Výbor SZ pracoval dva roky bez mandátu! Všetky jeho rozhodnutia sú neplatné!

Diskusia o cirkevnej organizácii.
Neregistrovaný

Re: Výbor SZ pracoval dva roky bez mandátu! Všetky jeho rozhodnutia sú neplatné!

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

svadobník píše:
Tu ani nebolo cieľom zoznamovať sa. Hovoril som iba o tom, že tieto stránky boli založené na dehonestovanie cirkvi adventistov, a že sem chodia (toto dodávam teraz) pozvaní ľudia, aby túto prácu konali. Som si istý, že si túto stránku nenašla náhodou.
Přidávám se k Lídě, tuto stránku jsem našel sám a jsem za ní rád. Sleduji občas i jiné nezávislé zdroje a ověřuji si svoje poznání. Přece jako adventisté rádi používáme příklad z Beroje a měli bychom brát názory zde prezentované jako výzvu. Ovšem nezaznamenal jsem, že by někdo na vznesené námitky a argumenty k učení někdo kompetentní odpověděl. I to mi něco říká.
Už tu bolo povedané, že všetko čo hovoríš je lož. Kde si napríklad zobral to klamstvo, že sobota bola daná iba židom a nie kresťanom z pohanov? Čítaš ty vôbec Bibliu? Alebo chceš tvrdiť, že Adam s Evou boli židia? Prečítaj udalosti stvorenia a tam nájdeš napísané, že keď Boh dokonal svoje šesťdňové stvoriteľské dielo, siedmi deň odpočinul, preto požehnal a posvätil tento deň ako pamätný deň stvorenia. I. Mojžišova 2, 1-4. A vtedy na zemi bol iba Adam s Evou, preto s Bohom spolu svätili tento deň. A ani jeden deň v biblických dobách nemal názov, tie dni mali iba číslo, iba siedmi deň, sobota mala meno. A toto Božie nariadenie nebolo nikdy nikde zmenené!
To, že Tomáš lže jsi zřejmě napsal Ty, proč tedy používáš "už tu bolo povedané.."? A je lež opravdu vše, co Tomáš napsal? Uveď příklady.
Je pravda, že v NZ není záznam o tom, že by sobota byla spojená s praxí mladé církve.
Pak spojuješ věci jasné s nedokázánymi-den odpočinku (není uvedeno, že šlo o sobotu , ale je to skoro % jisté) Bůh požehnal. Zda jej Adam a Eva zachovávali v tom smyslu, že nepracovali, zmínka není. Je to pouze předpoklad, resp. myslím, že máš názor spíše zformovaný knihami EGW, která předpoklady rozvádí do podrobností.
Podle diskuse byla sobota naplněna v Kristu jako opatření pro Izrael, můžeš uvést svoje názory, proč nebyla sobota zrušena? Nejlépe s biblickými verši.Děkuji.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Re: Výbor SZ pracoval dva roky bez mandátu! Všetky jeho rozhodnutia sú neplatné!

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Tomáš Plechatý napísal:Svadobník napsal:
...........Ten tvoj priateľ, ktorý sa pýši s tým, že si netají svoje meno aj zverejniť, sa aj pekne vyfarbil a prezradil nám svoj ciel. Na "plný úväzok" pracuje na zosmiešnení, používajúc klamstvo za klamstvom..........
Jasně, já se pyšním, prozradil jsem svůj cíl, že pracuji na plný úvazek na zesměšnění církve a používám lež (klamstvo) za lží a bojuji proti lásce!!! ::rofl:: ::rofl::

A naopak ty svadobníku jsi neposkvrněný výkvět ostatku, který nás odhalil a vzdoruje poslednímu svodu v době odpadnutí omega a ty zastupuješ tu Ježíšovu lásku, která se projevuje nadáváním na kazatele, který pomáhal organizovat cizí svatbu (o šábesu).

Už by stačilo jen mě usvědčit, že pracuji pro Kreml, Putina, papeže františka, nebo tajné jezuity a ilumináty, kteří chtějí nastolit světovládu a potřebují k tomu odstavit z cesty poslední plamen naděje světa - tebe a mikima, neboť vetšinu vedení od GK až po Mikuláše Pavlíka jsme přece dávno už infiltrovali. ::dash:: ::dash:: ::dash:: Už jen vy dva co znám a pár dalších neochvějně bráníte vzácné pravdy svěřené pro tuto dobu.

Kdybych nevěděl, že jako člen ostatku budeš zarytě odmítat drogy, skoro bych měl chuť se tě zeptat, jestli jsi někdy nějaké delší dobu neužíval.

Kdo do tebe zasel všechen ten strach a podezíravost k ostatním, a odkud víš, že právě bonzováním na kazatele šíříš lásku a pravdu?!?!?!?!
...A naopak ty svadobníku jsi neposkvrněný výkvět ostatku, který nás odhalil a vzdoruje poslednímu svodu v době odpadnutí omega a ty zastupuješ tu Ježíšovu lásku, která se projevuje nadáváním na kazatele, který pomáhal organizovat cizí svatbu (o šábesu).

Svadobník mluví narozdíl od tebe PRAVDU, mluvit s láskou o kazateli, který v sobotu organizuje svatbu, aby se tam mohl zadarmo nažrat :) (jako na každé svatbě) by bylo fakt nechutné pro jakéhokoliv adventistu, který to adventní učení myslí vážně.

...Už by stačilo jen mě usvědčit, že pracuji pro Kreml, Putina, papeže františka, nebo tajné jezuity a ilumináty, kteří chtějí nastolit světovládu a potřebují k tomu odstavit z cesty poslední plamen naděje světa - tebe a mikima,

ne ty ve skutečnosti pracuješ pro nepřítele Božího satana ::diablo:: , když popíráš Boží PRAVDU a překrucuješ ji svými nesmyslnými výklady ::dash:: , a s takovou si sám podřezáváš "větev svého možného budoucího spasení". S takovou se nemůžeš nikdy počítat mezi Boží ostatek, který má víru Ježíšovu a zachovává Boží přikázání, pokud proti němu budeš neustále bojovat.

mikim

Lída Rohalová napísal:
svadobník napísal:Tu ani nebolo cieľom zoznamovať sa. Hovoril som iba o tom, že tieto stránky boli založené na dehonestovanie cirkvi adventistov, a že sem chodia (toto dodávam teraz) pozvaní ľudia, aby túto prácu konali. Som si istý, že si túto stránku nenašla náhodou. Ten tvoj priateľ, ktorý sa pýši s tým, že si netají svoje meno aj zverejniť, sa aj pekne vyfarbil a prezradil nám svoj ciel. Na "plný úväzok" pracuje na zosmiešnení, používajúc klamstvo za klamstvom a ty ho podporuješ. A ešte ty hovoríš o láske! O akej láske? Pán Ježiš povedal: ak ma milujete, zachovajte moje prikázania. Ale ty aj s tvojim priateľom bojuješ práve proti tejto láske! Alebo si myslela lásku ku klamstvám? V tom prípade máš pravdu! Od takejto lásky som ďaleko.

A z toho, čo tu čítam je jasné, že ani jedného z vás ani nenapadlo pátrať kto tieto stránky založil a prečo sa skrýva, lebo je váš človek. Tvári sa, ako adventista, zverejňuje údaje, zo združenia, lebo k ním má prístup, ale v skutočnosti to nemyslí vážne.
Stránku jsem si našla sama, nikdo mě nenutí tu být. Nemá cenu vysvětlovat svůj postoj, protože ty o to nestojíš. Tak jen pár slov z Písma:

CSP Jk 4,11 Bratři, nemluvte jeden proti druhému. Kdo mluví proti bratru nebo soudí svého bratra, mluví proti Zákonu a soudí Zákon. Jestliže však soudíš Zákon, nejsi činitelem Zákona, nýbrž soudcem.

CSP Mt 7,2 Neboť jakým soudem soudíte, takovým budete souzeni, a jakou měrou měříte, takovou vám bude naměřeno.

V dobrém ti píšu, abys změnil svůj postoj, přestal napadat pohnutky jiných lidí, o kterých nic nevíš. Jinak na soudu good luck!
Také pár slov z Písma pro Lídu... :)
Deuteronomium 1:16  Přikázal jsem také soudcům vašim toho času, řka: Vyslýchejte pře mezi bratřími svými, a suďte spravedlivě mezi mužem a bratrem jeho, i mezi příchozím jeho.

Jan 7:24  Nesuďte podle zdání, ale suďte spravedlivým soudem!"

Jan 5:29 A půjdou ti, kteříž dobré věci činili, na vzkříšení života, ale ti, kteříž zlé věci činili, na vzkříšení soudu.[/b]

Kam asi půjdou ti, kteří nechtějí zachovávat Desatero přikázání?
Do nebe sotva!

mikim

Hosť napísal:
svadobník píše:
Tu ani nebolo cieľom zoznamovať sa. Hovoril som iba o tom, že tieto stránky boli založené na dehonestovanie cirkvi adventistov, a že sem chodia (toto dodávam teraz) pozvaní ľudia, aby túto prácu konali. Som si istý, že si túto stránku nenašla náhodou.
Přidávám se k Lídě, tuto stránku jsem našel sám a jsem za ní rád. Sleduji občas i jiné nezávislé zdroje a ověřuji si svoje poznání. Přece jako adventisté rádi používáme příklad z Beroje a měli bychom brát názory zde prezentované jako výzvu. Ovšem nezaznamenal jsem, že by někdo na vznesené námitky a argumenty k učení někdo kompetentní odpověděl. I to mi něco říká.
Už tu bolo povedané, že všetko čo hovoríš je lož. Kde si napríklad zobral to klamstvo, že sobota bola daná iba židom a nie kresťanom z pohanov? Čítaš ty vôbec Bibliu? Alebo chceš tvrdiť, že Adam s Evou boli židia? Prečítaj udalosti stvorenia a tam nájdeš napísané, že keď Boh dokonal svoje šesťdňové stvoriteľské dielo, siedmi deň odpočinul, preto požehnal a posvätil tento deň ako pamätný deň stvorenia. I. Mojžišova 2, 1-4. A vtedy na zemi bol iba Adam s Evou, preto s Bohom spolu svätili tento deň. A ani jeden deň v biblických dobách nemal názov, tie dni mali iba číslo, iba siedmi deň, sobota mala meno. A toto Božie nariadenie nebolo nikdy nikde zmenené!
To, že Tomáš lže jsi zřejmě napsal Ty, proč tedy používáš "už tu bolo povedané.."? A je lež opravdu vše, co Tomáš napsal? Uveď příklady.
Je pravda, že v NZ není záznam o tom, že by sobota byla spojená s praxí mladé církve.
Pak spojuješ věci jasné s nedokázánymi-den odpočinku (není uvedeno, že šlo o sobotu , ale je to skoro % jisté) Bůh požehnal. Zda jej Adam a Eva zachovávali v tom smyslu, že nepracovali, zmínka není. Je to pouze předpoklad, resp. myslím, že máš názor spíše zformovaný knihami EGW, která předpoklady rozvádí do podrobností.
Podle diskuse byla sobota naplněna v Kristu jako opatření pro Izrael, můžeš uvést svoje názory, proč nebyla sobota zrušena? Nejlépe s biblickými verši.Děkuji.

...Je pravda, že v NZ není záznam o tom, že by sobota byla spojená s praxí mladé církve.
Lež jak věž. Apoštolové snad nechodili vyučovat židy i řeky hlavně v sobotu?

[KB1613] Sk 13:42 A když vycházeli ze školy Židovské, prosili pohané, aby jim v druhou sobotu mluvili táž slova.

[KB1613] Sk 13:44 V druhou pak sobotu téměř všecko město sešlo se k slyšení slova Božího.

Kdyby byl Pavel zachovával neděli, první den týdne, byl by těmto křesťanům z pohanů řekl: „Nemusíte čekat až do příští soboty. Přijďte zase zítra, v neděli. Neděle je nový den odpočinku pro křesťany z pohanů.“ Ale Pavel nic takového neřekl. V Bibli nemáme jedinou zmínku o tom, že by učedníci učili, že Ježíš zaměnil sobotu za neděli!

[KB1613] Sk 15:21 Nebo Mojžíš od dávních věků má po městech, kdo by jej kázal, poněvadž v školách na každou sobotu čítán bývá.

[KB1613] Sk 16:13 V den pak sobotní vyšli jsme ven za město k řece, kdež býval obyčej modliti se. A usadivše se, mluvili jsme ženám, kteréž se tu byly sešly.

[KB1613] Sk 17:2 Tedy Pavel podlé obyčeje svého všel k nim, a po tři soboty kázal jim z písem,

[NBK] Sk 18:4 Každou sobotu však promlouval v synagoze a přesvědčoval Židy i Řeky.

[KB1613] Sk 24:14 Ale totoť před tebou vyznávám, že podlé té cesty, kterouž nazývají kacířstvím, tak sloužím Bohu otců, věře všemu, cožkoli psáno jest v zákoně a v prorocích,

Pavel jasně prohlašoval, že dodržuje zákon. Jak by to mohl prohlásit, kdyby nedodržoval sobotu?

...Adam a Eva zachovávali v tom smyslu, že nepracovali, zmínka není. Je to pouze předpoklad, resp. myslím, že máš názor spíše zformovaný knihami EGW, která předpoklady rozvádí do podrobností.

Každý adventista by měl věřit i tomu co píše EGW, jinak nelze považovat za adventistu, a podle toho co píše EGW by se měl i vyjadřovat, pokud EGW napíše, že Adam a Eva v sobotu odpočívali, což je i logické, když ji Bůh oddělil a posvětil k odpočinku, pak je to pravda.

...Podle diskuse byla sobota naplněna v Kristu jako opatření pro Izrael,
Tak to dokaž jasnými biblickými verši, ve kterých Bůh Ježíš Kristus nebo Bůh JHWH nebo kterýkoliv apoštol naplnění soboty v Kristu potvrzují ne?

John 3:16
Dátum registrácie: 28 Dec 2015, 18:54
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa John 3:16 »

Ja chcem byť pod milosťou, nie pod zákonom. Kto chce byť pod zákonom, bude podľa zákona súdený a odsúdený.

Neregistrovaný

.Je pravda, že v NZ není záznam o tom, že by sobota byla spojená s praxí mladé církve.
Ne, nechodili, ale věděli, že v sobotu najdou v synagóze židy a některé Řeky (proselyty). V NZ není zmínka o tom, že by ranná církev zachovávala nějaký den.
V Bibli nemáme jedinou zmínku o tom, že by učedníci učili, že Ježíš zaměnil sobotu za neděli!
To je pravda, ale nemáme zmínku o tom, že by pohané, uvěřivší v Krista, museli zachovávat sobotu.
Pavel jasně prohlašoval, že dodržuje zákon. Jak by to mohl prohlásit, kdyby nedodržoval sobotu?
Těm, co jsou pod zákonem, jsem pod zákonem, těm, co nejsou pod zákonem, nejsem pod zákonem.
Navíc byl židovského původu.
Každý adventista by měl věřit i tomu co píše EGW, jinak nelze považovat za adventistu, a podle toho co píše EGW by se měl i vyjadřovat, pokud EGW napíše, že Adam a Eva v sobotu odpočívali, což je i logické, když ji Bůh oddělil a posvětil k odpočinku, pak je to pravda.
Naprosto nesouhlasím, že by každý casd měl věřit tomu, co píše EGW, to nevyžaduje ani církev, pouze rigidní adventisté.
Nemohu souhlasit s tím, co bible neříká, náš základ je Písmo,ne její spisy, to píše i sama Helenka.Musel jsem se docela zasmát tvrzení, ýe když to napíše Helenka, tak je to pravda. Nejsi podle mne daleko od velkého zklamání.
Tak to dokaž jasnými biblickými verši, ve kterých Bůh Ježíš Kristus nebo Bůh JHWH nebo kterýkoliv apoštol naplnění soboty v Kristu potvrzují ne?
Tak mnoho "materiálu" zde bylo již sneseno a Ty jsi to nečetl? Nechce se mi diskutovat v tomto vlákně, když je na to jiné. Principiálně proti sobotě nejsem, pouze se mi nelíbí její postavení v učení církve.
Nikdo tedy nemá právo odsuzovat vás za to, co jíte nebo pijete, nebo kvůli svátkům, kvůli novoluní nebo sobotám.
Vypadá to, že křesťanům z pohanů nejsou předepsány dietní předpisy, ani židovské svátky a ani soboty.Protože :
To všechno je jen stín budoucích věcí, ale skutečnost je Kristus.
Jak je to potom se zákonem? Byl přidán kvůli proviněním jen do doby, než přijde ten zaslíbený potomek;
smlouva literami vytesaná do kamene sloužila smrti,...Jestliže přišlo slavně to, co pomíjí, oč slavnější je to, co zůstává! ...Až do dnešního dne zůstává onen závoj při čtení staré smlouvy a zůstává skryto, že je zrušen v Kristu....Avšak ‚když se obrátí k Pánu, je závoj odstraněn

mikim

John 3:16 napísal:Ja chcem byť pod milosťou, nie pod zákonom. Kto chce byť pod zákonom, bude podľa zákona súdený a odsúdený.
Opakování je matka moudrosti:
http://acos.tym.sk/clanky-f9/zakon-a-milost-t479.html
Naposledy upravil/-a mikim v 26 Aug 2017, 19:01, upravené celkom 1 krát.

mikim

Hosť napísal:
.Je pravda, že v NZ není záznam o tom, že by sobota byla spojená s praxí mladé církve.
Ne, nechodili, ale věděli, že v sobotu najdou v synagóze židy a některé Řeky (proselyty). V NZ není zmínka o tom, že by ranná církev zachovávala nějaký den.
V Bibli nemáme jedinou zmínku o tom, že by učedníci učili, že Ježíš zaměnil sobotu za neděli!
To je pravda, ale nemáme zmínku o tom, že by pohané, uvěřivší v Krista, museli zachovávat sobotu.
Těm, co jsou pod zákonem, jsem pod zákonem, těm, co nejsou pod zákonem, nejsem pod zákonem.
Naprosto nesouhlasím, že by každý casd měl věřit tomu, co píše EGW, to nevyžaduje ani církev, pouze rigidní adventisté.
Nemohu souhlasit s tím, co bible neříká, náš základ je Písmo,ne její spisy, to píše i sama Helenka.Musel jsem se docela zasmát tvrzení, ýe když to napíše Helenka, tak je to pravda. Nejsi podle mne daleko od velkého zklamání.
Tak mnoho "materiálu" zde bylo již sneseno a Ty jsi to nečetl? Nechce se mi diskutovat v tomto vlákně, když je na to jiné. Principiálně proti sobotě nejsem, pouze se mi nelíbí její postavení v učení církve.
Nikdo tedy nemá právo odsuzovat vás za to, co jíte nebo pijete, nebo kvůli svátkům, kvůli novoluní nebo sobotám.
Vypadá to, že křesťanům z pohanů nejsou předepsány dietní předpisy, ani židovské svátky a ani soboty.Protože :
Jak je to potom se zákonem? Byl přidán kvůli proviněním jen do doby, než přijde ten zaslíbený potomek;
smlouva literami vytesaná do kamene sloužila smrti,...Jestliže přišlo slavně to, co pomíjí, oč slavnější je to, co zůstává! ...Až do dnešního dne zůstává onen závoj při čtení staré smlouvy a zůstává skryto, že je zrušen v Kristu....Avšak ‚když se obrátí k Pánu, je závoj odstraněn
...Ne, nechodili, ale věděli, že v sobotu najdou v synagóze židy a některé Řeky (proselyty). V NZ není zmínka o tom, že by ranná církev zachovávala nějaký den.

Už jsem ti ten verš napsal, když někdo napíše, že věří všemu co je psáno v zákoně a prorocích tak je samozřejmostí, že zachovává i sobotu, jinak by byl ap. Pavel lhář!!!

...věře všemu, cožkoli psáno jest v zákoně a v prorocích,

[KB1613] Sk 24:14 Ale totoť před tebou vyznávám, že podlé té cesty, kterouž nazývají kacířstvím, tak sloužím Bohu otců, věře všemu, cožkoli psáno jest v zákoně a v prorocích,

...To je pravda, ale nemáme zmínku o tom, že by pohané, uvěřivší v Krista, museli zachovávat sobotu.

opět úplně nesmyslná věta, kdo věří tomu co je psáno v zákoně sobotu zachovává, pokud ne je lhář...

...Těm, co jsou pod zákonem, jsem pod zákonem, těm, co nejsou pod zákonem, nejsem pod zákonem.

všichni nebo většina apoštolů byla židovského původu stejně jako Ježíš, a proto všichni zachovávali sobotu a nikdo z nich neučil, že ji zachovávat nemáme, a my máme žít jako Ježíš, nikoliv jako ap. Pavel a těm, kteří jsou bez zákona být bez zákona.

...Naprosto nesouhlasím, že by každý casd měl věřit tomu, co píše EGW, to nevyžaduje ani církev, pouze rigidní adventisté.

V tom případě nejsi adventista a nepodepsal jsi křestní list, kde je napsáno, že přijímáš její učení a sám se ochuzuješ o úžasné Boží pravdy, které nám Bůh skrze EGW předal. A nebo jsi starý a v té době se ještě křestní listy nedávaly.

[KB1613] J 16:12 Ještěť bych měl mnoho mluviti vám, ale nemůžete snésti nyní.
[KB1613] J 16:13 Když pak přijde ten Duch pravdy, uvedeť vás ve všelikou pravdu. Nebo nebude mluviti sám od sebe, ale cožkoli uslyší, toť mluviti bude; ano i budoucí věci zvěstovati bude vám.
[KB1613] J 16:14 Onť mne oslaví; nebo z mého vezme, a zvěstuje vám.

„V noci ke mně přišel Pán a vyslovil cenná slova povzbuzení pro mé dílo, tím že mi zopakoval ono poselství, které mi už dříve vícekrát předal. S pohledem upřeným na ty, kteří se odvrátili od světla, které jim bylo posláno, řekl: „Když si nebudou vážit svědectví, které jsem ti dal proto, abys jim je předávala dál, potom to nejsi ty, koho ignorují, ale znevážili mě, tvého Pána.“ (5T 688.2)

„Bylo mi ukázáno, že někteří by zveřejněné vidění přijali, protože posuzují strom podle jeho plodů. Jiní se podobají pochybujícímu Tomášovi. Nedokážou uvěřit zveřejněným svědectvím ani být přesvědčeni svědectvím jiných. Chtějí vidět a mít pro sebe důkazy jedině osobně. Takových lidí bychom se neměli stranit, ale prokazovat jim mnoho trpělivosti a bratrské lásky až do doby, kdy se rozhodnou, buď pro nebo proti vidění. Když bojují proti vidění, o kterých nic neví, a jejich odpor jde tak daleko, že začínají být nazlobeni na ty, kteří věří, že vidění jsou od Boha, mluví o tom během shromáždění a těší se z poučení, které díky tomu obdrží, potom může církevní společenství vědět, že tyto osoby nemají pravdu. Boží lid by se neměl před takto nespokojenými lidmi hrbit, ustupovat jim, a obětovat svoji svobodu. Bůh své církvi svěřil duchovní dary, aby z nich měli užitek. Když se osoby, které předstírají, že věří pravdě, těmto darům staví na odpor a proti viděním bojují, ocitají se duše skrze jejich vliv v nebezpečí. Potom je na čase začít konat, aby nebyli slabí skrze jejich vliv vedení do omlu“ (1T 327f)

[KB1613] Am 3:7 Nečiníť zajisté Panovník Hospodin ničeho, leč by zjevil tajemství své služebníkům svým prorokům.
[KB1613] Př 29:18 Když nebývá vidění, rozptýlen bývá lid; kdož pak ostříhá zákona, blahoslavený jest.

Stejně jako měla vidění EGW, budou ho mít od Boha vidění i další v posledních dnech, co pak řekneš, že nemluví pravdu?

[KB1613] Sk 2:17 A budeť v posledních dnech, (dí Bůh), vyleji z Ducha svého na všeliké tělo, a prorokovati budou synové vaši, i dcery vaše, a mládenci vaši vidění vídati budou, a starci vaši sny míti budou.
[KB1613] Sk 2:18 A zajisté na služebníky a na služebnice své v těch dnech vyleji z Ducha svého, a budou prorokovati.

