konferenciu som uviedol len ako jeden priklad, ktory bol prave pre mna aktualny. Neriesili sa tam veci volby organizacie agendy, to je pravda, ale ak si tam bol, tak urcite vies, ze sa tam nasli aj pripomienky, navrhy ktore sa riesenej agendy vobec netykali, a pri niektorych sa mi az rozum zastavoval. Takze verim ze ak niekoho fakt natolko trapi nejaka vnutorna zalezitost v cirkvi, ze je ochotny ju pranierovat takto na verejnosti, tak mal ten clovek najst v sebe aj dost odvahy na to aby sa k tomu vyjadril aj na konferencii, kde boli ludia co s tym nieco mohli spravit. Plus, otazky klasickej agendy sa posunuli na vybor zdruzenia, co teda znamena za agenda existuje a je mozne sa k nej cez zbor nejako vyjadrit (ja neviem sice ako, ale verim ze sa to da). Urcite na to cesty su, ale rozumiem ze je lahsie a bezpecnejsie sediet doma pred PC na riti a pisat sem anonymne.
Mozeme sa tvarit ze je toto stranka pre adventistov, ale nic to nemeni na fakte ze sa tu moze dostat ktokolvek a vidiet jej obsah ktokolvek.. preto som vdacny, a to je to ze sa od nej vedenie cirkvi oficialne distancovalo. Kludne na mna za to kydajte, ale cirkev na to mala pravo, a vobec sa jej necudujem ze tak spravila. Jedine co na tejto stranke nie je anonymne je nazov cirkvi adventistov -- teda hovori sa o nej bez nej. O jej zakladateloch (a tykisto aj o 95% prispievateloch) vieme s prepacenim hovno. Mozu to byt kludne iluminati, ktori sa takto snazia nasu cirkev ociernit (viem, ze to extremne pritahujem za vlasy, ale aky mame dokaz, ze ktokolvek tu je adventista? Occamova britva je sice pekny pristup logiky, ale nie je neomylny. nie ze by som spochybnoval to ze su to adventisti. ale to ze to robia anonymne a skryvaju sa, o niecom svedci). Cirkev oficialne ako taka nie len ze nestala za vytvorenim tohto fora, ale nema nad nim ziadnu moc. Mozete povedat, ze ved moze niekto z vedenia sa tu oficialne zaregistrovat a prispievat nazory cirkvi, ale tak ked vidim ako sa tu vyvijaju diskusie, tak dospievam k nazoru ze je to typicke internetove forum. Clovek v anonymite moze napisat cokolvek (a zrejme sa ani nekontroluje, niekto na 9gagu to pekne vystihol: https://cdn.whisper.sh/05108fe37f1bec67 ... 614-wm.jpg). A bezny clovek ktory nepozna dostatocne dobre Pismo bude len tazko vediet rozhodnut co je spravne (nehovoriac o tom, co si pomysli o cirkvi ako takej). Rovnake to je na internente, kde koluju miliardy hluposti, pretoze ludia podlozia svoje tvrdenie spojenim "podla vedeckych studii". Problem je ze beznemu cloveku to vacsinou staci, a uz sa nepyta o aku studiu ide -- samozrejme staci mu to vtedy, ak ma pocit vierohodnosti. Co moze napr. znamenat ze islo o oficialny clanok na SME, ved predsa SME by si nedovolili klamat. Keby dala cirkev oficialne imprimatum tejto stranke, musel by potom niekto oficialne reagovat na kazdu jednu blbost co sa tu povie, a to by hned mohli zamestnat 10 ludi na plny uvazok, aby sa to stihalo. Takze distancovanim sa usetrili cirkevne zdroje a aj vlastne nervy.
Keby to bolo aspon rozumne moderovane, tak nech. Ale ak sa tu dostanu bez cenzury veci ako su v tomto vlakne (za niektore prispevky v dalsich vlaknach by som sa pred neveriacimi kolegami tiez hanbil, ale aspon nie su osobne), kde niekto anonymne zacne kydat na niekoho osobne, uvedie tu jeho meno a veci ktore nie su nicim podlozene, tak ako sa mozete cudovat ze spochybnujem pracu moderatorov? Ze chcu drzat anonymitu, to je pochopitelne, aj ked s tym nesuhlasim, ale ze dovolia ostat cloveku anonymnym, ale prepierat cudzie meno, tak to je podla mna jasne zlyhanie.
Moja otazka teda znie, preco si nenajdete priestor o tychto veciach hovorit osobne s ludmi v cirkvi? Ak aj nie s oficialnou strankou, preco neriesite svoje problemy s priatelmi v cirkvi? Mozno sa na vec pozeram zle, ale ak neviete najst v cirkvi niekoho s kym by ste sa mohli porozpravat a ulavit si na dusi, tak podla mna je niekde problem. Ja som introvert, a mal by som problem riesit cokolvek pred skupinkou mladeze, alebo podobne. Napriek tomu mam 2 najlepsich priatelov, ktori su z cirkvi, a z ktorymi viem riesit cokolvek. Skuste mi nejak odpovedat na to co tymto sledujete? Cirkev sa od stranky distancovala, takze na cirkvi s tymto zjavne nic nezmenite. To je proste fakt. Tak co chcete dosiahnut? Aby sa o tom v cirkvi hovorilo? Par ludi co som pocul v cirkvi o tejto stranke hovorit, riesilo akurat to, ze preco je tato stranka anonymna, ale vobec sa nevytvarala nejaka taka diskusia, ktore by smerovala k tomu aby sa nejak riesili nejake podstatne otazky v cirkvi. Teda fakt, co tym sledujete? Ak hladate nejaku dusu, ktora by mala podobne problemy ako vy, aby vas pochopila, nepride vam trosku nefer riesit taketo veci pred celou verejnostou? A mozno ste tak aj niekoho nasli, ale viete sa s nim zdielat inak nez dalej pisat verejne tu? Ved predsa aj vy aj on je anonym (ak ste sa s niekym takto nasli a nejakym sposobom ste si vymenili kontakty, som rad. viem ze najst cloveka, s ktorym si plne rozumiete nie je lahke a ze som mal na tych dvoch ludi stastie). Nuz neviem. Pravda je, ze ja sam som sa nezdrzal tu reagovat, ale pohorsilo ma, ked som videl tie narazky na Mata Majera. Nuz co, stalo sa. Dufam, ze sa uz nestane. Hadat sa bezcielne mozem aj na 9gagu, alebo inych internetovych forach. mozno tym niekto sleduje nejaky ciel, ale napokon to je len skupinka ludi, z ktorych kazdy vykrikuje svoju pravdu, a nik poriadne necita co ten druhy napisal (vratane mna). Dokazom toho si aj ty, clen2000, namiesto toho aby si diskutoval o tom ze ako nieco dostat oficialnou cestou k vedeniu si ma chytil za slovo pri konferencii, a zacal si toto kritizovat. Som zvedavy za co ma v tomto prispevku chytite. Bude to ten obrazok? Bude to 9gag? Ti iluminati? Keby som tento prispevok cital a chcel nejako autorovi dokazat ze je hlupy, aj sam by som si nasiel nieco vhodne. Viem ze nie som dokonaly. O to horsie to je pri vyjadrovani myslienok v prirodzenej reci (ze ako tazke je komunikovat, sme mohli vidiet o pol jednej v noci na konferencii, ked sa uz delegati hadali na vyzname slova platny). Nech sa vam vsak paci. Ak budete mat pocit zadostucinenia ze ste mi to nandali, tak majte radost, doprajem vam to. Je otazka ci ja to budem este citat, ale mozno sa sem raz vratim

Dobre vykecal som sa

Na zaver iba jedno citanie, ktore by som kazdemu odporucil (ano, viem ze to je aplikovatelne aj na mna, nemusite mi hned pisat, ze som pokrytec. viem ze miestami sa tomu neubranim ani ja.):
http://www.psmag.com/health-and-behavio ... iots-92793