biblický důkaz, který nevidí snad jen slepý!!! ::dash::

...Pokud pohané chtěli, aby přišli příští sobotu, vůbec to neznamená, že s nimi zachovávali sobotu, Ty by jsi chtěl, aby lidi zachovávali sobotu předtím, než poznají Krista? Pro ně to bylo zajímavé, věděli, že to má spojitost s židovstvím, věděli, že židé sobotují. O žádné potvrzení, že by zachovávali sobotu, nejde, co to tvrdíš?

To že ctili zvyk Pavla a Barnabáše je jasným potvrzením, že tak chtěli jednat jako oni a sejít se v sobotu jako oni a tím i zachovali sobotu, kdy nepracovali, ale šli poslouchat učedníky. Kdyby ne, tak by v sobotu nepřišli a chtěli se sejít v jiný den třeba i dříve.

...Toho se děsím, já třeba nevěřím, že vulkanická činnost vzniká tak, že "dole" hoří uhlí, ani nevěřím tomu, že nošení paruk způsobuje šílenství. Ani nevěřím, že by na Jupiteru žili nějaké bytosti atd. Nakolik jejím spisům kdo věří, je jeho věc, církev to kupodivu nevyžaduje.

Pokud chceš uvádět citáty EGW, tak prosím jen úplné včetně označení, paruky jsme tu už řešili, všechny Tvoje zmíněné námitky jsou zodpovězeny zde:

http://www.whiteestate.org/issues/faq-unus.html
např. paruky:
Wigs and Insanity?

In the October 1871 issue of The Health Reformer, [1] Ellen White wrote of "hurtful indulgences" that militate against the highest interests and happiness of women. Among these "indulgences" she included wigs that, "covering the base of the brain, heat and excite the spinal nerves centering in the brain." As a result of "following this deforming fashion," she said, "many have lost their reason, and become hopelessly insane."

In the context of today's comfortable wigs, critics tend to ridicule this statement. But Mrs. White was referring to an entirely different product. The wigs she described were "monstrous bunches of curled hair, cotton, seagrass, wool, Spanish moss, and other multitudinous abominations." [2] One woman said that her chignon generated "an unnatural degree of heat in the back part of the head" and produced "a distracting headache just as long as it was worn."

Another Health Reformer article (quoting from the Marshall Statesman and the Springfield Republican) described the perils of wearing "jute switches"--wigs made from dark, fibrous bark. Apparently these switches were often infested with "jute bugs," small insects that burrowed under the scalp. One woman reported that her head became raw, and her hair began to fall out. Her entire scalp "was perforated with the burrowing parasites." "The lady . . . is represented as nearly crazy from the terrible suffering, and from the prospect of the horrible death which physicians do not seem able to avert." [3]

With reports such as this in the public press, it is easy to understand why Ellen White would warn women against the possible dangers of wearing wigs and trying to "keep pace with changing fashion, merely to create a sensation." [4]

GOOGLE překlad:
Paruky a šílenství?

V říjnu 1871 vydala "Zdravotní reformátor" [1] Ellen Whiteová o "bolestných odpustcích", které milují proti nejvyšším zájmům a štěstí žen. Mezi těmito "odpustky" zahrnovala paruky, které "pokrývají základ mozku, teplo a vzrušují nervové nervy uprostřed mozku." V důsledku toho, že "následovalo tento deformující mód," říkala, "mnozí ztratili svůj důvod a byli beznadějně šílení."

V kontextu dnešních komfortních paruků mají kritici tendenci zesměšňovat toto prohlášení. Paní Whiteová však poukazovala na zcela odlišný produkt. Paruky, které popsala, byly "obrovské zvonky zvlněných vlasů, bavlny, mořských plodů, vlny, španělského mechu a dalších ohavností." [2] Jedna žena říkala, že její chignon způsobil "nepřirozený stupeň tepla v zadní části hlavy" a způsobil "rušivou bolest hlavy jen tak dlouho, jak byla opotřebena".