[KB1613] 1Te 5:20 Proroctvím nepohrdejte,
[NBK] 1Te 5:21 Všechno prověřujte; co je dobré, [toho] se držte.
[KB1613] 2Pa 20:20 Potom vstavše ráno, vytáhli na poušť Tekoe. A když vycházeli, stál Jozafat a řekl: Slyšte mne, Judo a obyvatelé Jeruzalémští. Věřte v Hospodina Boha svého, a stane se vám věrně; věřte prorokům jeho, a šťastně se vám povede.

Tak mnoho "materiálu" zde bylo již sneseno a Ty jsi to nečetl?

Ne nečetl jsem zatím nic co by potvrzovalo, že by sobota byla naplněna v Kristu. A znám všechny verše na toto téma z Písma!

...Nikdo tedy nemá právo odsuzovat vás za to, co jíte nebo pijete, nebo kvůli svátkům, kvůli novoluní nebo sobotám.

To už jsem vysvětloval mnohokrát, zde se nepíše o týdenních sobotách...

[KB1613] Ko 2:16 Protož žádný vás nesuď pro pokrm, aneb pro nápoj, aneb z strany svátku, neb novuměsíce, aneb sobot. (…h or sabbatwn of the sabbath)

[KB1613] Ko 2:17 Kteréžto jsou stín věcí budoucích, ale pravda tělo jest Kristovo.

Slovo „protož“, znamená „na základě toho, co bylo právě řečeno, musíme dojít k tomuto závěru“. Jinými slovy říká: „Vzhledem k faktu, že tato ustanovení byla vymazána (v 14), žádný vás nesmí soudit pro pokrm nebo nápoj.“
Je jisté, že desatero přikázání neřeší pokrmy a nápoje. Ale co ty „soboty“? Mohou být tyto „soboty“- sobotami sedmého dne, o kterých hovoří čtvrté přikázání desatera? Ne, nemohou. Jsou totiž jasně definovány jako „stín toho, co mělo přijít“. Pamatujte prosím na to, že týdenní sobota byla ustanovena Bohem před tím, než hřích vstoupil na náš svět. Nemohly existovat žádné předobrazy nebo stíny, dokud neexistoval hřích. Všechny tyto stíny byly zavedeny KVŮLI hříchu a ukazovali na vysvobození z hříchu prostřednictvím Krista. Například – všichni obětovaní beránci představovali Ježíše, pravého Beránka, který měl zemřít za hříchy světa. Pokud by hřích nevstoupil na svět, nebylo by třeba Spasitele a tím pádem ani žádných beránků (stínů) ukazujících na Spasitele.
Takže tyto „soboty, které jsou stínem“ se nemohly vztahovat k sobotě sedmého dne. Ale o jakých jiných sobotách by zde mohla být řeč? Existovaly nějaké jiné „soboty“, než ty týdenní? Ano. Po vyjití z Egypta byly ustanoveny výroční soboty, celkem sedm „sobot“ v roce, které neměly absolutně nic do činění se sobotou čtvrtého přikázání desatera. Byly to výroční slavnosti a připadaly na různé všední dny v týdnu (něco jako dnes dny pracovního klidu) a v tyto „soboty“ se přinášely zvláštní oběti, které poukazovaly na smrt Beránka Božího na Golgotě. Tyto soboty byly součástí systému „ustanovení“, který skončil na kříži.
O „stínových“ sobotách se hovoří např. v Lv 23 x 24, 27, 32, tyto výroční soboty připadají každý rok na jiný den v týdnu. Bůh zdůraznil, že neměly být zaměňovány s týdenními sobotami v Lv 23 x 37, 38 - všechny verše uvedeny viz výše. Pro každý z těchto výročních svátečních dní byly předepsány jisté oběti, které byly stínem poukazujícím k budoucí oběti Ježíše Krista. Ale Bible jasně říká, že tyto dny byly „kromě Hospodinových sobot“, tedy sobot sedmého dne.
Už je snad zcela jasné, který zákon byl vymazán a přibit na kříž. V okamžiku Kristovy smrti byla chrámová opona roztržena od vrchu dolů (Mt 27,51). Bylo odhaleno nejsvatější místo svatyně, místo kde byla rozstřikována krev za hříchy lidu. Ale teď už nebylo třeba, aby byla stříkána další krev, nebyly třeba oběti dalších beránků. Přišel pravý Beránek, na kterého všechny tyto oběti ukazovaly. Bylo by tedy odmítnutím Spasitele, kdyby byla přinášena další zvířata. Bylo by odmítnuto, že On byl naplněním všech stínů a předobrazů. Proto by bylo „proti nám“ nebo „nám nepřátelské“ pokračovat v dodržování Mojžíšova zákona.
Abychom dále objasnili tuto záležitost, položme si jednu nebo dvě jednoduché otázky. Byl by to hřích, kdyby den před Ježíšovou smrtí člověk odmítl přinést beránka, aby mu byly odpuštěny hříchy? Odpověď je samozřejmě ano. Byl by to hřích, protože toto byla jediná cesta k odpuštění. Druhá otázka: Byl by to hřích, kdyby někdo odmítl přinést beránka den po Ježíšově smrti? Ne, protože pravý Beránek zemřel, opona byla roztržena a ustanovení vymazána. A zákon („ceremoniální“ Mojžíšův zákon) byl zrušen přibitím na kříž. Pavel mluví o stejném zákonu v listu Efezským 2,15 (NBK).
Pokud by Ko 2,16 měl odstraňovat soboty, musel by odstranit i jídlo a pití (kontext mluví o postu a ne o rozlišování jídel a pití - viz všechny moderní překlady).
V NZ je cca 150 odkazů na sobotu, ale jen jeden je zdánlivě proti ní (Ko 2,16). Dle 2. Kor 13,1 je třeba více podpůrných hlasů pro potvrzení nějaké skutečnosti (a ne pouze jeden).
V Koloským se nikde nevyskytuje výraz „nomos“ (zákon) i když v Gal a Ř je více než 100x. Proto lze odvozovat, že se v listu Koloským řeší pre-gnostická „filosofie“ (lidské nauky), která nemá souvislost s Tórou. (Argumenty Dr. Desmonda Forda pro platnost soboty)

...Jak je to potom se zákonem? Byl přidán kvůli proviněním jen do doby, než přijde ten zaslíbený potomek;

[NBK] Ga 3:19 K čemu tedy Zákon? Byl přidán kvůli přestoupením, dokud by nepřišlo to símě, jemuž bylo dáno zaslíbení. Byl ustanoven skrze anděly, rukou prostředníka. (o the nomoj law)
Zde máme předloženy dva závažné fakty, týkající se tohoto přidaného zákona. Je nám řečeno proč byl dán a také jak dlouho má zůstat v platnosti. Nad těmito dvěma informacemi bychom se měli pečlivě zamyslet, protože obsahují přesvědčivé důkazy v našem případě.
1. Proč byl dán?
Zmíněný verš jasně konstatuje, že „byl přidán kvůli přestoupením“. Myslím, že to odhaluje mnohé, protože čteme např., že „kde však není Zákon, tam není ani přestoupení.“ (Řím 4,15 KMS). Nikdo nemůže být vinen přestoupením zákona, který neexistuje. V tomto případě jeden zákon zřejmě existoval a byl „přestupován“. Kvůli tomu musel být 430 let po ustanovení Boží smlouvy s Abrahamem přidán nový zákon. A jelikož je zaznamenáno, že Abraham dbal na Boží přikázání a zákon (viz. Gn 26,5), věřím, že tento dřívější zákon, který Abraham zachovával, byl zákon desatera přikázání. Mojžíš se ještě nenarodil, takže to nemohl být jeho zákon! Přestupování desatera přikázání tedy bylo důvodem pro přidání ceremoniálního zákona. Když se na to podíváme blíže, je to logické. Pokud existuje zákon zakazující vraždu a je přestoupen, musí být ustanoven jiný zákon, který stanoví trest za porušení prvního zákona. Znovu opakuji, že desatero neobsahovalo žádné kletby ani soudy (trest), ale Mojžíšův zákon byl charakteristický právě těmito věcmi.
2. Jak dlouho zůstane tento „přidaný“ zákon v platnosti?
Písmo říká: „dokud by nepřišel potomek“. Není sporu o identitě tohoto „potomka“ - nepochybně je to Ježíš. Máme nějaký další důkaz, že zákon, který byl zrušen a přibit na kříž, byl skutečně ten Mojžíšův? Ať to byl kterýkoliv zákon, byl označen jako „rukou psaný záznam, který svědčil proti nám svými ustanoveními“ (Kol 2,14 KMS). O desateru se nikde nemluví jako o ustanoveních. Tento termín ukazuje spíše na místní právní úpravy, které jsou konkrétní a omezené, něco jako obecní vyhlášky, které mají svou působnost pouze na území města. Naproti tomu desatero by se dalo přirovnat k ústavě.

...smlouva literami vytesaná do kamene sloužila smrti,...Jestliže přišlo slavně to, co pomíjí, oč slavnější je to, co zůstává! ...Až do dnešního dne zůstává onen závoj při čtení staré smlouvy a zůstává skryto, že je zrušen v Kristu....Avšak ‚když se obrátí k Pánu, je závoj odstraněn

[KB1613] 2 K 3:6 Kterýž i hodné nás učinil služebníky Nového Zákona, ne litery, ale Ducha. Nebo litera zabijí, ale Duch obživuje.

Zde není myšlena litera Desatera!!!
Desatero rozhodně nikoho nezabíjí, ale dává život jak potvrdil sám Ježíš!!!

[KB1613] 2 K 3:7 Jestližeť pak přisluhování smrti, literami vyryté na deskách kamenných, bylo slavné, tak že nemohli patřiti synové Izraelští v tvář Mojžíšovu, pro slávu oblíčeje jeho, kteráž pominouti měla.

Tady se mluví o službě, nikoliv o samotném Desateru...

Dnes máme novou smlouvu vč. Desatera zapsanou v srdci a mysli a nesloužíme již službě Desatera vytesanému tehdy do kamene.

Nebo i třeba vysvětlení zde:
http://biblehub.com/commentaries/2_corinthians/3-7.htm

Google překlad:
Barnesovy poznámky k Bibli
Ale jestliže služba smrti - V předcházejících verších se Paul mimochodem odvolal na Mojžíšovy instituce a nadřazenost evangelia. Řekl, že první z nich je vyryto na kamenech, ale druhé na srdci 2 Korintským 3: 3; že dopis prvního směřoval k smrti, ale druhý k životu 2 Korintským 3: 6. Toto sentiment pokračuje, aby ukázal, tím, že ukázal, v čem spočívala nadřazená sláva evangelia. Návrh celku je pro ilustraci přírody a prokázání významu ministeriálního úřadu; a způsob, jakým mají být funkce tohoto úřadu vykonávány. Že výraz "služba smrti" odkazuje na instituce mozaiky, spojení dostatečně naznačuje, 2 Korintským 3: 13-15. Slovo "správa" (diakonia diakonia) správně znamená službu; úřadu sloužící božským věcem. To je obvykle aplikováno na důstojníky církve v Novém zákoně, Acts 1:17, Sk 1: 25; Římanům 11:13; 1 Korintským 12: 5.
Slovo tady se však zdá, že odkazuje na celé uspořádání v ekonomice Mosaic, podle něhož byly jeho zákony vyhlášeny a zachovány. Výraz "služba - napsaná a vyrytá na kámen" je poněkud drsná; Ale smyslem je zjevně správa služby smlouvy nebo zákony psané na kamenech. Slovo "služba" zde odkazuje na uspořádání, úřad, atd., Čímž byla zachována znalost těchto zákonů; ministerstvo pod takovým systémem jako je židovský; nebo přísnějším příslibem a příležitostí, na kterém Mojžíš sám sloužil, nebo který tento systém vydal Židům, a když byla sláva díla ozařována i z Jeho tváře. Účelem apoštola je ukázat, že služba evangelia je slavnější než Mojžíšova služba, když byl přijat blízko Boha na svaté hoře; a když se taková sláva zúčastnila přijímání a vyhlášení zákona. Říká se "službě smrti", protože to mělo tendenci odsouzení; Nehovořilo o odpuštění; to bylo vhodné pouze pro prohloubení smyslu pro hřích a pro vyvolání alarmu a strachu; viz poznámku o 2 Korintským 3: 6.

Psané a vyryté kameny - Deset přikázání - podstata všech mozaických ústavů a ​​hlavní zákony jeho ekonomiky - byly napsány nebo vyryty na stoly z kamene.

Byla nádherná - navštěvovala se velkolepostí a nádherou. Sláva, na kterou se zde odkazuje, spočívala v okolnostech sublimity a vznešenosti, ve kterých byl dán Mojžíšův zákon. Bylo to:

(1) Sláva Boží, jak se projevoval na hoře Sinaj jako zákonodárce a vládce lidu.

(2) sláva přítomných okolností, hromu, oheň atd., Ve kterých se objevil Bůh. Zákon byl dán za těchto okolností. Jeho dávání - tzv. "Služba" - bylo uprostřed takových projevů slávy Boží. Bylo to,

(3) vysoká čest a sláva, aby mohl Mojžíš přistoupit tak blízko k Bohu; Aby se s ním spojili; a přijmout Zákon za jeho lid a za svět. Byly to podmínky pro uvalení velkoleposti a vznešenosti, které ovšem Pavel říká, že byl zatřesen a překonán službou evangelia.

Aby Izraelci ... - V Exodu 34: 29-30 se říká: "Když Mojžíš sestoupil z hory Sinai se dvěma tabulkami svědectví v ruce Mojžíšově, když sestoupil z kopce, že Mojžíš nevěděl, že kůže jeho tváře svítí, zatímco on mluvil s ním. A když Aaron a všichni synovci Izraelští viděli Mojžíše, hle, kůže jeho tváře se rozzářila a báli se, že se k němu přiblíží. " Slovo, které se stalo "neustále se dívám" (ἀτενίσαι atenisai), znamená hledět pozorně; hledat neustále, nebo neustále, nebo pevně; Viz poznámku o Skutcích 1:10. Byla tam oslnivá nádhera, ozařování; Rozptýlení světla tak, aby na ně nemohly vypadat záměrně a neustále - protože nemůžeme neustále hledět na slunci. Jak bylo vyrobeno, není známo. Nemůže to být přirozeným příčinou a bezpochyby bylo navrženo, aby Izraelitům bylo potvrzení, že Mojžíš byl u Boha a že byl pověřen jím. Viděli by:

(1) Bylo to nepřirozené, jako by to nemohlo vyvolat žádná známá příčina; a,

(2) Nepochybně by rozpoznali podobnost se způsobem, jakým se Bůh obvykle objevil - slávu Shechina, v níž se jim tak často projevoval. Bylo by jim tedy demonstrací, že Mojžíš byl u Boha.

Která sláva měla být odstraněna - nádhera této scény byla přechodná. Netrvalo dlouho. Byl brzy zničen (tzv. Καταργούμενη tēn katargoumenēn.) Nebyl přizpůsoben ani nebyl navržen dlouho, aby to pokračovalo. To neznamená, jak předpokládá Doddridge, "brzy být zrušen smrtí", nebo jako jiní "přestat s mládeží", ale To znamenalo, že zářící nebo nádhera byla přechodná, brzy skončila, nebyla navržena tak, aby byla trvalá.

Tomáš Plechatý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatý »

Svadobník napsal:
Už tu bolo povedané, že všetko čo hovoríš je lož. Kde si napríklad zobral to klamstvo, že sobota bola daná iba židom a nie kresťanom z pohanov? Čítaš ty vôbec Bibliu? Alebo chceš tvrdiť, že Adam s Evou boli židia? Prečítaj udalosti stvorenia a tam nájdeš napísané, že keď Boh dokonal svoje šesťdňové stvoriteľské dielo, siedmi deň odpočinul, preto požehnal a posvätil tento deň ako pamätný deň stvorenia. I. Mojžišova 2, 1-4. A vtedy na zemi bol iba Adam s Evou, preto s Bohom spolu svätili tento deň. A ani jeden deň v biblických dobách nemal názov, tie dni mali iba číslo, iba siedmi deň, sobota mala meno. A toto Božie nariadenie nebolo nikdy nikde zmenené! Iba katolícka cirkev je hrdá nato, že zo svojej moci zmenila sobotu na nedeľu, teda na deň pohanského boha slnka. Ale Božie nariadenie to nie je!
Předně chci říct, že na většinu tvých otázek už jsem odpověděl na těch stránkách, i proto jsem tě na ně odkazoval. Takže tady znovu.
1) Ze studia bible a vlastního úsudku - v genesis je zmínka o sedmém dni, slovo sobota se tam nevyskytuje, ani tam není žádný příkaz pro lidi. Zmínka o nařízeních pro Abrahama nezmiňuje sobotu. Exodus 16 příkaz o padání many a zákazu v sobotu je určen izraelcům. Stejně tak Sinajská smlouva (Ex 20 nebo Dt 5 Nebo Ex 31,13 Dt 5 Ez 20,12 Ez 20,20at. atd.) Izajáš 56 mluví také k Izraeli. Izajáš 66 mluví do budoucna o nové zemi ale stále žije v přesvědčení a jazyce izraelců, proto očekává na nové zemi novoluní i soboty - ale to stejně neurčuje vztah soboty a pohanů zde na zemi. Iz 56 je v době izraele před kristem, kdy ostatní národy byli zvány, aby se přidali k Izraelskému národu nechali se obřezat a zapojili se do všech nařízení staré smlouvy jako Izrael - včetně sobot. To je tehdejší způsob ,,evangelizace" / neboli šíření poznání Boha. Od příchodu Ježíše, seslání ducha svatého a prvního koncilu církve(Sk 15) je však jasné, že se mění způsob evangelizace - poznání Boha pro zbytek světa. Pohané nemají nyní mít nařizováno, aby dodržovali Sinajskou smlouvu a její nařízení určená izraelcům. Nově se všichni připojují k Božímu lidu vírou v Ježíše Krista. Marek 2,27 mluví v kontextu o izraelcích (chování kněží a Davida) není tedy obecným pravidlem pro všechny lidi. Ef 2,11-12 potvrzuje, že pohané nikdy neměli účast na Sinajské smlouvě- včetně soboty.
V NZ po smrti Ježíše není žádné přikázání křesťanům z pohanů, aby zachovávali sobotu.
epištola židům 3-4 kapitola je určena křesťanům ze židů, ne z pohanů a mluví o odpočinutí, které izraelci dlouho očekávali a ukazuje že se do něj vchází nyní/dnes a do vírou v Mesiáše Ježíše.

Takže proto věřím, že sobota byla dána židům a ne pohanům.
Ano bibli čtu :) sis už mohl všimnout.

I když v sedmý den byl Adam a Eva už na zemi tak to že by s Bohem ,,světili sobotu" je pouze tvá domněnka a i kdyby byla pravdivá nevyplývá z ní žádné nařízení pro nás dnes. Stejné je to i s číslováním dnů - asi v tom máš pravdu, ale to nic nemění, protože tu mluvíš o Izraelském pojetí počítání a o izraelských nařízeních.

To nařízení bylo změněné viz. Žd 7,12
Avšak mění-li se kněžství, nutně nastává i změna zákona.

(ale to se bavíme o židech, kterým bylo určeno a kterým bylo tedy změněno)

Ano Katolická církev sama vyhlásila, že to mění ze své autority na neděli a ještě tvrdí, že tím dodržuje původní Desatero :D
To je samozřejmě nesmysl a je to hloupé a pyšné tvrzení od ŘKC. Ale hloupé je i trvání na dodržování příkázání Sinajské smlouvy pro křesťany jako to dělají adventisté a jinak jim vyhrožují ztrátou věčného života.

Ano Boží nařízení o neděli opravdu v NZ žádné neexistuje (existují ta izraelská že :) (Lv 23,7)
jinak např letnice byly 50 dní po hodu beránka, jestliže Hod beránka byl v sobotu a počítalo se nepřetržitě po 7 dnech tak 7*7 je 49 a padesátý den letnic je v neděli. :) A to měli také bohoslužebné shromáždění a den odpočinku bez práce.

Vzkříšení Ježíše nastalo podle tradice v neděli a seslání Ducha svatého o letnicích bylo tedy asi také v neděli.
(Mimochodem to znamená, že vydání desatera bylo v neděli :-D, protože vydání letnice připomínaly původní vydání zákona)
Takže je pochopitelné, když si následovníci Krista chtějí tyto události připomínat, i když je nikdo nenutí to dělat každý týden + nepracovat u toho + mít shromáždění a už vůbec je nikdo nenutí, aby tomu říkali sobota z desatera.

Stačí ti moje odpovědi?

Neregistrovaný

Už jsem ti ten verš napsal, když někdo napíše, že věří všemu co je psáno v zákoně a prorocích tak je samozřejmostí, že zachovává i sobotu, jinak by byl ap. Pavel lhář!!!
To je zjednodušování, tak to není. Ano, věřím všemu, co je napsáno v zákoně a prorocích (v SZ), třeba to, že sobota byla pro Židy a proselyty. Zachovávat ji podle mne nemusím, jsem křesťan z pohanů. Tím pádem není Pavel lhář, spojuješ dvě různé věci.
všichni nebo většina apoštolů byla židovského původu stejně jako Ježíš, a proto všichni zachovávali sobotu a nikdo z nich neučil, že ji zachovávat nemáme, a my máme žít jako Ježíš, nikoliv jako ap. Pavel a těm, kteří jsou bez zákona být bez zákona.
Nenašel jsem, že by apoštolové učili, že mají křesťané z pohanů zachovávat sobotu.
Jinak bych nedával do rozporu Ježíše a Pavla, žít jako Ježíš si nepředstavuji praktikovat tak, že budu chodit po vodě, dělat zázraky a chodit v sobotu do synagógy. Pozor na kontext.
V tom případě nejsi adventista a nepodepsal jsi křestní list, kde je napsáno, že přijímáš její učení a sám se ochuzuješ o úžasné Boží pravdy, které nám Bůh skrze EGW předal. A nebo jsi starý a v té době se ještě křestní listy nedávaly.
V křestním slibu je bod 8 a v něm tato věta, která se týká naší diskuse:
8. Přijímám biblické učení o duchovních darech a věřím, že dar proroctví je jedním z charakteristických znaků církve ostatků.
Není tam nic o tom, že bych měl věřit učení EGW, církev to nevyžaduje, pokud to vyžaduješ Ty, nejsi zřejmě adventista. Církev chce slib víry, že křtěnec věří v tom, že církev ostatků má charakteristický dar a tím je proroctví.
Stejně jako měla vidění EGW, budou ho mít od Boha vidění i další v posledních dnech, co pak řekneš, že nemluví pravdu?
Jak to bude se uvidí, je předčasné dělat soudy a strašit. Mně stačí verše z bible o tom, co bude.
To už jsem vysvětloval mnohokrát, zde se nepíše o týdenních sobotách...
Novoluní byl začátek nového měsíce a soboty byly jeho trvalou součástí. V bibli je toto spojení (novoluní a týdenní soboty) je několika místech:
Není novoluní ani den odpočinku. 2Kr 4:23
při obětování zápalných obětí Hospodinu ve dnech odpočinku, o novoluních 1Par 23:31
příkazu pro přinášení obětí ve dnech odpočinku, o novoluních 2Par 8:13
a dalších několik textů a hlavně:
O každém novoluní, v každý den odpočinku, přijde se sklonit veškeré tvorstvo přede mnou, praví Hospodin. Iz 66:23
Věřím, že tento verš nevykládáš tak, že se nejedná o týdenní sobotu.
Všude je stejný obrat "novoluní a (týdenní) sobota"
...
smlouva literami vytesaná do kamene sloužila smrti,.
Zde není myšlena litera Desatera!!!
Desatero rozhodně nikoho nezabíjí, ale dává život jak potvrdil sám Ježíš!!!
Když není myšlena litera Desatera, tak litera vyrytá do kamene čeho? A kde Ježíš řekl, že Desatero dává život? Žiju v přesvědčení, že Bůh dává život.
Opravdu Desatero dává život? Kdyby tu byl zákon, který by mohl dát život, pak by vskutku spravedlnost byla ze zákona.Gal 3:21
Mikime, šetři čas, sáhodlouhé citáty jsou podle mne zbytečné.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní