3AN napísal:Ngma, si si na 100% isty, ze ten Michalov vers absolutne nemoze a v ziadnom pripade nijako nesuvisi s vyberom kazatela zborom? On napisal, ze moze. Netvrdi, ze toto je presne vers na ten pripad. Ved zbor si moze vyberat podla toho ako mu bude kazatel lahodit a steklit usi, namiesto toho aby im kazal pravdu, ktora moze byt neprijemna. Ved o tom kazal aj Doug Batchelor a pouzil ten vers a on je adventisticky kazatel. Ale on tomu nerozumie tak nech je ticho a v pokore a vlastne nech nikto nic okrem Teba sem nepise. Alebo len to co ty schvalis.
Alebo mas vo zvyku sa tu zastavit, prebehnut vsetky diskusie a porozdavat svoje napomenutia, rad za radom diskutujucim do aktivnych tem akoby si bol moderator celej diskusie?
Nazdar 3AN
no keď sa ty zamyslíš tak na 100% nie je nič z toho a ja som na 100% ani nič tak nepredstavoval. Ale som rád, že si presne pomenoval čo ťa irituje, budem to vnímať a byť mäkkší pre tvoje ucho. /verím že ho nemáš svrabľavé/
Skúsme nestrielať len tak do vetra možno o to skôr, ak sme neboli ďalej ako v susednej dedine
Na inom mieste som sa k tomu vyjadroval a to asi takto - v USA je iné pracovné nastavenie administrátorov a kazateľov. Tzn. odbornosť, osobné nasadenie, úroveň vzdelania, duchovnosť, časová dispozícia - tzn. nie max. 8 hodín, dokonca aj taký faktor že kazateľ ak má dve deti a viac tak zbor zvažuje, či bude vhodný kandidát pre ich zbor, nakoľko úloha otca si vyžaduje tiež svoje a kazateľa taktiež čiže - čo bude na úkor čoho/ rodiny či zboru/. U nás je to skôr sociálna tolerantnosť / a.i./ k nedostatkom kazateľovej práce...
A ich duchovnosť ich vedie k tomu že rodina a deti majú prednosť a tak pre ich zbor si tohto kazateľa nevyberú, takoľko je to pri neprofesionálnom riešení otvorené pole s nášlapnými mínami...
No čo sa týka svrabľavých uší, môže to byť určite tak, ale to neplatí len o zboroch, platí to o rôznych skupinách či spoločenstvách, o.i.
aj tohto fóra kde sa niektorí jedinci ťažko vyrovnávajú s iným názorom. Mne čo skôr "prekáža" je forma ako je prezentovaný názor, hrubá sila, hovorí sa o duch. veciach ale bez lásky a pokory. /je to prosím môj názor/.
Nepovedal som nikomu nech je ticho! ale tá prezentácia by mala byť potom kultivovanejšia tzn. napr. ja to vidím takto, ja si o tom myslím toto. to vytvára priestor, aby som rozumel tomu že to je jeho pohľad, ktorý nie je predložený ako 100% pravdivý pohľad.
Pretože k tomu patrí výklad - tzn. ak to vidíš ty alebo ak to vidím ja takto, a ten stav je iný tak sa "len mýlime". Ale ak to prezentujeme ako
jednoznačne pravdivý pohľad a výklad - a pritom sa mýlime, tak potom to treba nazvať že klameme.
trochu komplikované, ale lepšie ako fundamentalizmus
Čiže určite diskutovať treba, pokiaľ to vedie k niečomu konštruktívnemu a nie len k vybíjaniu či strieľaniu po sebe.
Myslím si, že spôsob komunikácie Fico a Matovič nie je vhodný...