Další článek o reformě zdraví (citoval od Marshall Stateman a Springfield Republican) popsal nebezpečí nosit "jutové spínače" - paruky vyrobené z tmavé, vláknité kůry. Zřejmě tyto přepínače byly často napadeny "jutovými chyty", malým hmyzem, který se zahalil pod pokožku hlavy. Jedna žena oznámila, že její hlava se stala surová a její vlasy začaly vypadávat. Celá její skalp "byla perforovaná s hájícími parazity." "Dáma ... je z toho strašného utrpení zastoupena takřka bláznivě a z perspektivy strašné smrti, kterou se lékaři nezdají být schopni odvrátit." [3]

S takovými zprávami ve veřejném tisku je snadné pochopit, proč Ellen White varuje ženy před možnými hrozbami způsobenými paráží a snaží se "držet krok se změnou módy, jen aby vytvořila pocit". [4]

...Mikime, Ty jsi samá legrace, vždyť uvádíš vlastně samé SZ texty! Samozřejmě, že věřím proroků SZ, případně NZ. A kde je zmíněna EGW?

Neblázníš už? Texty SZ či NZ se vztahují i na všechny možné budoucí proroky, kteří v písmu nemusí být vůbec uvedeni. Ještě bude mnoho těch co budou mít sny a vidění a přesto nejsou v Písmu označeni jménem.

...Podle mne je to chybný úsudek-v bezhříšném světě otroctví nebylo, to je jasné. O to, že se nedá z Písma dokázat "svěcení" soboty Adamem a Evou jsme již psali. EGW argumentuje pouze předpokladem, ne Písmem, takže souhlasit se s ní nedá.

Bezhříšný svět v době Ježíše Krista na zemi neexistoval.

[KB1613] Gn 2:3 I požehnal Bůh dni sedmému a posvětil ho; nebo v něm odpočinul Bůh ode všeho díla svého, kteréž byl stvořil, aby učiněno bylo.
[NBK] Gn 2:15 Hospodin Bůh tedy vzal člověka a usadil ho do zahrady Eden, aby ji obdělával a střežil.
Opakem práce je odpočinek a jistě Adam s Evou napracovali bez něj. Takže je více než jisté, že i oni první lidé spolu s Bohem pravidelně odpočívali! Z toho lze usuzovat, že odpočívali v sobotu, kterou Bůh požehnal a posvětil!

...apoštolové nenaložili na křesťany z pohanů břemeno soboty.
...Pokud ale někomu přináší užitek, je to v pořádku, neměl by ale útočit na ty, kteří v Písmu sobotní závazek nenašli.[/quote]

To píšeš jako opravdový adventista nebo jako ten, kdo si na něj jen hraje, pokud sobotu nesvětíš?

Věřím, že apoštolové nemuseli na křesťany z pohanů žádné břemeno soboty nakládat, oni ji ctili stejně jako Pavel a Barnabáš, když se spolu s nimi v sobotu sešli po vzoru židů, kterými oba apoštolové byli.

Neregistrovaný

Re: Výbor SZ pracoval dva roky bez mandátu! Všetky jeho rozhodnutia sú neplatné!

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Vypravoval těmto pohanům cokoliv Pavel a Barnabáš cokoliv v jiný den než sobotu? Ne ani omylem, čekalo se na další sobotu, aby se mohlo sejít téměř celé město! První křesťané z pohanů tak dodržovali židovskou sobotu jako den odpočinku, to nemůže nikdo popřít.
Zda Pavel a Barnabáš vypravovali obyvatelům města něco i přes týden nevíme, synagóga byla otevřena v sobotu.
V bibli není záznam, že by v synagóze byli křesťané z pohanů, takže nelze ani říci, že dodržovali židovskou sobotu, tím popírám, co jsi napsal.Prvotní účel návštěvy Pavla byl jít do synagógy, ne v ní hledat učedníky Krista, těmi se stali zřejmě někteří až po jejich kázání.
...Abychom neztratili kontext, diskuse byla o tom, zda je tento verš důkaz toho, že ranná církev zachovávala sobotu-není.
Mýlíš se je to naprostý biblický důkaz, který nevidí snad jen slepý!!
V textu není řeč ani o ranné církvi, ani k křesťanech, tedy kromě Pavla a Barnabáše, je mi líto, ale u Tebe je přání otcem myšlenky.
Pokud chceš uvádět citáty EGW, tak prosím jen úplné včetně označení, paruky jsme tu už řešili, všechny Tvoje zmíněné námitky jsou zodpovězeny zde:
Myslím, že vůbec zodpovězeny nejsou, nakonec, diskuse proběhla i zde:
http://acos.tym.sk/vierouka-f4/ellen-go ... 29-70.html
http://www.biblickestudie.cz/studie/egw.pdf
Tam máš odkazy na citáty EGW.
To že ctili zvyk Pavla a Barnabáše je jasným potvrzením, že tak chtěli jednat jako oni a sejít se v sobotu jako oni a tím i zachovali sobotu, kdy nepracovali, ale šli poslouchat učedníky. Kdyby ne, tak by v sobotu nepřišli a chtěli se sejít v jiný den třeba i dříve.
Zvyk Pavla a Barnabáše to byl, podle všeho je prosili o přednášku další sobotu předně účastníci přednášky (kázání), tedy Židé a proselyté. Nemohli je přemlouvat pohané, kteří na shromáždění nebyli, leda že by poslouchali za dveřmi:)
Když jsem začal chodit do sboru a tím pádem nebyl v práci, nectil jsem někoho zvyk ani jsem sobotu nezachovával, prostě jsem pouze přišel na pozvání.Nevyvozuj z toho u obyvatel Pisidské Antiochie víc, než říká text.
Pořád mi chybí souvislost s tím, jak toto má být důkaz, že první křesťané zachovávali sobotu...
Neblázníš už? Texty SZ či NZ se vztahují i na všechny možné budoucí proroky, kteří v písmu nemusí být vůbec uvedeni. Ještě bude mnoho těch co budou mít sny a vidění a přesto nejsou v Písmu označeni jménem.
Mikime, chtěl jsem na Tobě texty, které ukazují, že EGW je prorokem, ale poslal jsi mi verše ze SZ.
Pokud se texty SZ i NZ vztahují na všechny možné budoucí proroky, tak to beru, jen mi nikdo z adventistů nikdy neodpověděl, kdo další byl či je v casd za dobu 150-ti leté existence, prorokem. Dokonce nebyli schopni říci, kdo byl prorokem od dob apoštolů až do EGW.
Takže to vnímám tak, že od NZ nikdo prorok nebyl, pak EGW a pak zase nikdo.
Jestliže je to taková významná osobnost, prorok, čekal jsem, že mi pošleš nejaké texty Písma, které třeba předpovídají její příchod.
Opakem práce je odpočinek a jistě Adam s Evou napracovali bez něj. Takže je více než jisté, že i oni první lidé spolu s Bohem pravidelně odpočívali! Z toho lze usuzovat, že odpočívali v sobotu, kterou Bůh požehnal a posvětil!
Opakem práce nemusí být odpočinek, ale nechci slovíčkařit, někteří nepracují, ale jaksi bloumají, či ani neodpočívají.
To, co píšeš, že první lidé pravidelně odpočívali, se nedá z bible vyčíst, je to pouze předpoklad, který může být pravda, ale nemusí.
...apoštolové nenaložili na křesťany z pohanů břemeno soboty.
...Pokud ale někomu přináší užitek, je to v pořádku, neměl by ale útočit na ty, kteří v Písmu sobotní závazek nenašli.
To píšeš jako opravdový adventista nebo jako ten, kdo si na něj jen hraje, pokud sobotu nesvětíš?[/quote]
Hlavně to píšu jako ten, který se chce dopídit pravdy, zkoumám, zda je sobota závazná i pro křesťany z pohanů a nenalézám o tom v NZ texty. Adventismus chápu více jako čekání na Spasitele a jeho brzký příchod, než na víru v články církve, mám za to, že to je opravdový adventismus.
Věřím, že apoštolové nemuseli na křesťany z pohanů žádné břemeno soboty nakládat, oni ji ctili stejně jako Pavel a Barnabáš, když se spolu s nimi v sobotu sešli po vzoru židů, kterými oba apoštolové byli.
Vidíš a já spíše věřím, že do návštěvy Pavla a Barnabáše žádní křesťané z pohanů v Pisidské Antiochii nebyli a že o další sobotní setkání projevili zájem především účastníci sobotní bohoslužby, kde jim apoštolové představili naplnění Písem v Kristu. K nim se pak přidali i další obyvatelé města(pohané) a společně se sešli v synagóze především proto, aby slyšeli o Kristu. O sobotě je zde pouze řeč ve spojení se synagógou, ne s novozákonní církví.

svadobník

Neprečítaný príspevok od používateľa svadobník »

Hosť napísal: Je pravda, že v NZ není záznam o tom, že by sobota byla spojená s praxí mladé církve.
Pak spojuješ věci jasné s nedokázánymi-den odpočinku (není uvedeno, že šlo o sobotu , ale je to skoro % jisté) Bůh požehnal. Zda jej Adam a Eva zachovávali v tom smyslu, že nepracovali, zmínka není. Je to pouze předpoklad, resp. myslím, že máš názor spíše zformovaný knihami EGW, která předpoklady rozvádí do podrobností.
Podle diskuse byla sobota naplněna v Kristu jako opatření pro Izrael, můžeš uvést svoje názory, proč nebyla sobota zrušena? Nejlépe s biblickými verši.Děkuji.
Ako tu sledujem rôzne argumentácie pochopil som niečo. Títo odporcovia soboty majú problém s židmi, povedal by som nenávisť, preto neuznávajú zákony a tvrdia, že je to iba pre židov. Ale zabúdajú na niečo: aj Ježiš je žid a vyhlásil, že keď chceme byť spasení, musíme ho milovať. A u Jána 14,15 hovorí: "Ak ma milujete, zachovávajte moje prikázania." Títo ľudia chcú byť spasení, ale nechcú mať so židmi nič, lebo sa cítia na viac, preto sa vykrúcajú a hľadajú nejaké dôvody, prečo nezachovávať Božie prikázania. S tým ale iba dokazujú, že majú síce plné ústa o láske, ale Krista nemilujú, pritom to je jediná cesta k spaseniu. Iba tento žid nás môže spasiť, ktorého máme milovať a jeho prikázania máme zachovávať z lásky. Zdôrazňujem z lásky

Keby manžel manželku objal iba preto, že mu to predpisuje nejaký predpis, myslíte, že by to bola láska? A keby manžel tvrdil, že svoju manželku miluje, ale nechce ju objať a pobozkať preto, lebo mu to neprikazuje žiadny predpis, bola by to láska? A Ježiš, tento žid hovorí, že dôkazom toho, že ho milujeme, máme zachovávať jeho prikázania! Ale oni ich nechcú zachovávať, myslíte, že majú šancu na spásu?.. Iná cesta neexistuje, iba cez tohto žida, ktorý nám dal svoj zákon! A on sám vyhlásil, že neprišiel na zem preto, aby zrušil zákon, ale aby naplnil!!! Matúš 5,17

Pele

Neprečítaný príspevok od používateľa Pele »

svadobník napísal:Ale zabúdajú na niečo: aj Ježiš je žid a vyhlásil, že keď chceme byť spasení, musíme ho milovať. A u Jána 14,15 hovorí: "Ak ma milujete, zachovávajte moje prikázania."
Svadobník, asi vychádzaš z predpokladu,
že keď Ježiš povie „moje prikázania“, tak myslí aj starozákonné príkazy dané Izraelu. Zdá sa to logické, keďže veríme, že Boh Otec a Ježiš sú jedno.
Potom by ma ale zaujímalo, prečo nedodržuješ aj všetky ostatné prikázania z Mojžišových kníh. Napríklad, si obrezaný? A dobre vieš, že sú desiatky ďalších prikázaní, ktoré kresťania, vrátane adventistov, bežne nedodržiavajú ...
Aj to by sme predsa mali zahrnúť do Ježišovho „moje prikázania“, či nie?

Trochu to urýchlim. Asi mi odpovieš, že niektoré už neplatia. Ja v zásade súhlasím, ale potom nemôžeš demagogicky používať argument, že Ježiš povedal „moje prikázania“, ale musíš vysvetliť, prečo a ktoré SZ príkazy platia a iné nie.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Pele napísal:
svadobník napísal:Ale zabúdajú na niečo: aj Ježiš je žid a vyhlásil, že keď chceme byť spasení, musíme ho milovať. A u Jána 14,15 hovorí: "Ak ma milujete, zachovávajte moje prikázania."
Svadobník, asi vychádzaš z predpokladu,
že keď Ježiš povie „moje prikázania“, tak myslí aj starozákonné príkazy dané Izraelu. Zdá sa to logické, keďže veríme, že Boh Otec a Ježiš sú jedno.
Potom by ma ale zaujímalo, prečo nedodržuješ aj všetky ostatné prikázania z Mojžišových kníh. Napríklad, si obrezaný? A dobre vieš, že sú desiatky ďalších prikázaní, ktoré kresťania, vrátane adventistov, bežne nedodržiavajú ...

Trochu to urýchlim. Asi mi odpovieš, že niektoré už neplatia. Ja v zásade súhlasím, ale potom nemôžeš demagogicky používať argument, že Ježiš povedal „moje prikázania“, ale musíš vysvetliť, prečo a ktoré SZ príkazy platia a iné nie.
Původcem všeho stvoření na zemi i nebi včetně všech zákonů, přikázání, ustanovení zmíněných v Písmu je sám Ježíš Kristus. Syn Boží Ježíš Kristus je stejný stvořitel jako jeho Otec Bůh JHWH.

Jan 1:1  Na počátku bylo Slovo, a to Slovo bylo u Boha, a to Slovo byl Bůh.
2  To bylo na počátku u Boha.
3  Všecky věci skrze ně učiněny jsou, a bez něho nic není učiněno, což učiněno jest.

Koloským 1:14  V němžto máme vykoupení skrze krev jeho, totiž odpuštění hříchů,
15  Kterýž jest obraz Boha neviditelného a prvorozený všeho stvoření.
16  Nebo skrze něho stvořeny jsou všecky věci, kteréž jsou na nebi i na zemi, viditelné i neviditelné, buďto trůnové nebo panstva, buďto knížatstva nebo mocnosti; všecko skrze něho a pro něho stvořeno jest.
17  A on jest přede vším a všecko jím stojí.

Židům 1:3  On, odlesk Boží slávy a výraz Boží podstaty, nese všecko svým mocným slovem. Když dokonal očištění od hříchů, usedl po pravici Božího majestátu na výsostech

...Potom by ma ale zaujímalo, prečo nedodržuješ aj všetky ostatné prikázania z Mojžišových kníh. Napríklad, si obrezaný? A dobre vieš, že sú desiatky ďalších prikázaní, ktoré kresťania, vrátane adventistov, bežne nedodržiavajú ...

Na obřízce nezáleží, ta platí už opravdu jen pro židy:
[NBK] 1 K 7:19 Obřízka nic není a neobřízka nic není. [Záleží] přece [na] zachovávání Božích přikázání.

Desátky Ježíš ani apoštolové neučili dávat ve formě penězí ani to neučili jako povinnost, a řekl bych, že ani sami je nedávali, v Písmu o tom není zmínka, že by Ježíš jako žid dával každý měsíc jako tesař desátek. Proto jsou desátky pro křesťany dnes jen dobrovolné stejně jako všechny ostatní přikázání z Mojžíšova zákona. Dokonce i židé dnes zbylé zákony z Mojžíšova zákona zachovávají dobrovolně a každá skupina židů navíc úplně jiný počet přikázání, nejvíce jich zachovávají ortodoxní židé.
Desatero dnes ale zachovávají úplně všichni židé (mimo pár ateistů, kteří mezi nimi také samozřejmě žijí). Stejně tak 9 přikázání z 10 nemá problém zachovávat každý křesťan, jedině se sobotou mají všichni neadventisté problémy, ale buď zachovají všech deset nebo nemusí zachovávat žádné a provinili se proti všem jak píše Jakub. Jakub nemůže psát o všech 613 přikázáních, když už i v jeho době min. třetina přestala platit. Vzhledem k tomu, že vyjmenovává dvě přikázání Desatera, je jasné že píše o Desateru.

...Trochu to urýchlim. Asi mi odpovieš, že niektoré už neplatia. Ja v zásade súhlasím, ale potom nemôžeš demagogicky používať argument, že Ježiš povedal „moje prikázania“, ale musíš vysvetliť, prečo a ktoré SZ príkazy platia a iné nie.[/quote]

Tak si je přečti, vypiš a urči, které platí a které neplatí a které chceš dodržovat a které ne. Desatero je bráno jako základ a jeho přikázání nejsou těžká, proto ho nemá nikdo problém dodržovat a dodržujeme ho z lásky k Ježíši Kristu jako křesťané spíše povinně, protože bez jejich dodržování nebudeme spaseni, což je zcela logické, kdo z nebeských bytostí by chtěl mít v nebi např. vraha, zloděje apod.

1 Korintským 6:10  ani zloději, ani lakomci, opilci, utrhači, lupiči nebudou mít účast v Božím království.
1 Janův 3:15  Kdokoliv nenávidí svého bratra, je vrah - a víte, že žádný vrah nemá podíl na věčném životě.

Ostatní dodržujeme dobrovolně, protože jsou pro nás i dnes vhodná.
613 přikázání, sám si vyber, která budeš i dnes dobrovolně dodržovat (dobrovolně proto, že nejsi obřezaný :) ):
https://app.box.com/shared/arxdvd4up2

Desatero, ale ani zbývající platná přikázání Mojžíšova zákona nikdy nikdo nezrušil, ani Bůh Otec, ani Ježíš Kristus a přestanu platit až se zánikem nebe a země. Obřízka, kterou pořád někteří předhazují se počítá už opravdu jen pro židy a nezáleží na ni křesťanům.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní