Ukončenie členstva v cirkvi na vlastnú žiadosť

Diskusia o cirkevnej organizácii.
ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Re: Ukončenie členstva v cirkvi na vlastnú žiadosť

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Svou reakcí mě Tomáši nutíš odpovídat.
V každé oblasti se nachází ve společnosti a také v církvích rozdílné chápání práva
Kdyby to bylo tak jednoznačné (to pochopení jedincem), tak by nemuseli být právníci,
soudci, žalobci, obhájci, obžalovaní, osvobození, atd.
A hlavně diskuze.
Neřeším body, které jsi přednesl ani způsob, který je údajně podle tebe
proti pravidlům. S tím, že jsi se dotkl toho co tobě vadí ve věrouce. nemám
žádný problém. Vyjádřil jsem se jen k tomu k čemu jsem cítil potřebu.
Církevní řád z r. 2010 jsi citoval ve slovenštině, zde je v češtině:
https://docplayer.cz/89094-Cirkevni-rad ... o-dne.html
Nevnímal jsem potřebu ho znovu citovat.
Někdy je dobré pozorně číst komentáře.
Něco jsem uvedl ve svých komentářích jen pro zajímavost na srovnání.
Nemám potřebu se doptávat kazatele ani staršího. Zde jsme na diskuzním webu na kterém
se vyjadřuji k tomu co jsem dříve již cítil. Vyhýbám se osočování a podsouvání, diskutuji jen
o nějaké myšlence. .
Udělal jsem si úsudek postupu bez toho aniž bych odsoudil člověka. Pouze tu problematiku vnímám odlišně.
Chci odejít, tak odejdu. Podle cř je třeba, aby to vešlo ve známost na členském shromáždění.
Citace v cř se doplňují. Je tedy potřeba brát v úvahu i jiné části týkající se odchodu z církve.
Jak může odsouhlasovat členské shromáždění něco na co nemají nárok z hlediska lidských práv svobodného rozhodnutí?
Znovu zdůrazňuji členské odsouhlasuje pouze tvé vymazání z registru církve na tvou žádost.
Neodhlasovávají povolení k odchodu z církve.
Z jakých důvodů by to neměli udělat, když nechceš být v církvi?
Tomáš 1) Jen jsem ti doporučil aby ses nesnažil všechno zachraňovat nepřišel jsem na to, ani jsem nenapsal, že všechno zachraňuješ.
Nepodsouvej mi to.
V kterém komentáři jsi to takto napsal?

Host

Neprečítaný príspevok od používateľa Host »

Mohu požádat po odchodu církev aby vymazala všechny záznamy z mým jménem a mými fotografiemi na webu?

Tomáš Plechatýý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

Tomáš 1) Jen jsem ti doporučil aby ses nesnažil všechno zachraňovat nepřišel jsem na to, ani jsem nenapsal, že všechno zachraňuješ.
Nepodsouvej mi to.
V kterém komentáři jsi to takto napsal?
v tomto:
Tomáš Plechatýý napísal: Jediné co by mohlo vytržené z kontextu zkreslovat v mém otevřeném odchodovém dopise je slovo vyloučení místo slova ukončení.

A to kvůli tomu, že vyloučení bývá spojováno s nějakým ,,přestupkem" , jako řešení nebo ,,trest". Zatímco ukončení s tímto spojováno není.

To uznávám, to slovo jsem mohl zvolit lépe.

Nemyslím si však, že v kontextu dopis neznalé čtenáře v něčem mystifikuje.

píšeš:
Správně jsi měl poslat: ukončují ( třeba i k nějakému datu bez důvodu nebo z důvodů) členství v církvi. Nebo-li nežádat, ale svobodně ukončit. Což všechny znění církevního řádu umožňují.
Chyba nebo zkreslení od tebe. To znění CŘ z doby, kdy jsem odcházel jsem ti v minulém příspěvku citoval ve slovenštině, ale kvůli tvé odpovědi jsem si našel doma tu původní českou, kterou mám uloženou. I v ní je v češtině napsáno stejně jako ve slovenském znění, že

List se žádostí se má poslat a že shromáždění má o ní hlasovat
Já uznávám, že jsem měl napsat žádost o ukončení členství místo žádosti o vyloučení.

Ale není pravda, co jsi psal, že všechny řády umožňují, oznámit a nežádat - viz znění v mém minulém příspěvku CŘ z roku 2011 (platný až do nového vydání v roce 2016 - což bylo právě v mém období)

Důvody jsem vypsal datum jsem sice neurčil, ale napsal jsem nejbližší možné členské.

A teď ještě k tomu vyloučení jakožto kázeňskému opatření:

I kdybych nenapsal žádost o vyloučení ale pouze zveřejnil rozpory své víry a věrouky CASD, tak by správně se mnou mělo být vedeno právě kázeňské opatření, které by vedlo (když bych se neukáznil) k vyloučení.

Ve stavu v jakém jsem se nacházel, jsem žil/věřil v rozporu se zněním církevního řádu, takže to slovo nechat se vyloučit není zase až tak od věci, protože ve chvíli kdy vědomě jdu proti CŘ a zveřejňuji to neboli se k tomu veřejně hlásím, tak kdybych se členství nevzdal z vlastní iniciativy, stejně by mělo dojít k mému vyloučení. Alespoň takhle to vidím já podle toho jak jsem rozuměl znění CŘ.

Jinak, jestli někdo můj dopis vytrhává z kontextu a vyvozuje z něj závěry, které jsou mimo, tak je to spíše jeho problém, případně tvůj, nebo církve, ale buď to můžete ignorovat, jako jiné neopodstatněné výmysly, nebo se tomu bránit. Na mne se nikdo neobrátil s otázkou o upřesnění.

Já jsem žádal o vyloučení - neměl jsem do té doby žádný kázeňský přestupek a měl jsem ve sboru 2 funkce. Žádný přestupek mi z toho nebyl vyroben, já jsem dnem ohlášení dopisu přestal funkce vykonávat ze svého vlastního rozhodnutí. A nikdo mne netlačil ani nepřesvědčoval zároveň ale uplynul ne jeden, nýbrž dva měsíce, než proběhlo dané členské. (oznámení v září, hlasování v listopadu)

Nemusel jsem na něm být, ale šel jsem se dobrovolně podívat a sám jsem pro svůj odchod zvedl ruku.
Jsem rád, když jsou věci v pořádku.

Z formálního hlediska nevidím v celém procesu naprosto žádný problém ani nic co by měl kdokoliv vyčítat mně, nebo sboru/ církvi.

Jestli se někomu nelíbí tehdejší znění CŘ tak to ale není problém můj, naopak je to problém lidí, kteří byli za znění CŘ zodpovědní.

Na stránkách nic přepisovat nebudu.
Nedělám tam ze sebe oběť ani o chování církve nevytvářím zkreslený obraz.

Byť sám jsem v mnoha oblastech kritikem církve, tak Ti doporučuji jako tomu, kdo je stále jejím členem, abys hloupou a neopodstatněnou kritiku církve ignoroval a nesnažil se všechno zachránit. To nejde a některým stěžovatelům se nikdy nezavděčíš.

Hezký večer nebo i požehnanou sobotu Ti přeji Ambassadore.
Jsou to poslední 3 věty a z kontextu vyplývá že se bavím především o zachraňování proti hloupé a neopodstatněné kritice.

Tomáš Plechatýý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

Host napísal: 16 Aug 2018, 06:14 Mohu požádat po odchodu církev aby vymazala všechny záznamy z mým jménem a mými fotografiemi na webu?
Dobrá otázka hoste - nevím.

Ale např. na google se už obrátilo mnoho lidí s podobnou žádostí na základě tohoto práva:

https://www.gdpr.cz/gdpr/heslo/pravo-byt-zapomenut/

Můžeš to zkusit u vedení sboru/církve / webu uplatnit.

Milan
Dátum registrácie: 07 Aug 2016, 05:26
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Milan »

Mohu požádat po odchodu církev aby vymazala všechny záznamy z mým jménem a mými fotografiemi na webu?
Samozřejmě je možné požádat. Potíž může být v tom, co rozumíme pod pojmem církev a pak také v tom, že odkazy, spolu s jménem, nebo fotografiemi mohly být sdíleny mimo církevní weby.
Mám za to, že žádost by měla být konkrétní, tzn. oslovit toho, kdo za webovou stránku odpovídá a specifikovat obsah k vymazání.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Tomáš Plechatýý napísal: 16 Aug 2018, 11:35
Jsou to poslední 3 věty a z kontextu vyplývá že se bavím především o zachraňování proti hloupé a neopodstatněné kritice.

"Já o koze a ty o voze"

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní